Nationaal Park Krka

Handige informatie voor een bezoek aan de Krka watervallen.

Parkeren, ingangen en wandelroutes:

Als je via de A1 snelweg naar Krka rijdt, wordt er duidelijk aangegeven welke afslag je moet nemen.

Er zijn twee ingangen tot Nationaal Park Krka

De Lozovac ingang:

Je arriveert vanaf de doorgaande weg tussen Sibenik en Knin.

Dit is de dichtstbijzijnde ingang voor bezoekers die rechtstreeks naar het Visovac eiland willen gaan. Parkeren in Lozovac is gratis. Als je het pad volgt vanaf het etno-dorp dan kun je in 2 tot 3 uur (op je gemak, incl. pauze om wat te drinken, zwemmen…) door het hele park wandelen.

Gedurende de zomermaanden worden bezoekers vanaf de parkeerplaats met speciale pendelbussen naar de start van de wandelroute gebracht. Vanuit de Lozovac ingang begin je de wandeling vanaf het hoogste punt van het park. De busrit is inbegrepen in de toegangsprijs.

De Skradin ingang:

Je arriveert vanaf de doorgaande weg tussen Sibenik en Knin.

Als je in het dorpje Skradin aan komt kun je daar op de grote parkeerplaats parkeren. Indien deze vol is zijn er ook nog alternatieve parkeerplaatsen iets verder van het dorpje af. Deze parkeerplaatsen horen niet bij het park en daarom is parkeren in Skradin niet gratis.

Vanuit het dorpje Skradin ga je met een speciale boot naar het park. De boot vertrekt ieder heel uur naar het park en gaat ieder half uur weer terug naar Skradin. De laatste boot vertrekt in de zomer om 17.30 uur vanuit het park naar Skradin. De boottocht is bij de prijs inbegrepen.

De boottocht van Skradin naar de ‘Skradinski Buk’ waterval duurt 25 minuten. Bij aankomst is het nog 5 minuten lopen naar de het laagste punt van de watervallen waar de wandelroute begint.

Toegangsprijzen

Jan, feb, maart, nov, dec:
Volwassenen: 30 kuna
Kinderen (7-18): 20 kuna

April,  mei, okt:
Volwassenen: 100 kuna
Kinderen (7-18): 80 kuna

Juni, juli, aug en sept:
Volwassenen: 200 kuna
Kinderen (7-18): 120 kuna

Bekijk de verschillende toegangsbewijzen en bestel ze online in de Krka webshop.

Alternatieve route naar Skradin

Om je bezoek aan Nationaal Park Krka extra bijzonder te maken kun je ook met de boot naar het park varen, vanaf Šibenik. Boten vertekken vanuit de haven van Šibenik en de tocht duurt anderhalf uur. Je vaart door het Sint Jozef kanaal en over het Prukljan-Skradin meer. Excursies worden georganiseerd door verschillende touroperators en kosten rond de 300 kuna inclusief toegang tot het park.

Wanneer kun je het park bezoeken?

Nationaal Park Krka is het hele jaar door geopend en is in alle seizoenen een bezoek waard. Dus als je op vakantie bent in Kroatië dan is dit park een goede optie voor een dagje uit.

Hou er rekening mee dat zwemmen sinds 1 januari 2021 niet meer is toegestaan, omdat het teveel schade aanricht. Wil je toch graag zwemmen in de Krka rivier bij een waterval, lees dan ons “Nationaal Park Krka – veel meer dan alleen Skradinski Buk” artikel, waarin je kunt lezen over de Bilušića waterval, waar je wel mag zwemmen. 

Tijdens de drukste dagen van het jaar (eind juli/begin aug.) moet het park noodgedwongen het aantal bezoekers beperken tot 10.000. 
Het blijkt dat tijdens deze dagen de limiet al rond 10 uur ’s ochtends wordt bereikt. Dus wil je Krka bezoeken, vertrek dan zo vroeg mogelijk! Het park is vanaf 8 uur open. Arriveer je later, hou er dan rekening mee dat je bij de ingang zult moeten wachten tot er bezoekers zijn vertrokken voordat er weer nieuwe bezoekers naar binnen mogen.

Rondleidingen

Nationaal Park Krka biedt een aantal rondleidingen met een gids aan. Je kunt je aanmelden (en betalen) voor een rondleiding wanneer je je toegangskaartjes koopt.

Skradinski Buk – Visovac (eiland) – Skradinski Buk

De Skradinski Buk (waterval) is het meest interessante deel van het park.

De rondleiding duurt 2 uur en bestaat uit een wandeling (met bezoek aan onder andere de watermolens) , een boottocht naar het eiland Visovac (over  het bovenste deel van de Krka rivier) en een bezoek aan het klooster, de kerk en het museum op het eiland.

Prijs: 100 kuna voor volwassenen en 70 kuna voor kinderen (4-14 jaar)  (exclusief de standaard toegangsprijs).

Skradinski Buk – Visovac (eiland) – Roški Slap (Roški waterval) – Skradinski Buk

Een leuke manier om de Roški Slap te bereiken is via een excursie boot van het park maar je kunt de Roški Slap ook via de openbare weg bereiken.

De rondleiding duurt 4 uur en bestaat uit een boottocht over het bovenste deel van de Krka rivier, een bezoek aan het eilandje Visovac (zie rondleiding boven) en een bezoek aan de Roški waterval. Lees hier ons artikel over de Roški Slap.

Prijs: 130 kuna voor volwassenen en 90 kuna voor kinderen (4 – 14 jaar)  (exclusief de standaard toegangsprijs).

Roški Slap – Krka klooster – Trošenj – Nečven Fort

De boottocht duurt 2.5 uur en kost 100 kuna voor volwassenen en 70 kuna voor kinderen (4 – 14 jaar)  (exclusief de standaard toegangsprijs).

Krka watervallen

Accommodatie

Je kunt accommodatie zoals appartementen, kamers of pensions vinden in de omgeving van Skradin, Knin (binnenland van Sibenik) en in de kustplaatsen Šibenik, Vodice en Primošten.

Er zijn meerdere Hotels in Skradin en door hun gunstige ligging (vlakbij het park) is deze lokatie het meest praktisch.

Hotel Vrata Krke*** – 49 kamers (tweepersoons). Het hotel ligt in Lozovac, bij de hoofdingang van het park, 6km van de snelweg (A1 Zagreb-Split) en 12 km van Šibenik.

Camping Krka*** – de camping biedt kamers, appartementen en staanplaatsen. De camping heeft een oppervlakte van 5km² en ligt aan de weg naar Skradin, 2.5km van het park.

Camping Marina*** – de camping biedt kamers (tweepersoons, driepersoons), een pension en staanplaatsen. De camping heeft een oppervlakte van 3km² en ligt in Lozovac, aan de weg naar Skradin, op 5km afstand van Nationaal Park Krka.

Zwemmen bij de watervallen

Andere nuttige info

 • Het is aan te raden om goede wandelschoenen te dragen
 • Voor een bezoek aan het klooster moet men de schouders bedekken en mag men geen superkorte kleding of zwemkleding dragen
 • Er mag niet op dieren gejaagd worden
 • Men moet eigen afval meenemen of in de speciale containers gooien
 • Honden mogen mee in het park mits aangelijnd. Honden mogen niet mee naar het eilandje Visovac
 • Je kunt ook met de bus naar het park, vanuit Sibenik en andere plaatsen, lees er hier alles over.
 • Er zijn nog meer watervallen in de Krka rivier, lees er alles over in ons artikel “Nationaal Park Krka – veel meer dan alleen Skradinski Buk

Afstanden van het park tot grotere plaatsen en steden

Van Nationaal Park Krka naar:

Šibenik – 20km (20 minuten rijden)
Zadar – 73km (1 uur rijden)
Split – 92km (1 uur en 15 min rijden)
Rijeka – 280km (3 uur 50 min uur rijden)
Zagreb – 325km (3 uur 30 min rijden/snelweg)

Bekijk hier onze fotoserie van Nationaal Park Krka

Visovac eilandje

Contact gegevens

Nacionalni Park Krka
Trg Ivana Palva II br. 5
22000 Sibenik
Tel: 385 (0) 22 201777
Email:  info@npk.hr

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

149 Comments

 1. Hallo Karianne,

  Wat een inspiratiebron is je website!

  Wij gaan deze zomer oa het NP Krka bezoeken. Hierbij staan 4 plekken hoog op het verlanglijstje. We denken via de ingang bij Losova een wandeling bij en rond de Scradanski buk te maken; vervolgens op eigen gelegenheid naar het Eiland Visovac te gaan en daarna door naar de Roski Slap. Tenslotte eindigen bij Bilusika Buk voor hopelijk ook nog een frisse duik.
  Wat adviseer jij als de meest geschikte route om dit uit te voeren? Westelijk of oostelijk?
  Zijn er nog andere must do’s die binnen deze route passen?

  Hartelijke groet!

  • Beste Angelique, pak er even de kaart bij in dit artikel: https://www.allesoverkroatie.nl/krka-met-de-auto/
   Vanaf Skradinski Buk ga je eerst weer terug naar de doorgaande weg tussen Sibenik en Drnis (blauw) en rij je richting Drnis. Dan links afslaan en de oranje route nemen naar Visovac en Roski Slap. Deze route wordt lichtroze net voorbij Roski slap. Deze weg volgen naar de paarse route, deze in noordoostelijke richting nemen naar Manojlovac en vervolgens Bilusica. Manojlovac en Burnum zijn ook de moeite waard! Vriendelijke groeten, Karianne.

 2. Beste Karianne,

  Is er nog iets bekend over aangepaste regels mbt corona?
  Bijvoorbeeld of je op tijd een ticket moet kopen etc.

  • Beste Jack, de pop-up boodschap die je momenteel te zien krijgt op de officiele website van het park geeft aan dat van tevoren online boeken momenteel niet mogelijk is.
   Het park houdt zich uiteraard aan de regels die gelden in Kroatie, zie hiervoor ons meest recente bericht. Op deze ‘speciale’ pagina op de Krka website, kun je zien wat momenteel mogelijk is qua activiteiten: https://www.np-krka.hr/stranice/Possibilities-visiting/550/en.html
   Ik hoop dat je hier de antwoorden vindt op je vragen. Vriendelijke groeten, Karianne.

 3. Beste Karianne,

  Volgens de prijslijst op de officiele website KRKA bestaan er 3-dagen tickets die je de eerstvolgende 7 dagen moet opnemen.
  Maar als je deze op de officiele website on-line wil bestellen, dan vind je ze niet.
  Kunnen deze dan enkel ter plaatse gekocht worden? Of heb ik iets over het hoofd gezien?
  Is dat eind juni een probleem?
  Graag wat hulp.

  mvg
  Edward

  • Beste Edward, dat is inderdaad vreemd. Het zou kunnen dat de webwinkel nog niet helemaal up to date is, het is tenslotte nog maar februari. Zowieso is het voor Krka niet echt noodzakelijk om van tevoren tickets te kopen, mits je op tijd bij het park arriveert. In juli en augustus kan het voorkomen dat er geen tickets meer beschikbaar zijn voor bezoekers die niet vroeg genoeg bij het park arriveren, maar dit risico heb je in juni nog niet. Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Hallo,

   Net ook contact gehad met het park betreft tickets “Krka”

   “Dear David,

   Unfortunately, at the moment tickets are not available for purchase via webshop Parks of Croatia.

   Thank you for understanding.

   Best regards,
   Parks of Croatia”

   • Beste David, ik ga er vanuit dat je pas vanaf het begin van het zomerseizoen weer tickets via deze website kunt bestellen. Ik denk dat degene die je heeft geantwoord dit er niet bij heeft geschreven omdat ze er vanuit gaan dat je op dit moment in Kroatie bent en de tickets nu nodig hebt. Tickets voor Krka hoef je zowieso niet vantevoren te kopen, maar als je niet lang in de rij wilt staan bij de kassa is het wel handig om het vantevoren te doen. Ben je van plan om het park in de drukste periode van het jaar te bezoeken (juli of augustus) dan raden we je aan om ’s ochtends vroeg te gaan, dan ben je er zeker van dat je naar binnen kunt en kun je de ergste drukte en de warmte vermijden. Vriendelijke groeten, Karianne.

    • Hallo Karianne,

     Dank je voor je reactie. Je hebt het helemaal bij het rechte eind 🙂 Net binnen gekregen:

     “Dear David,

     Unfortunately, for now, we do not have information when the webshop Parks of Croatia will be available.
     We hope that could be in April or May, but definitely before Summer.

     Tickets are available at the entrance in the park all year, and you do not need to worry about the daily limit, because the park was closed only 1-2 times because of that.

     Once again apologies for the problem caused, IT service is working on that problem.

     Have a nice day.
     Best regards,
     Parks of Croatia”

     M.vr.gr.

     David

 4. Hey Karianne

  Eerst en vooral, een parel van een website heb je! Ik denk dat alles er wel is te vinden, prachtig!
  Maar een vraagje, waarvan ik niet weet of je gaat kunnen helpen… 6 september plan ik een bezoek aan Plitvice lakes. Ik start aan ingang 2 en denk om de (eenvoudigste?) wandelroute E te doen (dit zijn enkel de Upper lakes als ik het goed heb, hiermee heb ik de Veliki Slap dus niet gezien, toch?) Mijn conditie is niet schitterend en zal een extra inspanning moeten doen maar voor iets moois moet men al eens diep gaan…
  En nu mijn vraag… Aan het eind van route E kan ik dan terug met het treintje naar ingang 2 en terug de kleine boottocht van P1 naar P2 nemen en dan de grote boottocht naar P3 nemen om de Veliki slap te kunnen bewonderen? En zoja, hoe lang is de wandeling daar naartoe? En hoe lang duurt die grote boottocht?

  Alvast hartelijk dank voor het mogelijks geboden antwoord!

  • Beste Phara, bij een route door de Upper Lakes kom je idd niet langs de Veliki Slap, omdat deze in de Lower Lakes ligt. Tijdens route E kom je langs P2, waar je de boot kunt nemen maar P1 of naar P3. Zou je de boot naar P3 nemen dan ben je redelijk dicht bij de Veliki Slap, ik schat nog ongeveer 1 tot 1.5km lopen. De boot tussen P2 en P3 vaart op en neer, iedere 30 minuten, en de boottocht zelf duurt ongeveer 20 minuten. Je kunt bij aankomst in het park ook altijd het personeel om hulp vragen, vooral als je aangeeft dat je conditie niet optimaal is, zullen ze je tips geven om zo veel mogelijk te kunnen zien met gebruik van trein en boot. Vriendelijke groeten, Karianne.

 5. Hoi Karrianne, Hartelijk dank voor alle info en tips in Kroatie! Echt super 🙂

  Wij gaan half september naar dit mooie land en willen graag de Krka watervallen bezoeken. Welke entree is het gemakkelijkst te pakken vanuit Makarska gezien? Is het deze periode heel erg druk of is de ergste drukte voorbij (i.v.m. aankomsttijd bij het park)?

  Ik zag op de website van Krka wel staan dat er verschillen entreeprijzen zijn. Geldt de prijs van ‘All accessible land sites’ voor het gehele park (incl Roski Slap) of is dit alleen het gedeelte rondom de Skradinski Buk?
  Alvast bedankt!

  Liefs Michelle

  • Beste Michelle, qua afstand maakt het niet uit welke ingang je neemt. De weg die je naar het park brengt splitst zich vlak voor je het park bereikt op. Op deze splitsing kies je voor Skradin of Lozovac. Je kunt dus gewoon kiezen voor de ingang die je het leukst lijkt. Je moet idd de ‘All accessible land sites’ hebben, dit is het hoofdgedeelte van het park met de Skradinski Buk. Roski Slap, Kistanje, Burnum en Puljana zijn extra bezienswaardigheden buiten het hoofdgedeelte van het park, waar je extra voor moet betalen.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Hallo

    Wij willen morgen naar de krka watervallen. Wat is het leukste, degene met de boottocht? Aangezien we 2 kinderen hebben lijkt ons dit wel leuk maar mss lange wachttijden??

    • Beste Kristof, voor jullie te laat om tips te geven over welke ingang je moet kiezen. Maar in principe maakt het ook niet veel uit welke ingang je kiest, want de wandelroute door het park is precies hetzelfde. Hoop dat jullie het leuk hebben gehad. Vriendelijke groeten, Karianne.

 6. Hallo Karianne,

  Wij zijn helemaal blij met uw site! Het ziet er mooi uit, het is duidelijk en geeft veel info die wij zoeken.
  Als we iets willen weten (we zijn nu in Kroatië) dan kijken we eerst op uw site of we iets kunnen vinden aan info.
  Nu willen wij (uiteraard) ook naar de parken van Krka en Plitvice.
  Wat wij eigenlijk niet terug kunnen vinden is of er hier barretjes, bistro’s of restaurantjes in het park zijn waar je wat kan drinken en/of eten of dat we dit zelf mee moeten nemen.
  Daar zijn wij nog wel benieuwd naar..
  We horen graag nog van u.
  Keep up the good work!

  • Beste Stephan, bedankt voor je compliment over de site! Je kunt in beide parken restaurants, bistro’s en kraampjes vinden, maar hou rekening met lange wachtrijen en hoge prijzen in het hoogseizoen. Het is daarom aan te raden in ieder geval zelf drinken en wat snacks mee te nemen, zodat je niet al te afhankelijk bent van wat het park te bieden heeft.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Hallo Karianne, we zijn vandaag naar Krka geweest en echt genoten van het park. Gelukkig zagen we uw tips en zijn we vroeg gegaan. Een tip die ik de mensen nog wel mee wilt geven is; neem iets van een petje mee. Het was heel erg warm en een schaduw van je pet kan dan echt heerlijk zijn..

 7. we willen met ons eigen fietsen door het park fietsen , wat raad je ons aan.
  Waar kunnen we het best het park ingaan, bij welke plaats, ook ivm parkeren van onze auto
  Moeten we tickets aanschaffen of zijn de fietspaden vrij toegankelijk.
  Alvast bedankt.

 8. Beste Karianne

  Wij vertrekken in augustus richting Slovenië en Kroatie maar hebben onze tickets geboekt via de volgende webshop:

  https://www.parkovihrvatske.hr/webshop

  Dit leek me niet betrouwbaar, maar was toch beveiligd op internet, misschien interessant voor anderen om al tickets op voorhand te kunnen boeken?

  Groeten

  Frederik

  • Beste Frederik, dit is een betrouwbare website, waarop je in het zomerseizoen voor veel verschillende parken online tickets kunt boeken. Zorg wel dat je van tevoren goed alle voorwaarden leest, zodat je weet waar je aan toe bent mbt dingen zoals tickets omruilen, annuleren enz. Vriendelijke groeten, Karianne.

 9. Beste

  We vertrekken binnenkort naar Kroatië, en het nationaal park Krka is één van onze bestemmingen die we graag willen doen.
  Ik heb al gekeken op meerdere sites, maar ik vind niet de uitleg die het duidelijk maakt. Daarom mijn volgende vraag.
  Is in het park 1 volledige route waarbij je het volledige park rondgaat? Dus inclusief alle watervallen?

  Ik zie wel routes staan zoals de Skradinski buk trial, de educational walking trail Stinice-Roški slap trial, …
  Maar dit lijken mij aparte wandelingen te zijn?

  • Beste Stefan, het park is idd 1 volledige route, waarbij je alles ziet. Daarnaast zijn er extra routes om te lopen en extra locaties om te bezoeken, waaronder Roski Slap en Visocac bijv. Deze vallen buiten het hoofdgedeelte van het park (waarvoor je betaalt). Je kunt veel van deze locaties gratis bezoeken, of bijv kiezen voor een georganiseerde excursie, die niet inbegrepen is in het standaard ticket voor het park. Vriendelijke groeten, Karianne.

 10. Hoi!

  Wij willen morgen naar Krka park, maar moet je online tickets kopen of kan je dat ook goed doen bij 1 van de 2 ingangen van het park? En hoe laat kan je dan het beste aanwezig zijn?

  • Beste Anne, voor Krka koop je de tickets gewoon ter plekke. In juni kun je nog wel op ieder gewenst tijdstip naar binnen, maar in juli en augustus is het aan te raden om vroeg te gaan (voor 9 uur). Niet alleen vanwege de drukte maar ook vanwege de warmte is dit aan te raden. Vriendelijke groeten, Karianne.

 11. Beste Karianne,
  Wij gaan in augustus naar Krka. We willen een boottocht maken naar het eiland, en de eerste boot vertrekt om 10:00. Maar we hebben ook gelezen dat je om 8 uur al in het park moet zijn vanwege de drukte. Wat raadt jij aan om die twee uurtjes van 8 tot 10 te doen?
  Dank je wel! Astrid.

  • Beste Astrid, je kunt op eigen initatief met het veerbootje van Stinice of Remetic naar Visovac, buiten het park om. Dat kan denk ik ieder uur vanaf ong. half 10 tot een uur of 3. Het is idd erg druk in het park in het hoogseizoen en daarom geen slecht idee om dus ’s ochtends eerst het park te bezoeken en daarna naar Visovac te gaan. Ik zou er niet voor kiezen om met de georganiseerde boottocht vanuit het park naar Visovac te gaan. Deze boottocht duurt erg lang en die tijd kun je denk ik beter in het park zelf besteden. Vriendelijke groeten, Karianne.

 12. Hoi hoi,

  Ik heb even een vraagje, ik ga aankomende juli op vakntie naar kroatië en nu willen wij graag Krka bezoeken.
  Nu is de vraag als wij richting het park rijden ongeacht welk startpunt je pak daar terplekken je tickets kan kopen?
  Plus wat de beste opstap plek is van de twee, want zie je bij allebei uiteindelijk hetzelfde?

  Groetjes, Diede

  • Beste Diede, je kunt kiezen uit de Lozovac ingang (hoog gelegen) en de Skradin ingang (laag gelegen). Bij beide ingangen kun je tickets kopen. Kies je voor Lozovac dan neem je een pendelbusje vanaf de parkeerplaats naar beneden naar het startpunt van de wandelroute. Kies je voor Skradin dan neem je vanaf de parkeerplaatts de boot naar het startpunt van de route. Zowieso leg je dezelfde route door het park af, ongeacht welke ingang je kiest. Je start alleen op een ander punt op de route. Het enige verschil is dat parkeren bij Lozovac gratis is en bij Skradin moet je er voor betalen (omdat de parkeerplaats in Skradin niet eigendom is van het park). Vriendelijke groeten, Karianne.

 13. Hallo Karianne,

  Wij zijn nu in kroatie en willen morgen naar Krka gaan. Is het nu in september ook nog zo druk dat je er zo vroeg mogelijk moet zijn?
  Top site overigens! Bedankt voor alle tips.

  Groetjes Audrey

  • Beste Audrey, bedankt voor je compliment. Helaas kan ik niet altijd dezelfde dag antwoorden. Ik hoop dat jullie het naar jullie zin hebben gehad in Krka, het zal in ieder geval niet meer zo druk zijn geweest als in juli en augustus. Vriendelijke groeten, Karianne.

 14. Hoi,
  Hierbij onze ervaring met een buggy (type Maclaren).
  Wij hebben het prachtige park bezocht vanuit Lozovac. De route in het park is opzich prima met een buggy te doen. Je loopt voornamelijk over houten vlonder planken. Alleen om bij de grote waterval te komen dien je grote trap omlaag te nemen. Dit is even sjouwen. Vervolgens kun je lekker zwemmen bij de grote waterval of onder een kleine waterval staan. Als je weg gaat bij de grote waterval, krijg je het sjouwen nog een keer. dit zijn andere trappen met tussenstops waar je kunt genieten van de waterval. Vervolgens kom je terug bij de bussen, waarmee je terug kunt naar het begin punt.

  Wij vonden het meevallen!!

  Tip:
  Vergeet niet om waterschoenen mee te nemen als je wilt zwemmen.

 15. Beste Karianne.

  Wij gaan de 2e week van september naar krka natinional park.
  Nou meen ik ergens gelezen te hebben dat je vanuit 1 van de ingangen heel het park en dus ook langs alle watervallen kan lopen.
  Maar dan terug met de boot kan gaan naar het beginpunt van de wandeling.
  Klopt dit?
  En zoja welke ingang is dit?
  En waar koop ik dan n kaartje voor de boot?
  En wat zijn de kosten dan?
  Ook complimenten voor de site.
  Erg veel goeie info gevonden hierop.

  • Beste Giselle, er is maar 1 route door het park en dat is een circulaire route, dus het maakt niet uit welke van de 2 ingangen je gebruikt, je wandelt dezelfde route. Je kunt met de boot naar de start van de wandelroute toe varen als je de Skradin ingang neemt (bij de prijs inbegrepen). Op deze pagina van de officiele website vind je de extra boottochten waaraan je kunt deelnemen: https://www.np-krka.hr/stranice/boat-excursions/33/en.html Deze staan los van het bezoek aan het park, je betaalt er dus extra voor. Op de pagina zie je waar je op moet stappen voor welke bootexcursie.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 16. hoi,

  ik ga volgende week naar kroatie.
  kan ik van te voren al kaartjes kopen voor deze watervallen en eventueel de korte boottocht van 25 minuten?

 17. Dag Karianne,

  Wij zijn momenteel in Kroatie en het is prachtig! We willen deze week Park Krka bezoeken en starten in Skradin. Wat ik niet helemaal begrijp is, hoe bezoek ik dat kleine eilandje? Los van de wandeling en het zwemmen bij de waterval? Hopelijk weet jij het. Groet en dank alvast, Ilona

  • Beste Ilona, je bedoelt Visovac neem ik aan? Op de website van NP Krka lees je er meer over: https://www.np-krka.hr/stranice/visovac/36/en.html
   Ik denk dat je het beste de Lozovac ingang kunt nemen. Van daaruit loop je stroomafwaarts naar het park en stroomopwaarts wandel je richting de aanlegplaats voor de boot naar Visovac.
   Je moet wel gelijk bij de ingang zorgen dat je ook meteen betaalt voor de Visovac excursie, daarvoor kun je niet betalen bij de aanlegplaats van de boot.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 18. Wij zijn nu in Kroatië en willen graag naar Krka
  Omdat mijn vrouw slecht ter been is willen we de grote rondvaart maken.
  Onze vraag is waar stappen we op

  • Beste J. Fortuijn, Krka heeft geen rondvaart helaas, alleen een boottocht van de parkeerplaats in Skradin naar de ingang van het park. Dit is een korte boottocht over een rustig deel van de Krka rivier, waarbij je dus niets ziet van het park zelf. Om de watervallen te zien zul je echt te voet moeten gaan. Het is niet ver wandelen van de plek waar je de boot verlaat tot aan de grote waterval (Skradinski Buk) dus je zou kunnen overwegen om alleen de korte wandeling naar Skradinski Buk te maken en daar te blijven. Je kunt er wat eten en drinken met uitzicht op de waterval. Maar je ziet dan dus verder niets van het park. Het is aan jullie om te bepalen of je dit de moeite (van het entreegeld) waard vindt. Vriendelijke groeten, Karianne.

 19. De Skradin ingang:

  Je arriveert vanaf de doorgaande weg tussen Sibenik en Knin. Als je in het dorpje Skradin aan komt kun je daar op de grote parkeerplaats parkeren. Indien deze vol is zijn er ook nog alternatieve parkeerplaatsen iets verder van het dorpje af.

  Vanuit het dorpje Skradin ga je met een speciale boot naar het park. De boot vertrekt ieder heel uur naar het park en gaat ieder half uur weer terug naar Skradin. De laatste boot vetrekt in de zomer om 17.30 uur vanuit het park naar Skradin.

  De boottocht van Skradin naar de ‘Skradinski Buk’ waterval duurt 25 minuten. Bij aankomst is het nog 5 minuten lopen naar de het laagste punt van de watervallen waar de wandelroute begint.

  ik heb nog wat vraagjes waar jij zeker het antwoord wel op weet (mooie site!!!!),
  Is het vanaf de parkeerplaats naar de boot ver lopen?
  En hoelang is de wandelroute vanaf het laagste punt van de watervallen?
  is het volgende week ook druk of valt dat in de maand mei wel mee?

  • Beste Richard, de Skradin parkeerplaats ligt vlak naast het ticket kantoor en de boot. De wandelroute is in 2 tot 3 uur te doen (inclusief pauzes). De route is een cirkel, dus je komt vanzelf weer bij je startpunt uit. In de maand mei is het nog lekker rustig. Veel plezier! Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Bedank, nog 1 kort vraagje:

    Welk ticket moet ik bestellen, all terrestrial location of roski slap of Kistanje, Burnum, Puljane.

    CATEGORY TICKET INCLUDES Jan–Mar/ Apr–Jun/ Jul–Aug Nov–Dec* Sep–Oct
    30.00 kn 110.00 kn 200.00 kn
    All terrestrial locations After 4 pm 145.00 kn
    Individual adults
    Roški slap 30.00 kn 60.00 kn 100.00 kn
    Kistanje, Burnum, Puljane 30.00 kn 40.00 kn 40.00 kn

    • ‘All terrestrial locations’ moet je hebben, dat is het park zelf.
     Roški slap, Kistanje, Burnum, Puljane zijn ‘extra’ locaties buiten het hoofdgedeelte van het park.
     Reserveren is niet nodig in mei hoor, gewoon ter plekke de kaartjes kopen is genoeg.
     Vriendelijke groeten, Karianne.

    • Beste Karianna,

     Op de ticket website staan verschillen de prijzen. Wanneer je enkel naar de grote waterval wil gaan. Klopt het dat je dan aan Roški slap (13,50 euro) niet genoeg hebt. En dat je dus de all terrestrial locations ticket nodig hebt.
     Ik zie dat je hierover gesproken hebt op 30 april 2018 maar ik vraag het toch even voor de zekerheid.

     Alvast bedankt!

     Gr Joost

     • Beste Joost, om Roski slap en/of Kistanje, Burnum en Puljane te bezoeken betaal je extra. Deze locaties liggen buiten het hoofdgebied van het park. Met het ‘gewone’ entreebewijs (“All accessible land sites”) van het park zie je alle grote, bekende watervallen (zoals de skradinski buk) en mis je dus niets. Je hoeft dus geen ticket te kopen voor de Roski slap (tenzij je deze extra wilt bezoeken).
      Vriendelijke groeten, Karianne.

     • Bedankt!

      En denk je dat deze week ook al erg druk is dat je er heel vroeg moet zijn. Of in juni nog niet?

      Groet,
      Joost

 20. Hallo Karianne
  Wat fijn zoveel informatie! Wij gaan half oktober naar Split en willen dan ook wat uitspajes maken. Krka en Plitvice staan op ons verlanglijstje. We gaan een auto huren. Weet jij wat de afstanden zijn, en welke ingnag moeten we dan hebben?
  En ik zie nergens iets over oktober, wat voor weer kunnen we dan gemiddeld verwachten?
  Dank je wel!

 21. Hey! Wij gaan in september met vriendinnen naar Kroatië. We vroegen ons af hoe lang je normaal in dit park moet blijven om het meeste wel gezien te hebben.

  groetjes,
  Emma

  • Beste Emma, als je alleen de wandeling door het park maakt, ben je in 2 uurtjes klaar. Blijf je er nog even zwemmen, zonnen of wat eten, dan heb je hooguit een halve dag nodig. Vriendelijke groeten, Karianne.

 22. Hoi karrianne
  Wij willen naar de krka watervallen
  Wij zijn allebei wat minder ter been
  Kun je ook met de boot of bus weer terug naar het bezichtigen van de watervallen
  Zodat We het hele stuk niet hoeven te lopen
  Plitvïchmeren werd ons al afgeraden
  Heb daar al geboekt op korano bungalows
  Ik heb nog twee dagen om te annuleren

  Graag hoor van jouw
  M v gr
  Martin

  • Beste Martin, ook Krka is lastig voor bezoekers die niet goed ter been zijn. Op de route vind je namelijk veel trappen, hellingen en vlonders en andere oneffenheden. Je kunt met de pendelbus of boot van/naar de parkeerplaats dus dat stuk hoef je in ieder geval niet zelf te lopen. Voor Plitvice gelt hetzelfde, veel hoogteverschillen, bospaden met obstakels zoals boomstronken, trappen, hellingen, vlonders etc. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de kortste route toch minstens 2 uur lopen is, in beide parken. Vriendelijke groeten, Karianne.

 23. Dag Karianne,

  Waardevolle site, heb er dankbaar gebruik van gemaakt.

  Zijn gisteren 21 augustus naar park Krka geweest met onze dochter schoonzoon en kleindochter van 2,5 jaar. Vroeg opgestaan en waren net op tijd voor de eerste boot in Skradin. Om 8:30 kwamen we aan in het park. Het was lekker rustig en we hadden lekker de tijd en genoeg plaats om foto’s te maken. We hadden een bucky bij ons voor de kleine dat was af en toe wel flink schouwen de trap op. Rond 10:30 uur was het erg druk en moest je inderdaad file lopen. Wij hadden toen al een groot gedeelte gezien. We hebben om 11:30 de boot weer terug genomen naar de auto. Genoeg plaats op de boot. En om 12:00 uur waren we weer terug bij de auto. Het is zeker een aanrander om vroeg naar het park te gaan.

  Groet,

  Cor

  • Beste Cor, bedankt voor jullie verslag! Leuk om te lezen dat jullie het naar je zin gehad hebben in Krka. Ik ben het helemaal met je eens: vertrek op tijd, zodat je de drukte voor bent. Vriendelijke groeten, Karianne.

 24. Hey

  Super leuke website is dit! 😉 dank je wel!

  Even een paar vraagjes:

  Kan je in het natuurpark ook gewone wandelingen maken?
  Zijn er bewegwijzerde routes?

  Ik ga nl met mijn 2 hondjes op vakantie naar Kroatië in september en dit is hoofdzakelijk om in de natuur te gaan wandelen.
  Maar kan je in de NP’s ook zo maar gaan wandelen of is dit enkel tegen betaling en beperkt in mogelijkheden?

  Uiteraard wil ik de Plitvice meren en de watervallen van Krka bezoeken maar ik hoop toch wel op wat meer wandelmogelijkheden…

  Heb jij hier enig idee over? En misschien tips waar ik de meeste (gratis) wandelroutes kan vinden?

  Alvast bedankt!!!

  Groetjes!

  Iris

 25. Hoihoi!

  Wij willen morgen de Krka watervallen gaan bezoeken. Ik heb al veel gelezen over de drukte, dus we willen optijd gaan. Ik zie alleen dat je twee ingangen hebt waarvan 1 je met de boot gaat. Dit lijkt me leuk omdat je toch weer even iets anders doet. Echter zie ik dat je een opmerking hebt geplaatst waarbij staat dat je in de zomermaanden per bus naar de andere ingang wordt gebracht. Is het dus niet mogelijk om in de zomer met de boot te gaan? En kost het extra wanneer je met de boot gaat?

  Hoor het graag!

  Groetjes

  • Beste Britt, vanaf de Lozovac ingang wordt je met een pendelbus naar de start van de route gebracht. Vanaf de Skradin ingang wordt je met de boot naar de start van de route gebracht. Het is dus zeker mogelijk om in de zomer met de boot te gaan. Vriendelijke groeten, Karianne.

 26. Dank voor de nuttige informatie op deze site! Wij waren hier op 1 augustus, om 14.00 uur in de middag, ondanks de waarschuwing dat het park bij 10.000 bezoekers dicht gaat. Binnenkomen was geen enkel probleem, vrije parkeerplek vlakbij de ingang, geen wachtrij. Ik neem aan dat er gewoon alweer een behoorlijk aantal mensen vertrokken was. Bij de kassa stond een grote digitale teller, daar stond een getal van ergens in de 3000 op, ik denk dat dat het aantal mensen is dat er nog in kon.
  Park was verder prachtig, en goed te doen in een middag. Het is handig dat er een geadviseerde looprichting is over het pad met planken, anders heb je steeds tegenliggers (zoals in het Plitvice park). Het was ook minder massaal en druk dan in Plitvice, hier kon je nog gewoon stoppen om een foto te maken zonder dat er constant iemand door je beeld liep.

 27. Beste Karianne,

  Allereerst mijn complimenten voor deze site, heel veel tips en boordevol informatie.
  Betreffende Krka zit ik een beetje met een twijfel. Wij gaan eind augustus, begin september 12 dagen naar de Dalmatische kust en zouden graag veel zien (steden, eilanden, nationale parken), maar ook veel relaxen. Om onze vakantie niet overvol te laten worden, denk ik dat we zullen moeten kiezen tussen Plitvice en Krka. Nu heb ik gelezen dat Plitvice niet op zijn mooist is in de zomer en dat het er bovendien krioelt van de mensen. Wat zou jij aanraden deze tijd van het jaar? Mijn voorkeur gaat nu uit naar Krka, maar ik heb natuurlijk totaal geen ervaring met deze plekken. Bij voorbaat dank!

  Met vriendelijke groet,
  Matthew

  • Beste Matthew, bedankt voor je compliment over de site! Plitvice en Krka worden in de zomer allebei zeer druk bezocht, dus wat dat betreft geen voorkeur. Ook qua natuur/hoeveelheid water in de zomer zijn er geen verschillen. Beide parken hebben wat minder water dan in bijv. de lente, maar ze liggen absoluut niet droog, in tegendeel zelfs. Dus ook wat dat betreft is er geen voorkeur. Wil je echt een volledige dag ergens doorbrengen, dan kun je beter voor Plitvice kiezen, want in Krka heb je aan een halve dag genoeg. Maar wil je graag zwemmen tijdens je bezoek aan een park, dan is Krka de enige optie, in Plitvice is zwemmen namelijk niet toegestaan. Maar in Plitvice is het wel wat koeler dan in Krka dus zul je in Plitvice ook wat minder behoefte hebben aan zwemmen. De keuze is aan jullie! Vriendelijke groeten, Karianne.

 28. Hallo Karianne,

  Wat een geweldige website heb je gevuld, dank voor alle informatie!
  Wij willen deze zomer met onze twee (grote) tieners een maand rondreizen door Kroatië en proberen een mooie mix te maken van binnenland, kust, eilanden, cultuur, natuur en avontuur. We gaan met de auto, willen beginnen in Istrie (Pula & Rovinj), met de boot naar Cres en van daaruit, via het vasteland, afzakken naar het zuiden. Het stuk vasteland hebben we nog niet echt ingevuld. We willen in ieder geval ook naar de zuidelijke eilanden (Vis, Bol, Krka en Mljet) en daarna weer over land terug.

  Heb jij nog ‘binnenland’ tips voor ons (stadjes of natuurparken) die mooi in onze route zouden passen en niet te missen zijn? De natuurparken met canyons en watervallen klinken allemaal geweldig maar de vele waarschuwingen die ik tegenkom over grote drommen toeristen in augustus ontnemen me een beetje de zin. Welke van de parken heeft hier het minst last van? We zijn helaas gebonden aan de schoolvakantie….

  • Beste Caroline, bedankt voor je compliment over de site! Niet alle natuurparken en nationale parken zijn “vol” met mensen in de zomer, maar Krka en Plitvice zijn dat zeker wel (helaas). Houden jullie van wandelen en/of hiken dan is een natuurpark in de bergen een mooi alternatief. Ook al zie je dan geen watervallen, je kunt wel in alle rust genieten van de natuur. Denk aan natuurpark Ucka, N.P. Risnjak, N.P. Sjeverni Velebit en N.P. Paklenica. Wil je meer zien van het binnenland dan kun je bijv. ook onze dagtocht door het binnenland van Sibenik doen of eens een rondrit maken door de Neretva Delta. Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt. Vriendelijke groeten, Karianne.

 29. Beste ,
  Had een vraagje, wij gaan deze zomer op vakantie in Kroatie graag zouden wij de watervallen willen zien natuurlijk.
  Maar kan dat ook op eigen tempo of kan het niet anders dan met een gids. Ik wil het namelijk gewoon een keer gezien hebben maar zo een uitleg erbij hoeft helemaal niet voor ons.

   • Beste Karianne

    Op de website van Krka NP staat nu:

    From 1 June 2017 access to boat in Skradin possible only with pre-purchased ticket. Entrance tickets for Krka NP cannot be bought on board.

    Wij zouden met de eerste boot ’s morgens (8u) uit Skradin naar Skradinski Buk willen varen. Alleen, waar moeten wij dan wel zijn voor onze tickets als we ze niet aan de boot kunnen kopen? Is de enige mogelijkheid online (is op datum)? Ik had ze graag ter plaatse willen kopen, is daar nog mogelijkheid toe, via een toeristische dienst dicht bij de haven of zo? Ik vind dit niet meteen terug op hun site. Enig idee?

    Alvast bedankt!

    • Beste Pascale, dit is hoe ik de tekst interpreteer: je kunt de tickets niet meer op de boot betalen, maar moet dit doen bij het ticket kantoor voordat je op de boot stapt. Ik denk dus niet dat je vantevoren (voor aankomst in Skradin) al tickets online moet hebben gekocht, maar dat het gewoon ter plaatse kan (alleen niet op de boot zelf). Check het voor de zekerheid even als je wilt, je vindt het emailadres en tel nummer van het park op hun website. Vriendelijke groeten, Karianne.

 30. Wat een mooie site heb jij, al heel wat inspiratie uitgehaald voor onze reis wij starten op 20 juni en beginnen bij 3 nachten krk vandaar gaat de weg verder naar brac onderweg zou ik krka of Siberik willen bezoeken. Op brac logeren we 7 nachtjes en zouden ofwel hvar of trogir eens willen bezoeken. Op de terugreis blijven we nog 3 nachtjes slapen bij bled in Slovenië. Wij reizen met 3 kleine kinderen van 2jaar, 3,5jaar en 6 jaar. Heb je nog tips of dingen die je zou afraden?
  Gr liesbeth

  • Beste Liesbeth, bedankt voor je compliment over de site! Als je een volledige dag door wilt brengen in Krka/Sibenik dan is dit mogelijk, voor beide heb je namelijk aan een halve dag genoeg. Hou zowel in Sibenik als in Krka rekening met trappen, dus als je nog een buggy nodig hebt, neem dan zo’n hele simpele mee die niet zo zwaar is.
   Zie je er tegenop om met de kids te wandelen in Krka, kies dan voor de Skradin ingang, zodat je de boot kunt nemen naar het onderste deel van het park, waar je de mooiste waterval ziet, kunt zwemmen, picnicken en ook een restaurant vindt. Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Dag Karianne

    ivm het stappen in Krka: is het zo dat, als je via Skradin gaat, je met de boot naar het laagste gedeelte van het park wordt gebracht (waar je ook kan zwemmen), en daar ook nog een wandeling rond de watervallen kan maken? Of klopt dit niet? Indien wel, hoe lang duurt zo’n wandeling? Hebben we dan nog genoeg aan een halve dag? Het klooster kan wschl alleen bezocht worden met een extra bootexcursie he?

    Bedankt voor alle info!

    • Beste Pascale, als je via Skradin gaat wordt je met de boot naar het laagste deel van het park gebracht (waar je kunt zwemmen) en begin je van daaruit aan de wandeling door het park. Je hebt er slechts 2 tot 3 uur voor nodig om alles uitgebreid te bekijken (incl. een pauze af en toe). Een halve dag is dus genoeg. Naar het klooster is inderdaad een extra excursie, van ongeveer 2 uur. Wil je tijd besparen, neem dan de Lozovac ingang. Op die manier ben je veel sneller in het park dan met de boot vanuit Skradin. Vriendelijke groeten, Karianne.

 31. Nationaal park KRKA was mooi!
  Maar als ik 1 tip mag geven: sta vroeg op.
  Neem de boot om 8u of 9u s’morgens.
  Als je later gaat, krioelt het van het volk.

  Op mijn foto’s staan er geen toeristen.
  Toen wij rond 12u huiswaarts keerden, was er heel veel volk aan de boten, de watervallen, op de uitkijkposten.

  Vergeet je zwemslippers niet.

  Grt, Sofie

 32. Hoi Karianne,

  wat een mooie website! Ik heb er veel op opgezocht en gevonden voorafgaande en tijdens onze reis afgelopen weken in Kroatië!
  Ik heb alleen een aantekening. De toegangsprijzen kloppen niet helemaal.
  We waren 9 augustus in Krka en betaalden voor volwassenen 150 kuna en 90 kuna voor de kinderen.
  En wat ik ook niet helemaal op de site kon vinden maar waar een medewerkster van het park ons op attendeerde was het feit dat je per auto langs alle ingangen kan gaan en daar met hetzelfde ticket naar binnen kan. Zo hebben wij een mooie reis kunnen maken langs alle punten van het park. Dit even ter info, misschien heb je er iets aan.

  Groetjes,
  Natasja

  • Beste Natasja, bedankt voor je compliment over de site! Ik heb aan het begin van dit seizoen helaas niet de tijd gehad om alle prijsvermeldingen op de site langs te gaan en op internet naar alle actuele prijzen te zoeken. Vandaar dat je nogsteeds de oude prijzen ziet. Hopelijk heb ik er aan het begin van het seizoen van 2017 wel tijd voor. Bedankt voor je extra info over de toegang en de tickets! Dit zal ik een dezer dagen toevoegen aan het artikel. Vriendelijke groeten, Karianne.

   • We betaalden vandaag veel meer dan aangegeven op deze site:

    Volwassen 180 kuna
    Kinderen 110 kuna

    Dus de prijs voor volwassenen is her dubbele… Erg groot gat, als ik dat had geweten hadden we denk niet gegaan.

    • Beste Eveline, jammer om dat te horen. Het artikel is alweer een aantal jaren oud. Ik adviseer altijd om ook op de officiele websites (van parken e.d.) te kijken voor de meest actuele info over openingstijden, prijzen, bijzonderheden enz (en daarom zet ik de link ook altijd in het artikel). Ik heb zojuist de prijzen in dit artikel aangepast omdat ik naar aanleiding van je bericht even snel op de officiele website van Krka heb gekeken. Voor je volgende bezoek aan een park o.i.d. in Kroatie dus ook even naar de officiele site gaan! Vriendelijke groeten, Karianne.

 33. Hallo!

  Ik heb eens een vraagje aangezien ik door de bomen het bos niet meer zie! In september verblijf ik in Pula, ik zou graag de watervallen bezoeken. Had alleen niet verwacht dat deze zo ver gelegen zouden zijn… Is het onvermijdelijk om enkele uren met de auto te moeten rijden om er te geraken? Want vier uur in de auto zitten is natuurlijk niet zo aangenaam als je op vakantie bent.
  En waar kan ik het best verblijven als ik zou overnachten nabij de watervallen? Ik lees namelijk nogal vaak ‘Krka’, ook de naam van het park, terwijl de plaats ‘Krka’ helemaal ergens anders ligt (meer naar boven toe). De moeilijke namen en verschillende eilandjes maken het voor mij allemaal een beetje moeilijk. Daardoor weet ik niet goed hoe ik een uitstap het beste zou kunnen regelen.

  Alvast bedankt voor de reacties!

  Coleen

  • Beste Coleen, de Krka watervallen zijn genoemd naar de rivier de Krka, niet naar een plaats. Het park ligt bij het plaatsje Skradin, in het binnenland van Sibenik. Het is bijna 500km van Pula dus je zult er met de auto minstens 5 uur over doen. Overnachten bij Krka is dus wel een aanrader. In het artikel vind je een alinea speciaal over de accommodatie mogelijkheden. Wij wonen zelf in Brodarica-Sibenik, en verhuren ook een appartement (ong 20 min rijden van het park).
   Plitvice is ook een optie, dit prachtige park ligt ong. 300km van Pula, maar ook dit is geen korte rit, ik schat ong. 4 uur met de auto. Kijk zelf maar eens op http://www.viamichelin.com, dit is de beste (meest uitgebreide en duidelijke) routeplanner naar mijn mening. Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Bedankt voor je reactie, Karianne! Spijtig dat de watervallen zo ver weg zijn. Ik verkies dan eerder om een volgende keer nog eens naar Kroatië te gaan, enkel dan dichtbij het park. Geen ramp om nog eens een tweede keer naar daar af te zakken, natuurlijk. 😀

  • Beste Narine, ik denk dat ze gewoon open zijn maar dit kun je het beste met het park zelf checken. Hun contactgegevens zijn overal online gemakkelijk te vinden. Vriendelijke groeten, Karianne.

 34. Hallo!

  Wij zijn met zn 2en in kroatie op dit moment en afgelopen dagen hebben we krka een aantal keer bezocht. Aangezien ik heel veel nuttige info van deze website heb gehaald leek het me wel zo aardig om een update te geven…

  We zitten midden in het hoogseizoen dus het was bij skradinski buk echt super druk! Je liep als het ware in een polonaise door het park richting watervallen. Echt zonde! Ook bij het zwemgedeelte was het megadruk! Dit vonden we heel erg teleurstellend.

  Aangezien we nog andere delen wilden bekijken en een mooie rustige (!) wandeling wilden maken zijn we gaan lopen vanaf visovac (niet op het eiland maar ernaast) naar roski slap. Dit is een prachtige wandeling van 8,5 km langs de krka rivier. Het loopt wel heel steil op en neer, maar vaak wel in de schaduw. Toen we aankwamen bij roski slap wilden we vanaf daar de boot naar het eiland visovac pakken en dan met het pondje terug naar onze auto. Dit lijkt mogelijk te zijn als je naar de stippellijntjes op de kaart kijkt. Helaas bleek dit niet zo te zijn, we moesten terug lopen. Ik ben zelf niet zo sportief en ons water was op dus hebben we de receptie van roski slap een taxi laten bellen. Die heeft ons toen voor slechts 100 kuna teruggebracht naar onze auto. Al met al een prachtige rustige wandeling (niemand tegen gekomen), maar ze kunnen wel meer info geven van te voren. De wandeling vind ik echt een aanrader als je de drukte wilt vermijden!

  Ter hoogte van visovac heb je trouwens een prachtig klein verlaten strandje!

  We zijn aan het eind van de middag ook nog naar de bovenste (op de kaart weet de naam niet meer) waterval geweest. Hier kun je naar rijden en vanaf de gratis parkeerplaats is het een wandeling van 400m naar beneden. Daar vind je een prachtige verlaten waterval en geen toerist te bekennen!

  Ik wilde mijn ervaring even delen, doe ermee wat je wilt! Groetjes eefje

  • Beste Eefje, heel erg bedankt voor je uitgebreide verslag met zeer nuttige tips voor een bezoek aan Krka! Helaas heb ik zelf zo weinig tijd om dergelijke uitgebreide info uit te werken op de site, dus ik ben altijd erg dankbaar als ik goede feedback van vakantiegangers ontvang. Je zult hier een heleboel mensen blij mee maken. Vriendelijke groeten, Karianne.

 35. Hoi Karianne,

  ik heb ergens gelezen dat het park tot 8u open is.
  we hebben bedacht om op de heenreis richting split het park te bezoeken.
  lijkt jou dat een goed idee?
  wij denken dan rond 3/4 uur aan te komen in het park, dus dan zouden we ongeveer 4 uur de tijd hebben.

  Groetjes Nadine

 36. Ik ga binnekort met mijn partner en zoon op vakantie naar Kroatië. We verblijven in podstrana. Ongeveer 7 km van split. We willen graag het nationaal park krka bezoeken. Wat is de beste manier om daar te geraken ? Bus ? Ik weet ook dat er weinig zandstranden zijn in dalmatie . Waar op welke plaatsen kan ik tot een zandstrand vinden ?
  Alvast bedankt om ons verder te helpen !

  • Beste Werner, je kunt het beste met de (huur)auto naar Krka reizen, via de snelweg. De afslag voor Krka wordt (vlakbij Sibenik) duidelijk aangegeven.
   Met de bus zul je eerst naar Sibenik moeten reizen en vervolgens overstappen op de bus naar het park, in Skradin. https://getbybus.com/nl/
   Het Bacvice strand in het centrum van Split is een zandstrand. Verder vind je in Omis een zandstrand, dat is ook vrij dicht bij jullie.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 37. Hallo,
  Wat een super website!
  Wij gaan dit jaar *(over 1,5 week)* voor het eerst
  naar Kroatie met onze drie kindjes *(13 jr, 4 jr en 2 jr)* en onze drie honden .. Nu lees ik wel overal dat de honden aangelijnd mee mogen het park in maar ik kan nergens terug vinden of deze ook bij/in het water mogen voor wat verkoeling..

  Alvast heel erg bedankt,
  Groetjes, Natasja

  • Beste Natasja, bedankt voor je compliment over de site! Helaas staat hier niets over in de regels van het park. https://www.npkrka.hr/stranice/park-rules/48/en.html
   Ik zou de hond in ieder geval niet zomaar ergens laten zwemmen omdat het park een beschermd gebied is en ook voor mensen is er slechts 1 gedeelte waar gezwommen mag worden. Ik neem aan dat je daar wel borden met info aan zult treffen over wat wel of niet mag. Wil je het graag op voorhand weten dan zou ik even contact op nemen met het park. Vriendelijke groeten, Karianne.

 38. Beste Karianne,
  Bedankt voor de vele tips op de website. Wij willen in juli graag zelf met de auto Kroatië ontdekken. Hierbij willen we ook graag Krka bezoeken. We zaten eraan te denken om in de ochtend vanuit Zadar te vertrekken, het park zelf te bezoeken en daarna door te rijden naar Split. Is dit in een dag te doen? En welke ingang zou je ons aanraden (gezien de boten maar tot 17:30 varen)? Is het van beiden ingangen goed te doen om zelf een wandeltocht te maken, zodat je de mooiste stukken van het nationaal park ziet? Staan deze routes duidelijk aangegeven en kom je altijd langs het stuk waar bij de watervallen gezwommen kan worden? Alvast bedankt!

  • Beste Ruud, dit is zeker in 1 dag te doen maar ik raad je aan om wel op tijd te vertrekken. Van Zadar naar Krka duurt ong. een uur (of iets langer) en hetzelfde geldt voor de rit van Krka naar Split. Voor het park heb je aan een uurtje of 3 genoeg, 2 uurtjes om te wandelen en een uurtje om te zwemmen of wat te eten bijvoorbeeld. De route is circulair, er is dus maar 1 route met hetzelfde begin- en eindpunt. Ben je van plan om tot ‘laat’ te blijven dan kun je beter de Lozovac ingang nemen zodat je niet rekening hoeft te houden met de vertrektijd van de laatste boot. Wat je ziet in het park is voor beide ingangen hetzelfde, beide ingangen liggen op dezelfde circulaire route. Wat dat betreft maakt het dus niet uit welke ingang je kiest. Je kunt de plek waar je mag zwemmen ook zeker niet over het hoofd zien, daar kom je langs op de route. Vriendelijke groeten, Karianne.

 39. Beste Karianne, echt een leuke website heb jij!! ik ga volgende week naar Zadar en ik zou graag Krka national park bezoeken alleen de Bus Vertrekt pas om 13.00 (https://getbybus.com/) van Zadar zijn er niet andere Bus lijnen?

  Met vriendelijke Groeten,

  Solin

  • Beste Solin, ik denk dat er iets mis is gegaan tijdens je zoektocht op GetByBus, er rijden namelijk dagelijks vele bussen tussen Zadar en Sibenik, zo ongeveer ieder uur. Weet je zeker dat je Zadar als vertrekpunt en Sibenik als bestemming hebt ingevoerd? Probeer het nog eens opnieuw en je zult het zien. Bij problemen kun je contact opnemen met de klantenservice van GetByBus, daar staan ze altijd voor mensen klaar die vragen hebben over het gebruik van de site. Vriendelijke groeten, Karianne.

 40. Wij willen tijdens onze vakantie verblijven in Dubrovnik, maar zouden ook graag Krka bezoeken. Dit is echter wel een hele afstand die we moeten overbruggen. Wat is onze beste optie? Worden er vanuit Dubrovnik georganiseerde excursies gemaakt naar Krka?

  • Beste Ellen, vanwege de lange afstand van Dubrovnik naar Krka denk ik dat er niet veel aanbieders van georganiseerde excursies zullen zijn. Je zult er wel een uur of 5 over doen om er te komen. Reis je met de auto naar Dubrovnik? Dan is het denk ik beter om tijdens de heenreis of terugreis naar Krka te gaan en er een nachtje in de omgeving te overnachten. Een andere optie is om zelf met de (huur)auto te gaan, op die manier heb je de planning helemaal zelf in de hand en kun je lekker vroeg vertrekken richting Krka. In het park zelf heb je aan drie uurtjes meer dan genoeg om alles goed te bekijken. Daarna zou je meteen weer terug kunnen rijden naar Dubrovnik om daar toch redelijk op tijd in de avond weer aan te komen. Of kiezen voor een overnachting in de buurt van Krka en de volgende dag terug rijden. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Vriendelijke groeten, Karianne.

 41. Beste Karianne
  Ik zou met een 20 tal jongeren willen logeren in Pula. We willen naar NP Krka om de watervallen te zien. Hoe geraken we ginder? Ik moet zeer lowbudget blijven. Kunnen wij vanuit Pula een daguitstap doen naar de skradinski buk? Welke bootexcursie raadt U aan om de watervallen te bezoeken? Combineren we met een bezoek aan het eiland Visovac? Weet U hier een prijs van? Van hieruit veronderstel ik dat je enkel te voet verder kan om de waterval te bezoeken en te zwemmen?
  Kunnen we gemakkelijk vanuit Pula naar Zadar (zeeorgel)? Wat raadt U ons zeker aan te doen in de omgeving van Pula? We blijven slechts 4 dagen. Welk strand is het meest idyllisch vanuit Pula? Naar een eiland om te zonnen? Prijs?
  Laatste vraag: lowbudget lekker eten in Pula? Alvast bedankt!

  • Beste Hilde, vanuit Pula heb je eigenlijk alleen de optie om een bus of een taxi te nemen. Een taxi is heel duur dus geen optie voor iemand met een laag budget. De bus is een uitstekende vorm van vervoer in Kroatie, maar in jouw geval is de afstand wel erg groot. Van Pula naar Sibenik duurt wel 8 uur, en dan moet je nog een lokale bus van Sibenik naar het park nemen. Deze rit duurt niet lang (ong. 20 minuten) maar je moet natuurlijk ook rekening houden met de wachttijd tot de bus vertrekt (ik denk dat de bus iedere 30 min. rijdt in de zomer).
   Een overnachting in Sibenik is dus geen slecht idee. Er zijn meerdere jeugdherbergen in Sibenik om zonder al te hoge kosten te kunnen overnachten.
   Je hebt geen bootexcursie nodig om de watervallen te bezoeken. Afhankelijk van welke ingang je kiest, word je of met een bootje of met een bus naar het hart van het park gebracht. Dit is bij de prijs inbegrepen. In het park kun je dus zonder extra kosten of zonder extra bootexcursie gewoon de Skradinski Buk bewonderen en er zwemmen.
   Wil je naar het eilandje Visovac dan moet je wel bijbetalen om daar met een excursieboot heen te gaan, dit is niet bij de toegangsprijs van het park inbegrepen. Het personeel regelt alle vervoer en alle details voor je om aan die excursie deel te nemen als je er eenmaal bent. Maak je daar dus geen zorgen om.
   Pula – Zadar duurt ongeveer 7 uur (en dan vanuit Zadar nog een uurtje naar Sibenik) dus misschien kun je dit combineren met een reisje naar Krka. Om Krka te bekijken heb je zowieso maar een halve dag nodig.
   Zie hier alle routes en dienstregelingen: https://getbybus.com
   Meer info over openbaar vervoer per bus in Kroatie: https://www.allesoverkroatie.nl/vervoer/kroatie-bus/
   Hier een aantal leuke stranden in Pula: Havajsko, Valsaline, Valovine, Valkane, Kolumbarica en Debeljak. Dit zijn echte toeristenstranden en hier wordt het dus wel druk! Op het Verudela schiereiland, zo’n 2km buiten het centrum, vind je veel natuurlijke rotsstranden waar het wat rustiger is. De beste stranden wat verder weg vind je in Kamenjak, Premantura, Banjole, Fazana en Medulin.
   Ik ken persoonlijk geen restaurants in Pula maar ik weet zeker dat je genoeg goede restaurants zult vinden waar je voor een kleine prijs lekker kunt eten omdat het een toeristische plaats is met een groot aanbod aan restaurants en zowieso is uit eten in Kroatie helemaal niet duur.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 42. we zijn ondertussen al bijna een week terug vanop onze reis, dus hoog tijd om hier eens iets te posten

  we zijn ’s morgens met de bus (zogezegd om de 20 min, maar het was precies wat einde seizoen-gevoel daar > meer dan een half uur moeten wachten, dus we hadden beter te voet gegaan) naar de Skradinski Buk gegaan en hebben daar het wandelpad gedaan : heel mooi maar af en toe super druk (er waren net enkele busladingen toeristen gedropt), het warmde iets sneller op dan voorzien maar ons zwemgerief lag boven in de auto, we hebben dan maar beslist om naar de Roski Slap te rijden : is een klein half uur met de auto en je passeert door een mooie kloof waar er ook een kleine parking is om even van het uitzicht te genieten, de grote waterval vonden we een grote sof, kan je ook enkel van ver zien vanop de aanlegsteiger voor de boten, de rondtoer met de serie van kleine watervallen vonden we wel heel mooi, erna zijn we ook nog de +500 trappen richting de grot opgestapt : dat was een hete en zweterige bedoening, die grot is die inspanning absoluut niet waard maar het uitzichtpunt op de kleine watervallen kort voor de grot is wel de moeite waard, we hadden het plan om als slot van ons bezoek terug te rijden naar de Lozovac ingang om daar te gaan zwemmen maar dat mocht blijkbaar niet, je mag daar slechts éénmaal binnen gaan blijkbaar, aan de Roski slap werd ons aangeraden om het toch te proberen en na een woordje uitleg aan de receptie in Lozovac mochten we gelukkig opnieuw naar beneden om nog een frisse duik te gaan nemen, het is echt super om zo onder die watervallen te kunnen zwemmen (bij ons al tijdens de schemering), maar ik raad wel sterk aan om zwemschoenen te dragen (daar te koop aan 75 Kuna), ideaal gezien start je best met de Roski Slap denk ik om dan af te sluiten met de Skradinski Buk, we hebben met een paar mensen gesproken die de boottocht naar het eiland hadden gedaan en die vonden het een absolute afrader en zijn geld niet waard, we vonden Krka echt de moeite om te bezoeken, zeker aanrader!

 43. Hey,

  allereerst thx voor de vele info hier 🙂

  we zouden in september op één dag het park willen bezoeken, ik vroeg me af of “The Stinice – Roški slap – Oziđana pećina Educational Hiking Trail” de moeite is, en lukt het om dit te combineren met de Skradinski Buk (doen we die verplaatsing vd Roški slap naar de Skradinski Buk best met de auto?)

  het eiland interesseert ons net iets minder (we gaan ook Bled doen, lijkt me beetje gelijkaardig), dus dat is geen must

  > hebben we dan de mooiste delen van het park gezien of ontbreekt er nog iets? 😉

  ik heb gelezen dat er in totaal 7 watervallen zijn, maar al minstens één staat blijkbaar droog tijdens de zomer

  alvast bedankt voor de reply!

  Kris & Natalie

  • Beste Kris, graag gedaan 🙂
   Ik heb de Stinice – Roški slap – Oziđana pećina Educational Hiking Trail zelf nog nooit gelopen maar je schijnt er zo’n 3 uur over te doen.
   De Skradinski Buk is een van de watervallen in het park zelf (de bovengenoemde hiking trail ligt er buiten). Deze route kun je in 1 tot 2 uur wandelen (zonder pauzes om te eten of zwemmen mee te rekenen). Op deze hele route zul je watervallen zien, deze liggen allemaal in de rivier en zijn dus niet drooggevallen in de zomer.
   In principe moet je de 2 wandelroutes dus kunnen combineren qua tijd (mits het niet te heet weer is, dan is het misschien beter om slechts 1 van de routes te kiezen). Waar de Stinice – Roški slap – Oziđana pećina Educational Hiking Trail precies begint en eindigt weet ik niet, dit zou je even moeten navragen bij het park zelf, zodat je weet hoe ver deze precies van een van de twee ingangen van het park zelf ligt.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 44. Hallo,

  Top site. Maar dat heb je vast al eerder gehoord.
  De prijzen zijn alleen ietsje hoger dan aangegeven:
  Pricelist 2015

  In de zomer periode (2015) komt de prijs voor volwassenen op 110kn ipv 95kn.

  Maar zoals gezegd, handige site die wij veel gebruiken om uitstapjes te plannen.
  Woensdag is onze laatste dag hier, in Tribunj. Sibenik hebben we gisteren aangedaan. Jammer genoeg is het te heet om veel te lopen. Gelukkig is het water heerlijk.

  We kwamen er gisteren in Sibenik trouwens achter dat er naast de betaalde parkeerplaatsen ook veel gratis parkeerplaatsen zijn. Nu betaalde we niet veel. 20kn per dag. Verderop was een parkeerplek voor 10kn per uur. En vlak bij een strandje zelfs gratis. Komt dat veel voor in Kroatië?

  • Beste Edwin, bedankt voor je compliment over de site! De prijzen op de site zijn van een paar jaar geleden en sommige prijzen zijn in de tussentijd helaas al wat verhoogd. Ik heb nog geen tijd gehad om alle artikelen te updaten, dus bedankt voor je aanvulling. Ja met een beetje geluk (en geduld) kun je wel gratis parkeerplekken vinden. Ik denk dat ik wel weet welke je bedoelt in Sibenik, vlakbij het Banj strand waar vroeger een fabriek heeft gestaan, dat is nu een verlaten stuk terrein dat (nog) niemand in beheer heeft genomen. Dit soort stukken grond zonder beheerder vind je in sommige andere plaatsen/steden ook wel en het zijn mooie kansen om gratis te parkeren. 20kn per dag is zeker niet veel aangezien in veel plaatsen je 10kn per uur betaalt en geen lagere prijs kunt krijgen als je een hele dag wilt parkeren.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 45. Beste Karianne,

  Top website, echt heel handig. Ik vertrek binnen 2 weken naar Kroatie en heb een aantal vragen.
  Wij zouden graag Krka bezoeken vanuit Sibenik. Zijn de boottochten naar daar die u vermeld makkelijk te vinden in de haven en is het mogelijk om dan een bus terug te nemen naar Sibenik vanuit Krka? Zijn er ook bussen naar Krka vanuit Sibenik? En welk park zou u het meest aanraden om te bezoeken voor jongeren Krka of Plitvice?

  Alvast bedankt,
  Thomas

  • Beste Thomas, bedankt voor je compliment over de site. Je kunt het beste even contact opnemen met een van de tourist agencies die deze boottocht aanbieden (zoals bijv. https://www.nik.hr/) om te vragen waar in de haven van Sibenik ze precies opstappen. Maar volgens mij is dat altijd gewoon in de haven die direct aan de boulevard ligt (en de boten hebben altijd een groot spandoek met de naam van de agency erop). Je kunt natuurlijk ook gewoon een bus terug nemen (maar ik neem aan dat je wel de volledige prijs voor de bootexcursie moet betalen ookal ga je niet terug met de boot). Voor de dienstregeling van de bus kun je hier terecht: https://atpsi.hr/hr/?page_id=421 (even goed kijken, er zijn verschillende diensregelingen voor werkdagen en voor in het weekend).
   Ik zou niet weten welk park het beste is voor jongeren eigenlijk, het ligt er echt aan waar je van houdt. Plitvice is veel groter, in Krka kun je de wandelroute in 2 uurtjes lopen. Het voordeel van Krka is dat je er ook kunt zwemmen en dat kan in Plitvice niet. Ook is het weer in Krka veel beter omdat dit park in Dalmatie ligt. Plitvice is een veel groter park waar je echt de hele dag kunt wandelen en dan heb je nog niet alles gezien. Maar hier zit je wel in het binnenland en niet bij de zee bijvoorbeeld. Vriendelijke groeten, Karianne.

 46. Hallo, mooie website! Vraagje, wij gaan begin september op vakantie naar camping Zaton bij Nin, maar we willen ook mooie watervallen bezichtigen, maar we hebben zoontje van 4 en zoontje van net 1 jaar, die dus nog in buggy zit. Kunnen we dan wel de watervallen van Krka bekijken of is dit niet te doen met een buggy? ZO niet, naar welke watervallen kunnen we dan wel gaan? Of heb je nog meer leuke tips voor ons?

  Alvast bedankt voor je reactie, groetjes Linda

  • Beste Linda, bedankt voor je compliment over de site! Helaas is het heel lastig om de watervallen te bezoeken met een jong kind in een kinderwagen/buggy of een kind die nog niet zo goed en zo lang zelf kan lopen. Je komt in het park veel trappen tegen, steile paadjes, vlonders over het water enz. Wat je wel kunt doen is de Skradin ingang nemen, met de boot het park binnengaan en dan met de jongste aan de voet van de watervallen blijven (daar is een mooi grasveld, kun je zwemmen, spelen, wat eten en drinken, er zijn toiletten..)
   En dan zou een van jullie met de oudste de route langs de watervallen kunnen lopen. Ik denk dat je hier max. 2 uurtjes over zult doen.
   De enige andere optie die je hebt wat betreft watervallen is NP Plitvice maar dit is net zo lastig met een buggy en niet echt de moeite waard denk ik totdat de jongste zelf kan lopen.
   Groeten, Karianne.

   • Ik lees hier je reactie icm buggy vraag bij de Krk waterval.
    Waar precies moet je dan op de boot stappen? Is dat in sibenik?

    • Beste Femke, het boottochtje van de parkeerplaats naar de ingang van het park begint in het plaatsje Skradin. Je rijdt dus eerst van Sibenik naar Skradin, waar je je auto op de grote parkeerplaats neer zet om vervolgens de entreekaartjes te kopen en met de boot naar de voet van de watervallen te gaan. Dit is de beste optie voor mensen die niet goed ter been zijn of mensen die met een kinderwagen of buggy het park willen bezoeken. Vriendelijke groeten, Karianne.

     • Welke ‘grote parkeerplaats’ bedoel je? Wij waren afgelopen week in Skradin en zagen alleen de ‘Free parking’ plaatsen. Je wordt vriendelijk binnengeloodst maar mag niet vertrekken zonder een verplichte consumptie te doen in het nabijgelegen restaurant of toch een parkeerbijdrage te betalen. Hoezo gratis..? Ik heb snel een flesje water voor 15 kuna gekocht; uiteindelijk goedkoper dan de 50 kuna die de grote parkeerplaats bij binnenkomst van Skradin vraagt!

     • Beste Jan, het is bij mij niet bekend dat parkeren bij de Skradin ingang niet langer gratis is. Wij hebben zelf deze ingang al lange tijd niet meer gebruikt omdat we de voorkeur geven aan de Lozovac ingang en hier is parkeren nogsteeds gratis. Ik ben er ook nog niet door andere bezoekers op gewezen dat de Skradin parkeerplaats niet meer gratis is, dus het zou kunnen dat dit een recente verandering is (dit seizoen?). Bedankt voor je feedback! Vriendelijke groeten, Karianne.

 47. Beste Karianne,

  Allereerst een compliment voor je zeer informatieve site! Mijn partner en ik zullen begin juni in waarschijnlijk een paar dagen in Split of Trogir verblijven en we zouden graag het Nationaal Park Krka bezoeken. Weet je of dit te doen is met het openbaar vervoer vanuit deze twee plaatsen?

  • Beste Arthur, bedankt voor je compliment over de site! Ja hoor, het is zeker te doen met openbaar vervoer. Er rijden heel veel bussen tussen Split en Sibenik en eenmaal in Sibenik stap je over op een bus naar Skradin, bij N.P. Krka. Aangezien Krka een populaire bestemming is, rijden er regelmatig bussen vanuit het centrum van Sibenik naar Skradin.
   Tijdens het hoogseizoen rijden er ook bussen direct vanuit Split naar Krka, maar ik weet niet of er nu al een dienstregeling voor te vinden is online, het kan zijn dat het daar nu nog te vroeg voor is. Meer info vind je hier: https://www.buscroatia.com/split-krka/ en op https://getbybus.com/ Groeten, Karianne.

   • Hallo Karianne,

    We zouden van Sibenik naar Krka willen gaan op 23/08. Maar ik zie op bovenstaande sites dat ze geen rechtstreekse busroute hebben. Spijtig genoeg zijn we al klaar met het organiseren van ons rugzaktrip (dus we hebben alle bustickets en logementen geboekt) dus kunnen we niet echt uitwijken en beslissen van vanaf Zadar te vertrekken want daar zullen we al geweest zijn.
    Heb je hiervoor een oplossing om op 23/08 van Sibenik naar Krka te gaan? De boot lijkt me te duur.
    Bedankt!

    • Beste Deborah, de bovenstaande links zijn voor bussen vanuit Split naar Krka. Wil je vanuit Sibenik naar de Krka watervallen dan heb je een ander soort bus nodig (een soort plaatselijke bus) en die vertrekt vanaf een andere bushalte, vandaar dat je deze bus niet kunt vinden op bovenstaande buswebsites.
     Hier de website met alle busdienstregelingen in de omgeving van Sibenik: https://atpsi.hr/hr/?page_id=421
     Voor werkdagen kijk je hier: https://atpsi.hr/hr/wp-content/uploads/downloads/2014/10/ZUPANIJSKI-RASPORED-RADNI-DAN.pdf
     Voor zaterdagen hier: https://atpsi.hr/hr/wp-content/uploads/downloads/2014/10/ZUPANIJSKI-RASPORED-SUBOTOM.pdf
     En voor zon- en feestdagen hier: https://atpsi.hr/hr/wp-content/uploads/downloads/2014/10/ZUPANIJSKI-RASPORED-NEDJELJOM-I-BLAGDANOM.pdf
     Zoals je kunt zien vertrekt er 1 bus op zondagmorgen om 9.00 uur vanuit Sibenik en deze gaat om 17.00 weer terug naar Sibenik vanuit Krka.
     Kijk voor de lokatie van de bushalte waar je op moet stappen: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=zPAMW6BClP3E.kTkzEIWefqwo&hl=en_US
     Je vind de bushalte door links op “Bushaltes Sibenik” te klikken, dan krijg je de lokatie op de kaart te zien.
     Groeten, Karianne.

     • Beste Karianne,

      Bedankt voor jouw snelle antwoord.

      Als ik de uurrooster goed begrijp, voor zondag moeten we de bus op lijn 12 uit de tabel nemen.

      Maakt het uit of we in Lozovac of Skradin uitstappen? Ik zie dat het de 2 ingangen zijn.

      Heeft u soms ook een link met de retour-uren (de site is niet in het Engels :-s)?

      We zouden er een dag naartoe gaan, wat zou u aanraden om zeker te doen? Wat doenbaar is op 1 dag? Ik zie zoveel mogelijkheden op de officiële website.

      Nog eens bedankt voor deze heel handige website!
      Groeten
      Deborah

     • Beste Karianne,

      Bedankt voor jouw snelle antwoord.

      Als ik het uurrooster goed begrijp, moeten we voor zondag voor de heenrit “12.Šibenik-Lozovac-Skradin 9.00” nemen en voor de terugrit dan “13.iz Skradina-Lozovac-Tržnica 17.00”? Stop deze laatste dan in Sibenik?

      We zouden er een dag naartoe gaan, wat zou u aanraden om zeker te doen? Wat doenbaar is op 1 dag? Ik zie zoveel mogelijkheden op de officiële website.

      Nog eens bedankt voor deze heel handige website!
      Groeten
      Deborah

     • Beste Deborah, ik weet niet op mijn antwoord nog op tijd komt voor jullie (ik heb een paar dagen last gehad van migraine en kon dus geen vragen beantwoorden). Ik denk dat je gelijk hebt wat betreft de tijden en lokaties die je noemt in de bericht. En ja, “Trznica” betekent de bushalte bij de markt in Sibenik.
      Alles is in Krka doenbaar in 1 dag want het is geen groot park. De wandelroute langs de watervallen duurt hooguit 2 tot 3 uur. Dit kun je dus heel gemakkelijk combineren met 1 van de extra bootexcursies die men erbij aanbiedt (zoals naar het eilandje Visovac bijv.) Vriendelijke groeten, Karianne.

     • Beste,

      Ja hoor, we vertrekken binnen enkele dagen dus net op tijd 🙂 Ik denk dat we nu alle informatie hebben.

      Nog eens bedankt voor deze superhandige website en voor de tijd die u erin steekt.

      Groeten
      Deborah

  • Beste Donna, helaas is het park niet echt rolstoeltoegankelijk. Zou je via Skradin met de boot het park bezoeken dan kun je wel met een rolstoel bij de grootste waterval komen. Dit is de plek die je overal op de foto’s ziet, met de houten brug over water en de zwemmende mensen. Hier is een ligweide, toiletten en een restaurant aanwezig. Het zou best kunnen dat hier op sommige plekken wat kleine obstakels zijn voor een rolstoel maar niets significants. Vanaf deze ligweide is het niet te doen om met de rolstoel verder te gaan omdat je de rivier hier omhoog moet volgen. Het is steil, er zijn veel trappen, vlonders, opstapjes, hellingen en delen zonder harde ondergrond. Ga je met een gezelschap en besluit je om toch mee te gaan dan zou je dus bij het begin van de route (hierboven beschreven) kunnen wachten terwijl de rest van je gezelschap de route loopt. Maar dat is een persoonlijke keuze natuurlijk, of je dat wilt.
   P.s: ik ga er vanuit dat je met de rolstol wel gewoon mee mag op de boot, deze vaart heel rustig, zonder golven, dus moet denk ik geen probleem zijn.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Hallo
   in een reisgids van Globus zie ik een foto van een opblaas roeiboot met een persoon erin, op de achtergrond zie je de watervallen. Mijn vraag: kan ik met mijn opblaas kayak in het water bij de watervallen, waar ook gezwommen kan worden?
   Graag reactie.
   Met vriendelijke groet,
   Johan

   • Beste Johan, ik heb mijn best gedaan om hier info over te vinden maar helaas heb ik niets gevonden. Op de officiele site van het park vind je wel park regels maar er staat niets over het meenemen van opblaasbare boten o.i.d. Je zou altijd even een mailtje kunnen sturen naar het park om het te vragen. Hou er wel rekening mee dat er veel rotsen zijn in het water en je dus wel het risico loopt om je boot te beschadigen. Groeten, Karianne.

 48. Beste Karianne,

  Heel mooie website. En vooral een zeer mooie documentatie voor ons, vakantiegangers.
  Wij komen naar Kroatie voor 8 dagen (niet zo heel lang dus). We willen zeker naar PLITVICE. Zouden wij dan ook nog NP Krka bezoeken. Of is er wel enige gelijkenis tussen beide “Watervallen” ? en kunnen we misschien beter een dag langer in Split blijven.

  Graag uw advies

  • Beste Norbert, bedankt voor je compliment over de site! Er is wel wat verschil tussen de twee parken; Plitvice is een stuk groter (daar moet je minstens een hele dag voor uittrekken) en Krka kun je in max. een halve dag helemaal zien. Krka is een rivier met mooie watervallen en Plitvice is een groep meren met watervallen ertussen. In Plitvice mag niet gezwommen worden maar in Krka wel, dus misschien is dat toch een reden om Krka te bezoeken, vooral met warm weer. Omdat je er maar een halve dag nodig hebt kun je een bezoek aan Krka combineren met een bezoek aan Sibenik. Dan heb je echt een leuk dagje in het vooruitzicht. Vriendelijke Groeten, Karianne.

 49. Beste, ik zou graag voor september een reisje boeken naar Kroatië. Maar waar zouden we best landen en waar een accomodatie nemen?
  We willen graag op een zandstrand kunnen relaxen met mooi weer maar we bezoeken ook wel graag prachtige dingen zoals het park met de watervallen en de belangrijkste bezienswaardigheden van kroatië zoals het colosseum. Kunt u mij misschien iets aanraden??

  Alvast heel erg bedankt!!

  Mvg,
  Aurelie

 50. Wij zijn vanaf de Skradin ingang met de boot naar de watervallen gevaren. Daar het park doorgewandeld. Vervolgens met de auto naar Roski Slap gereden. Geweldige route om met de auto te rijden en ook een mooi park om door te wandelen met mooie lage watervallen. Vooral de trap beklimmen naar de berg om een prachtig uitzicht te hebben vonden wij en onze kinderen overweldigend. en wat een rust na de drukte uit het park bij de hoge watervallen, al vonden ze daar het zwemmen ook geweldig.

  • Beste Jens, in het park zelf mag je niet kamperen, maar vlakbij (aan de weg naar Skradin) zijn 2 campings te vinden: Camping Krka in Lozovac (2.5km van het park) en Camping Marina in in Lozovac (5km van het park). In mijn artikel vind je nog wat extra info over deze twee campings, en ze hebben ook ieder hun eigen website. Vriendelijke groeten, Karianne.

 51. Hoi Karianne,
  Wat een ontzettend mooie site heb je.
  Ik wil dit park graag bezoeken vanaf Bibinje (nabij Zadar), wat zijn de opties hierin met het openbaar vervoer? En wat zijn de prijzen hiervoor?
  Wij huren enkele dagen een auto maar willen hiermee ook graag verder weg en daarom wat mogelijk, met het openbaar vervoer afleggen.
  Deze zelfde vraag voor het nationaal park paklencia.
  Groetjes Linda

  • Beste Linda, bedankt voor je compliment over de site! Er is een hele frequente busverbinding tussen Zadar en Sibenik maar je zult dus wel eerst van Bibinje naar Zadar moeten reizen en dan vanuit Sibenik met de bus naar Krka. 2x overstappen dus. Kijk hier maar eens naar de routes en de dienstregelingen: https://www.buscroatia.com/nl/ Als de prijzen bekend zijn dan staan ze er bij aangegeven, maar zowieso is reizen met de bus in Kroatie heel goedkoop. Als je met de bus naar Paklenica wilt dan zul je denk ik naar Starigrad moeten reizen en dan overstappen op een bus naar het park.
   Hier nog meer algemene info over reizen met de bus in Kroatie: https://www.allesoverkroatie.nl/vervoer/kroatie-bus/
   Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Beste Janine, binnen N.P. Krka heb je eigenlijk alleen de mogelijkheid om te voet het park te bekijken. Er is geen treintje of boot zoals bijv. in N.P. Plitvice. De route is cirkelvormig: aan de ene zijne langs de watervallen omhoog en aan de andere zijde weer omlaag. Aan beide kanten heb je te maken met hellingen, trappen en een ondergrond die niet vlak is. Ik raad jullie aan om de Skradin ingang te nemen, na de boottocht kom je aan in het laagste deel van het park bij de mooiste waterval. Hier is het vlak, heb je een mooi uitzicht en kun je ook wat eten en drinken. Je kunt dan zelf bepalen hoe ver je langs de watervallen omhoog wilt gaan wandelen. Tip: begin de route over de houten brug langs de waterval. Je hebt dan wel meteen trappen maar aan die kant heb je de mooiste uitkijkpunten het dichtste bij. Vriendelijke groeten, Karianne.

 52. Hallo Leen & Karianne, momenteel zijn wij op camping Rozac in Trogir en willen wel eens een bezoek brengen aan het nationaal park Krka met de watervallen. Ik weet niet of u het hebt over dit park. Dus is mijn vraag zijn er honden toegelaten in het nationaal park Krka ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text