Veerboot informatie

5089 Views

In een land met meer dan duizend eilanden, zijn veerboten een belangrijke vorm van openbaar vervoer.

De belangrijkste aanbieder van veerroutes is het Kroatische bedrijf Jadrolinija. Ze bieden ongeveer 40 routes van het vasteland naar de Kroatische eilanden en naar Italië.

Andere aanbieders van veerroutes zijn:

Kapetan Luka (meerdere routes tussen Split, Hvar, Brac, Korcula, Makarska en Dubrovnik))

G&V Line (Rijeka-Krk-Rab-Silba-Zadar & Dubrovnik-Mljet-Korcula)

Snav (Split-Ancona)

Venezia Lines (Istrië-Venetië)

Rapska Plovidba (Rab-Pag)

Miatours (Zadar-Pesaro & Zadar-Premuda-Silba-Olib)

Bura Line (Split-Ciovo-Trogir)

Vrgada (Vrgada-Pakoštane-Biograd)

Catamaran Line (Pula-Mali Losinj-Zadar)

Split Express (Vliegveld Split-Split-Brac-Hvar)

Bijna ieder jaar zijn er wel aanpassingen in de veerroutes. Nieuwe veerroutes worden geintroduceerd, bestaande veerroutes worden opgeheven, of routes worden van de ene aanbieder overgenomen door de andere.

Ook veranderen de dienstregelingen en de prijzen regelmatig, het is daarom erg belangrijk om altijd goed te checken of de dienstregelingen die je bekijkt wel actueel zijn. Dit doe je het beste op de offiële website van de aanbieder.

Voor specifieke vragen over dienstregelingen, tickets, prijzen, etc. kun je het beste direct contact opnemen met de aanbieder, aangezien onze persoonlijke ervaring met veerboten vrij beperkt is.

Omdat Jadrolinija de grootste aanbieder van veerroutes is, hebben we een speciale gids opgesteld waarin we stap voor stap uitleggen hoe je alle informatie die je nodig hebt kunt vinden op de officiële Jadrolinija website: Jadrolinija veerdiensten en tickets.

We raden je zeker aan om deze gids eens door te lezen, ook als je van plan bent om een andere aanbieder te gebruiken, omdat veel informatie ook van toepassing is op andere aanbieders.

veerboot Kroatie

217 Comments

 1. Hallo Karianne,
  Waar kan informatie vinden betreft de kosten en het reserveren van de ferry van Venetië naar Mali Losinj.
  We willen graag incl. 2 personen en auto met caravan reizen.
  Graag je reactie.

  Groet, Geke

 2. Hoi,

  Wij willen met een groep een paar dagen weg van 20 juni t/m 23 juni, is het dan al druk met jongeren t.b.v. uitgaan?

  Gr. Luuk

  • Beste Luuk, het ligt eraan waar je naartoe gaat. Ik denk dat je nog een beetje aan de vroege kant bent qua drukte met jongeren, tenzij je voor een specifieke bestemming kiest zoals Novalja (Zrce Beach) kiest, daar heb je vanaf mei al festivals en parties. Lijkt jullie dit niet wat, kies dan bijv. voor Split, waar het in juni al drukker is dan op veel andere bestemmingen. Vriendelijke groeten, Karianne.

 3. Beste Karianne,

  Wij gaan over twee weken met de camper naar het eiland Rab. Nu heb ik enige tijd geleden contact gehad met een ferry aanbieder en deze gaf aan dat er geen reservering nodig is, om vanuit het vaste land naar Rab te reizen met de veerboot. Ik denk dat de beste plek is om vanaf Stinica naar Rab te gaan, ik vroeg me af welke ervaring jij hebt met deze overtocht. Is dit de beste plek naar Rab met camper en weet jij of we moeten reserveren?
  Alvast bedankt voor het meedenken.
  Groet, Kelly

  • Beste Kelly, ruim op tijd aanwezig zijn en je auto/camper in de rij zetten is het allerbelangrijkste, ongeacht of je tickets hebt gereserveerd. Dit geldt voor alle verbindingen van alle aanbieders. De aanbieder zou moeten kunnen adviseren hoe lang vantevoren je het beste aanwezig kunt zijn. Wij hebben deze veerroute nog nooit gebruikt, en hebben geen ervaring met het rijden met een camper. Voor zover wij weten is er geen reden om deze overtocht met de camper af te raden. Misschien zijn er andere reizigers die hun ervaringen willen delen?
   Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Beste Karianne,

    Aankomende zomer wil ik de overstap maken met de boot van Venetië naar Pula MET de auto samen met mijn dochter, nu kan ik hier nergens iets van vinden of überhaupt al reserveren omdat ik met auto de boot op moet, ik wilde rond 5 augustus de boot pakken als daar nog mogelijkheden in zijn. Hoe regel ik dit?

    Groeten,
    Kelly

    • Beste Kelly, de catamarans van Venezialines en Adriatic Lines tussen Istrië en Venetië zijn alleen voor voetgangers. Ik weet niet wanneer ze beginnen met het accepteren van reserveringen, misschien pas wanneer ze het seizoen openen en beginnen met varen (ik denk in april). Je zou dit even moeten checken op de websites van beide bedrijven.
     Vriendelijke groeten, Karianne.

 4. Beste Karianne,

  Willen deze zomer vanuit Hvar met de veerboot naar Korčula, maar is dit überhaupt met auto mogelijk in juli? Zo niet, wat is dan de beste optie om op Korčula met auto te komen? Ik hoor het graag! Mvg, Mark

 5. Beste Karianne,

  Wat een fijne website! Een hoop van mijn vragen zijn beantwoord middels het lezen van jouw site!
  Ik wil met mijn vriend in juni tijdens onze vakantie in dubrovnik een weekendje naar Split. Wij willen heen met de bus en terug met de boot. De host van ons appartement gaf aan dat het ook mogelijk is om in dubrovnik de reis te regelen en dat dit niet vooraf hoeft. Wat is jouw advies? Ik ben bang dat als wij in Dubrovnik zijn er geen tickets meer beschikbaar zijn.
  Weet jij ook een betrouwbare site waar je niet met creditcard hoeft te betalen maar wel vooraf een ticket kan reserveren (bijv. ideal/paypal)?

  Groeten, Thalassa

  • Beste Thalassa, ik neem aan dat je het over de Jadrolinija catamaran hebt tussen Dubrovnik en Split. Deze boek je op de Jadrolinija website.
   Je kunt ter plekke tickets kopen bij het ticketkantoor of vantevoren online.
   Vantevoren online reserveren is aan te raden, maar het is wel belangrijk om ruim op tijd aanwezig te zijn in de haven om zeker te zijn van een plekje.
   Voor zover ik weet is het mogelijk om online met een creditcard of debitcard te betalen, maar niet met bijv. Paypal.
   iDEAL is toch een Nederlandse betaalmethode? Ik ben er niet echt bekend mee omdat ik al zo lang niet meer in NL woon, maar ik dacht dat er slechts beperkte mogelijkheden waren om hiermee in het buitenland te betalen. Je zou dit neem ik aan op de iDEAL website kunnen checken.
   https://www.jadrolinija.hr/docs/default-source/rp-2022/komercijalne/l9811s-plovidbeni-red-2021-eng.pdf?sfvrsn=4
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 6. Beste Karianne,

  Wij willen heel graag deze zomer naar Silba vanuit Mali Losinj, maar reizen met een auto. Is er in Mali Losinj een parkeerplek waar we de auto voor een week zouden kunnen laten staan? Hoe werkt dat, is het aan te raden? Bij voorbaat hartelijke dank, Lieke

  • Beste Karianne,

   Wij zijn van plan om deze zomer met de caravan naar Kroatië te rijden.
   Nu willen wij ook graag naar Italië, dus dachten wij , dan varen we over van Dubrovnik naar Bari. Nu is mijn vraag, hoe ver van te voren moet ik een overtocht reserveren ?

   Gert Lagerwerf

   • Beste Gert, men raadt aan om vantevoren te boeken. Hoe lang vantevoren precies, is moeilijk te zeggen aangezien er online weinig info te vinden is over hoe snel deze tickets uitverkocht raken in het hoogseizoen. Ik zou geen risico nemen en boeken zodra je zeker weet op welke datum je wilt reizen. Vriendelijke groeten, Karianne.

 7. Vraagje hoe zou ik het snelst in kuterevo kunnen geraken want zie dat het langlopende de bus zitten is
  Zou in september terug komen

 8. Beste Karianne

  2 jaar geleden heeft u mij ook goed geholpen met info over veer diensten
  Nu maak ik in september weer een rond rit door Kroatië
  nu zit ik met het volgende ik wil met me motor naar van Split naar Supetar brac
  Volgens mijn route programma is er een veer verbinding
  Ik de site van Jadrolinija ook gevonden met afvaarttijden enz
  Maar nu wilde ik een overtocht boeken en krijg ik de mededeling
  Split – Supetar: No further sailings en dat het alleen voor voetgangers is

  kunt u mij laten weten of dit nu zo is en of er dan een andere mogelijkheid is om met een veer boot naar het eiland Brac te gaan

  alvast bedankt
  vriiendelijke groet Henk

 9. Beste Karianne

  Wij gaan voor de derde keer een motortocht door Kroatie maken
  u heeft ons 2 jaar gelden ook goed geholpen met info over de veerdiensten
  nu heb ik de volgende vraag we willen van split met de motor naar Brac
  Veerboten van Split naar Supetar (Brac) . nu kom ik wel op de site van de veerdienst . met afvaart tijden enz .
  maar als ik een ticket wil boeken krijg ik de melding dat die niet meer vaart
  kunt u mij info geven of er nu nog wel of geen veerdienst naar brac vaart waar ik met me motor op mag
  alvast bedankt en vriendelijk groet henk

 10. Hallo Karianne, wij zijn van plan om zondag 25 juli (met onze auto)met de veerboot van Makarska naar Sumartin te gaan en maandag 26 juli de vroegste boot terug te nemen. Ik lees hier op verschillende sites dat je wel uren moet aanschuiven en dat er maar plaats is voor 25 auto’s. Is dat ook geldig indien je online je ticket op voorhand hebt gekocht ? Wat indien de eerste boot vol zit ? Moet je dan aanschuiven voor de volgende ? Aangezien we maar voor 1 dag gaan is het dan misschien de moeite niet.

   • Hi Karianne,

    Kan je wel met je koffers op de catamaran? We willen liever niet steeds terug naar split om de boot naar de andere eilanden te pakken. Dus idealiter vetrekken we van split naar brac, van brac naar hvar en vervolgens naar Vis en vanuit daar weer naar split.

    Maar we willen dus graag onze auto in split laten staan, maar dus wel de koffers meenemen.

    En klopt het dat de catamarans voornamelijk einde van de dag pas varen en niet vroeg in de ochtend? Wanneer ik op de site van Jadrolinija kijk zie ik alleen maar tijdstippen aan het eind van de dag.

    Dank je wel alvast!

    Groet, Su

    • Beste Su, ja hoor, bagage is gewoon toegestaan. Via “sailing schedule” op de Jadrolinija website kun je alle routes en dienstregelingen vinden die ze aanbieden, dus als je geen tijdstippen in de ochtend ziet, dan zullen deze er helaas ook niet zijn. De reden waarom er meer boten van het vasteland naar de eilanden varen in de late middag, en meer boten van de eilanden naar het vasteland in de vroege ochtend, is omdat veel eilandbewoners ’s ochtends naar het vasteland reizen (voor werk e.d.) en aan het einde van de dag weer terug naar huis. De veerroutes zijn dus eigenlijk meer aangepast aan de eilandbewoners dan aan toeristen. Vriendelijke groeten, Karianne.

     • Hoi Karianne,

      Wat fijn al deze informatie! Wij hebben hetzelfde plan, de auto in split laten staan en vervolgend eilandhoppen. We vroegen ons echter af waar we onze auto veilig kunnen laten staan in de buurt van split? Is het ook aan te raden om op de eilanden Brac, Hvar en Vis een scooter te huren?

      Met vriendelijke groet,

      Danielle

     • Beste Danielle, de auto kun je het beste parkeren vlak naast de ferry haven, op de “Željeznička stanica” parkeerplaats. Dit is de meest veilige plek om je auto op loopafstand van de haven te parkeren. Een scooter huren op de eilanden is zeker een goed idee, omdat je daarmee veel meer kunt zien en doen dan wanneer je afhankelijk bent van de bus. Bussen rijden in het zomerseizoen op zich wel vrij frequent, maar alleen tussen de verschillende plaatsen (en dorpen), waardoor een heleboel locaties buiten je bereik blijven, zoals afgelegen stranden, mooie plekjes in de natuur, etc.
      Vriendelijke groeten, Karianne,

 11. Hoi Karianne,

  In Augustus willen we graag Kroatië bezoeken en ik ben mezelf al lekker aan het inlezen. Zeer nuttige informatie vind ik hier op uw website, waarvoor dank. Nu zouden we ook graag 2 nachtjes naar Dugi otok gaan, zonder auto. Heeft u een idee waar we onze auto dan in Zadar voor we met de boot over gaan voor 2 nachtjes kunnen parkeren?

  Ik hoor het graag.
  Alvast bedankt.
  Groetjes, Caro

  • Beste Caro, het ligt er aan vanaf waar je de veerboot neemt, vanaf de ‘oude’ ferry terminal (“city port”) bij het oude centrum, of de nieuwe Gaženica ferry terminal, zo’n 3km van het oude centrum. Voor het oude centrum (en rondom), kun je hier de parkeerzones checken: https://oil.hr/en/parking-zadar. Gaženica heeft haar eigen parkeerplaats, maar ik kan online helaas geen actuele info vinden over de parkeerkosten. Vriendelijke groeten, Karianne.

 12. Hallo Karianne,
  ik zie mijn vraag niet meer, dus ik doe nog een poging:
  wij willen in juli (mits dit qua corona mogelijk is) met de fiets een trektocht maken door Istrie en Cres. Wij zouden van Mali Losinj per veerboot naar Triest terug willen (met 2 fietsen). Begrijp dat TriestLines 1x per week (met code 800) een veerdienst heeft die dat toelaat, mits je dit van te voren bespreekt oid. Kun jij dit bevestigen dat dit zo kan, het info mail adres reageert nergens op, wij moeten het voor onze route planning wel weten. Ben benieuwd of je ons kunt helpen. alvast dank! Marianne

  • Beste Marianne, je vraag is 4x binnengekomen (je ziet hem zelf niet staan omdat vragen eerst handmatig goedgekeurd moeten worden ivp spam) en ik heb hem gisteren beantwoord. Kijk even onder de comments in het “over ons” artikel, daar vind je het antwoord terug.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 13. Hallo Karianne,
  ik zie mijn vraag niet meer, dus ik doe nog een poging:
  wij willen in juli (mits dit qua corona mogelijk is) met de fiets een trektocht maken door Istrie en Cres. Wij zouden van Mali Losinj per veerboot naar Triest terug willen (met 2 fietsen). Begrijp dat TriestLines 1x per week (met code 800) een veerdienst heeft die dat toelaat, mits je dit van te voren bespreekt oid. Kun jij dit bevestigen dat dit zo kan, het info mail adres reageert nergens op, wij moeten het voor onze route planning wel weten. Ben benieuwd of je ons kunt helpen. alvast dank! Marianne

 14. Hallo Karianne,
  ik zie mijn vraag niet meer, dus ik doe nog een poging:
  wij willen in juli (mits dit qua corona mogelijk is) met de fiets een trektocht maken door Istrie en Cres. Wij zouden van Mali Losinj per veerboot naar Triest terug willen (met 2 fietsen). Begrijp dat TriestLines 1x per week (met code 800) een veerdienst heeft die dat toelaat, mits je dit van te voren bespreekt oid. Kun jij dit bevestigen dat dit zo kan, het info mail adres reageert nergens op, wij moeten het voor onze route planning wel weten. Ben benieuwd of je ons kunt helpen. alvast dank!

 15. Hallo Karianne,
  Wij willen graag net als vorig jaar met de auto en caravan met de ferry an krk naar cres,
  Toen was het kaartje kopen aan het loket.
  Weet je misschien ook of je nu moet reserveren ivm corona? Ik kan het nergens ondekkennop hun site hoe dat zit.
  Groeten Rieta de Boer

 16. Hallo,
  Weet je toevallig of de prijzen van de ferry’s retour zijn, of enkele reis? Ik kan het niet goed vinden op de officiële site van de rederij.
  Alvast bedankt!

 17. Hoi Karianne,

  Complimenten voor de zeer uitgebreide website en beschrijving van de boten in Kroatië. Dit maakt de zoektocht iets makkelijker.

  Toch heb ik nog een vraagje.. is er ook een boot tussen Brac en Zadar? En mag je op een ‘voetgangersboot’ bagage meenemen (bijvoorbeeld een grote koffer) of is dit niet toegestaan?

  Ik hoor het graag, alvast dank!

  Groetjes Marlou

  • Beste Marlou, bedankt voor je compliment over de site. De afgelopen 2 jaar wordt er met enige regelmaat gesproken over een mogelijke nieuwe veerroute Zadar – Split, maar tot nu toe lijkt deze route er nog niet daadwerkelijk te komen. Zou het in de nabije toekomst gaan lukken, dan zul je van Zadar naar Split kunnen varen (met evt. een stop in Sibenik) , maar hoogstwaarschijnlijk niet naar Brac. Bagage mag mee op de voetgangersboot. Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Hallo ik heb een vraag ? Vind niet direct terug . Mag ik met camper op gas de veerboot op als ik kraan ftank dicht draai en op benzine rijdt? Mvg Jeroen

   • Beste Jeroen, ik kan het ook nergens vinden helaas. Ik kan me herinneren dat ik deze vraag al eens eerder heb ontvangen maar ik weet niet meer waar of wanneer en kan het niet terug vinden. Ik denk dat je het beste contact op kunt nemen met de veermaatschappij in kwestie, om het te vragen. Vriendelijke groeten, Karianne.

 18. hallo Kariane,

  misschien dat ik er helemaal overheen lees. maar is er vanuit Split maar 1 autoboot naar Hvar (8.30?). of kan je op de catamaran ook met auto want zie daar wel veel meer tijden van. groetjes, natascha

  • Beste Natascha, ik neem aan dat je het over Jadrolinija hebt en over het hoogseizoen? Er is inderdaad 1 autoveerboot route, namelijk Split – Stari Grad (Hvar). Deze vaart ongeveer 7x per dag in het hoogseizoen, je checkt de dienstregeling op de Jadrolinija website. Catamarans zijn alleen voor voetgangers. Vriendelijke groeten, Karianne.

 19. Beste,
  Ik wil met de auto vanuit Nederland naar Kroatië en vanuit Kroatië willen we met de ferry naar Italië. Vanuit split willen we naar Ancona. En daar vandaan touren in Italië.
  Ik begreep dat er geen hutjes beschikbaar zijn op de ferry hierdoor moeten wij 11 uur op een stoel.
  Ik vroeg me af kan en mag je ook in je eigen auto zitten/slapen tijdens de reis?
  Zijn er alternatieven?

  • Beste Jack, bedoel je dat de hutjes al volgeboekt zijn? Ik denk niet dat het is toegestaan om in de auto te blijven maar wil je dit zeker weten dan moet je even contact opnemen met Jadrolinija. In de openbare ruimtes wordt door veel mensen geslapen, dit mag ook op de grond als je niet goed op de stoelen kunt zitten/liggen. Veel mensen nemen een matje mee om op te liggen. Hou er wel rekening mee dat de lampen ’s nachts in de openbare ruimtes niet uit gaan, dus een slaapmasker is geen slecht idee. Vriendelijke groeten, Karianne.

 20. Beste Karianne,

  In mn enthousiasme een avontuurlijke trip in kroatie met mn kinderen deze zomer te organiseren ben ik nu aan het kijken wat de meest leuke en betaalbare mogelijkheis is vanuit Brac naar Pula te reizen rond 21 aug. Ik reis bvk overdag. Heb jij nog tips?

  • Beste Nieke, de snelweg vanuit Split is de snelste optie, je legt dan ongeveer 500km af en zult er (als het verkeer mee zit) ongeveer 6 uur over doen. De kustroute is uiteraard veel interessanter, maar ik zou niet eens een inschatting kunnen maken hoe lang je er over zult doen, want met de drukte in het hoogseizoen kun je op de kustroute van alles verwachten natuurlijk. Je zou ook gedeeltelijk de kustroute kunnen nemen, ik dat geval raad ik zeker het deel van Split naar Sibenik aan. Vervolgens kun je dan verder reizen via de snelweg, om tijd te besparen. Vriendelijke groeten, Karianne.

 21. Hi Karianne,

  Ik probeerde zojuist om een ticket te kopen voor de veerboot maar kwam er achter dat je alleen online kunt betalen met een creditcard. Klopt dit? Deze heb ik namelijk niet.

  Groetjes

  • Beste Stan, als tijdens het boeken aan wordt gegeven dat het alleen met een creditcard kan, dan zal dit wel kloppen. Als alternatief kun je zorgen dat je ruim op tijd aanwezig bent in de haven om zo je plekje te verzekeren. Een andere optie is om de creditcard van iemand anders te gebruiken. Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Beste,
    Wij vertrekken maandag vanuit belgie naar novalja! Is het lang aanschuiven aan de ferry voor die oversteek of kan je beter omrijden?
    Grtjs

    • Beste Stijn, zoals je in de dienstregeling van Jadrolinija kunt zien, vertrekt de veerboot ieder uur, dus zo heel erg lang zul je normaal gesproken niet hoeven te wachten. Je zit ook slechts een kwartier op de boot dus omrijden om de veerboot te vermijden lijkt me niet nodig. Vriendelijke groeten, Karianne.

 22. Beste Karianne,
  Ons plan is om rond 23 augustus a.s. vanuit Split met de veerboot naar Supetar op het eiland Brac te gaan. We willen een aantal dagen op Brac blijven en dan vanaf Sumartin naar Makarska. Dan willen we met de auto naar het zuiden rijden en vanaf het schiereiland Peljesac een aantal dagen naar de eilanden Korcula en Mljet, steeds met onze eigen auto mee op de veerboot. Op de terugweg rijden we via de kustlijn terug naar het noorden, met of zonder tussenstop, om nog een aantal dagen te verblijven op het eiland Krk. We hebben tijd tot half september. De vraag is of het in deze periode mogelijk en verantwoord is om dit allemaal te doen zonder reserveringen. Op de bonnefooi dus, want wij denken namelijk dat de grootste vakantiedrukte dan al wel voorbij is. We willen namelijk het liefst vrij zijn en ter plekke bepalen hoe lang wij op de verschillende eilanden willen blijven. Alvast bedankt voor je antwoord. Groetjes, Diny

  • Beste Diny, heb je ons artikel over ‘Kroatie op de bonnefooi’ al gelezen? Wat ik zou doen is nu al vast op de bekende websites (airbnb, booking.com etc) kijken of er in jullie reisperiode nog veel vrij is op de eilanden. Dat geeft je al vast een beetje een beeld van hoe druk het dan nog is. Waar je rekening mee moet houden is dat er op een eiland uiteraard minder accommodatie beschikbaar is dan op het vasteland en dat je, als je geen accommodatie kunt vinden op een eiland, dus van tevoren moet weten wat je in die situatie gaat doen (gaat er nog weer een veerboot terug naar het vasteland bijvoorbeeld). Vriendelijke groeten, Karianne.

 23. Hi Karianne,

  Zojuist heb ik online kaarten gekocht voor de veerboot van Porec naar Venetie met Venezia Lines. Wi verblijven in Novigrad en zullen met onze huurauto naar de haven van Porec rijden vroeg in de ochtend. Echter vroeg ik mij af of wij onze auto de hele dag daar (gratis) kwijt kunnen? Heb jij nog tips en adressen dichtbij de haven?

  Groeten, Perwina

 24. Hey Karianne,
  fijn dat je iedereen zo goed helpt met het plannen van de reis.
  Heb zelf het vaste land reeds gedaan, maar nu willen we binnen een 3-tal weken toch wat eilandjes doen. Last-minute en we hebben nog niks geboekt.
  Vraagje: is het te doen om naar alle eilanden met de wagen te gaan? In hartje zomer moet je vermoedelijk de ferry (zeker met auto) vooraf vastleggen? Wat vind je zelf de mooiste, leukste eilanden? Alvast bedankt voor de info. Mvg Liesbeth

  • Beste Liesbeth, welke archipel wil je bezoeken? Reserveren is aan te raden, maar het belangrijkste is dat je zo vroeg mogelijk in de haven bent en je auto in de rij zet (of je nu wel of niet van tevoren tickets koopt). Een andere reden waarom varen met de autoveerboot veel tijd kost is omdat deze boten veel meer tijd nodig hebben om de eilanden te bereiken dan de snelle catamarans voor voetgangers. Je zou dus ook kunnen overwegen om een catamaran te nemen en op het eiland een fiets, scooter of auto te huren. Uiteraard is de dienstregeling ook een belangrijke factor, boten varen meestal niet de hele dag door heen en weer. Veel factoren dus om rekening mee te houden. Vriendelijke groeten, Karianne.

 25. Beste,

  Ik ben een totale leek wat betreft veerboten. Blijf je in de auto zitten tijdens de bootreis of kan je ergens anders plaats nemen. 2 uren (van Split naar Hvar) lijkt me erg lang …

  Vriendelijke groeten,
  Heather

 26. Hallo Karianne,

  Proficiat met uw website, het is een zeer nuttig hulpmiddel om een reis door Kroatië te plannen.
  We zouden in Juni een dagtrip willen maken vanuit Split naar het eiland Brac. Normaal zou ik dit met de auto doen, maar ik denk eraan om het eiland per scooter te verkennen. Is dit goed te doen en weet jij soms of ik in Supetar ergens een scooter kan huren of moet ik dit reeds in Split doen? Ken je soms goede adresjes waar ik een scooter kan huren? Is het nodig om, indien ik niet met de auto op de veerboot ga, reeds op voorhand online tickets voor de overtocht te boeken?
  Alvast bedankt,
  Luc en Kathleen

 27. Ik zie dat u veel weet over kroatie.
  Ik ga binnenkort naar Kroatie maar jammeergenoeg kwam ik later pas achter dat het appartement op een afgelegen plek is. Laterna summer apartments. Mijn vraag is zijn er hier bushaltes of boten met late tijden.

  En varen er boten van porec naar rovinj en andere dichtbijzijnde steden.zoja waar kan ik de prijzen zien.

  Ik zie uw reactie tegemoet

  Mvg su

  • Beste Su, ik woon zelf in Dalmatie dus bij gedetailleerde vragen over vervoer (locaties van bushaltes, dienstregelingen etc) in Istie moet ik veel zoekwerk doen op internet. Dit is iets waar ik helaas weinig tijd voor heb. Bovendien heb je de locatie van je accommodatie niet doorgegeven en kan ik niets vinden online over Lanterna summer apartments (ik neem aan dat het Lanterna is ipv Laterna).
   Indien je zelf online de antwoorden op je vragen niet kunt vinden, raad ik je aan om even contact op te nemen met je gastheer/vrouw, die kan je vast verder helpen.
   Ik denk dat de afstand Porec – Rovinj te groot is voor taxiboten, je zou dan zelf een boot met schipper moeten huren en dat is vrij prijzig. Je kunt dus het beste met de auto of de bus gaan. Bus dienstregelingen vind je op https://getbybus.com/nl/.
   Triestelines en Venezialines bieden wel een veerboot aan, maar voor zover ik weet maar 1x per dag en ook vrij prijzig, want deze veerboten zijn gericht op routes naar Italie. Vriendelijke groeten, Karianne.

 28. Hallo,

  We willen op 2 mei van Korcula naar Hvar en op 5 mei van Hvar naar Dubrovnik.
  Kan t zijn dat deze al zijn uitverkocht?
  Ik vind geen ferries op genoemde data?

  • Beste Anne, ik neem aan dat de dienstregeling voor begin 2019 al voor het einde van het jaar op de site zal staan, maar de zomerdienstregeling kan nog wel wat langer duren. Meestal pas in het voorjaar. Vriendelijke groeten, Karianne.

 29. Beste Karianne,

  We gaan over een paar weken met de ferry van Split naar Solta. Nu hoorde ik van een collega die op Vis geweest is, dat je 12 uur van tevoren aanwezig moet zijn, je auto daar moet parkeren en ondertussen iets anders gaan doen om op de boot te kunnen. Weet je of het inderdaad echt zo gek is dat je 12 uur vantevoren aanwezig moet zijn? De ferry naar Solta, gaat die alleen naar Solta? Ik kan me bijna niet voorstellen dat die zo druk is.

  Alvast super dank voor je reactie.

  • Beste Patricia, dat is enorm overdreven. Vooral aangezien jullie over een paar weken gaan, wanneer het hoogseizoen al bijna is afgelopen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de veerboten van Jadrolinija, de routes, het plannen van je reis, enz: https://www.allesoverkroatie.nl/jadrolinija-veerdiensten-tickets/ Om te weten te komen hoe lang je vantevoren aanwezig moet zijn voor een bepaalde veerroute op een bepaalde datum, kun je het beste contact opnemen met Jadrolinija voor advies. Vriendelijke groeten, Karianne.

 30. Dag,
  Ik zou graag vanuit Kroatië een dag naar Rimini willen. Met een veerboot of iets in die richting. Ik weet dat dit wel heeft gekund maar kan nu nergens meer vinden of dat nog steeds kan, en vanaf waar dit zou kunnen.
  Weet je daar toevallig iets van af?

  Groetjes Sanna

  • Beste Sanna, er zijn geen directe veerbootverbindingen tussen Kroatie en Rimini maar als je googled op “Ferry croatia to rimini” krijg je meerdere websites te zien die goede/haalbare alternatieven bieden. Vriendelijke groeten, Karianne.

 31. Wij vliegen volgende week zondag naar Rijeka(krk) vanuitdaar willen wij zsm naar Novalja Zrce Beach om te gaan stappen.
  Hoevaak vaart er een boot over? En ik las inderdaad al dat het slim was om van te voren een ticket te kopen.
  Dus dat gaan we zeker doen.

 32. Wij willen deze zomer naar Pag op vakantie. We twijfelen erg of we zullen omrijden of om met het pontje gaan. Is er eind juni een lange wachttijd voor het pontje?

 33. Hey,
  Ik ben aan het kijken om een aantal veerbotenverbindingen te boeken online. Je gaf aan in je blog dat het niet mogelijk was om dit online te boeken als je een auto had…alleen op de website zie ik dat dat wel zo is waardoor ik nu beetje in de war ben. Is jou blogartikel veroudert of begrijp ik de website van Jadrolinija verkeerd ?
  Ik hoor het graag van je
  Cécile

  • Beste Cécile, dit artikel was nog niet helemaal up to date (nu aangepast), in het artikel specifiek over Jadrolinija had ik al wel aangegeven hoe het zit met het boeken van tickets voor autoveerboten:
   “Voor veerroutes met (auto)veerboten (ipv catamarans) wordt het boeken van online tickets geleidelijk ingevoerd, je zult dus op de site moeten checken of voor de route van je keuze de mogelijkheid (al) bestaat om online te boeken.” Succes met het boeken. Vriendelijke groeten, Karianne.

 34. Hallo, wij gaan van 28 juli tot 05 augustus naar het la Luna island hotel op het eiland pag.
  Nu willen we liever niet met de veerboot gaan. Weet je of dit mogelijk is op deze route? Ik heb een gezocht en denk als we langs zadar rijden dan.maken we wel omweg maar dan hebben we geen veerboot .

  • Beste Kim, je kunt inderdaad via de zuidkant (om het maar even heel simpel te zeggen) met de auto naar het eiland Pag. Is misschien een beetje omrijden, maar aangezien je vaak ook op de veerboot moet wachten maakt het qua reistijd misschien niet eens zo veel verschil. Vriendelijke groeten, Karianne.

 35. Beste Karianne,
  Ik heb zojuist de site van Jadrolinija bezocht en daar zag ik dat je ook voor een veerdienst online kunt reserveren. Alleen de tijd waarop je de reservering maakt is niet gegarandeerd, het gaat op volgorde van binnenkomst. De tickets zijn de hele dag geldig.
  Wellicht handig om even aan te passen op de site.

  Groeten,
  Marina Boekhout

 36. Beste

  Volgende zomer trekken wij rond in Kroatië.
  Is het mogelijk om op voorhand veerboten te boeken/reserveren?
  Zo zouden wij op 26 juli van Split naar Hvar willen gaan (met onze auto)op 27/7 van Hvar terug naar het platteland (Is Sucuray-Drvenik een optie? )en zouden we op 29/7 graag vanuit Dubrovnik het nationale park Mjet bezoeken.
  Kan dit?

  vriendelijke groeten

  Els Van Haecke

 37. Beste

  Wij zouden in de zomervakantie van 2018 Kroatie met Venetie combineren, mijn vraag is van waaruit we best een veerboot nemen, we zitten eerst in Kroatië op het eilandje Losinj en hierna zouden we op 1 dag van daaruit naar Venetie moeten geraken, welke veerboot kunnen wij het beste nemen? En mogen er mobilhomes op de veerboten of zijn deze enkel toegankelijk voor de wagen?

  Vriendelijke Groeten

  • Beste familie Apers, de veerboot tussen Istrie en Venetie is alleen voor voetgangers. Het gaat om 1 veerboot, die langs verschillende plaatsen in Istrie vaart (Porec, Rovinj, Pula, Piran, Umag) om passagiers op te pikken voordat hij naar Venetie vaart. Het maakt dus in principe niet uit waar je aan boord gaat. Bekijk de details op de website van Venezialines: https://venezialines.com/#
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 38. Beste Annick,
  Wij willen deze week Dubrovnic bezoeken vanuit Split. Maar wij willen dit niet met de auto doen ivm de drukte. Met de trein gaat niet hebben we al gelezen. Maar met de boot? Graag je advies. Dank je wel alvast.
  Top site trouwens ?
  Grtjs Chantalle

 39. Beste Karianne,
  Wij wouden vanuit split naar vis, als passagiers. Ik vroeg ter plekke waar ik mijn auto kon parkeren, ik kreeg verkeerde informatie, waardoor we onze boot gemist hadden.

  Uiteindelijk toch nog een leukendag gehad in split, hebben ook een treintje genomen, die ons naar een uitzichtpunt bracht. Zeker een aanrader.

  Nu willen we het volgende week nog is proberen om van split, naar vis te gaan. Maar weet u hoe het daar zit met de auto parkeren?

  Groetjes Sander

  • Beste Sander, parkeren kan vlak naast van de haven van Split, op de parkeerplaats van “Željeznička stanica” (het treinstation). Het is wel belangrijk om op tijd aanwezig te zijn, want de parkeerplaats is snel vol. Je betaalt 8 kuna per uur of 120 kuna voor 24 uur. Is deze parkeerplaats vol, rij dan door naar Bijankinijeva ulica (straat) (vantevoren even opzoeken). Deze parkeerplaats is iets minder dan 1km van de haven. Vriendelijke groeten, Karianne.

 40. In de haven van Sibenik kan een boot genomen worden naar de KRKA-watervallen.
  Welke maatschappij is dit ?
  Wat is de uurregeling ?
  Waar precies ligt die boot ?
  Is het een mooie boottocht ?
  Wij komen met auto vanuit Nin.
  Dank je voor de info !

  • Beste Anja, ik denk dat er een aantal aanbieders zijn maar ik weet niet alle namen. Je vindt ze langs de boulevard in het centrum van Sibenik (en soms ook richting de haven), daar zit een vertegenwoordiger bij de boot (zowieso ’s avonds als het druk is op de boulevard) met een bord waarop de excursiegegevens staan geschreven. Ik heb er alvast eentje voor je gevonden online: https://dalmatiaboattours.com/en/krka-private-day-tour/?gclid=EAIaIQobChMIhu67r5O71QIVw5kbCh30RAbXEAAYBCAAEgL2e_D_BwE
   De vertrektijd is bij alle aanbieders denk ik ongeveer hetzelfde, vertrek rond een uur of 9 ’s ochtends en terug rond 6 uur ’s avonds. Zorg dat je vantevoren checkt of het nodig is om te reserveren (ik denk het in deze drukke periode haast wel).
   Hou je ervan om veel tijd door te brengen op de boot dan kan ik een dergelijke excursie zeker aanraden, maar wil je graag meer tijd doorbrengen in het park, of niet langer dan een halve dag kwijt zijn, ga dan zelf met de auto naar het park. Kies de Skradin ingang, dan heb je zowieso een korte boottocht!
   Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Hallo Karianne, dank voor jouw reply !
    Ik dacht meer aan een boot die ons ’s morgens wegbrengt en ’s avonds komt halen.
    Inderdaad willen we zoveel mogelijk tijd in het park en hoeven een lunch, snorkelen,… onderweg met de boot niet ivm het programma van de boottoer die jij doorstuurde.
    We zijn met 7 dus dat wordt ook wel erg prijzig om te doen, dan.
    Andere suggesties qua varen naar Krka vanuit Zadar of Sibenik ? We verblijven in Zaton Holiday Resort in Nin. We huren wel een minivan.
    Groetjes !

 41. Beste Karin,

  Weet jij of er een mogelijkheid is om van Novalja naar Rab te komen met een boot. Reizen met openbaar vervoer en komen in Novalja om 16.45 uur aan. Wat ik tot nu toe gevonden heb is dat er via Jadrolinija alleen maar een katamaran gaat heel vroeg.. dus moeten we daar overnachten..
  Ik hoop dat er nog een mogelijkheid is of dat ik niet goed gekeken heb..
  Zou jij ons daarmee willen helpen alsjeblieft?
  Vriendelijke groet,
  Marielle Admiraal

  • Aanvulling Karin:
   Het gaat om 5 augustus
   Wij zoeken een overtocht van Novalja naar Rab. Vanaf 16.45 uur

  • Beste Marielle, voor zover ik weet is de vroege catamaran van Jadrolinija de enige optie. Voor accommodatie in Novalja zou ik niet te lang wachten met boeken want Novalje is een zeer populaire bestemming vanwege het Zrce partstrand, dus accommodatie is er snel volgeboekt. Vriendelijke groeten, Karianne.

 42. Beste meneer, mevrouw,

  Even een kleine vraag, wij hebben mensen die met het openbaar vervoer/taxi van split luchthaven naar de haven gaan om daar de ferry naar Brac te nemen. Kan dit ook als voetganger? Zodat ze bij aankomst op Brac zelf weer een taxi kunnen nemen naar hun accommodatie op Brac?

  Alvast bedankt voor de hulp!

  Met vriendelijke groet,

  Simone

 43. Hallo,
  Ik wil graag met mijn zoon (1.5)naar krk.
  Het makkelijkste lijkt mij om dan naar Pula te vliegen, vervolgens met de boot van Pula naar Krk. Weet u of dit mogelijk is?
  Een binnenlandse vlucht of met de trein is ook prima.
  Alvast bedankt,
  Groeten Susan

 44. Hallo,

  Ik heb een vraagje over mijn vakantie naar Kroatië. Aankomende vrijdag ga ik op vakantie naar Postira op het eiland Brac. Wij vliegen op Split. Nou is mijn vraag hoe ik het beste kan reizen richting mijn vakantiebestemming vanaf het vliegveld.
  Alvast bedankt voor het reageren!

  Met vriendelijke groet,

  Thomas Botman

 45. Wij vliegen deze zomer naar zagreb om daar vandaan met een huurauto naar Cres te gaan. Is het nodig om op voorhand kaartjes te kopen voor de boot van krk naar Cres?

  Daarna gaan we van Cres met de auto naar zadar (Starigrad)Nu zijn er verschillende mogelijkheden om daar te komen. De routeplanners geeft aan om met de boot naar krk en daarna naar rab te gaan en daar vandaan naar het vaste land te varen om via het vaste land verder te rijden. Daarnaast is er route2 krk en daarna via het vaste land naar Starigrad. Ik zou graag willen weten of jullie weten wat de mooiste route is en daarnaast of route 1 wel te doen is gezien de overstap op verschillende boten.

  Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen.

  Mvg Annelies Oosterhof

  • Beste Annelies, helaas weet ik niet alle veerroutes uit mijn hoofd, bovendien verandert er ieder jaar wel iets in de routes, dienstregelingen en veerbootmaatschappijen. Vandaar dat ik het net als jullie allemaal op moet zoeken op internet. Aangezien het aantal vragen dat ik ontvang sinds deze week enorm is toegenomen (begin seizoen) en ik dus meerdere vragen over veerroutes per dag ontvang, kan ik vanaf nu niet meer de tijd vinden om het voor iedereen uit te pluizen. Bovendien weet ik de dagen en tijden die jullie willen reizen niet en kan ik dus ook niet checken welke verbindingen voor jullie wel of niet een goede aansluiting bieden.
   Ik vraag je daarom om aan de hand van de info op deze pagina: https://www.allesoverkroatie.nl/jadrolinija-veerdiensten-tickets/ verder te zoeken naar de beste route voor jullie reis.
   Vriendelijke groeten en bedankt voor je begrip, Karianne.

 46. Beste,

  Ik ben op zoek of er een veerboot van Pula naar Zadar gaat of andersom, maar ik vind hier niet veel info over. Vaak gaat het over internationale boottochten? Weet u hier iets meer over?

  Alvast bedankt!

  Mvg
  Céline

 47. Hallo,

  Mijn zoon moet op 10/7 op Mali Losinj zijn. Vanuit N is de dichtstbijzijnde direct vlucht te boeken op Pula. Maar is er in zomer 2017 een bootverbinding tussen Pula en Mali Losinj. Ik kan geen actueel schema vinden. En wat zou een andere optie zijn om vanuit NL op Mali Losinj te komen?

  Dank voor advies en informatie,

  Groet Hilmar

  • Beste Hilmar, er is al een paar jaar geen veerbootverbinding van Pula naar Mali Losinj meer. Er zijn geruchten dat deze lijn dit jaar (2017) opnieuw wordt geintroduceerd maar hier zijn nog geen concrete bewijzen voor. Je zoon zal naar Brestova moeten reizen om daar de veerboot naar Porozina te nemen. De website van Jadrolinija laat op dit moment de dienstregelingen niet zien, hoe dit komt weet ik niet, misschien zijn ze de website aan het updaten. Zodra de website van Jadrolinija weer goed werkt, kun je de tijden checken. Vanuit Porozina kan je zoon een bus nemen naar Mali Losinj: https://getbybus.com/nl/bus-porozina-cres-naar-mali-losinj
   Ik kan weinig info vinden over hoe je het beste van Pula naar Brestova kunt reizen met de bus. Misschien kun je dit beter vragen aan het personeel van het busstation in Pula. Tel nr: 00385 52 356 532.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 48. Hallo !

  Allereest een compliment voor jullie website! Erg behulpzaam en duidelijk.
  Nu ter zaken..Ik wil deze vakantie graag in Zadar doorbrengen. Een van de dingen die me aansprak aan deze plaats, is de mogelijkheid om naar verschillende eilanden te varen.

  Jullie raadde aan om veerbootkaartjes niet op dezelfde dag te bestellen maar een tijdje van te voren. Ik wil jullie vraag vragen om een indicatie te geven van het moment van reserveren; hoe vroeg/laat van te voren zal ik een veerbootkaartje moeten kopen om mee te kunnen reizen? Ik hou namelijk van spontane vakanties en lekker doen wat de dag me brengt, het zou alleen zonde zijn om de eilandentrips te missen!

  Ik hoop dat jullie mijn vraag kunnen beantwoorden.

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Rosa.

  • Beste Rosa, bedankt voor je compliment over de site! Zoals we al schreven, kun je dit soort vragen het beste stellen aan het personeel van jadrolinija in de betreffende haven. Het ligt er natuurlijk helemaal aan WANNEER je een bepaalde boot wilt nemen, en het personeel kan goed inschatten hoe druk het dan zan zijn. Dit kunnen wij helaas niet. Maar om je een beetje een idee te geven: 1 tot 3 dagen vantevoren is meestal genoeg. Vriendelijke groeten, Karianne.

 49. Hallo,

  Wij willen met 2 kinderen (4 en 8) naar Pula. Vanuit daar naar Krk en andere eilandjes. We gaan met vliegtuig en hebben daar dus geen auto. Iemand ervaring met het openbaar vervoer? Kan je op de veerboot ook zonder auto?
  We zouden eerst naar split gaan maar naar pula scheelt het meer dan 400euro qua vliegtickets en we hebben beide nog niet gezien dus het is sowieso nieuw voor ons.
  Heeft er iemand nog tips rondom Pula?

  alvast bedankt!

 50. Hallo

  ik ben bezig met de vakantie 2017 te plannen. Eerst was ik van zin om in split een wagen te huren om naar Supetar mee te nemen.
  Wij houden ervan in het hotel zelf te blijven dus na prijzen te bekijken lijkt het ons interessanter om van de haven als voetganger met de ferry naar het eiland te gaan. Willen we alsnog een uitstap doen, huren we ter plaatse een wagen.

  Is het interessant om taxi op voorhand te boeken voor de luchthaven of neem je die gewoon bij het aankomen in split?
  Op het eiland zelf hebben we gekozen voor het Waterman Supterus … kunnen we dit makkelijk van haven te voet doen of is een taxi terug aangewezen? Als voetganger moet je geen 2u op voorhand aanwezig zijn op de ferry?

  • Beste Nick, ik denk dat je beter vantevoren een prive transfer (taxi) kunt boeken, dan ben je meestal iets goedkoper uit (tot 20%). Zou je vlucht vertranging oplopen dan hoef je je geen zorgen te maken, want het taxi transferbedrijf houdt de vluchten bij. Je chauffeur zal dus zeker klaar staan in de aankomsthal als je eenmaal geland bent.
   Als voetganger is het ook verstandig om zo vroeg mogelijk aanwezig te zijn in het hoogseizoen. De eilanden voor de kust van Split zijn erg populair in de zomer! Bel of email het ferry kantoor in de haven van Split een paar dagen vantevoren voor het meest betrouwbare advies wat betreft de drukte, wachttijden, enz.
   Ik kan je zo niet zeggen hoe ver het lopen is van de haven naar het hotel van jullie keuze. Kijk hiervoor eens op de website van het hotel (wordt vaak wel vermeld), zoek het op op Google Earth of bel of email even naar het hotel om dit te checken.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 51. Goedenavond

  Wij vertrekken morgen naar Kroatië
  Nu hadden vrienden van ons een milieu sticker besteld voor Duitsland. Wij overnachten aan de snelweg in vlak voor de grens van Oostenrijk.

  Heb je nu echt zo een milieu sticker nodig?
  Want dan hebben wij nu wel een probleem denk ik..

  • Hallo,

   Zo’n milieu sticker kan je bij iedere garage kopen en kost iets van eur.5,-
   Maar die sticker is alleen nodig in (de omgeving van grote) steden.
   Als je over de snelweg naar het zuiden gaat hoef je je daar niet druk over te maken.

  • Beste Charissa, ik had nog nooit van een milieusticker gehoord maar ik heb het even geGoogled en de info hierover blijkt heel gemakkelijk op internet te vinden. Ik neem aan dat je het zelf in de tussentijd ook al wel zult hebben gevonden. Zo niet, dan hier de info van de ANWB website erover: “Aangezien er geen autosnelwegen zijn in Duitsland die onderdeel zijn van een Umweltzone heb je voor doorreis naar Oostenrijk of Zwitserland geen milieusticker nodig.”
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 52. Beste,met veel plezier info gelezen (nog niet alles).we hebben vlak na de oorlog een gedurende enkele jaren Kroatië bezocht. Nu zijn we terug op Krk en we hebben onze fiets bij. Volgens toeristenbureau nemen we beter de auto want fietsen is hier niks. Vandaag toch naar Stara Baska gefietst en genoten EN GEZWOEGD. We overwegen nu te gaan eilandhoppen met de fiets. Cres en Lovonj staan al op
  de planning. Nog tips?.BTW: 60 plussers. Is de weg naar Baska van hetzelfde niveau of zwaarder? De toerime-mevrouw vindt alles heel zwaar.Voor ons nog steeds het mooiste land van Europa!

  • Beste Annzjein, bedankt voor je compliment over de site. Fietsen op de eilanden heb ik nog nooit gedaan en dan is het moeilijk inschatten hoe zwaar/gemakkelijk het is. Het lijkt soms heel gemakkelijk met de auto maar dan valt het met de fiets goed tegen. Het hangt natuurlijk ook af van jullie fietsen, jullie conditie en de weersomstandigheden. Toch denk ik dat het iets minder zwaar zal zijn dan dat de VVV-dame zegt, aangezien de Kroaten het fietsen niet gewend zijn en wij Nederlanders en Belgen natuurlijk wel! 🙂
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 53. Beste Karianne,

  Over anderhalve week gaan we naar Rovinj. Weet jij of er in de buurt (mag evt best een eindje rijden zijn) kleine motorbootjes te huur zijn waar je zonder vaarbewijs mee mag varen? Om gewoon wat mee te varen langs de kust

  • Beste Gert, bootjes zijn echt overal langs de kust te huur dus ook in Rovinj. Rovinj is een zeer toeristische plaats dus het aanbod is hier zelfs groter dan in de meeste andere plaatsen. Websites hebben de verhuurders vaak niet, dus gewoon even ter plekke op zoek gaan, je gastheer/vrouw vragen of even langs gaan bij de Tourist Board. Groeten, Karianne.

 54. Hi Karianne,

  Wij gaan de 13e met 2 families naar Luka Dubrava Peljesac, hebben daar een huisje gehuurd. Willen graag iets meer info over:

  – welke veerboot we moeten nemen naar Luka Dubrava
  – of er ook zandstranden in de buurt liggen
  – Wat we zeker daar in de buurt meoten bezichtigen.

  alavst bedankt voor je info
  gr
  Hayru

  • Beste Hayru, Peljesac is een schiereiland, je hoeft dus geen veerboot te nemen (tenzij het voor jullie gunstiger is om de veerboot van Ploce naar Trpanj te nemen, maar dat hangt af van verschillende factoren, zoals je route, je vervoersmiddel, aankomsttijd etc.).
   Zandstranden zijn zeldzaam in Kroatie, maar dat heb je denk ik al wel gelezen. Trstenik heeft een zandstrand, Ston heeft denk ik ook een zandstrand (genaamd Przina), Mokalo strand vlakbij Orebic is gedeeltelijk zand en gedeeltelijk kiezels, Zuljana heeft een zandstrand en tenslotte ook Prapratno. Dus je hebt toch een aantal mogelijkheden op Peljesac.
   Meer over alle moois dat Peljesac te bieden heeft vind je hier: https://www.allesoverkroatie.nl/peljesac/
   Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Dank je wel, ik had al inderdaad gezien dat er niet veel zandstranden zijn, maar dat mag de pret niet drukken.
    Wel zit ik met de boodschappen, kan op google maps zien dat er geen supermarkt in de buurt ligt. enige tips hoe ik kan zoeken waar een supermarkt ligt dir in de buurt is? En tot hoe laat en op welke dagen zijn de supermarkten gewoonlijk geopend ?

    • Beste Hayru, ik ben niet bekend met het plaatsje maar heb wat gezocht op internet en in de reviews van anderen gelezen dat er inderdaad geen restaurants, cafes of supermarkten/winkels in Luka Dubrava zijn. Waar je de dichtsbijzijnde supermarkt kunt vinden zul je aan je gastheer/vrouw moeten vragen, dit kan ik zelf ook moeilijk vinden online. Grote supermarkten zijn dagelijks (ook op zondag) geopend van 7 tot 9 (in de steden vaak zelfs tot 10) en de kleine buurtsupers normaal gesproken ook dagelijks van 7 tot 9, maar het zou kunnen dat ze in de kleinere plaatsen op zondag iets vroeger sluiten. Vriendelijke groeten, Karianne.

 55. Beste

  Wij gaan in augustus met de auto naar Veli lovinj. Wij hebben onze tickets voor de veerboot Valbiska-Merag reeds geboekt bij jadrolinija. Op de site wordt vermeld dat het ticket niet garandeert dat je op het gekozen tijdstip zou kunnen vertrekken. Hoelang op voorhand denk je dat we best aanwezig zijn?

  Mvg Sarah

 56. Hi,

  Wij vertrekken maandag naar Pula. En zoeken een rustige camping langs de kust. Liefst niet een massa camping met Nederlanders. Iemand een tip?

  Thanks alvast!

 57. Dag Karianne,
  wij zouden tijdens onze rondreis door Kroatië graag een oversteek maken met onze auto van Kroatië naar Venetië. Maar ik merk dat het moeilijk is om een veerboot te vinden die ook auto’s overzet. Vanuit welke haven in Kroatië kunnen wij een boot nemen naar Italië rond eind juli?
  vriendelijke groet,
  Judith

 58. Beste,

  Worden er vanuit Rovinj excursiereizen aangeboden naar de watervallen van Krka.
  Zijn er vanuit Rovinj ook boottochten om dolfijnen te spotten?

  Groetjes

  • Beste Mitchell, voor zover ik weet worden er vanuit Rovinj geen excursies aangeboden naar Krka. Ik denk dat dit te maken heeft met de afstand. Zonder oponthoud zou je er al minstens 4.5 uur over doen.
   Er worden heel veel bootexcursies aangeboden vanuit Rovinj. Ik denk dat niemand deze specifiek als ‘dolfijn excursie’ aanbiedt, omdat niemand kan garanderen dat je dolfijnen tegen zult komen. Ik zou dus gewoon een bootexcursie uitzoeken die je zelf interessant vindt (qua route en bezienswaardigheden) en dan hopen dat je dolfijnen tegen zult komen. Vriendelijke groeten, Karianne.

 59. Beste, Mijn vriend en ik willen een Europatour gaan maken en we beginnen in Zadar, we konden in die buurt alleen geen leuke wat goedkopere campings vinden en hadden het idee om van Zadar naar Pula te gaan. Kan dat met een veerboot of zijn er andere mogelijkheden? Met vriendelijke groeten, Fenne

  • Beste Fenne, er zijn geen veerboten die paralel met de kust varen. Vanuit Zadar kun je dus alleen met de veerboot naar de eilanden die voor de kust van Zadar liggen. Wel kun je met de bus van Zadar naar Pula reizen. De bus is de beste vorm van openbaar vervoer in Kroatie. Kijk hier voor routes en dienstregelingen: http://www.getbybus.com
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 60. Wij gaan dit jaar 10 dagen naar Pula en 5 dagen naar slunj
  Wij gaan met vrienden intotaal 4 volwassenen en 4 kinderen van 9,8,7,6

  Wij zouden heel graag een dagje met de boot willen varen incl schipper en o.a dolfijnen spotten en paar eilandjes bezoeken.

  Is dat mogelijk en betaalbaar ??

  Mvg c Halkers

  • Beste mevrouw Halkers, er worden online veel dagtochtjes vanuit Pula aangeboden, ze worden meestal omschreven als ‘fish picnic’ omdat je aan boord een lunch krijgt aangeboden met verse vis e.d. Meestal vertrekken ze rond 8 of 9 uur en zijn ze rond 5 of 6 uur ’s avonds weer terug. Je hebt keuze uit verschillende routes, kijk gerust eens online naar de mogelijkheden (zoek bijv. onder “boat trip Pula” of “boat excursion Pula”). De prijzen liggen meestal rond de 40 euro p.p. maar het hangt af van het aanbod. Voor kinderen is het goedkoper. Ook bieden de meeste agencies wel de mogelijkheid om zelf een route samen te stellen (gewoon even vragen, maar wel ruim vantevoren regelen). De prijs gaat dan in overleg. Misschien dat je eenmaal ter plekke nog andere toeristen leert kennen die wel mee zouden willen gaan, op die manier maak je het een stuk betaalbaarder. Vriendelijke groeten, Karianne.

 61. Beste
  We gaan deze zomer naar Kroatië met de auto. We zouden gedurende 5 dagen de omgeving van de Kvarnergolf (Cres,Rab,) en/of Noord-Dalmatie (Zadar en omgeving) willen bezoeken.

  Wat is een goede uitvalsbasis om te overnachten. We dachten aan Rab maar het lijkt dat de verbindingen met de veerboot niet zo optimaal zijn?

  Welke plaats zouden jullie aanraden?
  Bedankt!Vriendelijke groet, Tine

  • Beste Tine, Cres en Rab liggen vrij ver van Zadar dus ik denk dat je het beste een keuze kunt maken tussen accommodatie ergens aan de Crikvenica Riviera (niet ver van de brug naar het eiland Krk, je kunt dan met de veerboot van Valbiska naar de andere eilanden) of accommodatie in de omgeving van Zadar. Vanuit Zadar kun je dan het eiland Pag verkennen (met de auto te bereiken) en met de veerboot naar de kleine eilanden voor de kust van Zadar. Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Karianne en Fabian

    Bedankt voor de tips!

    We zullen uiteindelijk 4 nachten in Istrië, Rovinj ligeren, dan 3 nachten Krk, dan 2 nachten Zadar en dan nog 2 nachten id buurt vd Plitvice meren.

    we kijken ernaar uit!

    Groetjes, Tine

  • Hoi Tine,
   Wij gaan dit jaar ook naar Cres via Krk. Wij overnachten eerst een nacht in Malinska op Krk eiland. Vandaar gaan we met de Veerpont naar Cres. (van Valbiska (krk) naar Merag (Cres)) We gaan dan eerst een weekje Cres en daarna terug naar Krk (Malinska). Ook nemen we dit jaar onze speedboot weer mee. Echt super op het water rond Krk en Cres.
   Ik kan je http://www.kralj-ta.hr aanbevelen voor een goedkope appartement in Malinska. Eventueel heb je ook een leuk dorpje Jadranovo voor de brug naar Krk.
   Groeten Fabian

 62. Goeiemiddag!

  Mijn beste vriendin en ik gaan deze zomer naar Kroatië en zouden van Rijeka naar Zadar willen met de boot? Zou iemand tips hebben hoe we dit gemakkelijkst kunnen doen?

  Groetjes!
  Vanessa & Hanna

  • Beste Vanessa en Hanna, ik denk niet dat dit mogelijk zal zijn met de veerboot. Je zou wel met de auto/bus van Rijeka naar Mali Losinj kunnen reizen, en daar de veerboot nemen naar Zadar. Als alternatief zou je een mini cruise kunnen boeken van Rijeka naar Zadar. Er zijn denk ik meerdere ‘agencies’ die deze route aanbieden. Zoek online op “mini cruise Rijeka Zadar”. Vriendelijke groeten, Karianne.

 63. Beste Karianne,

  Ik heb een vraag betreft de regeling tussen Split en Brac waar wij onze vakantie zullen doorbrengen. Wij moeten 9 juni aankomen met de auto alleen vind ik de site onduidelijk over de veerponden want brac staat daar niet tussen? Ook ben ik benieuwd over de vertrektijd van de pont.
  Ook zouden wij graag voor 1 dagje een boot willen huren weet u misschien waar dat mogelijk is?

  Met vriendelijke groet
  Fleur.

  • Beste Fleur, de tabellen om de site zijn aan een update toe, vandaar dat je misschien niet hebt kunnen vinden wat je zoekt. Daarom kun je het beste gewoon op de website van Jadrolinija zelf de info die je nodig hebt opzoeken. https://www.jadrolinija.hr/en/sailing-schedule/local-lines-03-06—02-10-2016
   Ik heb al vaker een vraag gekregen over het huren van een boot voor 1 dag en destijds heb ik heel internet afgezocht, maar helaas zonder resultaat. De professionele charter bedrijven bieden normaal gesproken geen boten aan voor slechts 1 dag, dat is het probleem. Je zult dus ter plekke moeten informeren, misschien zijn er particuliere booteigenaren die hun boot wel voor een dagje willen verhuren. Vraag het bij de plaatselijke ‘Tourist Board’ of door gewoon een praatje te gaan maken met de mensen in de haven of marina.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 64. Hoi Karianne,

  Ik wil dit jaar met vriendin een deel van Kroatie verkennen, zoals Brac, Hvar, het natuurpark Krka en bijv. Dubrovnik. Dan lijkt me vliegen op Split meest logisch;) maar wat is handig qua uitgangs positie? We willen uiteraard een auto huren. Ik weet niet hoe problematisch die veerboten zijn in het hoogseizoen. We gaan btw +-14 dagen half juli.

  Alvast heel erg bedankt!

  • Beste Robin, Split is inderdaad het meest praktische als je de eilanden daar wilt bezoeken. Krka kun je vanuit Split in een uurtje rijden bereiken, ook geen probleem dus. De omgeving van Split is zowieso erg mooi en er is veel te zien en te doen. Op het vliegveld kun je auto’s huren maar doe dit wel ruim op tijd (voor vertrek!). En een tip: kies niet voor Sixt, dat zijn echt oplichters!! Wat bedoel je met problematisch mbt de veerboten? Voor zover mogelijk vantevoren tickets reserveren (www.jadrolinija.com) en als je zonder auto gaat kun je op http://www.getbybus.com de dienstregelingen van bussen op de eilanden bekijken. Het is in de zomer wel druk bij de veerboten maar als je op tijd arriveert vind je normaal gesproken wel een plaatsje. Vriendelijke groeten, Karianne.

 65. Hallo, wij gaan deze zomer (augustus) naar Zadar! Heeft u leuke tips voor actieve maar ook ontspannen activiteiten en tripjes? Of heeft u websites waar ik het beste op kan kijken?
  Vriendelijke groet
  Ans

 66. In september gaan we met de camper (6,99m) rondtoeren in Kroatië.
  Hierbij zouden we graag enkele keren een ferry nemen naar eilanden (Cres, RAB, PAG…)
  Helaas kan ik de prijzen voor de veerdiensten niet zien. Weet u waar deze wel te vinden zijn (voor een camper)?
  Alvast bedankt!
  Annick

 67. Hoi!

  Eerst en vooral wil ik zeggen dat u een super toffe site hebt! Echt handig!

  Ik heb een vraagje, wij gaan een rondreis doen door Kroatië met openbaar vervoer. Nu zijn we op zoek naar een verplaatsingsmogelijkheid tussen Pulla en Zadar. Ik dacht misschien dat dit lukt via een veerboot. Weet u hierover meer?

  Groetjes en alvast bedankt

  • Beste Lynn, helaas is er geen verbootverbinding meer tussen Pula en Zadar. Deze is er in het verleden wel geweest (helemaal tot aan Dubrovnik) maar was helaas niet rendabel meer. Nu zijn er geen langeafstands verbindingen meer parallel met het vasteland, maar slechts verbindingen tussen de grotere kustplaatsen en de eilanden in hun eigen archipelago. De beste optie die je hebt voor het traject Pula – Zadar is de bus. De trein raad ik absoluut af. Kijk hier voor busverbindingen en dienstregelingen: http://www.getbybus.com
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 68. hey

  wat een leuke site voor informatie.
  wij willen begin september in 3 weken van venetie naar split reizen met een rugtas.
  het idee is we willen veel zien maar ook vooral genieten en ontspannen.
  verplaatsen zullen we verboten en ov.
  we kunnen een quad of een autotje huren maar dit heeft niet onze voorkeur.
  wat moeten we echt bekijken we zijn een jong stel wat wil genieten van lekker eten mooie natuur elkaar en een goed feestje .
  wat varen zou geweldig zijn maar we hebben geen mega budget.

  alvast bedankt

  • Beste Pieter, ook met een kleiner budget kun je al een ‘cruise’ doen langs de eilanden voor de kust van Split bijvoorbeeld. Je kunt een tweepersoons cabine huren en deelt de boot dan met andere reizigers. Er zijn verschillende opties (qua busget, route, aantal dagen enz). Kijk maar eens hier: https://www.allesoverkroatie.nl/gulet-cruise-kroatie/
   Ook kun je met de veerboot van Jadrolinija van eiland naar eiland en op ieder eiland een goedkope overnachting zoeken in een prive appartent of kamer bij een particulier. Een auto huren is relatief duur, het openbaar vervoer met de bus is een goedkopere optie en heel goed te doen: https://www.allesoverkroatie.nl/vervoer/kroatie-bus/
   Behalve Split kan ik je de volgende andere plaatsen in de omgeving aanraden: Trogir, Primosten, Sibenik, N.P. Krka, de eilanden Brac en Hvar, en eventueel Makarska.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Mag ik inhaken met een vraag uit jouw reactie?

    Jij had t bij low-budget over kamerhuur bij particulieren, heb je daarover nog tips en adviezen?

    Wij willen dit proberen als we volgende maand door Kroatië gaan reizen. We zijn veel onderweg,waardoor ik een hotelovernachting vaak te duur vind.

    Met vriendelijke groet,

    Yvonne

    • Beste Yvonne, op onze andere website hebben we hier speciaal een artikel over geschreven. De website heet “Kroatie Vakantieland” en het artikel heet “Alles over prive accommodatie”. (Ik voeg de link liever niet toe omdat Google dit niet zo waardeerd). Vriendelijke groeten, Karianne.

 69. wij willen in de zomer vakantie met onze caravan en auto naar eiland Cres (camping Ciskat) kunnen we dan het beste rijden via Istrie of via Krk. Zit hier nog verschil in kwa kosten?
  En moeten wij dit van te voren reserveren?
  En zijn er nog verschillede maatschappijen?

  Groetjes Karin

  • Beste Karin, ik denk dat de tol voor de Krk brug voor een personenauto met caravan 46 kuna is, maar dit kun je gemakkelijk online checken (door even te zoeken op ’toll fee krk bridge’, en een auto met caravan valt onder categorie 2).
   Voor de ferry prijzen voor de ferry van Istrie (Brestova) naar Cres (Porozina) en de ferry van Krk (Valbiska) naar Cres (Merag) kun je terecht op de website van Jadrolinija maar zorg wel dat je het juiste seizoen selecteert (high season voor het zomerseizoen) voor de juiste prijzen: https://www.jadrolinija.hr/en/prices/local-lines-(high-season)
   Sinds afgelopen jaar kunnen tickets online gereserveerd worden maar je kunt ze ook bij aankomst in de haven kopen. In het hoogseizoen is het aan te raden om vantevoren tickets te reserveren om zeker te zijn van een plekje omdat nu natuurlijk steeds meer mensen vantevoren zullen reserveren, wat vroeger niet mogelijk was.
   Qua reistijd weet ik niet wat de beste optie is maar je zou beide opties met elkaar kunnen vergelijken op http://www.viamichelin.com, dit vind ik zelf een hele handige routeplanner. Vriendelijke groeten, Karianne.

   • beste Karianne,

    ik heb zojuist op de pagina van jadrolinija gekeken voor het alvast te boeken van de veerdiensten Brestova-porozina en voor merag-valbiska.
    Ik las uw eerdere reactie dat deze online te reserveren zijn, echter kom ik niet in het systeem als ik wil kijken voor kaartjes in augustus 2016.
    Kan dit niet zover op voorhand?
    Ik ben van het vooruit plannen en sta niet graag voor verrassingen.

    Groet
    Linda

    • Beste Linda, ik heb zojuist geprobeerd te reserveren op Brestova-Porozina en zo te zien lukt dit tot en met de maand mei. Vanaf juni geeft ie geen resultaten. Ik denk dat dit nog te ver in de toekomst ligt om nu al te kunnen reserveren. Probeer het gerust in maart bijvoorbeeld nog eens, dan ben je nog zat op tijd met reserveren. De meeste mensen reserveren namelijk hooguit een paar weken vantevoren. Je zou ook even contact op kunnen nemen met Jadrolinija om te vragen wanneer boeken voor augustus mogelijk zal zijn. Vriendelijke groeten, Karianne.

 70. Hallo Karianne,

  Wij vertrekken over twee weken naar Kroatie voor een fly-driver, erg veel zin in! We willen onder andere een paar eilanden aan doen, zoals Brac. Daarbij willen we met de veerdienst van Split naar Supetar.

  Heb je wellicht wat meer advies hoe lang voor afvaart we het beste aanwezig kunnen zijn? Is het de bedoeling dat je het terrein oprijdt en dan een kaartje koopt of doe je dat aan boord?

  Dank je wel alvast voor je hulp!

  Groeten,
  Sander

  • Beste Sander, de tickets koop je meteen bij aankomst in de haven, zonder ticket kun je niet op de boot. Je moet wel (minstens) een uur vantevoren aanwezig zijn om zeker te zijn van een plekje. Ik denk dat je het beste meteen na aankomst kunt kijken of men al een rij met auto’s heeft gevormd voor de boot naar Supetar. Zo ja dan kun je je auto in de rij zetten en daarna meteen naar het ticketkantoor lopen om de tickets te kopen. Zo heb je de meeste kans op een plekje aan boord. Vriendelijke groeten, Karianne.

 71. hallo karianne,

  Wij gaan volgend jaar naar kroatie, nu zijn we wat dingen aan het uitzoeken , waaronder de veerboot.
  We gaan namelijk naar Vela-Luka … wat is de handigste plaats om met de veerboot te gaan ? bijvoorbaat alvast bedankt groetjes yvonne

 72. Hallo,

  Ik zat naar de prijsen te kijken.
  we moeten van Split naar supetar barc met de auto en 6 personen.
  Wij hebben een busje van kleiner dan 2 meter en ook korter dan 5 m met 8 plekken erin.
  Nu zag ik dat de prijs daar voor was in het schema 276 kn, zitten de personen dan ook inbegrepen in die prijs?
  of moet je die nog naast de 276 kn nog betalen voor de personen?

  ik hoop dat iemand me kan helpen hiermee.

  Mvg

 73. Goedemiddag,

  Mijn dochter wil ons graag achterna reizen, vind alleen thuis maar niks. Nou vroeg ik me af wat voor haar het makkelijkste was om in Cres te komen vanaf een vliegveld. Je hebt zoveel verschillende zoals Rijeka, Pula, Zadar enz. Maar waar ze dan het makkelijkste bij een veerboot komt, daar kom ik niet uit. En wat een superhandige en mooie site zeg!
  Mvg Carla

  • Beste Carla, ik denk dat het veel belangrijker is om eerst een goede vlucht te vinden. Niet alle vliegmaatschappijen vliegen vanuit NL naar alle luchthavens in Kroatie, en de dagen waarop ze vliegen, vertrektijden, prijzen etc zijn ook voor alle vliegmaatschappijen en routes verschillend. Vlieg je naar Pula dan is de veerroute Brestova – Porozina denk ik de meest voor de hand liggende, voor alle andere luchthavens de Valbiska – Merag veerroute (je hoeft dan niet met de veerboot naar Krk omdat dit eiland een brugverbinding met het vasteland heeft). Vriendelijke groeten, Karianne.

 74. Hey Karianne,

  Wat een mooie website, met handige info! Verder heb ik de volgende vraag: als je van split naar Dubrovnik wil reizen per veerboot, wat is dan het handigst? We hebben op verschillende sites gekeken maar er gaat geen rechtstreekse boot vanaf Split. Is het handiger om met de bus te gaan?

  • Beste Jmrome, bedankt voor je compliment over de site! Het is helaas niet (meer) mogelijk om met een veerboot van Split naar Dobrovnik te varen, zelfs niet met ‘overstappen’.
   De bus of (huur)auto is dus je beste optie. Laat het me gerust weten als je verder nog vragen hebt. Vriendelijke groeten, Karianne.

 75. Hallo Karianne, Het ANWB boekje De Kroatische Kust geeft op een kaartje de route aan vanaf Split ,naar de eilanden Brac, Hvar Korcula Peljesac.
  Het wordt beschreven als een route met de auto. Op alle veerboot oversteken kan ik dat vinden voor mét auto, behalve voor de oversteek van Hvar naar Vela Luka (op Korcula) Die vind ik enkel terug als catamaran oversteek.
  Vraag: is er in het hoogseizoen een oversteek met auto op de laatate route beschikbaar?

  Met vriendelijke groet,
  Johan de Boer

 76. Hallo, wij gaan een rondreis doen met de auto in Juni.
  In onze laatste week eindigen we op het eiland brac, waar we vanuit Markaska met de boot naartoe willen inclusief auto.
  Wij rijden al eerder langs Markaska op weg naar Dubrovnik, is het mogelijk om op voorhand al boot tickets te kopen bij de haven in Markaska als we hier langs rijden?
  Alvast bedankt!

  • Beste Koen, ik durf je niet met zekerheid te zeggen of je vantevoren al tickets kunt kopen. Het probleem hiermee is dat men niet in het systeem kan registreren wanneer jij die tickets gaat gebruiken (aangezien het geen reservering is) en dan is er dus het risico dat er op de dag van vertrek meer mensen zijn met een ticket dan dat er plaatsen op de boot zijn. Ik kan me dus voorstellen dat dit voor Jadrolinija en voor de reizigers geen goed idee is. Je zou het daarom even goed na moeten vragen voordat je de tickets koopt. Vriendelijke groeten, Karianne.

 77. Hi Karianne,

  Voor onze vakantie in Kroatië komende zomer maken wij volop gebruik van je informatieve site….Super!
  Ik heb een vraagje over de veerdienst naar Hvar:
  Wij komen in het weekend van 11 juli as aan in Split en weten nog niet of wij voor onze weekvakantie op Hvar een auto willen huren in Split en daarmee de veerboot willen nemen. Wat zou jij adviseren: wel of geen auto huren en meenemen naar Hvar? Kunnen de tickets voor de veerboot naar Hvar online geboekt worden of adviseer jij ter plekke de tickets te kopen?
  Alvast dank!

  Vriendelijke groet,
  Erwin

  • Beste Erwin, bedankt voor je compliment! Alleen voor catamarans (auto-vrij) kunnen vantevoren tickets geboekt worden op de site van Jadrolinija, voor de veerboten waar de auto mee kan kun je niet vantevoren boeken. Ik denk dat je, als je een auto wilt huren, dus het beste kunt doen in Hvar. Je auto staat dan klaar als je in de haven aankomt. Op deze manier bespaar je de kosten van de auto op de boot en dit is vrij prijzig, dat heb je misschien al wel gezien. Het grote voordeel van een auto op een eiland is dat je de mooie, verscholen stranden e.d. kunt bereiken waar de bus je niet naartoen kan brengen. Maar heb je genoeg aan de busverbindingen op het eiland (en eventueel af en toe een taxi) dan kun je natuurlijk wel veel geld besparen. Auto’s moet je trouwens wel op tijd boeken om teleurstelling te voorkomen. Groeten, Karianne.

 78. hallo, zou iemand ons kunnen vertellen of je met de bus (openbaar vervoer)kunt reizen van de Camping Vranjica Belvedere naar Split en naar schiereiland Primosten?
  Alvast bedankt.

  • Beste DiSp, ik heb helaas geen dienstregeling kunnen vinden online maar verschillende kleine websites over toerisme in Seget Vranjica schrijven dat er een plaatselijke bus is die ongeveer ieder half uur rijdt. Ik heb mijn best gedaan maar ik heb t helaas niet kunnen bevestigen. Ook zou het kunnen dat lange traject bussen (die de magistrale volgen tussen Zadar en Split) in Seget Vranjica stoppen. Dit heb ik ook geprobeerd op te zoeken maar ik heb helaas niets kunnen vinden. De meest uitgebreide bus websites van Kroatie zijn https://getbybus.com/en/ en https://www.buscroatia.com/ maar deze hebben Seget Vranjica helaas niet in hun lijst van opstapplaatsen of bestemmingen (Seget Donij hebben ze er wel op staan). Ik zou het dus even aan je gastheer of gastvrouw vragen (in jouw geval dus de camping) of een mailtje sturen naar het plaatselijke VVV kantoor: https://www.tz-seget.hr/en/9/contact
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 79. Hi Karianne,

  Gaan er dagelijks ferry’s van Vis naar Hvar, dit is voor mij niet helemaal duidelijk. Hopelijk weet jij dat. Thanks

 80. Beste,

  Wij willen in de zomervakantie camperen op Pag. Nu is mijn vraag hoevaak de veerboot vanaf het eiland naar het vaste land gaan. Is dat elk uur? En wat zijn de kosten ervan.

  Mvg, Anouk

 81. Dag Karianne

  Wij zijn een Belgische familie die volgende zomer naar Hvar willen reizen met de auto.
  Vorige jaren logeerden wij al eens in KrK, Rab, Mali Losinj en Pula. Toen maakten wij gebruik van de veerboot Jadrolinija.
  Ook nu dachten wij gebruik te kunnen maken van deze veerboot (Rijeka – Split – Stari Grad). Wij kunnen hier echter niets over terugvinden of het lijkt oude informatie.
  Kunt u ons hierover informatie geven? Zijn er veerboten vanuit Rijeka naar Split of rechtstreeks naar Stari Grad mogelijk? En bij welke maatschappij kunnen wij die vinden? Is er mogelijkheid om ’s nachts te varen en een slaaphut te huren?
  alvast hartelijk dank voor uw hulp
  vriendelijke groeten
  Wouter en Karien

  • Beste Wouter, bedankt voor je berichtje. Helaas heeft men onlangs besloten om de veerroute Rijeka-Split-Hvar-Korcula-Dubrovnik niet langer aan te bieden, vanwege het feit dat de route niet meer rendabel was. Voor zover ik weet is er geen andere maatschappij die dit traject over zal nemen. Ik denk dat je nu dus geen andere optie hebt dan met de auto door te rijden naar Split en daar de veerboot naar Stari Grad te nemen. Op de volgende pagina van Jadrolinija zie je alle veerroutes die in de zomer van 2015 actief zullen zijn: https://www.jadrolinija.hr/en/sailing-schedule/local-lines-29-05—27-09-2015
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 82. Beste,

  Ik heb een vraagje ivm de veerboten. We zijn van plan om een rondreis te maken en af en toe de ferry te nemen. Hoe boeken we deze ferries best? Kan dit telkens in de buurt van de ferry of online of? één van de voorbeelden is Prizna – Žigljen (Pag) of van Biograd naar Tkon? Of kan dit niet ter plaatse of moet dit lang vooraf om zeker plaats te hebben met de wagen?
  Alvast bedankt voor de goede raad!

  mvg,
  Eveline

  • Beste Eveline, zoals geschreven in het artikel over veerboten kun je alleen voor internationale veerroutes vantevoren boeken, en voor de ‘coastal line’ van Jadrolinija (Rijeka/Dubrovnik). Je koopt je kaartje voor de veerboot bij aankomst in de haven, bij het kantoortje van de maatschappij die de route aanbiedt.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 83. Hallo,

  Wij zijn momenteel op Novalja en willen naar Venetië met de pont.

  Hoe kunnen we met de camper zo snel en makkelijk, en met zoveel mogelijk pont vervoer in venetie komen?

  Alvast bedankt

 84. Hi, wij willen met een veerboot van rovinj naar split. Dat zal dus rijeka-split worden denk ik, maar ik vind alleen jadrolinjia en die gaat niet de 23ste juli. Is er een alternatieve lijn die wel de 23ste gaat? Alvast bedankt, Groet jorus

  • Beste Jorus, voor zover ik weet is Jadrolinija de enige maatschappij die deze route aanbiedt. Iedere maandag en vrijdagavond vertrekt de veerboot om 19.00 uur en de volgende ochtend om 07.00 uur ben in Split. Wil je per se op de 23e reizen en heb je geen auto tot je beschikking dan is het beste alternatief de bus. Kijk op https://www.buscroatia.com/nl om de dienstregeling van de verschillende busmaatschappijen te zien. Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Beste,
    Nog twee weekjes dan vertrekken wij
    naar kroatie porec . Voor ons is dat de eerste vakantie in kroatie .
    ik begin me nu wel een beetje zorgen te maken over de bestemming ! wij verblijven op hotel en hebben geen vervoer. Kan jij ons misschien wat tips geven ?
    Met de veerboot naar Venetië? Wat kost dat ongeveer ?
    Dolfijnen spotten ?
    is een dag uitstap naar krk ook mogelijk ?
    Vriendelijke groeten Annick

    • Beste Annick, in Kroatie kun je prima van A naar B met de bus! Op onze andere site, Kroatie Vakantieland, kun je onder het menu ‘vervoer’ (bovenaan de pagina) meer info vinden over reizen per bus in Kroatie, inclusief links naar dienstregelingen en busroutes. Je hoeft dus niet per se een auto tot je beschikking te hebben. Lees alles over de veerboot naar Venetie op de site van Venezialines (https://venezialines.com/).
     Verder raad ik je aan om ons artikel over Vakantie in Porec te lezen, daarin vind je veel tips over wat er te zien en te doen valt.
     Ook worden er heel veel georganiseerde excursies aangeboden, waaronder boottochten (kans om dolfijnen te spotten) en busreizen.
     Je vindt online veel door te zoeken op “excursions Porec” , “day trip Porec” of “boat trip Porec” en eenmaal ter plekke zul je zien dat er overal leuke trips worden aangeboden.
     Er zijn geen veerroutes van Porec naar de eilanden in de omgeving, dus zou je naar Krk willen dan zul je eerst met de bus naar Brestova moeten reizen om van daaruit de veerboot te nemen naar Porozina op het eiland Cres en dan met de bus naar Merag om daar de veerboot naar Valbiska op Krk te nemen. Je zult dus wel hel goed moeten kijken naar alle dienstregelingen om te zien of dit allemaal qua tijden op elkaar af te stemmen valt.
     Een andere optie is om de bus naar Rijeka te reizen en van daaruit met de bus naar het eiland Krk te gaan (https://www.buscroatia.com/rijeka-baska/).
     Je zou af en toe ook een taxi kunnen nemen, dit is een stuk duurder dan het reizen per bus maar is prima te doen voor kortere afstanden.
     Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Hallo Karianne, ik heb een vraag. Ik kom er niet goed uit op de sites met veerboten. We zijn met 6 pers, en 1 pers bus. We willen graag van split of sibenik naar het eiland brac dorp bol. En daar 2 overnachtings doen. Aankomst 10 aug en terug 12 aug.
    Is het de moeite waard voor 2 overnachtingen? En ik vind nergens prijzen terug. Kuna of euro ik begrijp er nog maar weinig van. Kun je mij daar alsjeblieft bij helpen?
    Groetjes Sophia

    • Beste Sophia, alles wat ik je hier in dit antwoord uit kan leggen, kun je ook lezen in ons artikel genaamd “Jadrolinija veerdiensten en tickets”. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je routes op kunt zoeken, de dienstregeling kunt bekijken, ticketprijzen kunt bekijken, enz. Er staat op de Jadrolinija website overal ook duidelijk bij dat de prijzen in kuna’s zijn. Het eiland Brac is zeker wel de moeite waard voor 2 nachten, echt wel een aanrader. Vriendelijke groeten, Karianne.

 85. Beste, wij zouden van Split naar Brac willen reizen (met huurauto) en dan van Brac naar Hvar. Is er van Brac naar Hvar
  rechtstreekse carferry ? Dank voor omgaand berichtje. Fam. Deleu

  • Beste familie Deleu, helaas is er geen veerbootverbinding tussen Brac en Hvar. Je zult ieder eiland dus vanuit Split moeten bezoeken en ik denk dat het erg moeilijk zal zijn om ze op deze manier allebei in 1 dag te bezoeken. Ik raad je niet aan om dat te proberen. Je kunt er beter 2 dagen voor uittrekken om zo genoeg tijd te hebben voor ieder eiland en niet in de knoop te komen met de dienstregelingen van de veerboten. Vriendelijke groeten, Karianne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text