Jadrolinija veerdiensten en tickets

/
5605 Views

Uit de enorme hoeveelheid vragen die we krijgen over veerboten en veerroutes in Kroatië blijkt dat het hoog tijd is om wat meer uitleg te geven bij de Jadrolinija website, als aanvulling op onze pagina over veerboten in Kroatië.

Omdat er zoveel routes en dienstregelingen zijn, kunnen wij 90% van de vragen over veerboten en routes niet uit ons hoofd beantwoorden en moeten dus ook wij hiervoor de Jadrolinija website gebruiken.

Eigenlijk is de website heel simpel in gebruik en zo ontworpen dat iedereen alle info over de routes, tickets en dienstregelingen zelf op kan zoeken. Begin met het selecteren van de Engelse versie: https://www.jadrolinija.hr/en/ferry-croatia . Klik in het midden van de pagina op ‘sailing schedule’ en selecteer het juiste seizoen (hoog- of laagseizoen) of de pagina met internationale routes.

Jadrolinija veerboten

Kies hoog- of laagseizoen en je zult voor iedere eilandengroep een verzameling routes vinden.

Ze zijn onderverdeeld in de volgende districten: Rijeka, Zadar, Sibenik, Split en Dubrovnik.

Dat Istrië er niet bij zit, komt doordat er geen veerboten naar de kleine eilandjes voor de kust varen.

Veerboten varen vanuit de grote kustplaatsen naar de eilanden die bij hun eigen archipel horen. Er zijn weinig uitzonderingen op deze regel. Momenteel (2017) zijn er twee veerroutes die parallel met de kust varen (en dus niet binnen de grenzen van een archipel blijven): van Pula naar Zadar en van Split naar Dubrovnik. Beide zijn catamarans (alleen voor voetpassagiers) en worden niet door Jadrolinija gerund. Er zijn geen veerboten die hele de kustlijn volgen.

Als je op het woord ‘map’ klikt (achter de district naam, zie voorbeeld hierboven) krijg je een plattegrond te zien van het district met alle eilanden en alle verbindingen die Jadrolinija in dat district aanbiedt.

Kaart veerroutes Kroatie

Een blauwe lijn is een ‘ferry line’, dit betekent een route voor passagiers en auto’s, caravans of campers. Een gele stippellijn is een ‘fast ship line’, dit betekent een catamaran of ander type snelle boot enkel voor voetgangers. Een roze stippellijn is een ‘regular ship line’ dit betekent een ‘gewone’ veerboot voor voetgangers (deze zijn minder snel dan de ‘fast ship lines’).

Prijzen

Om prijzen te bekijken ga je weer even terug naar de homepage en klik je in het midden van de pagina op ‘prices’. Ook hier kies je weer voor hoogseizoen, laagseizoen of internationale routes.

Kroatie veerboot tarieven

Wanneer je de route van je keuze hebt geselecteerd, krijg je de prijstabel te zien. Je zult zien dat je per persoon betaalt PLUS per vervoersmiddel. De prijzen gelden voor een enkele reis.

Voorbeeld prijstabel:

Tarieven veerroutes Kroatie

Internationale routes

Je kunt vanuit Kroatië naar verschillende kustplaatsen in Italië varen. Vanuit Istrië kun je met Venezialines naar Venetië varen, deze route is alleen beschikbaar voor voetgangers en dus niet voor voertuigen.

Vanuit Zadar en Split kun je met de veerboot van Jadrolinija naar Ancona varen en vanuit Dubrovnik naar Bari. Op deze veerroutes kun je wel de auto meenemen. Passagiers kunnen kiezen voor een ticket waarmee je alleen toegang hebt tot het dek, of voor een ticket voor een hut (2 persoons of 3/4 persoons). Bekijk hier de dienstregelingen.

Tickets kopen

Voor alle internationale routes kunnen tickets (vantevoren) online geboekt worden. Voor de lokale routes kunnen tickets voor de catamaran online gekocht worden (maximaal 24 uur voor vertrek). Voor veerroutes met (auto)veerboten (ipv catamarans) wordt het boeken van online tickets geleidelijk ingevoerd, je zult dus op de site moeten checken of voor de route van je keuze de mogelijkheid (al) bestaat om online te boeken.

Normaal gesproken is je gereserveerde ticket de hele dag geldig, dus als er (op de dag waarvoor je hebt gereserveerd) meerdere boten vertrekken op de route in kwestie, kun je zelf kiezen welke je neemt. Zit een boot vol, dan is je ticket dus ook gewoon geldig voor de volgende boot.

Het vantevoren boeken van een ticket voor de auto-veerboot is geen garantie dat je aan boord komt. Het systeem werkt op “wie het eerst komt, wie het eerst maalt” basis. Dat wil zeggen, je arriveert in de haven en zet je auto in de rij voor de boot. Heb je nog geen ticket, dan laat je je auto dus gewoon in de rij staan terwijl je een ticket gaat kopen. Heb je online al een ticket gekocht, dan kun je dus in de auto blijven zitten. Arriveer je laat en sta je achterin de rij, dan is er dus een kans dat je niet meer mee kunt en op de volgende boot moet wachten. Zorg dus dat je in dat geval meteen in de nieuwe rij gaat staan voor de volgende boot.

Tip: Op routes met meerdere bestemmingen, wordt een bepaald deel van de beschikbare tickets gereserveerd per bestemming. Zijn er bijvoorbeeld geen tickets meer beschikbaar voor de bestemming Hvar op de route Split – Hvar – Vela Luka – Ubli, dan kun je checken of er nog wel tickets beschikbaar zijn voor Vela Luka of Ubli. Je zult iets meer betalen voor je ticket (vanwege de grotere afstand), maar je kunt wel gewoon van boord gaan in Hvar en hoeft dus niet aan boord te blijven tot Vela Luka of Ubli.

Tickets boeken doe je op de homepage onder “Search journey schedule and buy tickets online!

Online veerboot tickets kopen Kroatie

Voor autoveerboten kunnen tickets ter plekke in de haven gekocht worden (online boeken wordt geleidelijk ingevoerd).

Dit is wat je moet doen als je in de haven arriveert:

 1. Je auto in de wachtrij voor de veerboot parkeren (zo “reserveer” je je plekje aan boord)
 2. De auto verlaten en naar het ticketkantoor lopen
 3. Je ticket(s) kopen en weer teruggaan naar de auto waar je wacht tot je aan boord mag

Check vantevoren wanneer het ticketkantoor open is. De openingstijden worden meestal aangepast aan de vertrektijden van boten, het is dus niet gegarandeerd dat de kantoren de hele dag open zijn. In de grotere plaatsen zijn de kantoren vaak al meer dan een uur vantevoren open maar in kleine havens (zoals op de eilanden) soms pas een half uur vantevoren.

Hier vind je de gegevens van alle ticketkantoren, inclusief contact gegevens zodat je kunt bellen of mailen om openingstijden te checken of vragen te stellen.

In juli en augustus is het aan te raden om een paar dagen vantevoren een ticket te kopen voor de autoveerboot omdat er lange wachtrijen kunnen staan bij de ticketkantoren. Kom je pas op de dag van vertrek aan in de haven, zorg dan dat je er zo vroeg mogelijk bent en je auto in de rij zet, minstens 2 uur voor de boot vertrekt (ook al is het ticketkantoor dan misschien nog niet open).

Tickets kunnen ook gewoon gebruikt worden voor een volgende boot, dus maak je geen zorgen als de boot al vol is of als je te laat bent. Je kunt dan met hetzelfde ticket een boot later nemen.

Twijfel je over hoe lang vantevoren je aanwezig moet zijn, bel dan het ticketkantoor in de haven een paar dagen voor vertrek op. Ze kunnen je veel beter adviseren over de situatie in hun haven en de drukte/wachttijden die je kunt verwachten dan dat wij dat kunnen.

Fietsen en huisdieren zijn toegestaan op auto-veerboten. Hiervoor hoeft niet extra betaald te worden. Huisdieren mogen niet in de binnenruimtes, met uitzondering van geleidehonden. Honden moeten aangelijnd zijn, een muilkorf dragen en de eigenaar moet geldige vaccinatiedocumenten van de hond bij zich hebben.

Op catamarans zijn fietsen niet toegestaan. Huisdieren mogen meestal wel mee aan boord, mits ze vervoerd worden in een speciale vervoersbox voor huisdieren. Voor huisdieren moeten ook tickets worden gekocht.

Goede reis!

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

56 Comments

 1. Goedemorgen,
  Wij willen graag van Dubrovnik naar Hvar met de ferry/catamaran in de middag in augustus. Maar wij zijn niet in het gebruik van een creditcard. Weet iemand toevallig een betrouwbare site waar geen creditcard bij nodig is. Dus of gewoon de bankpas of Paypal.
  Alvast bedankt!

  • Beste JS, ik denk dat het ook gewoon mogelijk is om met een bankpas (debit card) te betalen, maar Jadrolinija’s info hierover is niet zo duidelijk en compleet (ik lees het alleen op andere sites).
   Ik zou voor de zekerheid even contact met ze opnemen om het te checken. Vriendelijke groeten, Karianne.

 2. Beste,

  Ik heb tickets geboekt voor de overzet v Zadar naar Preko heen en terug via Jadrolinija.
  Maar wat is de juiste locatie in Zadar waar deze overzet vertrekt?
  En zijn daar parkeermogelijkheden in de buurt?

  Graag info hierover aub.

  Alvast bedankt!

  • Beste Lieve, voor zover ik weet vertrekt lijn nr 431 (Zadar – Preko) vanuit Gazenica (de nieuwe haven ten zuiden van het oude centrum) en lijn nr 409 (Zadar – Preko) vanuit de aanlegplaats in het oude centrum (Gradska Luka).
   Gazenica heeft een eigen parkeerplaats en parkeren vlakbij het oude centrum kan o.a. aan Obala Kneza Branimira, vlak naast de voetgangersbrug naar het oude centrum.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 3. Beste,

  Is een reiskoffer (20 kg) steeds inbegrepen in het ticket?
  Wij reizen zonder wagen. We nemen de ferry naar Vis en komen terug met de catamaran.

  Vriendelijke groet,

  Erik

 4. Hey,

  Wij zouden 21 september naar starigrad, hvar vanuit split moeten.
  We hebben wel een hond mee..
  Mag die mee op de veerboot?
  Mvg,

  Emilei

  • Beste Emilie, in ons artikel over huisdieren meenemen op vakantie hebben we het volgende geschreven:

   “Huisdieren zijn toegestaan op het dek van de meest veerboten. In de openbare binnenruimtes zijn huisdieren meestal niet toegestaan. Vaar je ’s nachts en wil je je huisdier meenemen in de slaapcabine, dan zul je een hele cabine voor jezelf (of je reisgezelschap) moeten boeken om je huisdier mee te mogen nemen in de cabine. Boek je alleen een bed in een cabine die je deelt met andere reizigers dan zijn huisdieren niet toegestaan.”

   Vriendelijke groeten,
   Karianne.

 5. Hi, wij gaan volgende week naar Mali Losinj.
  Dan kunnen we via 2 veerdiensten zo te zien.
  Via Brestova – Porozina (1e keus vd routeplanner) of via Valbiska (Krk) – Merag.
  Enig idee of dat qua drukte veel verschil zal maken? We varen op een zondag.

  Ter hoogte van Reijka kunnen we wel de verkeersdrukte checken uiteraard en dan een keuze maken, maar de wachttijden voor de veerboot die zijn nergens te controleren volgens mij. Correct?

  En ik zie (nog) nergens online tickets, die moeten we dus zowel in Brestova als Valbiska gewoon ter plaatse kopen?

  Alvast ontzettend bedankt!

  • Beste Leopold, helaas weet ik niet of er veel verschil zal zijn qua drukte. Dit is ver bij ons vandaan (wij wonen in Dalmatie) dus we horen niet zo veel over de drukte daar.
   Wachttijden voor de veerboot zijn idd nergens te vinden, maar sowiezo is het belangrijk om ruim op tijd aanwezig te zijn en de auto in de rij te zetten (of je nu wel of niet online tickets hebt gekocht). Koop je ter plaatse tickets, dan zet je dus eerst je auto in de rij, voordat je naar het ticketkantoor gaat.
   Het hebben van online tickets is geen garantie dat je op het gekozen tijdstip aan boord kunt, maar je tickets blijven ook gewoon geldig voor de volgende overtocht.
   Omdat je toch ruim van tevoren aanwezig moet zijn om zeker te zijn van een plekje aan boord, heb je zeeën van tijd om ter plekke tickets te kopen.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 6. Hoi Karianne,

  We willen op 26 Juli de veerboot nemen van Split naar Supetar.
  Heb de tickets online al geboekt,zag dat het de ganse dag geldig was,maar dat ze het uur niet konden garanderen dat ik geboekt heb.
  Ik had wel al gelezen dat met de auto best paar uur van tevoren moest daar zijn,maar is het ook zo druk als je gewoon mee vaart ?

  • Beste Kris, de kans dat je als voetpassagier niet aan boord zou kunnen is heel klein. Dit is voornamelijk een risico voor reizigers die de auto meenemen. Toch zou ik wel ruim vantevoren arriveren, in ieder geval wel een uur vantevoren. Vriendelijke groeten, Karianne.

 7. Hoi Karianne,
  Zie ik het goed in de ferry schema’s dat als ik van Trogir naar Split wil met een ferry dat ik dan de lijn 606 moet hebben (split-Drvenk Veli – Drvenk Mali)?

 8. Hoi Karianne

  Bedankt voor het duidelijke artikel.
  Een vraag nog, je schrijft dat je ticket gewoon geldig blijft, ook al ben je te laat.
  Hoe zit dat als je te vroeg bent, mag je dan ook al aan boord?

  Groetjes

  Angelo

  • Beste Linda, deze vraag was al gesteld in de comments onder dit artikel: “Op alle autoveerboten mogen fietsen mee, maar op de catamarans niet. Is het niet druk, dan maken ze soms nog wel eens een uitzondering, maar in juli en augustus is de kans daarop klein.” Vriendelijke groeten, Karianne.

 9. Beste Karianne,

  Ik heb samen met mijn vriend een vakantie geboekt naar het eilandje Brac.

  Nu lijkt het me leuk om ook een dagje (of 2) naar Split te gaan en een dagje naar Hvar. Nu lees ik dat de veerboten alleen vertrekken vanuit Split. Kan je dus wel vertrekken vanuit Brac naar Split? En vanaf Brac naar Hvar?

  Denk je daarnaast ook dat dit te doen is als dagtrips? Wij willen namelijk wel ’s avonds gewoon weer terug zijn bij ons eigen hotel in Brac.

  Alvast heel erg bedankt!

  • Beste Sarah, zoals uitgelegd in het artikel, kun je op de Jadrolinija website voor iedere eilandengroep een kaart bekijken met alle routes en staat er onder de ‘map’ een overzicht van alle routes. Selecteer de route en bekijk de dienstregeling om te zien wat binnen 1 dag haalbaar is. Vriendelijke groeten, Karianne.

 10. Beste Karianne,

  Mag je op alle ferry’s de overtocht met je fiets maken.
  Of zijn er uitzonderingen?

  Groet,

  Linda

  • Beste Linda, op alle autoveerboten mogen fietsen mee, maar op de catamarans niet. Is het niet druk, dan maken ze soms nog wel eens een uitzondering, maar in juli en augustus is de kans daarop klein. Vriendelijke groeten, Karianne.

 11. Ik heb al zitten zoeken, maar vind het niet.
  Iemand enig idee of voertuigen met cng op de jadrolinija ferry’s mag.
  In ondergrondse parkeergarages zijn deze voertuigen welkom.
  Wou dit voor de zekerheid even checken.

  • Beste Pieter, ik kan het helaas ook niet vinden online. Daarom raad ik je aan om even te bellen of mailen met Jadrolinija. In Kroatie zijn ze bekend met de term CNG, maar er is ook een Kroatische vertaling: Stlačeni Prirodni Plin (SPP). Vriendelijke groeten, Karianne.

 12. Karianne,

  Bedankt voor de goede info betreffende de boot van Zadar naar Brbinj ( Dugi OTok).

  Wij zijn van plan om een paar dagen op dit eiland te gaan camperen. Daarom nog de volgende vraag.

  Op het eiland Dugi Otok zijn daar mogelijkheden om cash geld te pinnen?

  • Graag gedaan Ron. Op Dugi Otok vind je voor zover ik weet alleen geldautomaaten in het plaatsje Sali en niet in de andere plaatsen. Maar je kunt ook geld opnemen bij de postkantoren op het eiland, die vind je in meerdere plaatsjes. Vriendelijke groeten, Karianne.

 13. Beste,
  Komende juli (2019) willen we met de boot van Zadar naar Brbinj (Dugi Otok)
  twee vragen heb ik.

  Vraag 1.Hoe moet ik de dienstregeling lezen. nl onder de naam Zadar staat een pijl is dit de vertrek tijd vanuit Zadar of Brbinj ?

  Vraag 2. hoe is de prijs opgebouwd. van een normale auto met twee personen en een vouwwagen.

  Graag zien we jou reactie tegenmoet

  • Beste Ron, de pijl onder Zadar betekent idd vertrek vanuit Zadar op de genoemde tijdstippen in de kolom onder Zadar. Je betaalt per persoon, plus voor de auto, plus voor de vouwwagen. Om te zien wat je voor de auto en de vouwwagen betaalt, kijk je in de prijstabel naar de afmetingen (en dus niet specifiek naar de plaatjes van de caravans, aanhangers etc). Het gaat om de lengte, niet om het soort vervoersmiddel.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 14. Beste Marianne,
  Gaan er veerboten vanuit Zaton Holiday Resort naar Nin en Zadar?
  In juni?
  Waar je veilig vervoerd kunt worden met twee kinderen van 1 en 3 jaar?

  Groeten, Hanneke

  • Beste Hanneke, veerboten denk ik niet maar misschien wel taxi boten of boat transfers voor kleine afstanden in de omgeving. Ik kan er online niets over vinden, dit kun je dus het beste even vragen aan de camping zelf (even mailen of bellen als het het al voor aankomst zou willen weten). Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Hoi,
   Wij zijn al meerdere keren naar de genoemde camping geweest. Vanuit de camping vertrekken GEEN veerboten naar Nin Zadar en andere plaatsen.
   Je kunt op de camping wel uitstapjes boeken naar de eilanden of het nationaal park (Kornatie eilanden) Tip boek een boottocht met Sj Ivan (familie bedrijfje) dan kun je dolfijnen spotten.en ze staan meestal in Nin met hun stand, ze praten zelfs nederlands. . Naar Nin kun je te voet of met een treintje wat op de camping rondrijd, super leuk voor de kids. Naar Zadar kun je het beste met de auto heel makkelijk, parkeer de auto in het nieuwe winkel centrum in de parkeer garage (lekker goedkoo pen hier is elke morgen een plaatselijke markt) en ga dan te voet naar het historische centrum.

 15. Beste Karianne,

  Volgend jaar juni gaan we naar Kroatie en zullen we een boel plaatsen en eilanden aandoen. Omdat de tijden en prijzen van de veerdiensten nog niet bekend zijn, heb ik een paar vragen:

  Varen de veerdiensten dagelijks of bijvoorbeeld op zondag niet?

  En ik las op de site:
  ‘Online boeken van tickets bij Jadrolinija is alleen mogelijk voor catamarans (autovrije veerboten) en voor internationale routes, voor alle andere routes is het nodig om in de haven van de veerboot op de dag van vertrek een kaartje te kopen. Het is verstandig om tijdens het hoogseizoen vantevoren te boeken, aangezien er veel interesse is in veerroutes en tickets op de dag zelf snel uitverkocht zijn.’

  Enerzijds lees ik dat je alleen voor de catamaran online kunt boeken, maar iets later wordt voor de veerboot aangeraden om in drukke perioden vooraf te boeken. Dit lijkt tegenstrijdig, maar ik denk dat ik iets mis. Wil je dat even uitleggen?

  En als ik dan online boek, heb ik waarschijnlijk geen mogelijkheid om te printen, kan je een ticket ook met je telefoon laten zien?

  Vast hartelijk dank en groet,
  Marina

  • Beste Marina, de dienstregeling voor 2018 zal pas in het voorjaar bekend worden dus je zult inderdaad nog even moeten wachten. Kijk daarom gewoon naar de dienstregeling voor 2017, ik ga er vanuit dat eventuele veranderingen volgend jaar minimaal zullen zijn. De dienstregeling voor ieder eiland is weer anders, naar sommige eilanden varen dagelijks boten, naar andere eilanden varen op bepaalde dagen geen boten. Bekijk het vast even op de dienstregeling van dit jaar.
   Er is een verschil tussen “vantevoren boeken” en “vantevoren online boeken”. Ga je met een autoveerboot en kun je niet online boeken, dan kan je in de meeste gevallen wel 1 of 2 dagen vantevoren al een kaartje ter plekke kopen. Vraag gerust in de haven naar de mogelijkheden om vantevoren al een kaartje te kopen, het personeel kan je het beste adviseren.
   Je bent de eerste die een vraag stelt over het printen van tickets, en dat is zeker een goede vraag! Ik heb geen idee of een papieren ticket nodig is. Ook dit zou je aan het Jadrolinija personeel moeten vragen. Je kunt ze ook bellen of mailen, de contact gegevens staan op de Jadrolinija website. Vriendelijke groeten, Karianne.

 16. hi Karrianne,
  Kun je vanuit Crikvenica een veerboot nemen naar krk?
  Mij lukt het niet om het te vinden. Kun jij mij helpen?
  Groetjes Griepje

 17. Hallo Karianne,

  Handige site hoor, top! Ga zo door!

  Even 2 vraagjes. Als ik op de site van Ferry Croatia kijk en een ticket invul kan je voor een gehuurde auto ‘Rental’ invoeren, het is namelijk onze bedoeling daar een auto te huren en daarmee rond te gaan, maar dan betaal je alleen het aantal personen. Heeft de autoverhuurder een ander contract? Of krijg je dan de rekening achteraf maar dan dubbelgeprijst?
  En de andere vraag is of je misschien weet van wanneer tot wanneer het hoogseizoen loopt?

  Alvast dank voor je reactie.

  Groet, Karin

  • Beste Karin, bedankt voor je compliment over de site! Op de website van Jadrolinija word je gevraagd om je kenteken in te vullen als je tickets boekt voor een auto ferry. De reden waarom je “rental” in moet vullen voor een huurauto is omdat je vantevoren natuurlijk nog niet weet wat het kenteken van je huurauto zal zijn.
   Hoogseizoen is normaal gesproken van 15 juni tot 1 september, maar hier is geen vaste “regel” voor. Vriendelijke groeten, Karianne.

 18. Hallo,

  Wij willen deze zomer naar Mali Losinj gaan en de veerboot nemen.
  Wij rijden met een CNG-wagen.
  Weet u of wij met onze wagen op de veerboot mogen?
  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Mvg,
  Sofie

  • Beste Sofie, hier is online geen info over te vinden. Als het niet was toegestaan dan zou het wel duidelijk vermeld staan, lijkt me. Ik neem dus aan dat het mag. Je zou voor de zekerheid contact op kunnen nemen met de veermaatschappij om het te vragen. Vriendelijke groeten, Karianne.

 19. Mijn vraag is: hoe lang doet de veerboot (met auto’s) er over om van Split naar Vela Luka te varen (en terug). De lijsten van Jadrolinija gaan maar tot 31-12-2016? Ik wil weten of ik dan mijn vliegtuig nog kan halen in juni 2017? Tot nu toe heb ik dit niet kunnen vinden op de site van Jadrolinija.
  Alvast hartelijk dank.
  Lia van Huizen

  • Beste Lia, de (zomer)dienstregeling voor 2017 is nog niet bekend. Je zou naar de zomerdienstregeling van 2016 kunnen kijken om een beeld te krijgen van de reismogelijkheden. Meestal wijkt de nieuwe dienstregeling niet zo veel af van de vorige. Er kan wat tijdsverschil zijn, maar het verschil zal niet al te groot zijn. Kon je in juni 2016 een bepaalde veerdienst op een bepaald tijdstip nemen dan is de kans groot dat het in juni 2017 ook kan. Let wel op dat er vaak een verschil is tussen de dienstregeling op werkdagen, weekenden en zon/feestdagen. Vriendelijke groeten, Karianne.

 20. Hi Karianne,

  Complimenten voor jullie leuke site. Wat een informatie! En tof om te zien dat jullie alle vragen van bezoekers snel en goed beantwoorden.

  Even een dingetje over het online kopen van tickets voor ‘lokale’ routes bij Jadrolinija: ik heb zojuist tickets gekocht (en betaald) voor de overtocht van Krk naar Cres en van Cres naar het vaste land van Istrië. De e-tickets heb ik inmiddels in mijn mailbox. Het is dus niet (meer) zo dat je tickets voor lokale overtochten in de haven van vertrek moet kopen. Ik weet niet of dit voor alle route zo is, maar dus in elk geval voor de overtochten Krk-Cres-Brestova. Misschien handig om dat even aan te passen op jullie pagina https://www.allesoverkroatie.nl/jadrolinija-veerdiensten-tickets.

  Wel goed om te weten: als je tickets bestelt, dan kies je een vertrektijd. Die vertrektijd is niet meer dan een voorkeur die je kunt opgeven. Afhankelijk van een beschikbare plek reis je al dan niet op dat tijdstip mee. Als het erg druk is, kan het dus zijn dat je pas later kunt meevaren. Aan de andere kant kun je dus (volgens mij) ook een boot eerder nemen, als je dat wilt. Of zélf kiezen voor een latere boot, bijvoorbeeld als je vlak voor je vertrektijd net dat ene leuke restaurantje hebt gevonden waar je tóch nog even wilt blijven zitten voor die ultieme visschotel. 😉

  Ga zo door met jullie site, do vidjenja!

  Groetjes,
  Martijn

  • Beste Martijn, bedankt voor de nuttige info! Geweldig dat nu dus ook voor een auto-veerboot (Krk-Cres) online kaartjes gekocht kunnen worden. Hier wachten we al zo lang op, Jadrolinija gaat dus eindelijk met de tijd mee 🙂
   Ik weet niet of dit nu voor alle auto-veerroutes geldt, maar dit kan men zelf even online uitproberen. Zou mooi zijn als het voor alle routes kan! Zodra ik zeker weet dat dit mogelijk is zal ik het artikel updaten.
   Groetjes, Karianne.

   • Ha ha, ach, het kan niet allemaal zo snel gaan als in NL. Toch? 😉

    De eerste betaling ging overigens niet goed (werd wel van m’n creditcard afgeschreven, maar ik kreeg geen tickets). Na een mailtje naar Jadrolinija werd mijn betaling gecancel’d en kon ik een nieuwe poging doen. Die ging gelukkig goed.

 21. Beste Karianne,

  Dikke pluim voor je mooie website! In september gaan we 2 weken naar Poreç. Mijn vraagje is of er de mogelijkheid is om een bootje te huren om zelf eens rond te varen. Ik vind er nergens info over. In welke streek hebben we de meeste kans om dolfijnen te zien?
  Hartelijk bedankt
  Mvg
  Erna

  • Beste Erna, bedankt voor je compliment over de site! Je kunt echt overal langs de kust in Kroatie bootjes huren, maar de mensen die ze verhuren hebben vaak geen website dus is het moeilijk om er online info over te vinden. Gewoon ter plekke regelen dus. Wees je er wel van bewust dat je voor een boot groter dan 3m en met meer dan 5kw motor een vaarvergunning nodig hebt. Dolfijnen kun je in principe overal tegenkomen. Deze dieren houden van rustig vaarwater dus de kans is het grootst om ze wat verder uit de kust tegen te komen. Lees hier meer: https://www.allesoverkroatie.nl/dolfijnen-spotten-in-kroatie/
   Groeten, Karianne.

 22. Hoi Karianne,

  super bedankt voor de duidelijke informatie.
  wij gaan met een kleine camper eerst een week naar split en daarna naar hvar.
  Wel spannend dat je niet al online kan reserveren, maar we zorgen er dan voor dat een aantal dagen van te voren de tickets binnen hebben!
  fijn dat ik dit al weet, maakt me toch een stukje geruster 🙂

 23. Wij willen als voetpassagiers met de ferry van Split naar Hvar en een week later naar Brac en weer later terug naar Split en het vliegveld. Adviseert u van tevoren te reserveren of is er voor voetpassagiers oha wel plaats?

  • Beste Mirjam, het ligt eraan wanneer je reist. In juli en augustus raad ik het zeker aan, in juni en september is vantevoren boeken ook geen slecht idee, van oktober t/m mei is het niet nodig. Vriendelijke groeten, Karianne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text