UNESCO werelderfgoed in Kroatië

/
20895 Views

Voor een relatief klein land zoals Kroatië is er absoluut geen tekort aan UNESCO werelderfgoed lokaties. Kroatië is een land met een lange en rijke geschiedenis waar veel verschillende volken, culturen en godsdiensten hun stempel op hebben gedrukt.

Diocletianus’ Paleis in Split

Het hoogtepunt van een bezoek aan Split is het oude centrum met het paleis van Diocletianus dat gebouwd is rond 300 na Christus. Historici beweren dat het paleis van Diocletianus een van de best bewaarde Romeinse villa’s ter wereld is en sinds 1979 staat het paleis op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.Peristil Split

Dubrovnik

Het gehele oude centrum van de stad Dubrovnik staat onder de bescherming van UNESCO. Het meest indrukwekkende deel van een bezoek aan Dubrovnik is een wandeling over de stadsmuren. Vanaf de muren heb je een prachtig uitzicht over de hele stad, de zee en de eilanden.

Rode daken van DubrovnikNationaal Park Plitvice

Een prachtig park met vele meren, watervallen en een overvloed aan flora en fauna, waaronder ook veel zeldzame dieren.

Plitvice in vogelvluchtDe St. Jakob Kathedraal in Šibenik

Deze indrukwekkende kathedraal van wit steen is op een wel heel unieke wijze gebouwd; zonder ook maar één enkele spijker, hout, of ander bevestigingsmateriaal, de St. Jakob kathedraal bestaat uitsluitend uit steen.

Sibenik by nightTrogir

Trogir is een stad met een rijke geschiedenis van meer dan 2000 jaar. In 1997 is het oude stadsdeel van Trogir op de werelderfgoedlijst van UNESCO komen te staan. Er zijn weinig plekken op aarde waar je zoveel kerken zo dicht bij elkaar kunt vinden en Trogir heeft een groot aantal prachtige gebouwen in de Romaanse, Renaissance en Barok stijl.

Boulevard van Trogir KroatieDe Eufrasiusbasiliek in Poreč

Poreč één van de meest belangrijke toeristische plaatsen aan de west kust van Istrië. Het belangrijkste monument is het kathedralencomplex van de Eufrasiusbasiliek met haar prachtige mozaïeken uit de 6e eeuw.

Porec Kroatie

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text