Vakantie in Istrië

/
4180 Views

Istrië is al tientallen jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Kroatië. In de laatste tien jaar is het overgrote deel van de hotels gerenoveerd en hebben campings en privé-accommodaties hun voorzieningen verbeterd en uitgebereid. Istrië zal zonder twijfel ook in de komende jaren nog veel toeristen aantrekken.

Kustplaatsen in Istrië

Wanneer je de kustroute volgt vanaf de Sloveense grens zul je de volgende kustplaatsen in Istrië tegenkomen (van noord naar zuid).

Umag

Umag heeft een aantal hele mooie hotels te bieden met uitstekende spa faciliteiten. Deze oude plaats heeft wel sfeer en karakter maar niet zoveel als de oude plaatsen Poreč en Rovinj.

Ik vind dat  Camping Park Umag (net buiten Umag, in zuidelijke richting) zeker de moeite waard is om te vermelden, deze camping behoort echt tot de top vijf van campings in Istrië. (Lees hier meer over Camping Park Umag)

Novigrad

Als je de kustroute vanaf Umag volgt kom je ongeveer 12km verderop in Novigrad uit. Novigrad heeft in de laatste jaren zijn de voorzieningen voor toeristen er aanzienlijk verbeterd. Er is bijvoorbeeld een nieuwe jachthaven gebouwd en er zijn een aantal kleine, gezellige restaurants bij gekomen. Ik raad je aan om op een zonnige dag de zonsondergang te bekijken vanaf de stadsmuur, terwijl je geniet van een heerlijk glas wijn uit Istrië.

Buiten Novigrad zijn drie campings te vinden: camping Sirena, camping Marvea en camping Kastanija.

Porec Euphrasiusbasiliek

Poreč

Als je de kustroute verder volgt kom je vanzelf in Poreč terecht. Gelegen op een schiereiland en met een geschiedenis van meer dan tweeduizend jaar is Poreč één van de meest belangrijke toeristische plaatsen aan de west kust van Istrië. Het belangrijkste monument is het kathedralencomplex van de Eufrasiusbasiliek met zijn prachtige mozaïeken uit de 6e eeuw, in het historische centrum van Poreč. De basiliek staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Rondom Poreč zijn zes campings te vinden: camping Lanterna (één van de grootste campings in Kroatië), camping Bijela Uvala, camping Zelena Laguna, camping Materada en de nudisten campings Solaris en Ulika. (Lees hier meer over campings in Poreč)

Ten zuiden van Poreč bevinden zich een aantal hotel complexen zoals Hotel Valamar Diamond. Kort geleden is het oudste hotel in Poreč, Hotel Palazzo (4*) (voorheen Hotel Riviera), helemaal gerenoveerd en opnieuw geopend. Het hotel ligt in het oude centrum van Poreč en heeft een prachtig uitzicht over de haven en de stad.

Vrsar

Vrsar is de volgende plaats langs de kustroute. Het is een oude vissersplaats gebouwd op een heuvel. Als je helemaal naar boven wandelt, naar het oude centrum, dan kun je ook nog de klokketoren beklimmen om te genieten van het prachtige uitzicht over de Adriatische zee. Vergeet vooral niet om je fototoestel mee te nemen.

Deze toeristenplaats kan 20.000 gasten herbergen, voornamelijk in de vier grote campings:  camping Orsera, Porto Sole, camping Valkanela en naturistencamping Koversada. In Vrsar is ook een superkleine camping te vinden: camping Tina. Hier kunnen 33 gasten verblijven maar ik adviseer wel om vantevoren te reserveren. (Lees hier meer over camping Valkanela en naturistencamping Koversada)

Rovinj

Vanuit Vrsar is het 27km rijden, via de Lim baai, naar één van de mooiste plaatsen in Kroatië – Rovinj. De oude plaats Rovinj bevond zich vroeger op een eiland maar in de 18e eeuw heeft met het kanaal, dat het eiland met de kust verbond, dichtgegooid en sindsdien sovinj een schiereiland. Wat je absoluut niet mag missen in Rovinj is een bezoekje aan de Sint-Eufemia kerk op de heuvel in het oude centrum.

In Rovinj vind je heel veel hotels, de meeste hotels in Rovinj liggen ten zuiden van het centrum.

Er zijn in totaal acht campings te vinden: camping Amarin, Polari, Porton Biondi, camping Valdaliso, camping Veštar en de nudistencamping Valalta. Dit zijn allemaal grote campings maar voor liefhebbers van kleine campings zijn er de campings Mon Paradis en Ulika. (Lees hier meer over Campings in Rovinj en hotels in Rovinj)

Fažana

30km ten zuiden van Rovinj ligt het kleine vissersplaatsje Fažana. Dit plaatsje is als het ware de ingang voor Nationaal Park Brijuni (Tito’s favoriete plek in Kroatië).

De populaire camping Bi-Village ligt in Fažana, evenals camping Pineta. (Lees hier meer over camping Bi-Village)

Pula

8km ten zuiden van Fažana ligt de grootste plaats in Istrië: Pula. Pula is de perfecte plek om lekker te winkelen en natuurlijk mag je een bezoek aan het beroemde amfitheater (Arena Pula) en het Forum in het oude centrum niet overslaan.

Amfitheater Pula

In het stadsdeel Verudela in Pula zijn de meeste hotels te vinden.

Tussen Fažana en Pula ligt camping Puntižela en ten zuiden van Pula, richting Medulin, liggen camping Pomer en camping Stoja. (Lees hier meer over hotels in Pula en campings in Pula en Fažana)

Medulin

Medulin ligt helemaal onderin Istrië. Dit voormalige vissersdorpje is een populaire vakantie bestemming geworden vanwege het 1km lange zandstrand. Zandstranden zijn vrij zeldzaam in Istrië.

Medulin heeft veel hotels langs de kust en twee campings: camping Arena Medulin en camping Arena Kažela. De plaats Medulin heeft een capaciteit voor 20.000 gasten.

Rabac

Als je vanaf Medulin 55km in de richting van Rijeka rijdt, kom je terecht in het leuke vakantie plaatsje Rabac. Rabac ligt in een baai waar je ook de mooie camping Oliva kunt vinden. Ook zijn er enkele grote hotels te vinden waardoor het aantal inwoners tijdens het hoogseizoen toeneemt met bijna 1000%. (Lees hier meer over camping Oliva)

Plaatsen in het binnenland van Istrië

De plaatsen in het binnenland van Istrië zijn dan wel niet zo bekend als de plaatsen aan de kust, maar ik kan iedereen wel aanraden om de volgende mooie plekken te bezoeken:

Motovun

Motovun ligt op een 277m hoge heuvel in het binnenland achter Umag en Novigrad.

Vanuit het oude centrum heb je een mooi uitzicht over de omgeving (camera niet vergeten) en je kunt er heerlijke truffel gerechten uitproberen in de lokale restaurants. Deze zeldzame truffels komen uit de bossen rondom Motovun.

Een ander interessant weetje over Motovun is dat er sinds 1999 ieder jaar een filmfestival plaatsvindt met avant garde films uit Amerika en Europa. De wijnen uit de Motovun streek zijn van uitstekende kwaliteit dus een bezoekje aan een wijnmakerij is zeker de moeite waard.

Grožnjan

Slechts een aantal heuvels van Motovun verwijderd ligt de plaats Grožnjan. Deze plaats kun je gerust een kunststadje noemen omdat er ongeveer 20 galeries te vinden zijn.

Deze plaats is al jaren een geliefde verzamelplek voor schilders, beeldhouwers en muziekanten. Grožnjan organiseert ieder jaar verschillende muziek cursussen en congressen en ieder jaar vindt er in juli een open lucht jazz festival plaats genaamd ‘Jazz is Back’.

Meer over het binnenland van Istrië

Wat valt er te doen en te zien in Istrië?

Behalve de mooie plaatsen valt er nog meer te bezichtigen tijdens een vakantie in Istrië. Hier zijn een aantal aanraders:

De Grot van Baredine: er zijn meer dan duizend grotten te vinden in Istrië maar slechts een handjevol is open voor het publiek. Ongeveer 12km van Poreč, in Nova Vas, ligt de bekendste grot van Istrië: de Grot van Baredine. De grot is bezaaid met stalactieten en stalagmieten die een prachtige ondergrondse wereld vormen.  Er zijn inheemse diersoorten te vinden die alleen in grotten in deze regio leven zoals de Grottenolm (een soort salamander).

De grot is geopend van 1 april tot 30 oktober en in het hoogseizoen (juli en augustus) kunt u de grot bezoeken van half 10 ‘s ochtends tot half 7 ‘s avonds. Vergeet niet om warme kleding mee te nemen want het is erg koud in de grot (ongeveer 14 graden).

De Feštinsko Kraljevstvo Grot: deze grot die vlakbij de plaats Zminj ligt is ook open voor bezoekers. Een rondleiding door de grot duurt ongeveer een half uur en kost 40 kuna. De grot is in het hoogseizoen geopend van 10 uur ‘s ochtends tot 6 uur ‘s avonds.

Hum: is één van de kleinste dorpjes in de wereld. Dit middeleeuwse dorpje telt zeventien inwoners die nogsteeds op traditionele wijze leven. Als je een bezoek brengt aan dit dorpje is het net alsof je terug gaat in de tijd.

Hum Kroatie

Wijn routes: door heel Istrië heen zijn bruine bordjes te vinden met daarop een afbeelding van een tros druiven. Als je dit bord ziet weet je dat je je op een wijnroute bevindt waar je wijnmakerijen kunt bezichtigen en verse wijn kunt proeven en kopen. Als je van wijn houdt raden we je aan om een paar wijnmakerijen te bezoeken. Een liter verse wijn kost ongeveer 15 tot 20 kuna per liter, voor deze prijs kun je het haast niet laten om wat Kroatische wijn als souvenir mee te nemen naar huis. De meest populaire druiven soorten zijn de Teran (blauw) en de Malvazija (wit) maar je kunt ook wijnmakerijen vinden die Merlot, Chardonnay en andere wijnsoorten produceren.

Jurassic Park Funtana: is de tweede Jurassic Park in de wereld, met metalen dinosauraussen tot wel 24 meter lang. Het is een nieuw attractiepark in Poreč, inclusief speeltuin, en het park is het hele jaar geopend.

Nationaal Park Brijuni: tegenover Fažana ligt de eilandengroep Brijuni. Aan het begin van de 20e eeuw was het nationale park erg populair onder de Europese elite en later werd het een geliefd zomerverblijf voor Tito. Vele presidenten, koningen, koninginnen en beroemde acteurs bezochten hem op de Brijuni eilanden. Velen brachten als geschenk exotische dieren mee voor zijn dierentuin en safari park, die aan het begin van de 20e eeuw werden gebouwd.

Evenementen in Istrië

Het Histria Festival: met muziek en andere culturele evenementen vindt ieder jaar in juli en augustus plaats in de Arena Pula. Er staan vaak interessante artiesten op het programma zoals bijvoorbeeld Sir Elton John, Michael Bolton en het Royal Russian Ballet. Het programma wordt meestal in mei bekend gemaakt en tegelijkertijd begint ook de kaartverkoop.

Giostra Porec: In september vindt er in Poreč een historisch festival plaats waarbij de inwoners van Poreč en bezoekers van buurlanden deelnemen aan historische evenementen zoals ridder toernooien, barok dansen, traditionele maaltijden en openlucht toneelstukken.

Alles is gebaseerd op historische gegevens uit de 18e eeuw, toen Istrië deel uitmaakte van de Republiek Venetië.

Tennis Umag: Ieder jaar in juli organiseert Umag een internationaal ATP toernooi waaraan top tennisspelers vanuit de hele wereld deelnemen.

Zomerevenementen: alle toeristische plaatsen langs de kust organiseren regelmatig uitgebreide zomerevenementen in juli en augustus. Voorbeelden van evenementen zijn ‘vissersnachten’, musicals, dansavonden, sportwedstrijden (zoals ‘Picigin’) en nog veel meer.

Nuttige weetjes over Istrië

Prijzen: de prijzen in Istrië behoren tot de hoogste in Kroatië maar vergeleken met met andere Europese landen is Istrië geen dure vakantiebestemming. Op onze Kroatische prijzen pagina krijg je een beetje een idee wat alles in Kroatië kost.

Snelwegen: Op onze andere website KroatieVakantieland hebben we een artikel geschreven over de snelwegen van Istrie. Hier vind je alle info over de snelwegen, inclusief info over toltarieven e.d.

Avontuurlijke vakantie: In Istrië kun je veel avontuurlijke sporten beoefenen zoals klimmen (in de bergen en grotten), mountain biken, zee kayakken enz. Als je je vakantie wat avontuurlijker wil maken met sport activiteiten kun je ook een bezoek brengen aan www.sol-skin.com. Dit bedrijf biedt cursussen aan voor allerlei avontuurlijke sporten. Ze beschikken over zeer bekwame instructeurs die jouw veiligheid als hun hoogste prioriteit zien. Meer weten over avontuurlijk sporten in Kroatië, lees dan hier verder.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over Istrië of andere bestemmingen in Kroatië. We doen ons best om iedereen informatie en hulp te bieden!

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

25 Comments

 1. Beste Karianne,
  Allereerst complimenten voor je prachtige site boordevol nuttige informatie. Wij gaan met onze dochters van 11 en 13 volgende week voor het eerst op vakantie in Kroatië, Pula en door het uitpluizen van je site hebben we volop voorpret.

  Toch heb ik nog wel wat vraagjes waarvan ik hoop dat je ons kunt helpen.
  Wij zouden graag watervallen bezoeken, liefst waar je ook kunt zwemmen. Weet jij waar we die op redelijke afstand van Pula kunnen vinden (we hebben een huurauto)?
  Wij verblijven in een appartement zonder zwembad in Pula. Weet jij of er in de omgeving waterparken zijn of misschien resorts of campings waar we tegen betaling gebruik zouden kunnen maken van een zwembad?

  Alvast hartelijk dank voor je reactie.

  Groetjes, Nathalie

  • Beste Nathalie, bedankt voor je compliment over de site! In Kroatie heb je alleen watervallen in NP Plitvice en NP Krka. Beide voor jullie niet in de buurt, maar Plitvice het dichtste bij. Lees in de artikelen over Plitvice meer over de afstanden vanuit Istrie en tips om het park te bereiken. Daarnaast kun je de route bekijken op viamichelin.com.
   In dit artikel kun je lezen welke aquaparken er zijn in Istrie: https://www.allesoverkroatie.nl/activiteiten-voor-kinderen/
   Ik denk dat camping Bi-Village voor jullie de dichtstbijzijnde camping met een zwembad is. Ik weet helaas niet of je tegen betaling van het zwembad gebruik mag maken, daarvoor zou je even contact op moeten nemen met de camping. Kan het niet, geen nood, je zit tenslotte aan de zee 🙂
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 2. Hoi Karianne
  Wij willen de eerste 3 weken naar een camping in Porec gaan. Is er in die periode nog veel toerisme?

  Alvast bedankt voor je moeite
  Groetjes
  Linda

 3. Hallo Karianne,

  Wij gaan met onze kinderen 11 en 13 jaar in augustus naar Umag.
  Nu hebben we 2 jaar geleden op onze vakantie in Griekenland een scooter gehuurd om de omgeving te verkennen. De kinderen vonden dat geweldig.
  Is het in Istrie/Umag ook mogelijk om scooters te huren? Zou je dit aanraden? Weet je iets van prijzen?
  Dank je wel.

  groet Astrid

  • Beste Astrid, je kunt overal in Kroatie gemakkelijk scooters huren (mits je een rijbewijs hebt, natuurlijk). Voor Umag vind je zo geen verhuurders online maar dit komt vaker voor. Tref je in het centrum van Umag geen verhuurders aan, vraag het dan even na bij de plaatselijke Tourist Office. Voor 1 hele dag betaal je meestal rond de 200 kuna. Vriendelijke groeten, Karianne.

 4. Hallo,

  wat een super fijne website! echt leuk om overal op te kunnen klikken wat je interessant lijkt en zo steeds een beetje meer te weten te komen!
  Wij gaan eind juli voor 10 dagen naar novigrad op een camping.
  Ik las iets over raften, maar dit is in omis, dit is volgens wel een eindje weg van novigrad of niet?

  Wat zijn de absolute hoogtepunten om te doen in/om novigrad?

  en, klopt het dat je met een veerbootje een dagje naar venetië kan gaan? is medulin dan de beste plek op vandaan daar naar toe te gaan?

  Vriendelijke groeten, Minke

  • Beste Minke, bedankt voor je compliment over de site. Raften in Omis is veel te ver weg voor jullie (kijk maar eens op de kaart) maar er zijn wel mogelijkheden niet ver van Novigrad. De Kupa rivier is denk ik de beste optie voor jullie. Je zult veel aanbieders vinden online, helaas kan ik geen organisatoren aanraden uit eigen ervaring. Je kunt het beste zoeken op “rafting Kupa river” of “rafting Istria” om het aanbod te bekijken.
   Kijk voor leuke dingen in de omgeving van Novigrad eens naar onze artikelen over Porec en Rovinj bijvoorbeeld, daarin vind je veel tips over wat te doen in de omgeving. Ook andere artikelen over Istrie kunnen je veel tips geven (kijk ook eens in de comments onderaan een artikel).
   Je kunt met VeneziaLines naar Venetie toe. https://www.venezialines.com/ Porec of Umag zou voor jullie het dichtste bij zijn om aan boord te gaan. Vriendelijke groeten, Karianne.

 5. Hoi Karianne, ik heb interesse in een huisje in Ripenda, Oostkust Istrie, heb je daar ervaring mee?
  Ook zou ik een waterscooter mee willen nemen, is het vrij om daarmee te varen?
  Uiteraard heb ik een vaarbewijs

  Groetjes Caroline

  • Beste Caroline, ik ben daar helaas niet bekend. Wat zou je graag willen weten over Ripenda? Voor de regels wat betreft het gebruik van een eigen waterscooter, en eventuele vergunningen of kosten, kun je het beste met de plaatselijke havenmeester contact opnemen (omdat er helaas geen algemene info over online te vinden is). Kijk hier voor de contactgegevens van je dichtstbijzijnde havenmeester: https://www.mppi.hr/default.aspx?id=667
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 6. Beste Karianne,

  We willen jullie complimenteren met jullie site! In 1 woord fantastisch!

  Wij gaan dit jaar voor de eerste keer naar Kroatie (omgeving porec camping lanterna) is het dan aan te raden om een enc apparaatje te kopen voor tol? We zijn wel van plan de omgeving langs de kust te verkennen met de auto.

  Groetjes Manon

  • Beste Manon, bedankt voor je compliment over de site! Om te berekenen of het de moeite waard is zul je een beetje een idee moeten hebben hoe vaak jullie de snelweg gaan gebruiken.
   Ben je van plan om alleen langs de kust te rijden na aankomst in Porec dan zul je de snelweg dus alleen tijdens de heen- en terugreis gebruiken en dan is ENC denk ik te duur in de aanschaf. Hier kun je zien wat je voor een bepaald traject van de snelweg betaalt: https://www.allesoverkroatie.nl/snelwegen-kroatie/
   De aanschaf van een ENC apparaatje kost 122 kuna en je moet er een bedrag van minstens 100 kuna op zetten, je bent dus minstens 222 kuna kwijt.
   Met een ENC apparaatje krijg je 21% korting op de tol bedragen. Op deze manier kun je zelf uitrekenen of de aanschaf van een apparaatje voor jullie een goede optie is of niet.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 7. Wij willen in juli op 1 of 2 campings gaan staan in Istrie en vandaaruit afwisselend een dagje fietsen ( door heuvels of een berglandschap) en een dagje plaatsen bezoeken.
  Is dit mogelijk? We gaan met auto en hebben hybride fietsen met 27 versnellingen.

  Zijn benieuwd naar de mogelijkheden.

  Groet

  Bert en Lidie

  • Ik ben benieuwd naar de ervaringen van Bert en Lidie. Wij twijfelen ook of je daar leuk kunt fietsen, kleine van 2 achterop? Doel is om met de fiets de plaatsjes in de buurt te bezoeke zoals porec en Rovinj etc. Of voor de kleine boodschappen. We hebben 2 redelijk gewone fietsen mee.

   Mag ook rechtstreeks reageren via de mail als de beheerder de gegevens wil doorgeven?

   groeten Gert

 8. Goeiedag,
  Kan iemand me zijn ervaring kwijt hoe ik het beste vanuit de luchthaven van pula naar porec geraak met openbaar vervoer of andere mogelijkheden en wat zijn de prijzen zoals
  thanks

 9. Goedeavond,
  Heb zojuist uw website gelezen en er staat heel veel informatie in. Wat ik zeker ga gebruiken als we een camping in Istrie geboekt hebben.
  We weten echter nog niet waar naar toe! We zijn een gezin met 3 kids (11,16 en 17) en zijn op zoek naar een camping met een strand (tenminste waar je lekker de zee in kan lopen, met misschien een beetje zand vd jongste), vlakbij een gezellige plaats, waar je naar toe kunt lopen of fietsen. Voor de oudste uitgaansgelegenheid het liefst niet ver vd camping. We nemen altijd fietsen mee en ik geloof dat het in Istrie geen probleem is daar ik gelezen had dat er goede fietspaden zijn?
  We hebben met een beetje zoeken wel 3 campings gevonden. Park Umag, Camping Orsera en Camping Valkanela. Alleen over de laatste 2 kunnen we haast geen recente beoordelingen vinden. Heeft u een idee? Alvast vriendelijk bedankt.

 10. Goedenavond,

  ik heb even rond gekeken op uw site om wat meer te weten te komen over Kroatië en dan met name Istrië. Van de zomer wil ik namelijk met 7 vrienden op vakantie naar Kroatië. We zijn uitgekomen bij Istrië, dit leek ons een mooie regio, echter weten we niet precies welke plek het beste voor ons is.

  Wij zijn niet op zoek naar een standaard jongeren vakantie met veel uitgaan en uitslapen etc. maar we willen wel graag op een plek zitten waar veel te doen is, waar je eens een dagje ergens heen kan, waar je goede stranden hebt, goede uitgaansgelegenheden en ook andere dingen kunt ondernemen, bijvoorbeeld Mountainbiken.

  Heeft u misschien enkele tips voor ons? Of kunt u ons misschien een specifieke plek aanwijzen, of misschien een andere regio als Istrië misschien niet is wat wij zoeken. Ik hoop dat u ons kunt helpen met de ervaring die u heeft over Kroatië.

  Alvast bedankt.

  • Beste Jesse, het grote voordeel van Istrie is dat er overal wel wat te doen is, er zijn veel mooie plaatsen, mooie stranden en bezienswaardigheden. Je zou bijv. kunnen kiezen voor Medulin. Medulin heeft een 1km lang zandstrand wat best wel zeldzaam is in Kroatie. In Medulin kun je goed uitgaan (veel bekende clubs en bars) en er zijn veel sportactiviteiten en faciliteiten (hier komen veel watersportfanaten en atleten om hun sport te beoefenen). Er is bijv. een hele mooie mountainbike-route van 60km lang door de Medulin Riviera. Vanuit Medulin kun je bijv. een dagje naar Venetie, of naar N.P. Brijuni. Kijk hier maar eens voor meer info: https://www.medulinriviera.info/. Vriendelijke groeten, Karianne.

   • hoi jesse,

    ik zie jou vraag in 2014 staan. Zijn jullie twee jaar geleden nog naar kroatie geweest? en wat waren jou ervaringen? ik ga met mijn vriend eind juli en wij zijn ook op zoek naar wat actieve dingen op te doen!
    We zitten in novigrad op de camping.
    Als je tips hebt 🙂 graag!

    groetjes minke

 11. Hallo Karianne!

  Wwt een fantastische website heb je, ik heb met veel plezier zitten lezen.

  Ik ben toch ergens nieuwsgierig naar en dat zijn eigenlijk de kleinere verhuurders van appartementen in de steden in Istrie. Wij zoeken namelijk iets simpels, lokaals, bij voorkeur niet heel erg toeristisch. Bestaat dit in Istrie en hoe kunnen wij dit vinden? Het zou voor ons de eerste keer zijn dat we naar Kroatie gaan en we willen er iets bijzonders van maken.

  Mocht je tips hebben, dan hoor ik dit graag@

  Groetjes.

  • Beste Sylvia, bedankt voor je compliment over de site! Je zou ervoor kunnen kiezen om op de bonnefooi te gaan omdat er overal wel appartementen te vinden zijn, maar het ligt er een beetje aan welke stad/plaats je wilt bezoeken en wanneer. In bijv. Rovinj is de kans klein dat je in juli of augustus een appartementje kunt vinden zonder vantevoren te reserveren. Er zijn heel veel websites die prive accommodatie aanbieden, vooral in de Engelse taal. Zoals bijv. https://www.explore-istria.com/, https://www.istraapartments.com/index.html of https://www.istrabooking.com. Omdat je schrijft dat je iets niet-toeristisch zoekt zou ik de meest toeristische plaatsen zoals Rovinj, Pula, Porec, Umag, Medulin en Rabac bijv. vermijden. Maar om heel eerlijk te zijn is heel istrie erg toeristisch. Je zou eens kunnen zoeken naar appartementen in kleine plaatsjes in het binnenland zoals bijv. Grožnjan of Bale. Maar die plaatsjes hebben misschien niet alles te bieden wat je graag zou willen hebben op je vakantiebestemming. Ik vind het erg moeilijk om je hierin te adviseren, maar ik hoop dat ik je een beetje op weg heb kunnen helpen. Vriendelijke groeten, Karianne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text