Geselecteerd »

| 385 Comments | 433.407 views

Het is geen wonder dat zo’n prachtig en veelzijdig land als Kroatië ieder jaar weer de harten van vele nieuwe bezoekers steelt. Dat één relatief klein land zoveel verschillende klimaten en landschappen kan bieden is …

Lees het volledige verhaal »
Bestemmingen

Kroatië is een veelzijdig land. Meer over Istrië, Kvarner, Lika, Dalmatië en continentaal Kroatië.

Bezienswaardigheden

Ontdek Kroatië's prachtige stranden, eilanden, nationale parken en actieve vakanties.

Ervaar Kroatië

Lees meer over de Kroatische keuken, cultuur, uitgaan, festivals en tradities.

Accommodatie

Alles over campings, privé accommodatie, hotels en resorts in Kroatië.

Vakantietips

Handige tips, info en weetjes over Kroatië voor een geslaagde vakantie.

Home » Ervaar Kroatië, Uitgaan, Festivals en Uit Eten

Het nachtleven van Split

Ingediend door 24 Comments | 59.567 views

Als je jong bent en op vakantie gaat naar Split dan wil je natuurlijk graag weten hoe het nachtleven van Split eruit ziet.

Je kunt de avond beginnen met een cocktail op één van de vele gezellige terrasjes aan de boulevard, zoals bijvoorbeeld ST Riva. Hier kun je niet alleen lekker buiten op het terras zitten maar ook boven op het balkon, voor een nog beter uitzicht.Rond een uur of tien/elf kun je richting het paleis (hartje centrum) gaan en wat bars bezoeken. Het is hier relatief rustig voor een grote stad zoals Split maar wel een goede plek om in de stemming te komen.

Bezoek bijvoorbeeld Gaga, in één van de smalle straatjes die naar het piazza plein leiden. Het is geen grote bar maar wel erg populair tijdens het zomerseizoen. Als je hier een plekje wilt vinden om te zitten moet je er wel voor 11 uur zijn.

Red Room ligt in het noordelijke deel van het oude centrum op een groot plein. Als je eenmaal binnenkomt, merk je meteen waarom het ‘Red Room’ heet. Je kunt hier ook buiten zitten terwijl je geniet van een cocktail of een biertje.

Puls ligt minder dan 100m van de boulevard in het meest populaire deel van de stad om de vroege avond door te brengen (hier liggen ook de bars Fluid en Ghetto). Het is hier ‘s avonds altijd druk en gezellig in de zomer.

Fluid vind je door de trap op te lopen voor Puls. Het is een populaire, maar kleine bar en buiten is slechts plek voor 6 tot 8 kleine tafels dus je vindt er veel mensen die buiten staan ipv zitten.

Ghetto ligt slechts een paar meter voorbij Fluid. Hier wordt vaak live muziek gespeeld en de atmosfeer en inrichting geven je het gevoel van een ondergrondse club.Na middernacht wordt het tijd om verder te gaan naar de nightclubs aan het Bacvice strand of één van de discotheken van Split. In het oude centrum gaat het nachtleven namelijk niet door tot in de vroege uurtjes, de meeste bars sluiten rond 2 uur.

Bacvice is niet alleen het populairste strand van Split, ‘s avonds is het ook een populaire uitgaansplek voor de jeugd van Split en jongeren op vakantie in Split. Op slechts 10 minuten loopafstand van de boulevard vind je een complex met populaire bars en clubs aan het mooie zandstrand.Op de 1e verdieping vind je 2 clubs met een dansvloer: Tropic Club Equador en Caffee Bar Bacvice.

Tropic Club Equador is een trendy bar met lounge-banken en stoelen en uitzicht over de zee. Het is een kleine ruimte dus is het er vaak erg vol. Er kunnen ongeveer 500 mensen in en als je strandkleding draagt wordt je waarschijnlijk niet binnengelaten.

Caffe Bar Bacvice draait techno en disco muziek en heeft twee verdiepingen en een balkon met uitzicht over de zee. Ook hier kunnen ongeveer 500 mensen naar binnen.

In de baai net achter Bacvice (15 minuten lopen) vind je O’Hara. Je kunt er ook met de taxi heen vanaf de boulevard voor ongeveer 40 kuna. Hier treden ‘s zomers veel live bands en DJ’s op en het is ook ‘the place to be’ als je van rock muziek houdt. Er is ruimte voor ongeveer 1000 mensen. Je moet entreegeld betalen en de prijs hangt af van de optredens die er die avond plaatsvinden.

Vlakbij het Poljud voetbalstadium van Split vind je twee populaire discotheken. De beste tijd om deze te bezoeken is rond 1 uur ‘s nachts:

Vanilla Club (20 minuten lopen vanaf het oude centrum, of 5 minuten met de taxi) is een populaire club/disco waar het in de zomer altijd superdruk is, maar op het grote terras kun je altijd wel een rustig plekje vinden om even bij te komen met een cocktail. Meerdere keren per week zijn er live muziek optredens. Er is ruimte voor 1000 mensen en je wordt niet binnengelaten in strandkleding. Als er optredens zijn zul je entreegeld moeten betalen.Hemingway is één is de meest exclusieve clubs in Split. Je vind ook Hemingway clubs in Zagreb, Opatija en Rijeka. Het terras dat direct aan de zee ligt heeft VIP lounges en de langste bar in Split. Tijdens de zomer zijn er meerdere keren per week optredens van internationale artiesten (bands en DJ’s). Er is ruimte voor ongeveer 2000 mensen en ook hier kun je niet naar binnen in strandkleding. Op avonden dat er optredens zijn moet je entreegeld betalen.

Taxi’s in Split

Als je ‘s avonds of ‘s nachts een taxi nodig hebt kun je +38521970 bellen. Op de taxi-telefooncentrale werkt Engels sprekend personeel. Vraag altijd eerst naar de prijs voordat je in de taxi stapt.

Prijzen

In de meeste bars en clubs hoef je geen entreegeld te betalen.

Indien je wel entreegeld moet betalen kost het je ongeveer 30 tot 50 kuna. Indien er live optredens zijn kan de entreeprijs hoger liggen, maar dat hangt af van de zanger/band of DJ die er optreedt.

Drankjes kosten in Kroatië net iets meer dan het Europese gemiddelde (ongeveer 110% van het gemiddelde) en de prijs hangt erg af van de plaats waar je op vakantie bent en de lokatie en de populariteit van de bar of club.

Klik op deze plattegrond van Split om de locatie van de bars en clubs te zien:

 

Tags:

24 Comments »

Laat een reactie achter!

Omdat ik weinig vrije tijd heb en veel vragen ontvang, vraag ik jullie om eerst even dit korte advies te lezen. Bedankt voor jullie geduld en begrip!

Wees aardig. Blijf on topic. Geen spam. U kunt zich ook opgeven voor onze Comments Feed via RSS.

Je kunt deze tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om uw eigen te krijgen wereldwijd erkende-avatar, dan kunt u zich registreren op Gravatar.

Waardeer je onze site? Steun ons met een '+1' of een 'like'.