Veelgestelde vragen over kamperen in Kroatië

/
3852 Views

Kamperen is de meest populaire vorm van vakantie vieren onder de Nederlanders en Kroatië heeft voor iedere kampeerliefhebber wel iets te bieden. Van grote tot kleine campings, campings aan de zee of in de bergen, naturistencampings en familiecampings, in Kroatië vind je altijd wel een camping die bij je past.

Kamperen in Kroatie

We hebben veelgestelde vragen over kamperen in Kroatië verzameld en zullen in dit artikel proberen om zoveel mogelijk vragen van onze lezers te beantwoorden. Zit jouw vraag er niet bij? Reageer dan op dit artikel met je vraag.

 1. Is er veel verschil in grootte tussen campings aan de kust in Istrië en Dalmatië?

De grootste campings van Kroatië vind je aan de kust in Istrië, vooral in de populaire kustplaatsen Rovinj, Poreč en Pula. Campings met een capaciteit van 2000 tot 6000 gasten zijn hier geen uitzondering. Dalmatië heeft bijna net zoveel kleine campings als grote campings, terwijl slechts 15% van de campings in Istrië uit kleine campings bestaat. Meer over campings in Dalmatië en over kleine campings in Kroatië.

 1. Is er veel verschil tussen de stranden aan de kust in Istrië en Dalmatië?

Behalve warmer weer en een hogere zeetemperatuur in Dalmatië dan in Istrië, zijn er nog een aantal andere verschillen. De kustlijn in Dalmatië is grilliger, met meer natuurlijke stranden, rotsstranden, afgelegen stranden en eilanden. De kustlijn in Istrië is minder grillig waardoor er meer goed onderhouden stranden zijn met faciliteiten. Omdat het in Istrië minder warm en minder droog is dan in Dalmatië, vind je in Istrië ook meer ligweides aan het strand.

 1. Hoe zit het met de kwaliteit van Kroatische campings?

Als één van de beste campingbestemmingen van Europa beschikt Kroatië over heel veel campings van een zeer hoge kwaliteit. De voorzieningen zijn in overeenstemming met de Europese normen en dankzij het sterren systeem (1 t/m 4 sterren) weet je precies waar je aan toe bent. Het aantal sterren wordt bepaald door factoren zoals de kwaliteit van het sanitair, de staanplaatsen, klantvriendelijkheid, kindvriendelijkheid, service en infrastructuur.

Camping Pinus Starigrad Paklenica

 1. Is het noodzakelijk om vantevoren een campingplaats te reserveren?

In het hoogseizoen is het aan te raden om vantevoren een plekje te boeken. Campings staan in juli en augustus snel vol, dus als je een vantevoren weet welke camping je wilt bezoeken dan doe je er verstandig aan om een plekje te reserveren. Dit kun je het beste doen via de officiële website van de camping, daar wordt vanzelf aangegeven of je online kunt reseveren, via email of via de telefoon. Meer over reizen op de bonnefooi.

 1. Wat kan ik verwachten van de staanplaatsen op Kroatische campings?

De meeste grote campings hebben voor iedere staanplaats een electriciteits- en wateraansluiting en afvoer. Ook zijn er steeds meer campings die televisie en internet op de staanplaatsen aanbieden.

Omdat Kroatië een berglandschap heeft met een rotsachtige ondergrond, liggen staanplaatsen vaak op terrassen, zodat gasten hun caravan, camper of tent op een vlakke ondergrond kunnen plaatsen. Veel campings liggen in een groene omgeving en beschikken dus over schaduwrijke staanplaatsen onder de bomen.

 1. Wat is het voltage op Kroatische campings?

Het voltage is, net als in Nederland, 220 volt.

Staanplaatsen Camping Valdaliso Rovinj

 1. Mag je in Kroatië ook buiten campings kamperen?

Alleen op campings en op speciale parkeerplaatsen voor caravans en campers mag gekampeerd worden. Wie ‘wild’ kampeert kan een hoge boete krijgen.

 1. Zijn huisdieren welkom op Kroatische campings?

Dit verschilt per camping. Op de meeste campings zijn huisdieren toegestaan (vaak wel tegen een vergoeding) en zijn er zelfs speciale voorzieningen voor huisdieren zoals speciale wasplaatsen voor honden.

Honden mogen over het algemeen ook gewoon mee naar het strand, tenzij er duidelijk aan wordt gegeven dat dit op een bepaald strand verboden is. Honden en katten moeten voorzien zijn van een microchip, een EU dierenpaspoort en een geldige rabiësinenting.

 1. Waarom moet ik mijn paspoort tijdelijk afgeven bij de receptie?

Kroatische accommodatie-eigenaren zijn verplicht om hun gasten te melden bij de plaatselijke autoriteiten omdat ze toeristenbelasting moeten betalen. Het campingpersoneel gaat heel zorgvuldig om met de paspoorten van hun gasten en zullen zorgen dat je je paspoort zo snel mogelijk weer terug krijgt.

Camping Zelena Laguna in Porec

 1. Is het kraanwater op Kroatische campings drinkbaar?

Ja, in heel Kroatië is het kraanwater drinkbaar. Voor baby’s raden we wel aan om drinkwater eerst te koken.

 1. Welke talen worden er gesproken door campingpersoneel?

Engels, Duits en Italiaans zijn de meest gesproken buitenlandse talen in Kroatië.

 1. Kan ik in Kroatië makkelijk aan kampeerspullen komen?

De meeste doe-het-zelf zaken in Kroatië verkopen een uitgebreid assortiment aan kampeerspullen (“oprema za kampiranje”) en in iedere grote plaats of stad zijn wel doe-het-zelf zaken te vinden. Ook de grotere supermarkten hebben een ruim aanbod aan ‘standaard’ kampeerspullen zoals tenten, tuinmeubilair, luchtbedden, kampeerservies en (wegwerp)barbecues.

Camping Stoja Pula stacaravans

 1. Hoe kan ik betalen voor mijn verblijf op de camping?

Normaal gesproken vindt de betaling plaats in kuna’s en de meeste campings hebben een geldwisselkantoor. Je kunt vaak ook met een creditcard betalen.

 1. Zijn er bepaalde tijden waarop ik de camping niet met de auto mag betreden?

Veel campings laten hun gasten niet ’s nachts met de auto het terrein betreden. In dit geval kun je je auto vóór de slagboom parkeren en de volgende ochtend weer ophalen. Aanmelden bij de receptie is ’s nachts vaak ook niet mogelijk. Er is meestal wel een receptionist aanwezig tijdens de nachtdienst die je informatie kan geven, je een parkeerplek voor de nacht kan aanwijzen en je kan helpen indien je alvast van bepaalde campingvoorzieningen gebruik wilt maken.

 1. Hoe lang is het campingseizoen in Kroatië?

De meeste campings zijn geopend van mei tot oktober. De exacte data waarop ze openen en sluiten liggen niet altijd vast, maar hangen vaak af van factoren zoals het weer en het aantal (potentiële) gasten aan het begin en aan het einde van het seizoen.

camping-pineta-fazana

 1. Wanneer kan ik het beste gaan kamperen in Kroatië?

Voor liefhebbers van rust raden we het begin of het einde van het seizoen aan, wanneer er nog niet zoveel bezoekers zijn. Het weer kan in mei nog een beetje wisselvallig zijn maar in juni is het meestal al erg warm en zonnig en kan er vaak ook al gezwommen worden in de zee (vooral in Dalmatië). September is meestal ook een warme maand met veel stabieler weer dan in Nederland en vaak kan er in september ook nog volop gezwommen worden. De maanden juli en augustus zijn de warmste en drukste maanden van het jaar in Kroatië. Tijdens deze twee maanden kan men de zon ‘s middags beter vermijden. Meer over het weer in Istrië en Dalmatië.

 1. Zijn er veel campings waar ik een stacaravan of andere accommodatie kan huren?

Steeds meer campings bieden stacaravans (mobile homes), appartementen, bungalows en/of tenten te huur aan. Op onze website kun je bij iedere campingbeschrijving lezen of de camping in kwestie ook accommodatie te huur aanbiedt. Meer lezen over stacaravans in Kroatië.

 1. Zijn er ook speciale naturistencampings in Kroatië?

Kroatië staat bekend om haar vele naturistencampings. Het land heeft een lange geschiedenis van naturisme en een hoge kwaliteit naturistencampings.

Kroatische naturistencampings liggen op de mooiste plekjes in de natuur en bieden gasten veel privacy en veiligheid. Ook zijn er veel gecombineerde campings en speciale naturistenstranden (die niet tot een camping behoren). Gebruik de zoekfunctie rechtsbovenaan op onze site om te zoeken op ‘naturisten’.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

43 Comments

 1. Beste Karianne,
  Na jaren in het hoogseizoen te hebben gekampeerd, willen we nu voor het eerst begin september gaan (naar Istrië). Ik twijfel: moeten we nu wel of niet vantevoren boeken?
  Het liefst ga ik naar een camping van onze voorkeur en dan kijken of het ons bevalt voor de volledige twee weken of halverwege doorreizen naar een andere camping van onze keuze.
  Maar zoals gezegd: wel of niet vantevoren boeken?

  • Beste Diana, begin september is nog een vrij drukke periode op de campings in Istie, met name omdat het zo dichtbij is voor vakantiegangers uit Slovenie, Oostenrijk, Italie…
   Ik zou daarom toch serieus overwegen om van tevoren te boeken, vooral als je graag een mooie, grote staanplaats wilt hebben op een goede locatie.
   Het is niet gezegd dat alles volgeboekt zal zijn, maar toch is toch een risico en ik zou zelf dergelijke stress en onzekerheid niet fijn vinden tijdens mijn vakantie.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 2. Hallo ,
  wij vertrekken over 2 weken met 2 campers naar Kroatië .
  Wij hebben geen campings vastgelegd , voor ons is dat nog steeds onze vrijheid .
  We zien wel … maar we twijfelen wel om onze elektrische fietsen mee te nemen. Wat vinden jullie van fietsen in Kroatië .. sommige mensen vinden het onverantwoord.
  Liefs ,
  Noëlla

  • Beste Noëlla, als je echt wilt gaan fietsen in Kroatie (om het fietsen zelf) kun je het beste offroad gaan op de mountainbike. Neem je de fiets mee om bijv. naar het strand of naar de bakker te fietsen dan is dat natuurlijk heel wat anders. In dat geval zal het ervan afhangen of de weg veilig is voor fietsers. Dit zul je zelf moeten beoordelen. Wat we in ieder geval afraden is om in Dalmatie te gaan fietsen op de Magistrale (de kustweg). Hier wordt hard gereden en weinig rekening gehouden met fietsers.
   Hou er rekening mee dat Kroatische bestuurders niet gewend zijn aan fietsers op de weg en dat velen geen enkel idee hebben wanneer een fietser (of voetganger) voorrang heeft (zoals wanneer een auto een parkeerplaats of inrit verlaat, enz). Vriendelijke groeten, Karianne.

 3. Hallo Karianne,
  Ik lees jouw antwoord op de vraag waarom altijd paspoort afgeven bij de receptie. Ik vind het jammer dat jij niet weet dat je je paspoort nooit maar dan ook nooit zonder erbij te blijven mag afgeven!! Alles en iedereen probeert dat terwijl in de Nederlandse wet staat dat het niet mag. Advies neem een kopie mee of laat er ter plekke één maken.
  Misschien kun je je antwoord aanpassen.
  Groet Coby

  • Beste Coby, dat is niet alleen in Nederland zo hoor, burgers van andere landen mogen volgens de wet hun paspoort ook niet aan anderen afgeven. Mijn zwager werkt al 15 jaar op de receptie van een grote camping in Kroatie. In al die jaren dat hij er werkt, doen alleen de Nederlanders ieder jaar weer moeilijk over het inleveren van hun paspoort. Alle andere nationaliteiten hebben er geen enkele moeite mee, ookal moeten zij zich aan dezelfde wet houden. Receptionisten zetten tijdens de nachtdienst alle paspoortgegevens van alle nieuwe gasten in het systeem, zouden ze dit overdag meteen doen tijdens het inchecken (zodat je je paspoort niet in hoeft te leveren) dan zouden de gasten uren in de rij staan bij het inchecken en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Er zijn steeds meer mensen die een kopie meenemen maar wie ben ik om mensen dit te gaan adviseren, als het overgrote deel van de toeristen in Kroatie er helemaal geen moeite mee heeft om het paspoort in te leveren? Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Hallo Coby.
   Het is Nederlandse wetgeving dat een instantie niet je paspoort mag afnemen. Maar goed, je bevindt je dan ook in Kroatië. Je kan inderdaad een kopie maken van je paspoort of er ter plekke één laten maken, mits ze dat toestaan.
   Kortom; superveel succes met het niet afgeven van je paspoort om vervolgens niet op de camping te kunnen komen.
   Het antwoord zoals Karianne dat omschrijft is het juiste en transparante antwoord, niet nodig om dat aan te passen, lijkt mij.

 4. Beste Karianne, we willen met een Scouting groep van 14 meiden (16-18 jaar) een paar dagen een wandeltrektocht op Brac maken. We hebben een camping in Supetar en een in Bol gevonden, maar hiertussen is er niks te vinden. Zouden we wild kunnen kamperen, of een boer om een staplekje voor een nacht vragen? Wild kamperen is verboden, maar we weten niet hoe we het anders moeten doen. Heb jij een idee hoe we dit aan kunnen pakken?
  Alvast heel erg bedankt,
  groetjes Lilia

  • Beste Lilia, wild kamperen raad ik echt af en het vinden van een erf waarop je mag kamperen kan nog een flinke opgave worden. Hoe wil je hier iemand voor vinden? Ik denk niet dat je iemand van de plaatselijke bevolking zo ver kan zien te krijgen dat ze dit voor je gaan proberen te regelen. Je zult dan zelf op zoek moeten gaan maar ik raad je niet aan om dit pas te gaan doen op het moment dat je al op lokatie bent. Misschien is de beste oplossing om een deel van de tocht met de bus af te leggen, zodat je binnen 1 dag van de ene camping naar de andere camping kunt reizen. Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Goeiemorgen,

   Even een vraagje.. wij gaan over 2 dagen naar kroatie en nu is onze dochter vanaf vanmorgen ziek.. waterpokken! Weet jij of ze hier in istrie camping een probleem van maken? Word je in kroatie ingeënt voor wagerpokken?

   Groetjes Monique

   • Beste Monique, kinderen worden hier ook gewoon ingeent. Ik denk niet dat de camping er een probleem van gaat maken, hoe moeten ze tenslotte weten dat jullie dochter ziek is? Ik zou haar gewoon even apart houden van andere kinderen tot de besmettelijk fase voorbij is. Net zoals je dat thuis ook zou doen. Vriendelijke groeten, Karianne.

 5. Hoi Karianne,

  Wat veel informatie op je site! Heel fijn want ik ben me aan het oriënteren op onze vakantie en misschien wordt het wel Kroatië.

  Ik wil even een opmerking over het paspoort kwijt, ik geef nooit maar dan ook nooit mijn paspoort af, nee echt nooit!
  Ik zorg altijd dat ik kopietjes van mijn paspoort mee heb en die mogen ze dan lenen en teruggeven.

  Groetjes en een fijne vakantie 🙂
  Patricia

  • Beste Patricia, bedankt voor je compliment over de site! Veel campings en hotels hebben de regel over het afgeven van het paspoort inmiddels al overboord gegooid en nemen genoegen met een kopie. Enkele campings en hotels vragen nog wel om een paspoort, in de meeste gevallen om te voorkomen dat mensen weg gaan zonder te betalen (omdat je normaal pas bij het uitchecken betaalt). In dat geval zou je altijd kunnen overwegen om al tijdens het inchecken te betalen, maar dan natuurlijk wel om een bewijs van betaling vragen! Ik ken trouwens meerdere mensen die hier in Kroatie op de receptie van een hotel of camping werken en het zijn alleen de Nederlandse gasten die liever niet hun paspoort afgeven. Gasten uit andere landen hebben er helemaal geen moeite mee. Blijkbaar is Nederland het enige land met een overheid die er op hamert dat men het paspoort niet aan derden mag ‘geven’ 🙂 Vriendelijke groeten, Karianne.

 6. Hoi Karianne,

  Allereerst complimenten voor de website!

  Ik ben vanaf 11 sept drie weken in Kroatië te vinden. Nu was het plan om eerst een dikke week in Istrië te verblijven op een camping en daarna het tweede deel rond Trogir/Split te bezoeken.

  Nu viel me op dat de Nederlandse weersites enorm verschillende voorspellingen geven. Het lijkt de eerste week in Istrië volgens wat Nederlandse sites slecht weer te worden, zo rond de 20 graden en veel regen/onweer, waardoor ik misschien al meteen naar Dalmatië wil rijden.

  Zijn er Kroatische weersites die wellicht een beter beeld geven van wat we kunnen verwachten?

  Alvast bedankt,

  Bart

 7. Wat een fijne informatieve website. Ik vroeg mij af of je misschien iets weet over het kopen van Campinggaz flesjes (of een ander alternatief) in Kroatië? Ik kan helaas nergens recente informatie vinden.

  • Beste Puck, bedankt voor je compliment over de site! Campinggaz vind je bij de grote supermarkten (zoals Konzum) en bij de grote doe-het-zelf zaken (zoals Pevec, Baumarkt, Baumax) die je in bijna alle grotere steden in Kroatie kunt vinden. Vriendelijke groeten, Karianne.

 8. Hallo Karianne,
  Allereerst, wat een leuke en informatieve site heb je er van gemaakt! Wij (gezin met 2 jongens van 9 en 11)j gaan deze zomer voor het eerst naar Kroatie en ik heb al veel leuke tips gelezen en overgenomen van je.

  Ons plan is om 3 weken naar een camping op Hvar (Vrboska) te gaan. Nou las ik vorige week ergens een review van iemand die er nu is, dat de camping last hoeft van de processierups, de pijnboomvariant maar net zo ‘gevaarlijk’ als de in nederland bekende eikenboom soort.

  Ik heb al gemaild met de camping en die geven aan inderdaad problemen te hebben door deze rups, maar ook bij andere delen van de kustlijn op Hvar komt die rups nu voor.
  Heb jij een idee hoe ik er achter kan komen hoe erg de situatie daar is en of het slim is om af te reizen naar die camping? Kan me niet voorstellen dat een camping nog open is als iedereen onder de brandplekken zit dus wellicht is het alleen op een deel vd camping.

  We hebben de rest van onze reis (5 hotelovernachtingen) al helemaal afgestemd op Hvar….

  Grtn Sanne

  • Beste Sanne, ik was er niet van op de hoogte dat er momenteel een probleem is met de processierups op Hvar. Normaal gesproken zie je deze rupsen alleen in het voorjaar. Op internet heb ik er ook geen actueel nieuws over kunnen vinden. Deze rupsen kunnen nare huidirritaties veroorzaken bij aanraking maar mensen kunnen natuurlijk wel gemakkelijk contact met de rupsen voorkomen. Voor honden is dit een heel ander verhaal, dus als jullie een hond hebben die meegaat op vakantie zul je even goed na moeten denken of dit wel een goed idee is. Honden kunnen namelijk ook zonder aanraking al allergiesymptomen krijgen, als ze te dicht bij de rupsen komen, omdat de rupsen een soort irriterend “wolkje” om zich heen dragen die de hond in kan ademen. Gevolg: opgezwollen ogen, snuit, tong enz. Je zult dan meteen naar de dierenarts moeten voor een soort antihistaminebehandeling.
   Ik kan je helaas niet adviseren over wat je moet doen, omdat ik niet genoeg weet over de situatie op Hvar. Misschien kun je ook eens contact opnemen met de Tourist Board van Hvar, voor advies: https://www.tzhvar.hr/en/tourist_board/
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 9. Goedenavond, wij hebben een skottelbraai met Campinggaz-aansluiting, nou zijn het in Frankrijk en Spanje niet meer de meest verkrijgbare gasflessen zoals 20 jaar geleden het geval was (gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt).
  Hoe is dat in Kroatië? Doen we er verstandiger aan om op ‘ander’ gas over te gaan?
  Alvast bedankt voor de reactie.

  • Beste Katinka, ik hoop dat er lezers zijn die hier antwoord op kunnen geven. Ik heb er zelf geen verstand van. Krijg je geen reactie, vraag het dan eens aan de camping zelf (gewoon even mailen of bellen) of probeer het op een speciaal camping forum. Vriendelijke groeten, Karianne.

 10. Zdravo Karianne,

  Deze zomer gaan wij naar een camping nabij Sibenik. Mag de (houtskool-)barbecue op Kroatische campings gebruikt worden?

  Paspoort wel of niet afgeven?
  Het paspoort is eigendom van de Nederlandse staat en moet na het verlopen van de geldigheid worden ingeleverd bij de afdeling Burgerzaken.
  Oplossing: Neem één of meerdere copiën mee.

  Groet,
  Hans Haan

  • Beste Hans, de regels voor bbq’s verschillen van camping tot camping. Je kunt het beste even contact met je camping opnemen of checken of het op de website van de camping vermeld staat. Op sommige campings is het alleen toegestaan op een speciaal daarvoor gereserveerde bbq plaats (uit de buurt van bomen en afgeschermd van sterke wind) waar je of je eigen bbq kunt gebruiken, of gebruik kunt maken van de bbq van de camping zelf. Het kan ook gebeuren dan bbq’en wel is toegestaan maar dat er bepaalde gevallen zijn wanneer het wordt verboden, zoals bij sterke wind of extreme droogte.
   Op sommige campings wordt een kopie van het paspoort ook geaccepteerd, maar niet op alle campings. Check dit dus met je eigen camping. Mijn zwager werkt zelf al meer dan 10 jaar op de receptie van een camping en het zijn alleen de Nederlanders die er moeite mee hebben om hun paspoort in te leveren, vandaar dat het Kroatische camping management zich dus niet de druk voelt om dit te veranderen. Vriendelijke groeten, Karianne.

 11. Hoi Karianne,

  Kennen ze in Kroatië ook trekkershutten?
  Indien dat zo is, hoe worden die in Kroatië genoemd?

  Groetjes Jolanda

  • Beste Jolanda, ik denk dat deze alleen in de bergen te vinden zijn, voor wandelaars die in de bergen willen overnachten. Ze worden ‘planinski dom’ genoemd (mountain huts). Vriendelijke groeten, Karianne.

 12. Nog een vraagje. Ik lees dat je beter van tevoren kan boeken, maar wij willen graag op de bonnefooi en onze tent is niet overdreven groot. Kunnen wij zonder te reserveren naar Istrië gaan?

  Alvast bedankt!
  Esther

  • Dat hangt er vanaf, je moet er een beetje geluk mee hebben en je moet voor een camping kiezen die wat vrije plaatsen (veldje) heeft zodat je je tent ergens tussen kunt plaatsen. Een camping met alleen staanplaatsen zal al snel vol zijn in het hoogseizoen. Ook voor deze vraag zou je een paar campings kunnen mailen, zo krijg je een beetje een indruk van wat je kunt verwachten.

 13. Hallo,

  Wat is de ondergrond van de staanplaatsen op campings? Wij willen deze zomer met onze tent naar Istrië.

  Alvast bedankt!
  Esther

  • Beste Esther, de ondergrond is voornamelijk zand, maar in Istrie heb je ook redelijk veel kans op gras (omdat het daar wat minder heet is en gras in de zomer dus beter groeit dan in Dalmatie). Maar het kan van camping tot camping verschillen dus lees even de omschrijving op de camping websites, daar staat het vaak wel bij. Zo niet dan kun je ze gerust even bellen of mailen. Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Beste Corrie, het hoogseizoen is juli en augustus. Maar ook in juni en september is het al/nog gezellig druk. Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Beste Paul, de prijzen hangen af van de lokatie van de camping, de positie van de staanplaats op de camping en de voorzieningen op de camping. Ik weet niet precies wat momenteel de gemiddelde prijs is voor een staanplaats, tent, persoon etc. Daarvoor zul je op de camping website moeten kijken, campings vermelden bijna altijd hun prijzen op hun site en alle middelgrote en grote campings hebben een website. Ook steeds meer kleine campings en mini campings hebben hun eigen website. Vriendelijke groeten, Karianne.

 14. Hallo,

  Wij gaan in juli naar camping lopari in nerezine. Wie is er daar al geweest? Hoe is dat daar meegevallen? Wij hebben superior pitch nr 17. Weet iemand of er daar voldoende schaduw is en of dit een goede plaats is ?

  Hartelijk dank voor uw antwoord,
  Bernadette

  • Beste Bernadette, ik hoop dat er lezers zijn die op deze camping hebben gestaan en hun ervaringen met je willen delen. Vriendelijke groeten, Karianne.

 15. hoi hoi,

  Ik wil ws van de zomer naar, camping porto sole in vrsar.
  Nu reizen wij met twee jonge kinderen, waarvan eentje van één jaar.
  ik zit met en aantal vragen die ik niet goed, terug kan vinden.

  Ligt er ook een strandje, waar de kinderen zelf het water in kunnen lopen, zonder trapjes.
  Is er voldoende schaduw, voornamelijk op de plaatsen, het ziet er erg open uit, kan ik hierop reserveren.

  ik hoop op een reactie,

  bedankt, groetjes Deborah

  • Beste Deborah, ik ken de camping niet persoonlijk en de reviews zijn erg verschillend. Wat ik heb gelezen is dat het voor erg jonge kinderen niet zo geschikt is, het strand bestaat voornamelijk uit rotsen en jonge kinderen kunnen dus niet zo gemakkelijk en veilig zelf de zee in lopen. In en rond het zwembad schijnt het erg druk te zijn, vooral met jongeren, dus ook niet echt een veilige omgeving voor jonge kinderen. Er zijn schaduw- en zonplekken aanwezig maar ik kan er niet achter komen of je ook vooraf een staanplaats kunt reserveren. Dit zou je natuurlijk kunnen vragen, maar dan zou ik vantevoren eerst even de reviews lezen (bijv op http://www.zoover.co.uk, die hebben 179 reviews in het Nederlands) om wat meer te weten te komen over waar de beste staanplaatsen op de camping te vinden zijn. Veel succes! Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Beste Guil, ik heb hier eens even wat onderzoek naar gedaan maar ik heb helaas geen info over campings aan een meer kunnen vinden. Misschien kun je je vraag aan de Kroatische campingunie stellen. Hun emailadres is: info@camping.hr Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Hallo, wij zijn op zoek naar wen rustige camping in Kroatië niet te groot. We zijn met ons achten. Kinderen tussen 2 en 13 jaar. We hebben een eigen tent. Liefs wel bij de zee. En een speeltuin. Heeft iemand nog tips? Hg Gerieke

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text