Kroatië op de bonnefooi in het hoogseizoen

/
2540 Views

We krijgen regelmatig de vraag of het in juli en augustus mogelijk is om op de bonnefooi naar Kroatië te gaan. We kunnen ons goed voorstellen dat je graag ter plekke een gezellig plaatsje, een leuke camping of een apartement met een prachtig uitzicht wilt uitzoeken, maar eerlijk gezegd is het niet aan te raden, tenzij je zeer stressbestendig bent en het niet erg vindt om de helft van je kostbare tijd bezig te zijn met het zoeken naar een slaapplek.

Campings

Bijna alle vormen van accommodatie zijn al vantevoren volgeboekt. Op campings zijn af en toe een paar staanplaatsen vrij, als er toevallig een paar dagen tussen twee reserveringen zit. Maar voor deze plaatsen staan al snel meerdere vakantiegangers (die op de bonnefooi reizen) in de rij, dus ook voor deze plaatsen is de concurrentie groot en is het van belang dat je ’s ochtends op het moment van uitchecken al klaar staat om een staanplaats over te nemen. Wacht je tot het einde van de middag dan zijn deze plekken al weer weg.

camping-solaris-sibenik

Op een camping maak je de meeste kans als je met een kleine tent reist, omdat er sneller een plekje voor een tent te vinden is dan voor een camper of caravan. Bovendien heb je dan ook het voordeel dat je uit kunt wijken naar privé accommodatie als je geen plekje op een camping kunt vinden. Wie met een camper of caravan reist, zal niet zo gemakkelijk privé accomodatie vinden waarbij er genoeg parkeerruimte is.

Tenslotte willen we je waarschuwen dat wild kamperen in Kroatië verboden is, en hier wordt streng op gecontroleerd.

Stacaravans

Stacaravans zijn zeer populair en de meeste campings hebben maar een beperkt aantal stacaravans beschikbaar, die vaak al maanden vantevoren volgeboekt zijn. Wil je per se in een stacaravan vakantie vieren dan raden we je aan om al vóór april te boeken.

Je zou misschien denken dat de kans op een staanplek op een kleine camping of mini-camping groter is dan op een grote camping, maar kleine campings hebben vaak vaste gasten die in de zomer al weer boeken voor volgend jaar, dus ook hier raden we je aan om ruim vantevoren te boeken.

Privé accommodatie

Van alle soorten accommodatie is privé accommodatie het makkelijkst te vinden op de bonnefooi. Dit vanwege het feit dat veel oudere particuliere verhuurders hun appartementen niet online aanbieden en dus afhankelijk zijn van mensen die op de bonnefooi reizen. Deze groep verhuurders wordt wel steeds kleiner en vooral in de populaire kustplaatsen zijn ze zeldzaam. Je kunt dus het beste in de kleinere plaatsjes gaan zoeken.

Hoe vind je privé accommodatie op de bonnefooi? De bovengenoemde particuliere verhuurders zitten vaak met een bordje langs de kant van de weg, waarop ze “sobe” (kamer) of “apartman” hebben geschreven. Ze nemen je graag mee om hun accommodatie te laten zien. Een andere optie is om aan te bellen bij huizen die een dergelijk bordje in de tuin of aan de muur hebben. Zitten ze al vol, dan zijn ze vaak wel bereid om voor je te checken welke buren, vrienden of familieleden nog wel een plekje vrij hebben.

Eiland accommodatie

Wat we absoluut afraden is om op de eilanden op de bonnefooi op zoek te gaan naar accommodatie. In de eerste plaats omdat het aantal slaapplaatsen op eilanden natuurlijk beperkt is, en in de tweede plaats omdat je ook nog weer met de veerboot terug naar het vasteland moet als je niets kunt vinden. Dit kost je niet alleen veel geld, maar je loopt ook het risico dat je de laatste boot mist en vast zit op het eiland, zonder slaapplaats.

Aantal nachten

Hou er rekening mee dat je bijna altijd duurder uit bent als je ter plekke boekt. Wie ruim vantevoren reserveert, betaalt tot wel 30% minder voor accommodatie in hotels en op campings. Wees flexibel en neem genoegen met minder als je op de bonnefooi reist, de beste accomodaties op de mooiste locaties zijn natuurlijk altijd vantevoren al geboekt. Denk ook vantevoren na over hoe lang je ergens wilt verblijven. Accommodatie voor 1 nacht is steeds moeilijker te vinden, omdat het voor verhuurders veel tijd en energie kost om na 1 overnachting al weer te moeten wassen en schoonmaken. Wees dus bereid om minstens een dag of 3 op 1 plek te blijven.

Meer weten over accommodatie in Kroatië , lees dan hier verder:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

2 Comments

  1. Wij willen aankomende mei (19e vertrek) t/m juni (10e) met onze caravan door Kroatie trekken. Is het in deze tijd wel mogelijk om op de bonnefooi te gaan. We wilen namelijk steeds maar 1 a 2 dagen op één simpele camping blijven en dan weer verder trekken (de 15 daagse route op deze website volgen).
    Iemand ervaring?

    • Beste Tobi, in het voorjaar is het heerlijk rustig op de campings, dus wat dat beftreft geen probleem. Maar ook in het voorseizoen kan het zijn dat sommige campings een regel hebben wat betreft het minimum aantal nachten. Dit vind je vaak niet op hun site, dus best even vantevoren contact opnemen. Vriendelijke groeten, Karianne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text