De beste campings voor gezinnen met jonge kinderen

/
6071 Views

Met zo’n groot aanbod aan campings kan het lastig zijn om de juiste te vinden. Ga je met jonge kinderen kamperen, dan is het extra belangrijk om een camping te vinden die aan je wensen voldoet. We helpen je een handje op weg met onze top 9 meest kindvriendelijke campings (in willekeurige volgorde).

Voordat we de campings noemen, eerst een aantal dingen om rekening mee te houden bij het zoeken en boeken van een camping als je met jonge kinderen gaat kamperen.

  • De locatie van je staanplaats kan je vakantie maken of breken. Als je de mogelijkheid hebt om vantevoren te boeken en een staanplaats (of stacaravan of tent) uit te kiezen, maak hier dan gebruik van.
  • Op alle grote campings wordt ’s avonds entertainment aangeboden en normaal gesproken mag er tot middernacht muziek gemaakt of gedraaid worden. Wil je voorkomen dat de kids ’s avonds niet kunnen slapen, vermijd dan de staanplaatsen dichtbij de bar, disco en andere ontmoetingsplekken.
  • Vanwege de hoge zomertemperaturen beginnen Kroaten ’s ochtends vaak al om 6 of 7 uur met werken. Kies dus geen staanplaats vlakbij een toiletgebouw, supermarkt of restaurant als je liever niet vroeg in de ochtend gewekt wilt worden door schoonmakers, bezorgers of vuilnismannen.
  • Niet alle campings hebben voldoende staanplaatsen met schaduw, zorg dus dat je hier nadrukkelijk om vraagt bij het boeken, om te voorkomend dat je midden in de zomer een staanplaats krijgt toegewezen in de volle zon.
  • Check vantevoren welke voorzieningen zijn inbegrepen in de prijs en voor welke je extra moet betalen. Het komt vaak voor dat je extra moet betalen voor gebruik van ligbedden, trampolines, drijvende speeltuinen (in de zee), minigolf, adrenaline parken, watersportfaciliteiten, enz.

Waterspeeltuin en zwembad camping Krk

1. Krk Premium Camping Resort*****

Deze luxe vijfsterren camping in het plaatsje Krk op het gelijknamige eiland biedt plaats aan 1400 gasten, op de staanplaatsen en in de beschikbare glamping tenten en stacaravans (met speciale kinderkamers). Behalve een kindvriendelijk kiezelstrand vind je er ook een kinderzwembad en een waterpark met glijbanen en speelattributen, meerdere speeltuinen en overdekte speelruimtes.

Er zijn kinderclubs voor alle leeftijden:

 • Babyclub: Voor kinderen tot 3 jaar. Binnen- en buitenruimte voor de allerkleinsten, met professionele oppas en met speciale babykamer. Ouders hebben hier de gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en samen te ontspannen.
 • Kinderclubs 3-7 & 7-12 jaar: Speciale ruimte voor deze twee leeftijdsgroepen waar ze onder begeleiding kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten. Dagelijks 6 uur geopend in het hoogseizoen.
 • Tienerclub: Vanaf 12 jaar, met eigen ‘hangout’ waar videospellen gespeeld kunnen worden. Voor de tieners worden speciale sportevenementen, avondprogramma’s en meer georganiseerd.

Op deze camping hoeven kinderen zich geen moment te vervelen, zo is er onder andere een kinderbioscoop (openlucht), worden er continue sport, spel en avondprogramma’s georganiseerd (zoals disco’s, feestjes, etc.) en zijn er ook activiteiten voor het hele gezin, waaronder excursies. Je kunt tegen betaling gebruik maken van de oppas service en kinderen kunnen er zelfs zwemles volgen. Camping bekijken.

2. Zaton Holiday Resort****

Het Zaton Holiday Resort ligt in het plaatsje Zaton, net iets ten noorden van Zadar, in Dalmatië. Je kunt er verblijven in appartementen, stacaravans, glamping tenten of met je eigen caravan, camping of tent op een staanplaats.  Met ruimte voor 4500 gasten is deze camping een stuk groter dan Krk Premium Camping Resort.

Er is een groot zwembadcomplex dat bestaat uit een speciaal zwembad voor volwassenen en tieners, een bad voor actieve zwemmers, een kinderzwembad van 30cm diep (met glijbanen e.d.), een aantal kleine zwembaden met hydromassage, en twee baden speciaal voor de allerkleinsten.

Het strand bestaat uit verschillende gedeelten, met zand, kiezels en zonneplateau’s. Omdat de zee er ondiep is, kunnen ook jonge kinderen er veilig zwemmen.

Er is een kinderclub, een minidisco, een mini duikclub, een zwemschool en nog veel meer. Het animatieteam organiseert regelmatig sport en spel activiteiten en tussen deze activiteiten door kunnen kinderen terecht in de verschillende speeltuinen en zandbakken. Voor sportievelingen zijn er allerlei soorten sportvelden en ook aan watersportmogelijkheden is er geen gebrek. Camping bekijken.

3. Camping Solaris Sibenik****

Camping Solaris maakt deel uit van Resort Solaris, dat sinds kort Amadria Park heet. In dit resort vind je behalve een grote camping met staanplaatsen ook stacaravans, glamping tenten, hotels (inclusief een speciaal kinderhotel) en appartementen. Er kunnen 2700 gasten verblijven op de camping.

De leukste attractie voor kinderen is het aquapark (een dagkaartje kost 10 tot 15 euro) maar er zijn ook meerdere gratis zwembaden te vinden in het resort. Er is een ruime keuze aan stranden over een lengte van 4km, van (ondiepe) zandstranden tot kiezelstranden en plateaustranden. In het geval van slecht weer is er een overdekt zwembad in het wellness centrum (tegen betaling) en bovendien zijn er andere indoor activiteiten mogelijk. Er is een minigolfbaan met piratenthema, er zijn meerdere speeltuinen en gasten kunnen rond de eilanden varen met de speciale piratenboot van het resort. Uiteraard zijn er ook sportvelden en watersportmogelijkheden in het resort.

Voor kinderen van 3 tot 12 jaar is er een miniclub waar ze de hele dag terecht kunnen, 6 dagen per week. Behalve de gebruikelijke sport en spel activiteiten van het animatieteam worden er ook regelmatig workshops gehouden, shows en theatervoorstellingen gegeven, is er een zwemschool en een dansclub voor kinderen, en kan en regelmatig worden gezongen en gedanst tijdens de karaoke feestjes en discoavonden. Tegen betaling is er ook een babysitting service.

Tip: Neem de kinderfietsen mee. Het is een groot resort waar veel te beleven valt maar niet alles ligt dichtbij de camping. Camping bekijken.

4. Camping Bi-Village****

Camping Bi-Village in Fazana, Istrië, heeft een capaciteit van 4400 gasten en biedt staanplaatsen, stacaravans, tenten, bungalows en appartementen. Het kilometerlange kiezelstrand is kindvriendelijk en de drie buitenbaden liggen verdeeld over de camping zodat er altijd wel een bad dichtbij is. De baden hebben verschillende dieptes zodat ze geschikt zijn voor alle leeftijden.

Oudere kinderen kunnen zich helemaal uitleven in het ‘adventure park’ dat bestaat uit een parcours hoog in de bomen, waarbij ze moeten klimmen en balanceren (terwijl ze veilig vastzitten uiteraard). Voor de jongere kinderen zijn er meerdere speeltuinen.

Er zijn 2 voetbalvelden met synthetisch gras, 2 basketbal/volleybal velden, 2 tennisbanen, een game room, minigolf en nog veel meer. Ook kun je kiezen uit meerdere watersportactiviteiten. Er worden regelmatig sportwedstrijden georganiseerd, samen met een heleboel andere leuke activiteiten. De camping heeft hiervoor een internationaal animatieteam van meer dan 50 personen.

Voor de activiteiten met het animatieteam worden kinderen verdeeld over 3 groepen, de Flinky Club voor kinderen van 3 tot 6 jaar, de Teeny club voor kinderen van 7 tot 10 jaar, en de Junior Club voor kinderen van 8 tot 11 jaar. Kids kunnen onder andere lessen volgen in dans, drone vliegen, frisbee, zumba, voetbal, tennis, zeilen, zwemmen, boogschieten en kanovaren. Babysitting service tegen betaling. Camping bekijken.

Zwembad camping Bi Village Fazana

5. Camping Lanterna****

Deze grote camping met ruimte voor wel 10.000 gasten ligt vlakbij het plaatsje Tar in Istrië en niet ver van Porec. Behalve staanplaatsen kun je er stacaravans, glamping tenten, klassieke tenten en caravans huren. In het nieuwe ‘Maro Premium Village’ vind je stacaravans die speciaal voor gezinnen zijn ingericht en zelfs over speelgoed beschikken.

Ondanks dat het een zeer grote camping is, zijn de voorzieningen goed verspreid zodat je nooit ver hoeft te lopen. Er zijn 16 zwembaden in totaal, inclusief een waterspeeltuin met verschillende glijbanen en andere speeltoestellen. De waterspeeltuin is gedeeltelijk overdekt en heeft een diepte van 30 tot 60cm. Het verwarmde water heeft een temperatuur van 30˚C.

Behalve de waterspeeltuin voor jongere kinderen is er ook een waterpark voor het hele gezin, met 8 verschillende baden met dieptes van 20 tot 140cm, voorzien van meerdere glijbanen. Ook deze baden zijn verwarmd, en hebben een temperatuur van 28˚C.

Camping Lanterna heeft een 3km lange kustlijn met goed onderhouden stranden. Je kunt kiezen uit zand, kiezel en rotsstranden, en gasten kunnen zowel in de zon als in de schaduw van de aanwezige bomen liggen. Het zandstrand is ondiep en daarom zeer geschikt voor de allerkleinsten.

Er zijn miniclubs voor verschillende leeftijdsgroepen (van baby’s tot tieners) en er wordt veel georganiseerd voor zowel kinderen, volwassenen als gezinnen. Er zijn sportvelden voor alle populaire sporten, je kunt er kiezen uit verschillende watersporten en ook vind je meerdere speeltuinen verdeeld over de camping. Er worden regelmatig themadagen georganiseerd, feestjes, disco’s en openlucht filmvoorstellingen. Ook op deze camping is babysitting service aanwezig. Camping bekijken.

6. Camping Park Umag****

Slechts een paar kilometer van Umag ligt deze mooie viersterrencamping aan zee. De camping heeft een capaciteit van iets meer dan 6000 gasten en biedt staanplaatsen, stacaravans, glamping tenten en caravans te huur.

Het (onverwarmde) zwembadcomplex is geschikt voor alle leeftijden en biedt diepe on ondiepe baden, met een piratenschip om in te spelen, glijbanen, een waterval en een jacuzzi. Het 3km lange strand bestaat uit kiezels en rotsen en ook gedeeltelijk uit plateau’s.

Wat de oudere kinderen zeker zal aanspreken is het Adrenaline Park (tegen betaling), dat bestaat uit een parcours hoog in de bomen, waarbij ze moeten klimmen en balanceren (terwijl ze veilig vastzitten uiteraard). Ook voor volwassenen is dit een leuke en uitdagende activiteit. Voor de jongere kinderen zijn er meerdere speeltuinen op de camping. Daarnaast is er een game room en een videogame room, zijn er tafeltennistafels, sportvelden, kun je er watersporten beoefenen en duiklessen nemen.

Er worden regelmatig sportwedstrijden en andere groepsactiviteiten georganiseerd en tussen deze activiteiten door kunnen kinderen zich vermaken in de kids clubs voor hun eigen leeftijdsgroep (8 maanden tot 4 jaar, 5 tot 8 jaar, 9 tot 13 jaar en 14 tot 17 jaar). Ze worden vermaakt met spelletjes, knutselactiviteiten, workshops, themafeestjes, zwembadfeestjes, shows, sport en nog veel meer. Babysitting service is aanwezig. Camping bekijken.

7. Camping Bijela Uvala****

Deze populaire camping vlakbij Porec heeft een capaciteit van 6000 gasten en biedt staanplaatsen, stacaravans, caravans en tenten te huur.

De vier zwembaden hebben verschillende dieptes zodat er zowel voor jonge als oudere kinderen leuke zwemmogelijkheden zijn. Ook het kiezelstrand heeft een speciaal gedeelte voor jonge kinderen. Daarnaast zijn er ook stukken strand met rotsen, plateau’s en grasveldjes.

De miniclub, voor kinderen van 4 tot 12 jaar, is zwel ’s ochtends als ’s middags 2 uurtjes open (6 dagen per week). Ze kunnen knutselen, spelletjes doen, sporten en workshops volgen.  ’s Avonds is er een avondprogramma voor de kinderen, waarbij er meestal een kinderdisco of een feestje wordt georganiseerd. Er zijn sportvelden, speeltuinen, trampolines, minigolf, je kunt er paardrijden en kiezen uit verschillende watersporten.

Deze camping biedt wat minder faciliteiten voor gezinnen met jonge kinderen dan de bovengenoemde campings maar het grote voordeel is dat er altijd speelkameraadjes zijn omdat deze camping veel gezinnen aantrekt en ook zeer populair is onder de Nederlanders. Hou je van rust, of kunnen de kinderen ’s avonds moeilijk in slaap komen als er nog veel lawaai is buiten, dan is deze camping minder geschikt omdat er ’s avonds nog veel bedrijvigheid is. Camping bekijken.

Camping Zaton tieners

8. Camping Polari***

Deze camping voor 6000 gasten ligt 3km ten zuiden van Rovinj en heeft een 2km lang strand met kiezels, rotsen en zonneplateau’s. Er is een speciaal kinderstrand en volop mogelijkheden om in de schaduw te liggen. Op camping Polari kun je staanplaatsen, stacaravans en glamping tenten huren.

Het grote buitenbad heeft een diepte van 130cm en het speciale kinderbad is 45cm diep en voorzien van speelattributen. Daarnaast is er ook nog een zogenaamd ‘spray park’ dat bestaat uit een waterspeeltuin met glijbanen en andere speelattributen, en drie zwembaden: een kinderbad van 30cm diep, een zwembad van 130cm diep en een speciaal duikbad van 340cm diep.

Er zijn meerdere speeltuinen verdeeld over de camping en bovendien zijn er Engelstalige miniclubs voor verschillende leeftijdsgroepen: kinderen tot 6 jaar, kinderen van 6 tot 12 jaar en kinderen van 12 tot 17 jaar. Behalve spel, sport en knutselactiviteiten worden er ook workshops, filmavonden, feestavonden, disco’s, talentenshows en nog veel meer georganiseerd.

Er zijn meerdere sportvelden op de camping voor allerlei sporten, er kunnen watersporten beoefend worden, er zijn trampolines, minigolf, karting, paintball, tafeltennis, beachvolleybal en nog veel meer. Het centrum van Rovinj is gemakkelijk wandelend of met de fiets te bereiken, via een speciale promenade langs de zee. Camping bekijken.

9. Camping Vestar****

Deze viersterren camping is een stuk kleiner dan de bovengenoemde, met ruimte voor 2100 gasten. Je kunt er staanplaatsen, stacaravans en glamping tenten huren. Camping Vestar ligt op slechts 5km van Rovinj. Het ondiepe kiezelstrand is ideaal voor jonge kinderen en het strand biedt bovendien ook veel natuurlijke schaduw en een mooi grasveld. Omdat het strand in een baai ligt is de zee er rustig.

Ook op deze camping vind je een ‘spray park’, een soort waterspeeltuin met meerdere speeltoestellen en glijbanen. Er is een zwembad met een diepte van 30cm, een bad met een diepte van 45cm, van 135cm en tenslotte ook een duikbad met een diepte van 340cm.

Er is een miniclub voor kinderen van 4 tot 12 jaar, ze kunnen er iedere ochtend 2 uur terecht, iedere middag 2 uur (met uitzondering van de zaterdag) en iedere avond wordt er ook iets georganiseerd voor de kinderen en voor de tieners, zoals een disco, een filmavond, een talentenshow of een cabaretavond. De begeleiders van de miniclub spreken Engels.

Als de kinderen even een pauze willen van het zwemmen of het spelen in de speeltuin kunnen ze zich ook vermaken met andere activiteiten, zoals verschillende watersporten, beachvolleyval, tennis, tafeltennis of trampolinespringen. Camping bekijken.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

6 Comments

 1. Hallo Karianne!
  Ik heb zo maar een item gekozen uit je blog om je een vraag te stellen. Maar eerst wil ik zeggen dat we net vijf weken met de camper hebben rondgetrokken in een stuk Kroatië: de Dalmatische kust, Istrië, de Plitvitce-meren, de Krka-watervallen en Zagreb. Kroatië is ons héél erg bevallen! En ik heb veel nuttige en interessante informatie gevonden op je blog. Bedankt daarvoor!
  Nu mijn vraag: we hebben verschillende keren onderweg – langs gewone wegen, langs de autostrades – het cijfer 1950 zien staan. Ik dacht, oh, ze kennen hier mijn geboortejaar ;-), maar … waar staat dat getal voor?
  Bedankt alvast voor het antwoord!
  Els

  • Beste Els, bedankt voor je compliment over de site!
   In 1950 werd Torcida Split opgericht, de supportersclub van de voetbalclub Hajduk Split. Ik neem aan dat jullie muurschilderingen van de club hebben gezien, die op veel plaatsen te vinden zijn.
   Op 28.10.2020 bestond Torcida 70 jaar, wat op een indrukwekkende manier werd gevierd in Split. Hier kun je mooie beelden daarvan bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=kkftqe1g-gM&ab_channel=KNTorcidaSplit
   Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Bedankt voor het antwoord, Karianne! Leuk om dat weten. Voetbal’graffiti’ vind je veel in de straten van sommige stadjes van Dalmatië, vind ik.
    Mag ik misschien suggesties doen voor boeken van Kroatische schrijvers? Misschien zijn er bloglezers die zich zoals ik graag inleven in het land dat ze bezoeken door native writers te lezen. Er zijn meerdere vertaalde werken, maar ik heb de vlg boeken gelezen:
    – Vaarwel, Cowboy van Olja Savicevic, is een poëtische arthouse-western, gesitueerd in de plakkerige, geheimzinnige en bloederige steegjes van het hedendaagse Split, waar de Balkanoorlog nog alom voelbaar is.
    – Ministerie van pijn van Dubravka Ugresic. Een uit Joegoslavië gevluchte docente voelt zich in Amsterdam erg ontheemd.
    – De poppenspeler en de duivelin van Johan De Boose: reis naar de schimmen van Kroatië, literaire non-fictie. Johan De Boose is geen Kroaat, maar een Vlaamse Balkankenner.
    Zo ben ik ook in mijn hoofd door Kroatië gereisd!
    Groeten
    Els

 2. Hi Karianne,
  Ook wij vertrekken richting Kroatië volgende maand voor twee weken met onze kids. We gaan naar camping Valkanela, ken je die camping?! Het wordt onze eerste vakantie met de auto, ik lees veel info op de site. Moeten we nog met bepaalde dingen rekening houden?
  Mvg Patricia.

  • Beste Patricia, omdat ik hier woon heb ik geen persoonlijke ervaring met de campings in Kroatie, kamperen is voor ons niet nodig 🙂
   Het is een van de betere campings, die al prijzen heeft gewonnen en volgens mij hebben ze ook een vrij nieuw zwembadcomplex. Voor de beste tips over reizen met de auto naar Kroatie raad ik je aan om lid te worden van de ‘Kroatie Forum’ Facebook groep, de leden delen veel tips met elkaar over de routes, reistijden, overnachtingsplekken onderweg enz enz. Wij rijden zelf nooit in het hoogseizoen naar Nederland maar juist in de andere schoolvakanties die ze hier hebben (kerst of pasen) en dan is de reis niet te vergelijken met het hoogseizoen.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text