Zarečki Krov – een bijzonder zwemplekje vlakbij Pazin

/
6680 Views

Ben je in het binnenland van Istrië, in de buurt van Pazin, en kun je wel wat verkoeling gebruiken, dan moet je zeker Zarečki Krov bezoeken.

In de Pazinčica rivier, 3km van Pazin, vind je dit bijzondere natuurverschijnsel; een tien meter hoge waterval boven een grot die eruitziet als een dak (vandaar de naam ‘krov’, dat ‘dak’ betekent). Het is een van de grootste watervallen in Istrië.

Waterval Zarecki Krov

De waterval komt uit in een meer met een diepte van wel 10 meter, waardoor het een uitstekende plek is om van boven op de waterval naar beneden te duiken. De kracht van de waterval verschilt per seizoen, in de zomer kan de waterval zelfs tijdelijk droogvallen.

Het is een geliefde plek onder locals en toeristen, die er graag komen zwemmen, duiken, zonnebaden, klimmen en wandelen in de mooie natuur. Een van de klimroutes die je er vindt, gaat via het plafond van de grot, en staat bekend als de moeilijkste klimroute in heel Kroatië.

Zarečki Krov ligt aan aan populaire hiking route, genaamd ‘Dolinom mlinova’ (vallei van de watermolens), die ook op warme zomerdagen gewandeld kan worden omdat er veel natuurlijke schaduw is op de route. Alleen tijdens regenachtige periodes moet de wandelroute vermeden worden, vanwege het ontstaan van modderpoelen wanneer de rivier buiten haar oevers treedt.

Een andere interessante wandelroute in de omgeving is de wandelroute van de zeven watervallen, die begint en eindigt in Pazin.

Waterval Zarecki Krov 2

Om deze zwemplek te bereiken vanuit Pazin neem je de oude weg van Pazin naar Cerovlje. Ter hoogte van de laatste huizen in Pazin neem je aan je linkerhand een onverharde weg. De GPS locatie van de afslag is 45.246281, 13.960770.

Bereik je de spoorbrug over de rivier dan ben je al iets te ver. Na ongeveer 100m rijden over de onverharde weg kom je uit bij de waterval. De GPS locatie van de waterval is 45.248964, 13.961552.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text