Zrće, het non-stop party strand van Kroatië

/
1028 Views

Zoals je in ons artikel over uitgaan in Kroatië al wel hebt kunnen lezen, zijn er meerdere bruisende kustplaatsen waar je prima kunt stappen en die geschikt zijn voor alle leeftijden. Bovendien is Kroatië een zeer populaire bestemming voor liefhebbers van muziekfestivals. Maar Kroatië biedt geen plaatsen zoals Ibiza, Salou of Lloret de Mar bijvoorbeeld, waar alles in het teken staat van jongeren en feesten.

Tenzij je Zrće meerekent…..

Zrće (spreek uit: Zrtje) is het non-stop party strand van Kroatië, gelegen in het plaatsje Novalja op het eiland Pag.

Hier kun je feesten tot je erbij neervalt. Een 1 km lang kiezelstrand met openlucht nachtclubs, VIP zones, vele muziekfestivals, non-stop party’s, wereldberoemde Dj’s, zwembaden, restaurants, bars, cafés, sport, watersport, bungeejumping en noem maar op, bijna alles is mogelijk.

Hideout Festival in Kroatie

Bekende muziekfestivals die op Zrće plaatsvinden zijn onder andere Spring Break, Hideout, Fresh Island, Area 4 en Loveweek (hier vind je alle muziekfestivals in Kroatië op een rijtje).

De clubs Aquarius, Kalypso, Noa en Papaya bieden dansvloeren, cabana’s en ligbedden op het strand, foamparties en poolparties, vuurwerk, chill-out zones en natuurlijk de beste Dj’s, artiesten en dansers.

De gemiddelde leeftijd op Zrće is 18/22 jaar en er komen in het hoogseizoen tot wel 7000 bezoekers per dag, maar er wordt de laatste tijd vaak gemeld dat er aanzienlijk meer jonge mannen dan vrouwen naartoe komen. We raden het daarom niet aan om als jonge vrouw alleen naar Zrće te gaan (ook al is er, voor zover wij weten, nog nooit iets gebeurd).

Zrce feeststrand Kroatie

Hoe bereik je het strand

Het strand ligt 2km van het plaatsje Novalja, waar veel privé accommodatie te vinden is. Een taxi van Novalja naar het Zrće strand kost ongeveer 100 kuna (€15), terwijl een busticket ongeveer €2 tot €4 kost.

Aanbieders van tickets voor muziekfestivals op Zrće bieden vaak ook buspassen aan voor de shuttlebussen die rijden tijdens muziekfestivals maar deze kunnen wel €40 kosten (voor meerdere dagen onbeperkt gebruik maken van de bus), dus reken eerst even uit hoe vaak je van de bus gebruik wilt gaan maken en welke optie voordeliger is.

Muziekfestivals Zrce Novalja

Uiteraard kun je ook wandelen van Novalja naar Zrće, als je flinkt doorloopt doe je er een half uur over.

Op de website van de busservice van Novalja, City Bus Novalja, kun je de dienstregeling voor bussen tussen Novalja en Zrće bekijken. Op dit moment (februari 2019) is er nog geen dienstregeling op de site geplaatst voor het zomerseizoen van 2019 dus zul je nog een beetje geduld moeten hebben.

Wie liever gaat kamperen (ipv gebruik te maken van privé accommodatie) kan terecht op camping Strasko. Deze camping ligt 1km buiten het plaatsje Novalja en 3km van het Zrće strand. Je kunt gemakkelijk van de camping naar het plaatsje Novalja wandelen of fietsen, of het speciale toeristentreintje nemen.

Over Novalja

Novalja is een toeristisch plaatsje waar ook veel gezinnen vakantie vieren, vanwege de mooie kiezelstranden en de ondiepe zee. Het centrum van Novalja is niet groot maar wel gezellig met veel restaurants en cafés.

Het eiland Pag heeft een brugverbinding met het vasteland, waardoor je dus gemakkelijk met de auto, bus of taxi naar Novalja kunt reizen. De dichtstbijzijnde stad is Zadar, en vanuit Nederland zijn er de hele zomer door vluchten naar Zadar, onder andere van Transavia (Rotterdam – Zadar) en Ryanair (Eindhoven – Zadar). Hier lees je meer over hoe je Novalja kunt bereiken.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text