De Groene Markt in Split

/
28315 Views

Op de Groene Markt in Split kun je allerlei soorten groente en fruit, olijfolie, rakija, souvenirs, kleding, bloemen en nog veel meer kopen. Zoals je op de foto’s kun zien doen de marktvrouwen altijd hun best om hun koopwaar op een zo mooi mogelijke manier te presenteren, zelfs in de winter.

De markt is iedere dag open van half zeven ‘s ochtends tot ‘s avonds laat maar als je groente of bloemen wilt kopen moet je wel voor het middaguur de markt bezoeken.

Hier zijn een aantal Kroatische woorden die je kunt gebruiken tijdens het winkelen op de markt:

 • Koliko košta? – hoeveel kost het?
 • Domaći – ‘plaatselijk’ (een heel belangrijk woord in Kroatie, betekenis: eigen oogst/zelf gemaakt – ‘domaci’ betekent meestal dus ook ‘biologisch’)
 • Kilo i po – anderhalve kilo

Met deze nieuwe woordenkennis moet je je nu kunnen redden als je in Split, of ergens anders in Kroatië, booschappen gaat doen op de markt (-:

 

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

11 Comments

 1. Hallo Karianne,

  Proficiat met uw website, het is een zeer nuttig hulpmiddel om een reis door Kroatië te plannen.
  We zouden in Juni een dagtrip willen maken vanuit Split naar het eiland Brac. Normaal zou ik dit met de auto doen, maar ik denk eraan om het eiland per scooter te verkennen. Is dit goed te doen en weet jij soms of ik in Supetar ergens een scooter kan huren of moet ik dit reeds in Split doen? Ken je soms goede adresjes waar ik een scooter kan huren? Is het nodig om, indien ik niet met de auto op de veerboot ga, reeds op voorhand online tickets voor de overtocht te boeken?
  Alvast bedankt,
  Luc en Kathleen

  • Beste Luc en Kathleen, bedankt voor jullie compliment over de site! Er zijn meerdere rent-a-scooter services in Supetar, ook vlak naast de veerboot haven. Zoek online op “rent a scooter Supetar Brac” en je zult genoeg keuze hebben. De scooter is een goede manier om het eiland te verkennen en is veel info te vinden op internet over leuke routes om te rijden. In het zomerseizoen is het altijd een goed idee om al van tevoren tickets voor de veerboot te boeken. Vriendelijke groeten, Karianne.

 2. Goedemiddag,

  Wij zijn in Split met een groep van 12 en logeren 1 nacht in Hotel Azur Palace. Wij willen graag de Groene markt bezoeken. Kunt u aangeven of dit op loopafstand is?

  • Beste Julie, ik ken de meeste hotels in Split niet bij naam. De groene markt ligt vlak naast het paleis van Diocletianus, aan het einde van de boulevard (vlakbij de veerboothaven). Op de website van het hotel zullen ze vast wel vermelden hoe lang/ver het lopen is naar het centrum neem ik aan, en anders kun je het gemakkelijk opzoeken op Google Maps of vragen bij de receptie. Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Hartelijk dank! Weet jij toevallig een leuke lunchgelegenheid in de buurt van de Groene markt of langs het water in de buurt, voor een groep van 11?

    • Beste Julie, de Groene Markt ligt vlak naast de boulevard waar je veel restaurants vindt. Hier is het erg leuk om te eten vanwege het prachtige uitzicht. Je betaalt uiteraard iets meer voor je eten vanwege de locatie, maar het centrum is erg klein dus je vindt op loopafstand ook heel veel andere restaurants, die geen uitzicht op zee hebben en waar je dus iets minder geld kwijt bent. ‘Bokeria’ is een goed restaurant in het centrum, en ‘Brasserie on 7’ aan de boulevard, om maar een paar voorbeelden te noemen. Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Beste Joey, de boulevard helemaal uit lopen (richting de veerboothaven) en dan vind je aan het einde de markt aan je linkerhand. Vriendelijke groeten, Karianne.

 3. Hoi, leuke site! Ben al een paar keer in Kroatie geweest en vind het super!!
  Wilde even zeggen dat het shopping gedeelte kan worden geupdate want er is een een super groot en mooi nieuw winkel centrum in Split bij gekomen namelijk Mallofsplit 😉

  Groetjes!

  • Beste Debby, bedankt voor je compliment over de site en voor je tip! Ik ben het weekend na de opening van Mall of Split er al geweest maar heb helaas nog geen tijd gehad om een update te schrijven op de website. Zal ik snel een keer doen! Vriendelijke groeten, Karianne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text