Geselecteerd »

| 385 Comments | 433.407 views

Het is geen wonder dat zo’n prachtig en veelzijdig land als Kroatië ieder jaar weer de harten van vele nieuwe bezoekers steelt. Dat één relatief klein land zoveel verschillende klimaten en landschappen kan bieden is …

Lees het volledige verhaal »
Bestemmingen

Kroatië is een veelzijdig land. Meer over Istrië, Kvarner, Lika, Dalmatië en continentaal Kroatië.

Bezienswaardigheden

Ontdek Kroatië's prachtige stranden, eilanden, nationale parken en actieve vakanties.

Ervaar Kroatië

Lees meer over de Kroatische keuken, cultuur, uitgaan, festivals en tradities.

Accommodatie

Alles over campings, privé accommodatie, hotels en resorts in Kroatië.

Vakantietips

Handige tips, info en weetjes over Kroatië voor een geslaagde vakantie.

Home » Cultuur en Tradities, Ervaar Kroatië

Waar vier je Oud en Nieuw in Kroatië?

Ingediend door | 4.023 views

Kroatië heeft de laatste jaren echt een goede reputatie opgebouwd als party bestemming met populaire  muziekfestivals op de beste lokaties. Maar ook tijdens de feestdagen laten de Kroaten zien dat ze goede sfeermakers zijn. ‘The place to be’ voor oudejaarsavond in Kroatië is Dubrovnik. Dubrovnik staat bekend als de beste plek om Oud & Nieuw te vieren langs de hele Adriatische kust. Milde wintertemperaturen, een prachtig decor, een gezellige mix van Kroaten en vakantiegangers, glaasje glühwijn erbij en het feest kan beginnen.

Oudejaarsavond Dubrovnik

De meeste hotels en clubs in de stad zijn open en organiseren speciale Oud en Nieuw evenementen (wel vantevoren boeken!) en mensen komen gezellig samen op het Stradun in het centrum, waar live muziek wordt gespeeld (Kroatische rock, pop en traditionele klapa) en vele kraampjes zijn opgesteld om mensen te voorzien van de lekkerste hapjes en drankjes. Als letterlijke ‘klap op de vuurpijl’ wordt er om 12 uur vuurwerk afgestoken en daarna barst het feest los in de vele bars en clubs waar de champagne rijkelijk zal vloeien tot in de vroege uurtjes. De volgende dag gaat het feest nog even door op het Stradun met het Nieuwjaarsconcert van het symfonieorkest van Dubrovnik.

In alle grote plaatsen en steden langs de kust van Kroatië, en natuurlijk ook in Zagreb, is er een goede sfeer op oudejaarsavond. Met live muziek, openlucht concerten, feesttenten, kerstmarkten, ijsbanen, traditionele hapjes en drankjes en natuurlijk vuurwerk. De meeste gezellige drukte kun je verwachten in Zagreb, Rovinj, Rijeka, Zadar, Split en Dubrovnik, maar ook in andere kustplaatsen is genoeg te beleven (zoals bijv. in Opatija, Pula, Porec en Sibenik).

Oud en nieuw in Split Kroatie

Luxe hotels aan de kust, en in Zagreb, bieden speciale oud en nieuw arrangementen aan met gala diners, live muziek en entertainment, gratis gebruik van spa en wellness faciliteiten en soms ook speciale casino aanbiedingen. Je hoeft niet bang te zijn dat het niet druk genoeg zal zijn in hotels met Oud en Nieuw want ook de Kroaten houden ervan om Oud en Nieuw door te brengen in een hotel vanwege de gezellige sfeer en de festiviteiten.

Laat het feest maar beginnen!

Sretna Nova Godina! Gelukkig Nieuwjaar!

Oud en nieuw in Dubrovnik

Tags:

Laat een reactie achter!

Omdat ik weinig vrije tijd heb en veel vragen ontvang, vraag ik jullie om eerst even dit korte advies te lezen. Bedankt voor jullie geduld en begrip!

Wees aardig. Blijf on topic. Geen spam. U kunt zich ook opgeven voor onze Comments Feed via RSS.

Je kunt deze tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om uw eigen te krijgen wereldwijd erkende-avatar, dan kunt u zich registreren op Gravatar.

Waardeer je onze site? Steun ons met een '+1' of een 'like'.