Waar vier je Oud en Nieuw in Kroatië?

/
10599 Views

Kroatië heeft de laatste jaren echt een goede reputatie opgebouwd als party bestemming met populaire  muziekfestivals op de beste lokaties. Maar ook tijdens de feestdagen laten de Kroaten zien dat ze goede sfeermakers zijn. ‘The place to be’ voor oudejaarsavond in Kroatië is Dubrovnik. Dubrovnik staat bekend als de beste plek om Oud & Nieuw te vieren langs de hele Adriatische kust. Milde wintertemperaturen, een prachtig decor, een gezellige mix van Kroaten en vakantiegangers, glaasje glühwijn erbij en het feest kan beginnen.

Oudejaarsavond Dubrovnik

De meeste hotels en clubs in de stad zijn open en organiseren speciale Oud en Nieuw evenementen (wel vantevoren boeken!) en mensen komen gezellig samen op het Stradun in het centrum, waar live muziek wordt gespeeld (Kroatische rock, pop en traditionele klapa) en vele kraampjes zijn opgesteld om mensen te voorzien van de lekkerste hapjes en drankjes. Als letterlijke ‘klap op de vuurpijl’ wordt er om 12 uur vuurwerk afgestoken en daarna barst het feest los in de vele bars en clubs waar de champagne rijkelijk zal vloeien tot in de vroege uurtjes. De volgende dag gaat het feest nog even door op het Stradun met het Nieuwjaarsconcert van het symfonieorkest van Dubrovnik.

In alle grote plaatsen en steden langs de kust van Kroatië, en natuurlijk ook in Zagreb, is er een goede sfeer op oudejaarsavond. Met live muziek, openlucht concerten, feesttenten, kerstmarkten, ijsbanen, traditionele hapjes en drankjes en natuurlijk vuurwerk. De meeste gezellige drukte kun je verwachten in Zagreb, Rovinj, Rijeka, Zadar, Split en Dubrovnik, maar ook in andere kustplaatsen is genoeg te beleven (zoals bijv. in Opatija, Pula, Porec en Sibenik).

Oud en nieuw in Split Kroatie

Luxe hotels aan de kust, en in Zagreb, bieden speciale oud en nieuw arrangementen aan met gala diners, live muziek en entertainment, gratis gebruik van spa en wellness faciliteiten en soms ook speciale casino aanbiedingen. Je hoeft niet bang te zijn dat het niet druk genoeg zal zijn in hotels met Oud en Nieuw want ook de Kroaten houden ervan om Oud en Nieuw door te brengen in een hotel vanwege de gezellige sfeer en de festiviteiten. Benieuwd hoe de Kroaten thuis Oud en Nieuw vieren? Lees het hier.

Laat het feest maar beginnen!

Sretna Nova Godina! Gelukkig Nieuwjaar!

Oud en nieuw in Dubrovnik

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

2 Comments

  1. Ik wil graag wat vragen ivm onze voorgenomen verhuizing naar kroatie. Heb al veel gevonden op deze site maar waar kan ik nog mijn vragen stellen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text