Omiš – Kroatië’s piratenstad

/
11637 Views

Omiš is een kleine havenplaats aan de monding van de Cetina rivier in de kuststreek Poljica, 26km ten zuidoosten van Split. In de 13e en 14e eeuw was Omiš the thuisbasis van piraten (Omiški gusari) die hun snelle schip genaamd ‘Sagittae’ (de Pijl) gebruikten om handelsschepen aan te vallen aan de monding van de rivier. Als ze eenmaal hadden toegeslagen, vluchtten ze snel de Cetina rivier op, waar de handelsschepen hen niet konden achtervolgen.

Omis - Kroatie's piratenstadIn deze tijd waren de piraten van Omiš de meest gevreesde piraten langs de Adriatische kust. Handelsrepublieken zoals Venetië en Dubrovnik sloten overeenkomsten met hen om aanvallen te voorkomen, waarvoor de piraten hoge belastingen moesten betalen. De republiek Venetië en de Paus probeerden een einde te maken aan de overvallen door kruisvaarders op de piraten af te sturen. De kruisvaarders verloren de eerste strijde maar tijdens de tweede strijd slaagden ze erin om de piraten te verslaan.

Hierna werd Omiš deel van het Koninkrijk van Bosnië en later werd het verkocht aan de Republiek Venetië. Na de val van Venetië werd Omiš, samen met andere delen van Kroatië, deel van het Oostenrijkse keizerrijk en het bleef onder Oostenrijks bestuur tot aan de Eerste Wereldoorlog (met uitzondering van een 10-jarige periode aan het begin van de 19e eeuw toen Omiš door Frankrijk werd bestuurd).

Het Omiš van nu

Tegenwoordig is Omiš een populaire vakantiebestemming. Het inwonertal van ongeveer 15.000 verdrievoudigd tijdens het hoogseizoen en de meeste toeristen verblijven in privé-accommodatie en familiepensions omdat er niet zoveel hotels in de omgeving zijn. Het toerisme is de grootste bron van inkomen, maar ook landbouw, visserij en de textiel- en voedingsmiddelen industrie zijn aanwezig.

Tijdens het winterseizoen is het erg rustig in Omiš, maar vanaf april/mei wordt de zeetemperatuur aangenamer en beginnen de eerste badgasten (uit Split bijvoorbeeld) naar Omiš te komen om te zonnebaden op de zandstranden en te zwemmen in de zee. Ook beginnen de bergklimmers uit verschillende landen te arriveren om de steile rotsen en klippen achter de oude plaatsje te beklimmen. Ook kun je in het voorjaar de sport activiteiten zoals raften, canyoning, etc. weer tot bloei zien komen.

OmisWat valt er te zien (en te doen) in Omiš:

Dankzij de ligging aan de monding van de Cetina rivier heeft Omiš veel te bieden wat befreft cultuur en historische gebouwen. De volgende gebouwen zijn echt een aanrader om te bezoeken:

 1. Het Mirabella Fort is een 13e eeuws fort dat achter het oude centrum van Omiš ligt. Je vindt het fort door de trappen naast de St. Michael kerk in het centrum te volgen. Toegang tot het fort kost 10 kuna en voor dat geld krijg je veel lichaamsbeweging (veel trappen) en een prachtig uitzicht over Omiš.
 2. Kerken: er zijn meerdere mooie kerken te vinden in Omiš, inclusief een oud Franciscanen klooster dat een kunstcollectie heeft en een bibliotheek met oude Turkse documenten.
 3. Het Starigrad Fort (Fortica) beklimmen is een unieke ervaring, maar wel eentje waarvoor je in goede conditie moet zijn. Dit 15e eeuwse fort ligt op de top van een berg achter het oude centrum. Het duurt ongeveer een uur om naar boven te klimmen maar dit is zeker de moeite waard.
 4. Omiš Zomer Festival: in het zomerseizoen is er altijd wel iets leuks te doen in het centrum van Omiš, zoals bijvoorbeeld het Klapa Festival (a capella zang) dat plaatsvindt in kerken en op pleinen in het oude centrum.

Vakantie in OmisAls je van sport en avontuur houdt dan heb je veel mogelijkheden in Omiš. In de Cetina kloof worden de volgende sporten beoefend:

 1. Rafting: op meerdere tijdstippen per dag kun je vanuit het centrum vertrekken. Het raften duurt ongeveer 4 tot 5 uur en is voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.
 2. Canyoning: ik heb dit zelf nog niet geprobeerd maar het schijnt erg leuk te zijn. Er worden canyoning activiteiten aangeboden van April tot eind September en je moet minimaal 14 jaar oud zijn om deel te nemen.
 3. Andere sporten zoals duiken, hiking, paragliding en natuurlijk klimmen. Op de stranden van Omiš kun je verschillende watersporten beoefenen.

Piraten activiteiten in Omiš:

Als je Omiš bezoekt kun je haast niet om haar piratengeschiedenis heen en dat komt niet alleen door de piratensouvenirs die je er kunt kopen. Tijdens het zomerseizoen vinden er verschillende activiteiten plaats die met het piratenverleden van Omiš te maken hebben.

Tijdens de zomer is er bijvoorbeeld een wekelijkse piratenavond waarbij bezoekers kunnen genieten van het gezelschap van de gevreesde Piraten van Omiš. Hier kun je lezen over onze eigen ervaring met de Piratenavond.

In augustus is er een piratenweekend met een piratenavond, in dit weekend kun je getuige zijn van een piraten triathlon, een zeeslag waarbij de piraten een Venetiaans handelsschip aanvallen en nog veel meer andere activiteiten.

Waar kun je uit eten in Omiš?

Er zijn erg goede restaurants te vinden in Omiš, vooral in het oude centrum waar de hoofdstraat volgepakt is met terrasjes in de zomer. Maar als je een auto tot je beschikking hebt dan kan ik de volgende drie restaurants in de Cetina kloof aanbevelen. Deze restaurants zijn vooral geschikt voor families met kinderen.

 1. Restaurant Kremenko (Restaurant Flintstone) in Svinisce ligt 12km de kloof in. Het hele restaurant is in Flintstone stijl en bovendien is het eten erg lekker. Erg leuk voor de kinderen. Tijdens de zomer kun je met de ‘Flintstone-bus’ van camping Galeb naar het restaurant en weer terug.
 2. Restaurant Radmanova Mlinice (Radman’s molens) ligt 6km de kloof in. Het is een restaurant in de buitenlucht bij een oude molen. Het is een perfecte plek om bijvoorbeeld forel te eten. Ook serveert men er zelfgemaakte specialiteiten zoals Dalmatische ‘Peka’. Veel van de rafting groepen komen aan het einde van hun dag hier eten.
 3. Restaurant Kaštil Slanica ligt 4km de kloof in, in een prachtige omgeving aan de oever van de rivier. Hier kun je van een buffet van heerlijke plaatselijke gerechten genieten.

Parkeren in Omiš:

Er zijn drie grote parkeerplaatsen in Omiš, de grootste is aan de Split-zijde van de Cetina rivier, ongeveer 100m voor de brug. Parkeren kost 4 kuna per uur en het is 400m lopen tot het oude centrum.

Voor de tweede parkeergelegenheid moet je linksaf slaan net na de brug, volg de weg voor ongeveer 200m en ga door de tunnel. Aan de andere kant van de tunnel kun je parkeren.

Voor de derde parkeergelegenheid sla je rechtsaf bij het tweede verkeerslicht na de brug. Hier kun je aan beide kanten van de weg parkeren en je kunt betalen bij de parkeermeters (met muntgeld). Er wordt ‘s zomers veel gecontroleerd dus ik raad wel aan om genoeg geld in de meter te gooien.

De stranden van Omiš:

Lijkt 1.5km aan zandstranden je wel wat? Dan moet je zeker Omiš als vakantiebestemming kiezen!

Velika Plaža (‘het grote strand’): dit 700m lange zandstrand ligt in het centrum van Omiš, op loopafstand voor iedereen die aan de zuidkant van de brug verblijft. Het is een zeer geschikt stand voor families met kleine kinderen, die heerlijk in het zand kunnen spelen. Op het strand is een speeltuin en verschillende activiteiten zoals volleybal, voetbal en windsurfen.

Slavinj strand en Brzet strand: zijn kiezenstranden op 10 minuten loopafstand van het centrum van Omiš in zuidelijke richting. Dit strand biedt veel natuurlijke schaduw van dennebomen.

Het strand van Camping Galeb: dit is mijn favoriete strand. Het begint voor de camping en loopt nog 300 tot 400 meter door richting Split. Je moet je auto parkeren langs de hoofdweg maar als je op tijd komt kun je altijd wel een plekje vinden om te parkeren. Er zijn jonge bomen geplant op het strand om wat schaduw te geven en je kunt ligstoelen en parasols huren bij de snackbar op het strand. Er is ook een zoutwaterzwembad waar je kunt ontspannen met een drankje.

Let op: de zeewatertemperatuur in Omiš is altijd iets lager dan in andere plaatsen langs de kust omdat er bij Omiš vers water van de Cetina rivier de zee in stroomt. Het rivierwater heeft een temperatuur van slechts 16 tot 18 graden als het de zee bereikt. Dus als de zeetemperatuur in Split bijvoorbeeld 25 graden is dan is het in Omiš ongeveer 22 tot 23 graden.

Hoe bereik je Omiš?

Met de auto: vanaf de snelweg A1 (Zagreb – Split – Dubrovnik) neem je de afslag Split/Dugopolje. Dan is het nog een rit van 35km naar Omiš. Een andere optie is de afslag Bisko.

Omdat het in de zomer erg druk kan zijn op de kustweg tussen Split en Omiš kun je ook een andere route nemen naar Omiš, hiervoor moet je afslaan in Stobreć en richting Žrnovnica rijden (op de kaart hieronder kun je zien waar je moet afslaan).

Met het vliegtuig: Omiš ligt ongeveer 45km van het vliegveld in Kaštel Štafilić. Met de taxi kost het ongeveer 400 tot 500 kuna om naar Omiš te gaan. Ik raad je aan om een transfer te boeken of om met de taxi naar Split te gaan en van daaruit met de bus naar Omiš

Met de bus: busnr 60 rijdt ieder half uur (van 6 uur ‘s ochtends tot middernacht) van Split naar Omiš en vervogens door naar Ravnički. Je doet er ongeveer 30 tot 40 minuten over (als het niet druk is op de weg). Een enkele reis kost 20 kuna.

Er rijden ook veel minibusjes van privébedrijven tussen de twee plaatsen. Ze hebben geen vaste dienstregeling en vertekken vanaf het busstation naast de markt in Split.

Excursies vanuit Omiš:

Behalve de activiteiten die ik eerder al noemde zijn de volgende excursies ook zeker de moeite waard.

Vis picnic: vanuit de haven (naast de brandweerkazerne) vanaf de pier naast de brug zijn er verschillende schepen die naar de eilanden Brač en Hvar varen voor een vis picnic (inclusief een lunch met verse vis).

Een uitje naar Split: als je nog niet in Split bent geweest dan moet je zeker een dagje vrijhouden in je vakantieagenda om deze mooie stad met het Paleis van Diocletianus te bezoeken.

Krka watervallen: Ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Omiš maar zeker de moeite waard.

Brela Punta Rata: als je eens een dagje want anders wilt dan de zandstranden van Omiš dan kun je de prachtige kiezelstranden van Brela Punta Rata bezoeken. Het kristalheldere water is ideaal voor snorkelen.

Accommodatie in Omiš:

Er zijn niet zo veel hotels in Omiš dus de meeste toeristen verblijven in privé-accommodatie die je overal in Omiš kunt vinden. Als je binnen het centrum verblijft hoef je maar maximum 500m te lopen naar het dichtstbijzijnde strand.

De prijzen voor accommodatie in Omiš in Dalmatië zijn relatief laag vergeleken met bijvoorbeeld Istrië, vooral als je direct via de eigenaren reserveert.

Campings in Omiš:

Er zijn veel kleine campings te vinden in de Split- Omiš rivièra, vooral in het gebied vlak voor Omiš. Als je graag op een grotere camping wilt staan dan is er Camping Galeb. Wij hebben hier vorig jaar gestaan en ik kan het echt aanbevelen. Camping Galeb OmisTenslotte, als je vragen hebt over vakantie vieren in Omiš, neem dan gerust contact met ons op. We zullen ons best doen om je alle informatie te geven die je nodig hebt.

Geschreven door Morten Smalby

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

25 Comments

 1. Wij gingen eten in het restaurant Kremenko in Konoba.
  Dat restaurant is uit de grotten gehouwen.
  Er vertrekt zelfs een klein busje naar dit restaurant.
  Zeer gezellig!
  Zeker op voorhand reserveren!
  Superlekker!!!!
  Grt

  Sofie

 2. Wij combineren onze Kroatië vakantie altijd met Bosnië. Neum is een leuk grensplaatsje tussen Split en Dubrovnik in maar wat te denken van het prachtige Mostar met zijn hernieuwde brug. Voor een nog mooiere Bosnië belevenis ga je natuurlijk ook nog een dagje naar Sarajevo.

 3. Hallo,wij willen heel graag naar Omis volgend zomer
  heb je een tip voor ons om te overnachten,dit hoeft niet heel duur te zijn omdat we daar toch alleen maar zijn voor het slapen
  dus geen tennisbanen en zwembaden anitmatie etc.

  we gaan naar kroatie per vliegtuig en huren daar een auto

  groetjes Gwendolyn

  • Beste Gwendolyn, omdat ik niet in het toerisme werk weet ik helaas geen adressen van mensen die goede en betaalbare prive accommodatie verhuren, tenzij ze bij ons in de buurt wonen en ik ze persoonlijk ken. Ook krijg ik weinige feedback van lezers op mijn website nadat hun vakantie erop zit (met bijv. tips voor goede accommodatie). Mensen nemen meestal alleen contact op voordat ze op vakantie gaan, omdat ze dan met vragen zitten 🙂 . Maar kijk gerust eens op m’n andere website.nl, daar kun je ook zoeken naar prive accommodatie: https://www.allesoverkroatie.nl/appartementen/. Ik hoop dat je iets geschikts zult vinden! Vriendelijke groeten, Karianne.

 4. Beste Karianne,

  We zijn een gezin met 2 jongens van 5 en 7 jaar die overwegen om deze zomer een ‘mobile home’ te huren op de camping Galeb. De beoordelingen zijn echter zeer wisselend. Weet je of deze camping nu als goed of slecht bekend staat?

  Met vriendelijke groet,
  Susanne

  • Beste Susanne, sorry voor de late reactie. Moeilijke vraag, ik heb even een paar sites met reviews bekeken en zo te zien scoort deze camping goed. Maar mensen hebben natuurlijk altijd verschillende meningen en voorkeuren. Zo kan de één een slechte beoordeling geven omdat een camping te druk is, terwijl een ander een drukke camping juist heel leuk vindt. Ik denk dat je het beste zelf zo veel mogelijk beoordelingen kunt lezen om te zien wat mensen nu precies wel en niet waarderen van deze camping en dat vergelijken met je eigen wensen. Vriendelijke groeten, Karianne.

 5. Hallo

  Wij plannen een reis naar Kroatie deze zomer met onze kindjes (1jr en 5jr). We zouden met het vliegtuig gaan en hadden gedacht om ergens in Omis te verblijven (liefst vakantiehuisje).
  Is Omis geschikt voor kleine kindjes? Ik had nl iets gelezen over het ‘pirateneiland ‘ en onze 5 jarige zoon die waant zich al een echte piraat dus voor hem lijkt me dat dan wel tof, niet?
  Kunnen jullie ons evt contactpersonen doorgeven die daar een vakantiehuis(je)verhuren?
  We zouden ook een auto huren : is het te doen om dan een natuurpark te bezoeken?Tips?

  Alvast bedankt
  Groetjes
  Aline

  • Beste Aline, ik denk dat Omis wel een goede keuze is voor een vakantie met jonge kinderen, er zijn mooie kindvriendelijke stranden en verschillende activiteiten rondom het feit dat het vroeger een piratenstad is geweest. Of er een pirateneiland is weet ik niet, daar heb ik nog nooit iets over gehoord. Wel weet ik dat er steeds minder activiteiten rondom de piraten worden georganiseerd voor kinderen. Wat de reden hiervoor is weet ik niet, misschien is er niet genoeg belangstelling voor. Dit is wat in momenteel kan vinden voor kinderen: https://www.junior-excursions.com/ Wanneer het zomerseizoen nadert moet je maar eens googlen op ‘Omis Pirate Nights’ om te zien of er deze zomer ook weer evenementen in het kader van de piraten worden aangeboden. Dit is nu denk ik nog niet bekend. Deze activiteiten zijn niet speciaal gericht op kinderen maar op alle leeftijden. Ik ken zelf geen mensen die in Omis wonen en daar accommodatie aanbieden. Ben je echt op zoek naar een vakantiewoning of een appartement. Prive appartementen zijn er in overvloed en worden overal op internet aangeboden, maar woningen niet zo veel (omdat die er simpleweg minder zijn) tenzij je echt zoekt naar een luxe villa maar dan betaal je wel heel veel. Met de auto kun je in Midden Dalmatie qua afstand veel doen. Zo ben je vanuit Omis in anderhalf uur bij nationaal park Krka, wat echt een aanrader is. Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Beste familie Meulemans, in Omis zelf zijn volgens mij geen naturistenstranden. Ik denk dat het dichtstbijzijnde naturistenstrand ong. 7 km van Omis af ligt, in het plaatsje Ruskamen. Het strand ligt vlakbij hotel Ruskamen. Ook zijn er veel afgelegen kleine stranden in baaien langs de kust, deze stranden zijn ook ideaal voor naturisten.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 6. Hele mooie website met relevante informatie!
  Fijn om lezen.

  We hebben zelf gekozen voor een strandvakantie in Omis in een kleine camping en dat is ons ontzettend bevallen. Vooral de hygiëne is een pluspunt.

  We zijn echte Italië-freaks, maar Kroatië is ons zo goed bevallen dat we zeker terugkomen.

 7. Hey Karianne! Dank je wel voor de leuke tips! Vorig jaar naar Vodice gegaan, en dit jaar zouden we ofwel naar Omis ofwel naar Makarska gaan. Ken je ook nog een leuk plekje om te snorkelen in de omgeving Omis? groetjes

  • Beste Kim, bedankt voor je compliment over de site! Helaas weet ik zo geen leuke plekken om te snorkelen in Omis. Maar in principe kun je overal langs de kust in Kroatie goed snorkelen omdat de zee overal erg helder is, dat is het grote voordeel van rotsstranden. Misschien dat andere lezers wat tips kunnen geven? Groeten, Karianne.

  • ha Kim,

   via Karianne je vraag gelezen.
   Simpel antwoord, want wij wonen bij Omis, bijna overal kun je snorkelen.
   In de Cetina rivier, erg leuk, zeker als je wat bijzondere plekken weet, maar uiteraard (bijna) overal langs de kust.
   Persoonlijk ga ik liefst naar Brzet, een deel iets buiten Omis (richting Makarska zeg maar).
   Daar is een restaurantje dat Zvizdan heet, en daar is het water helder en rotsig, de leukste pelkken om te snorkelen.
   D’r ligt daar zelfs in ondie water een restant van een scheepswrak, maar in het algemeen is dat een prima snorkelplek.
   En ben je het water even zat, dat restaurantje ligt met z’n terras pal aan het kiezelstrand.
   In Makarska is meer vertier dan in Omis, echter, de Cetina canyon bij Omis is schitterend.
   Raften, canyoning, kanoen, kortom een schitterend gebied.
   Als je wilt snorkelen, zoek het dan niet bij de zandstranden, daar is het water iets minder rijk aan visjes, zoek het (overal) in baaitjes, met rotsen aan het water.
   En als je durft, tik dan onder water een zee-egel stuk met een steen en binnen de kortste keren heb je allerlei visjes die de buit van afstand ruiken.
   Wil je mee dan snorkelen, dan zijn er op diverse plaatsen duikscholen, stuk voor stuk de moeite waard !
   Veel plezier, groeten Pim (een gepensioneerde nederlander).

   • Beste Pim,
    We hebben je raad goed opgevolgd en we hebben een mooie vakantie gehad in omis. Het kiezelstrand in brez was echt typisch kroatisch met leuk restaurant en mooie snorkelplaats. Voor volgend jaar gaan we weer naar Kroatië.
    Ken jij nog goeie duikplaatsen, typisch kroatisch of echte plekjes die de moeite waard zijn.

    Groeten, als ik gepensioneerd ben wil ik ook in Kroatië zijn.

   • Hallo Pim,
    Aangezien je in Omis woont, kan je onze vraag misschien ook beantwoorden. Wij willen deze zomer graag een daguitstapje naar Omis maken en in ieder geval eten bij Radmanove Mlinice. We zouden het leuk vinden om dit te combineren met een rustig boottochtje en/of kanotrip over de Cetina. Nu zie ik wel veel kanotrips, maar daar passen maar 2 personen in 1 kano. Wij zijn met 2 volwassenen en 3 kinderen (9, 10 en 12 jaar). Een boottocht kan ik op internet niet vinden. Heb jij tips voor ons?

    Alvast bedankt!
    Groet,
    Herma

 8. Wat een mooie site allereerst. Zelf organiseren we vanaf 2013 actieve jongerenvakanties in Split. Nu zie ik dat 1 van jullie gezinnen hier woont en vraag ik me af welke evenementen in de zomervakantie nu echt niet te missen zijn voor jongeren?

  • Beste,
   Bedankt voor je compliment over de site. Speciale evenementen voor jongeren in Split zijn er niet zoveel. Er worden veel evenementen georganiseerd, maar die zijn bijna allemaal voor een breed publiek. Bijv. het zomerfestival in juli en augustus (met live muziek optredens zoals concerten, ballet, opera etc) en het zomer salsa festival in augustus met optredens, workshops en party’s in het teken van (salsa) dansen.
   Speciaal voor jongeren is er ieder jaar mid-augustus het ‘Discotheque Riva’ evenement, waarbij bekende DJ’s optreden op een groot podium op de boulevard in het oude centrum. Een groot deel van de boulevard is voor dit evenement afgezet en je moet dus een entreekaartje kopen om naar binnen te kunnen. Het eiland Hvar is ook een populaire bestemming voor jongeren vanwege het bruisende nachtleven. Hvar is heel snel en gemakkelijk te bereiken met de veerboot vanuit Split. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Heb je verder nog vragen, laat het ons dan gerust weten. Groeten, Karianne.

  • Beste Simi,

   mocht je interesse hebben, d’r is een organisatie die low budget sociaal jeugdtourisme organiseert.
   Náár Kroatie, maar ook úit Kroatie.
   Momenteel zij het vooral jeugdgrepen úit Europa, bedoeling is dat ook Kroatische groepen deze mogelijkheid gaan ontdekken (sportclubs, schoolreizen e.d.).
   De organisatie heet Jeka (.org, .com of .eu) en heeft bestemmingen in zowel Istrië als Dalmatië.
   Hier in Dalmatië vooral waterplezier (zeilen, surfen, raften enz.)
   En da’s logisch met zo’n zee voor de deur en de Cetina er net achter.

 9. Hallo, als eerst een super leuk&handig site!

  Wij zijn al naar veel steden in Kroatie geweest, Trogir, split, zadar, Rovinj, Dubrovnik, Sibinik, Plivitice watervallen en we gaan nog naar Omis. Zijn er nog andere steden dat jullie kunnen aanbevelen?

  En in de buurt van Sibinik waar kan je het mooiste strandje vinden waar je ook goed kan snorkelen?

  Alvast bedankt.

  Gr. Yizhen

  • Hallo Yizhen,
   Bedankt voor je compliment over de site!
   Zo te horen hebben jullie al veel mooie plekjes in Kroatie bezocht. Je zou bijv. nog naar Primosten (mooie natuurstranden), Makarska (de hele Makarska Riviera is prachtig), Porec, Umag en de vele eilanden kunnen gaan. Vooral de eilanden Brac, Hvar, Pag, Korcula en Vis zijn erg mooi.
   Wat betreft mooie stranden in de omgeving van Sibenik: voor snorkelen kun je het beste een natuurstrand (lees: rotsstrand) opzoeken, het enige nadeel is dat de toegang tot de zee wat lastiger is op een rotsstrand. Je vindt mooie rotsstranden net ten zuiden van Sibenik: tussen Brodarica en Primosten. Probeer bijv. eens het schiereilandje Ostrica, net voorbij Grebastica. Achter de stenen muur (een oude verdedigingsmuur die je van een afstand al kunt zien) kun je heerlijk zwemmen. De stad Sibenik heeft 1 klein stadsstrand met kiezels, verder kun je goed zwemmen in Hotel Resort Solaris en in Brodarica.
   Tip: net voorbij Primosten, op de magistrale (de kustweg) in zuidelijke richting, vind je een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over het schiereilandje Primosten. Hier kun je je auto parkeren en naar beneden lopen naar de zee. Hier vind je een heel mooi natuurlijk strand met kiezels. Het uitzicht is er prachtig. De zee is hier wel een beetje ruw, met aardig wat golven, dus niet zo geschikt voor kleine kinderen. Ook komen naturisten graag op dit strand omdat het vrij geisoleerd is.
   Ik hoop dat deze info je een beetje kan helpen. Alvast een fijne vakantie gewenst! Groeten, Karianne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text