Fun Park Biograd, Kroatië’s eerste pretpark

/
1468 Views

Dalmatië heeft sinds de zomer van 2017 haar eigen pretpark. Fun Park Biograd is het eerste pretpark in het land en ligt in het plaatsje Biograd na Moru, aan de kust tussen Zadar en Sibenik.

Vergeleken met bijvoorbeeld de Efteling is het slechts een klein park, maar voor gezinnen met kinderen is het groot genoeg om er een halve dag, of langer, door te brengen. We zijn er met onze kinderen van 4 en 7 jaar geweest en ze vonden het geweldig. Bijna alle bewegende attracties (achtbanen, treintjes, bootjes, etc.) zijn voor kinderen met een lengte van minstens 105 cm óf een leeftijd van minstens 4 jaar.

Pretparken in Kroatie

Voor kinderen tot 1 meter is de toegang gratis, het park heeft voor hen namelijk nog niet zo veel te bieden. Voor de allerkleinsten is er een draaimolen en een speelgedeelte met luchtkastelen en trampolines, maar eerlijk gezegd is het niet echt de moeite waard om alleen hiervoor naar het park te gaan.

Attracties

De meest opvallende attractie is het grote reuzenrad, de Adria Eye (minimumleeftijd 4 jaar). Op een hoogte van 30m kun je helemaal over het park en de omgeving heen kijken.

Pretpark Kroatie

Voor adrenaline liefhebbers is er de Big Blue achtbaan (minimumleeftijd 8 jaar). Het is een vrij korte rit, met slechts 1 looping, dus voor ervaren achtbaanliefhebbers zal deze niet zo heel indrukwekkend zijn. Maar voor kinderen die voor het eerst in een echte achtbaan willen gaan, is dit een prima achtbaan om mee te beginnen, omdat hij niet al te intens is.

Achtbanen Kroatie

Voor kinderen die wel graag in een achtbaan willen, maar liever nog niet over de kop gaan, is er de Alien (minimumlengte 130cm). Dit is een erg leuke en spannende achtbaan voor kinderen én volwassenen. De foto van de Alien (hieronder) is vanuit het reuzenrad gemaakt.

Achtbaan in pretpark Mirnovec

Een leuke achtbaan voor wat jongere kinderen is de Mine Train Coaster (vanaf 4 jaar). Deze gaat snel maar heeft een kort parcours en blijft laag bij de grond, waardoor de meeste vierjarigen er wel in durven.

Attracties in pretpark Mirnovec

Er zijn een aantal leuke treinritjes voor kinderen vanaf 4 jaar, zoals de Kras Express en de Animal Kingdom (voor liefhebbers van dinosaurussen). In bijna alle attracties voor kinderen mogen de ouders gewoon mee. Een uitzondering zijn bijvoorbeeld de Choco Cups (draaiende kop en schotels), die zijn alleen voor kinderen.

Pretpark Mirnovec Biograd

 

Avonturenpark Kroatie

Het Pirate Ship (vanaf 4 jaar) is ook een populaire attractie. Dit is een heel spannend schommelschip dat niet over de kop gaat maar wel een adrenalinekick geeft. Naast het Pirate Ship vind je ook de Sky Flyer, een bijzondere zweefmolen omdat je er heel hoog mee in de lucht gaat.

Attracties in pretparken Kroatie

Er zijn twee attracties met bootjes op het water (vooral voor jongere kinderen erg leuk) dus is het verstandig om wat reserve kleding bij je te hebben voor het geval ze nat worden.

Hoe groot is het park?

Het grote voordeel van Fun Park Biograd is dat de attracties dicht bij elkaar liggen je dus geen grote afstanden af hoeft te leggen om van de ene naar de andere attractie te lopen. Hierdoor kun je je tijd optimaal besteden in de attracties. Wij bezochten het park begin oktober en ondanks dat het vrij druk was, was de wachttijd bij de attracties hooguit 10 minuten. In het zomerseizoen zal dit uiteraard langer zijn maar vergeleken met andere pretparken die we hebben bezocht denken we dat de wachttijd in de zomer hier reuze mee zal vallen.

Er zijn momenteel 22 attracties op het terrein van 45.000m2, maar er wordt nu al uitgebreid. Daarnaast is er een restaurant, zijn er een aantal bars, een souvenirwinkeltje en ook een overdekte gameshall.

Restaurant

Het park heeft een groot zelfbedieningsrestaurant, waar zowel binnen als buiten gegeten kan worden. Je kunt er van alles krijgen, zoals snacks (patat, hamburgers etc.) maar ook soepen, schnitzels, pasta en pizza. De prijzen van de maaltijden vallen reuze mee en de porties zijn groot. Zo hadden wij bijvoorbeeld vier enorme porties patat, twee hamburgers en zes frisdranken voor 190kn (25 euro).

Nog een foto vanuit het reuzenrad:

Fun Park Mirnovec

Toegangsprijzen

 • Per persoon: 160kn
 • Kinderen korter dan 1 meter: gratis toegang
 • Gezinnen profiteren van korting met een gezinskaart (390kn voor 3 personen/520kn voor 4 personen/650kn voor 5 personen)
 • Parkeren: 20 kn in het hoogseizoen, gratis in het voor- en naseizoen

Wil je alle attracties die Fun Park Biograd biedt bekijken, ga dan naar de officiële website (Engels) waar je ook de actuele openingstijden kunt vinden.

Plattegrond Fun Park Mirnovec

Hoe bereik je Fun Park Biograd?

Het park ligt aan de doorgaande weg (kustroute) in Biograd na Moru, 30km van Zadar en 45km van Sibenik. Vanuit beide steden raden we aan om de kustroute te nemen en niet de snelweg.

 • Gps-coördinaten: 43.930012, 15.477751

Met de bus: Het park ligt 3km van het centrum van Biograd en voor zover wij weten, is er nu nog geen mogelijkheid om het park vanuit Biograd te bereiken met de bus. Misschien dat dit aan het begin van het seizoen van 2018 zal veranderen. Kom je met de bus naar Biograd, dan kun je een taxi nemen naar het park.

 • Voor bussen van Zadar naar Biograd na Moru, klik hier.
 • Voor bussen van Sibenik naar Biograd na Moru, klik hier.

Ben je zelf al in het park geweest? Laat ons dan weten wat je er van vond!

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text