Geselecteerd »

| 360 Comments | 406.874 views

Het is geen wonder dat zo’n prachtig en veelzijdig land als Kroatië ieder jaar weer de harten van vele nieuwe bezoekers steelt. Dat één relatief klein land zoveel verschillende klimaten en landschappen kan bieden is …

Lees het volledige verhaal »
Bestemmingen

Kroatië is een veelzijdig land. Meer over Istrië, Kvarner, Lika, Dalmatië en continentaal Kroatië.

Bezienswaardigheden

Ontdek Kroatië's prachtige stranden, eilanden, nationale parken en actieve vakanties.

Ervaar Kroatië

Lees meer over de Kroatische keuken, cultuur, uitgaan, festivals en tradities.

Accommodatie

Alles over campings, privé accommodatie, hotels en resorts in Kroatië.

Vakantietips

Handige tips, info en weetjes over Kroatië voor een geslaagde vakantie.

Home » Actieve Vakanties, Bestemmingen, Bezienswaardigheden, Dalmatië, Eilanden

Avontuurlijk sporten op Brač

Ingediend door | 18.152 views

Voor een avontuurlijke en sportieve vakantie is het eiland Brač een goede keuze. Mountainbiken, scubaduiken, windsurfen, waterskieën, kiteboarden, parasailen, peddelsurfen, zeekayakken en rotsklimmen, alles is mogelijk op Brač.Brac

Mountainbiken over de vele paden

 Het eiland heeft een groot netwerk aan paden die erg geschikt zijn voor mountainbiken. Er is haast geen verkeer op de paden en je bent omgeven door prachtige natuur; dennebossen, olijfgaarden, de zee en mooie stranden. De meest populaire mountainbikeroute loopt van Vidova Gora naar Pustinja Blaca (de kluizenarij van Blaca). Vidova Gora is een berg met een hoogte van bijna 780 meter en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over Brač, de stranden en de andere eilanden in de omgeving. De route van Vidova Gora naar Pustinja Blaca biedt veel afwisseling, sommige delen van het pad zijn vrij rotsachtig en steil terwijl andere delen vlak en zanderig zijn. Meer over fietsen in Kroatië

Scubaduiken in de onderwatergrotten

In de zee rond Brač kun je prima scubaduiken, de zee is er erg helder waardoor je een goede zichtbaarheid hebt. Een mooie plek om te duiken is in de Lučica Grot, gelegen in de grootste baai van het eiland. De ingang en de uitgang van de grot liggen dichtbij elkaar, ongeveer 3m onder water. De gemiddelde diepte in de grot is 18m maar op sommige plekken is het wel 40m diep. In de grot vind je mooie grote vissen, stalagmieten, stalactieten, koralen en sponzen. Meer over duiken in Kroatië

Duiken rond het eiland Brac

Windsurfen en kiteboarden in het kanaal tussen Brač en Hvar

In het kanaal tussen Brač en Hvar waait een gunstige en stabiele maestral wind waardoor je er perfect kunt windsurfen en kiteboarden. De wind is hier sterker dan op andere plekken rondom het eiland. ’s Ochtends is de wind iets minder sterk zodat je rustig kunt wennen en opwarmen. Waterskieën en parasailen zijn ook erg populair in dit kanaal.

Zeekayakken voor beginners en ervaren avonturiers

Vanwege de voorspelbare wind en stroming is het een gunstige omgeving voor zeekayakken, niet alleen voor ervaren avonturiers maar ook voor beginners. Het is een  veilige activiteit want met een kayak ben je nooit verder dan 10 minuten van een strand verwijdert. Omdat je rondom Brač nog veel gebieden hebt met weinig toerisme kun je in alle rust genieten van de omgeving. Ervaren kayakkers peddelen binnen een paar uurtjes naar de nabijgelegen eilanden Hvar en Šolta.

Peddelsurfen, leuk én makkelijk

Peddelsurfen is een kruising tussen surfen en kanoën, waarbij je moet peddelen terwijl je staat op een surfplank. Deze vrij nieuwe sport is erg populair en makkelijk te leren. Een mooie peddelsurf-route rond Brač is van Sutivan naar Bobovišća, langs de noordwest kust. Deze route is erg rustig met weinig bootverkeer.

Rotsklimmen in Ložišća

Op het eiland Brač vind je meer dan 100 routes voor ervaren en beginnende rotsklimmers. Het klimgebied bij het plaatsje Ložišća is perfect voor beginners en (licht)gevorderde klimmers omdat er veel routes zijn met een verschillende moeilijkheidsgraad. Je kunt het plaatsje Ložišća makkelijk bereiken vanuit Sutivan of Supetar. Het klimgebied van Ložišća biedt je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Tip: Ieder jaar in juli vindt het Vanka Regule extreme sports festival plaats in Sutivan op het eiland Brač. Liefhebbers van extreme en avontuurlijke sporten van over de hele wereld komen bij elkaar om samen te sporten, demonstraties te geven, feesten en meer. Data voor 2012: 15 t/m 22 juli.

Meer weten over Brač? Lees dan ook eens onze artikelen over zeilen rondom het eiland Brač en Zlatni Rat strand.

Op zoek naar een camping op Brač? Camping Aloa ligt slechts 2km van het Zlatni Rat strand en is zeer geliefd bij surfers. Ook is er een overvloed aan hotels en appartementen op Brač.

Tags: ,

Laat een reactie achter!

Omdat ik weinig vrije tijd heb en veel vragen ontvang, vraag ik jullie om eerst even dit korte advies te lezen. Bedankt voor jullie geduld en begrip!

Wees aardig. Blijf on topic. Geen spam. U kunt zich ook opgeven voor onze Comments Feed via RSS.

Je kunt deze tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om uw eigen te krijgen wereldwijd erkende-avatar, dan kunt u zich registreren op Gravatar.

Waardeer je onze site? Steun ons met een '+1' of een 'like'.