Pinnen in Kroatië. Zo kies je de juiste geldautomaat.

/
13088 Views

In juli 2019 plaatsten we onderstaand bericht over pinautomaten in het buitenland op onze Facebook pagina.
Vanwege de vele reacties op het bericht leek het ons verstandig om de Facebook post ook op de website te plaatsen, dus bij deze:

Losstaande pinautomaten schieten wereldwijd als paddestoelen uit de grond, ook in Kroatië.

Een voorbeeld is Euronet, een Amerikaans bedrijf (geen bank!!) dat goed verdient aan de hoge kosten die ze rekenen voor het gebruik maken van hun pinautomaten. De kosten kunnen oplopen tot enkele tientallen euro’s, en in landen over de hele wereld worden mensen hier de dupe van.

Geldautomaten buitenland

Omdat deze pinautomaten op strategische plekken geplaatst worden, kiezen mensen er vaak uit gemak voor om ze te gebruiken, zonder na te denken over de gevolgen. Vaak staat er ‘ATM’ op deze automaten, de orginele Amerikaanse benaming voor pinautomaat.

Pin daarom altijd bij een bekende bank, ook al moet je er een stukje verder voor lopen. In Kroatië vind je echt overal pinautomaten van banken, waar je veilig kunt pinnen en eerlijke bedragen betaalt (kies indien mogelijk wel voor “withdrawal without conversion” zodat je de meest gunstige koers krijgt, namelijk die van je eigen bank).

Hier vind je een overzicht van banken in Kroatië, waarvan je de pinautomaten gerust kunt gebruiken: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_banks_in_Croatia

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text