De stranden van Poreč

/
2140 Views

Poreč is één van de meest populaire kustplaatsen van Istrië. Behalve dagjesmensen komen er ook veel toeristen naar Poreč om er hun hele vakantie door te brengen. Er is een overvloed aan accommodatie, van campings tot hotels en appartementenDe combinatie van natuur, cultuur, geschiedenis, restaurants en uitgaansgelegenheden maken Poreč geliefd bij bezoekers van alle leeftijden. Voeg daar nog eens kilometers aan stranden aan toe, en je wilt er nooit meer weg.

Er zijn in Poreč ook veel onderhouden stranden te vinden, , vooral voor de hotels. Deze stranden bieden kiezels en plaats van rotsen en zijn vaak voorzien van veel voorzieningen, eetgelegenheden en watersportmogelijkheden.

Plava Laguna Beach Porec

Net als op de meeste plekken in Kroatië is de kust er rotsachtig. Dit is misschien een teleurstelling voor liefhebbers van zandstranden maar voor velen hebben rotsstranden iets magisch. Rotsstranden bieden afwisseling, uitdagingen en veel speelmogelijkheden voor kinderen. Voor jonge kinderen is er uiteraard wel meer toezicht nodig dan op een zandstrand en het dragen van zwemschoenen is ook zeker aan te raden. Een groot voordeel van rotstranden is dat de zee er zeer schoon en helder is, omdat er geen ‘opwaaiend’ zand is dat de zee troebel kan maken. Ideaal om te snorkelen!

Natural rock beaches in Porec

De meeste standen in en rond Poreč bieden veel natuurlijke schaduw van dennebomen . Een ander voordeel is dat je op de meeste plekken dichtbij het strand kunt parkeren . In het oude centrum zul je geen strand aantreffen maar net buiten het centrum binnen de stranden al.

Hier vind je aan aantal van de beste stranden van Poreč:

De stranden van het Zelena Laguna Resort

Het resort biedt wel 10km aan kustlijn met veel verschillende stranden geleden in kleinere en grotere baaien. Je vindt er kiezenstranden, zandstranden ,zonneplateau’s en ligweides. . In het resort vind je eetgelegenheden, winkeltjes, (water)sportfaciliteiten, speeltuinen, toiletten, kleedruimtes, verhuur van ligstoelen etc. etc.

Beaches Zelena Laguna Porec

Het Brulo strand

Op slechts 2km afstand ten zuiden van het centrum vind je het Brulo strand. Ookal heeft dit strand vooral zonneplateau’s, toch is het ook geschikt voor jonge kinderen omdat er veel schaduw is van dennenbomen en een klein natuurlijk, ondiep bad met zeewater. Ook is er een speeltuin bij aanwezig. Sommige gedeelten van het strand bieden kiezels en er is ook een grasveld aanwezig. Vlakbij het strand vind je eetgelegenheden en op het strand kun je douches en kleedruimtes vinden (geen openbare toiletten helaas). Ook zijn er voor watersportmogelijkheden. Er loopt een wandelpad van het strand naar het centrum van Poreč.

Het stadsstrand van Poreč

Je vindt het stadsstrand vlak naast het Brulo strand, 1km ten zuiden van de stad . Ook hier vind je voornamelijk zonneplateau’s en rotsen . Het strand is 1300m lang en biedt ongeveer dezelfde faciliteiten als het Brulo strand. In het bos net achter het strand vind je een grote speeltuin voor kinderen. Het strand is ook goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Omdat dit strand zo dicht bij het centrum ligt, wordt het in de zomer zeer drukbezocht.

City Beach Porec

Het Pical strand

Dit strand is het eerste strand dat je tegenkomt ten noorden van het centrum, slechts een kwartiertje lopen van het centrum. Heb je geen zin om te lopen dan kun je ook met het toeristentreintje vanuit het centrum naar dit stand meerijden . De rit duurt 10 minuten en kost 10kn per persoon. Het strand is ong. 700m lang en een gedeelte daarvan is mooi ingericht met kiezels, er is een speeltuin voor kinderen en een aantal eetgelegenheden. Je kunt er jetski’s huren en andere watersporten beoefenen. Er is veel natuurlijke schaduw van bomen maar dit strand is wel veel natuurlijker (en dus ook wat ‘wilder’) dan de stranden van bijvoorbeeld het Zelena Laguna resort. Op het strand kunnen ligbedden en parasols gehuurd worden.

Het Spadici strand

Voorbij het Pical strand vind je het Spadici strand. Dit strand biedt een grote ligweide and is ideal for sun worshipers. en is daarom ideaal voor zonaanbidders. Er is geen tot weinig natuurlijke schaduwop het strand dus niet aan te raden voor gezinnen met jonge kinderen. Behalve de zonneweide vind je er zonneplateau’s, douches, kleedruimtes en een paar eetgelegenheden vlakbij het strand. Toegang tot de zee is voornamelijk via trapjes.

Spadici beach Porec

Het Materada strand

Dit strand ligt in de wijk Materada en heeft veel voorzieningen en eetgelegenheden. Er zijn watersportmogelijkheden, winkeltjes en verhuur van ligstoelen en parasols. Het strand bestaat uit zonneplateaus maar wanneer je vanaf het plateau de zee inloopt zul je zien dat de zeebodem hier uit zand bestaat.

De stranden van het Sv. Nikola eiland

Vanaf de boulevard in het centrum kun je met een speciaal bootje naar het eilandje toe varen , een ritje van slechts 5 minuten. Voor 40 kuna p.p. koop je een retourticket. De stranden op het eilandje zijn natuurlijk, met veel rotsen en vrij diepe zee . Ideaal voor mensen die de natuur willen ervaren en een wat rustiger en ruiger strand zoeken. Op sommige plekken vind je zonneplateau’s, dus als je hier gebruik van wilt maken zul je wat moeten gaan wandelen om een geschikt plekje te vinden.

Sveti Nikola island

Het Oliva strand op Sv. Nikola is een klein strand met een kiezelgedeelte, een grasveld en een zonneplateau. Het kiezelgedeelte is zo aangelegd dat de toegang tot de zee er ondiep is waardoor het ook geschikt is voor kinderen. Het strand is aangelegd in de vorm van een rond zwembad, wat het extra veilig maakt voor kinderen.

Het Borik strand

Vanaf het Borik strand heb je een mooi uitzicht over het oude centrum van Poreč . Vanaf het Borik strand heb je een mooi uitzicht over het oude centrum van Poreč. Dit strand met kiezels en zonneplateau’s ten noorden van het centrum wordt vooral veel bezocht door gasten van nabijgelegen hotels. Vlakbij ligt een park met dennenbomen waar volop schaduw te vinden is. Ook op dit strand vind je veel voorzieningen, eetgelegenheden, (water)sportmogelijkheden (inclusief veldjes voor tennis en beachvolleybal), minigolf en een speeltuin.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text