Hotels en appartementen in Poreč

/
12479 Views

Poreč is een sfeervol oud plaatsje aan de westkust van Istrië, zo’n 35km ten noorden van Rovinj.

Vrij dicht bij het historische centrum liggen verschillende wijken die volop accommodatie aanbieden, de grootste en mooiste van deze wijken liggen net iets ten zuiden van het plaatsje:

Brulo – 2 km ten zuiden van Poreč, Plava Laguna – 4km ten zuiden van Poreč en Zelena Laguna – 6km ten zuiden van Poreč.

Daarnaast is er een populaire woonwijk 3km ten noorden van Poreč genaamd Špadići, en een prachtig klein eiland voor de kust genaamd St. Nikola.

Porec hotels

De meeste hotels in deze wijken zijn gebouwd in een resort stijl, met veel voorzieningen en faciliteiten, zoals mooi aangelegde stranden met douches, ligbedden, watersportactiviteiten, horecavoorzieningen en winkeltjes.

De stranden van Poreč bestaan uit kiezels, rotsen en betonterrassen. Van nature zijn het allemaal rotsstranden, dus op de plekken waar je kiezelstranden aantreft zul je nog wel veel rotsen in de zee vinden. Daarom is de toegang tot de zee niet overal even gemakkelijk en zijn niet alle stranden geschikt voor jonge kinderen. Vanwege de groene omgeving kun je zonder problemen een schaduwplekje vlakbij het strand.

Tussen juni en september rijdt er iedere 40 minuten een speciaal toeristentreintje vanuit Brulo, Plava Laguna en Zelena Laguna naar het oude centrum en verder naar Špadići. Ook is er een veerboot die vanuit de laguna’s ieder uur naar het oude centrum vaart.

Poreč heeft het grootste aanbod aan hotels, resorts en campings in heel Istrië vanwege de aanwezigheid van twee grote hotelketens, Valamar en Laguna Porec. Het zijn deze twee ketens die de laguna’s op een succesvolle wijze hebben omgetoverd tot mooie resorts.

De wijk Brulo

In Brulo vind je veel privé appartementen en hotels dichtbij aangelegde kiezelstranden maar er zijn ook veel natuurlijke rotsstranden. De omgeving is groen en zeer geschikt voor wandelen en fietsen.

Je vindt er de volgende accommodatie:

 • Driesterren Valamar Rubin Hotel
 • Viersterren Valamar Diamond Residence (appartementencomplex)
 • Viersterren Valamar Crystal Hotel

Er is een watersportcentrum aanwezig in Brulo en veel mogelijkheden om wat te eten en drinken. Op dit strand wappert ieder jaar de blauwe vlag, een tegen van een schone zee en een schoon strand. Hetzelfde geldt voor de meeste andere stranden van Poreč. De boulevard van Brulo loopt helemaal door tot aan het oude centrum van Poreč.

Plava Laguna

Deze wijk staat bekend om haar populaire Plava Laguna resort met drie- en viersterren accommodatie. Plava Laguna bestaat uit meerdere groene baaien en schiereilanden. In ongeveer 20 tot 30 minuten loop je van Plava Laguna naar het oude centrum van Poreč, langs de boulevard.

Het resort biedt alles wat je je maar kunt wensen, van zwembaden tot restaurants en sportfaciliteiten.

Laguna Galijot Porec

De viersterren accommodatie bestaat uit:

 • Villa Laguna Galijot (kamers)
 • Village Laguna Galijot (kamers)
 • Apartments Laguna Galijot (appartementen)
 • Apartments Laguna Bellevue (appartementen)
 • Studio Apartments Laguna Bellevue (appartementen)
 • Villas Laguna Bellevue (huisjes)

Daarnaast vind je er ook een driesterren hotel; Hotel Laguna Mediteran.

Zelena Laguna

De Zelena Laguna is te vergelijken met de Plava Laguna alleen is deze laguna een stuk groter, met nog meer mogelijkheden qua sport, animatie, winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden en noem maar op. De mooie gevormde kustlijn van de laguna is 10km lang en verbergt vele kleine baaien en stranden. Deze groene laguna biedt genoeg schaduw langs de zee en behalve natuurlijke stranden vind je hier ook veel aangelegde stranden met kiezels, betonplateau’s en zonneweides.

Zelena Laguna Porec

Ook het aanbod aan accommodatie is hier groter dan in de Plava Laguna, zo zijn er drie viersterren hotels en vier driesterrenhotels:

Viersterren hotels:

 • Hotel Laguna Parentium
 • All Inclusive Hotel Laguna Albatros
 • Hotel Laguna Molindrio

Driesterren hotels:

 • Hotel Laguna Istra
 • Hotel Laguna Gran Vista
 • All Inclusive Hotel Zorna
 • Hotel Plavi

Behalve hotels vind je twee grote en zeer populaire viersterren campings in het resort; Camping Bijela Uvala en Camping Zelena Laguna.

St. Nikola eiland

Dit kleine, autovrije eilandje ligt vlak voor de kust, tegenover het oude centrum van Poreč. Je bent er met de taxiboot in slechts 5 minuten (boten varen ieder half uur tussen 07.00 en 24.00 uur). Voor gasten van het resort is deze taxiboot gratis. Op het eilandje vind je het nieuwe Valamar Isabella Island Resort met haar hotels en appartementen. De stranden zijn er van nature rotsachtig maar op verschillende plekken zijn kiezelstranden aangelegd. Ook vind je er betonplateau’s en zonneweides. Om te voorkomen dat er te veel mensen komen zwemmen die geen accommodatie op het eiland hebben geboekt, zijn de prijzen voor de taxiboot vrij hoog. Op deze manier wil het management van het resort voorkomen dat het te druk wordt op het eiland.

Valamar hotels eiland Nikola Porec

Op het eiland vind je alles wat je nodig hebt, zoals restaurants, winkels, zwembaden, speeltuinen, watersport faciliteiten, wellness en animatie voor kinderen en volwassenen. Er zijn special gereserveerde parkeerplaatsen voor resortgasten op het vasteland.

Viersterren accommodatie op het St. Nikola eiland:

 • Viersterren Valamar Isabella Hotel
 • Viersterren Valamar Isabella Castle (appartementen)
 • Viersterren Valamar Isabella Miramare (suites)
 • Vier- en vijfsterren Valamar Isabella Villas (suites)

Špadići

Deze rustige woonwijk ligt 3km ten noorden van Poreč, op ongeveer 20 minuten loopafstand van het oude centrum, via de boulevard. Iedere 40 minuten rijdt er een toeristentreintje vanuit Špadići naar het centrum (en verder naar de laguna’s).  Je vindt er veel privé appartementen die te huur aan worde geboden door particulieren.

Spadici Porec Kroatie

In het Materada gedeelte van de wijk vind je een aantal accommodaties van de Laguna Porec hotelketen (net als in de laguna’s). Wat betreft de stranden vind je ook hier een combinatie van rotsstranden en aangelegde stranden bestaande uit kiezels, betonplateau’s en zonneweides. Verder is er een ruim aanbod aan (water)sport, zwembaden, restaurants, winkels en animatie.

Accommodatie in Materada – Špadići :

 • Viersterren All Inclusive Hotel Laguna Park
 • Driesterren Hotel Laguna Materada
 • Driesterren Apartments Laguna Park (appartementen)
 • Driesterren Village Laguna Park (vrijstaande kamers)

De Laguna Porec hotelketen biedt ook een viersterren camping aan, Boutique Camping Materada Beach (voorheen camping Materada Village). Deze camping aan zee met stacaravans, luxe glampingtenten en stacaravans is onlangs geheel gerenoveerd.

Hotels in het centrum van Poreč

Hotel Mauro en Hotel Grand Palazzo zijn mooie viersterren hotels in het oude centrum van Poreč. Net buiten het oude centrum vind je bijvoorbeeld de viersterren hotels Aparthotel Empirej en Hotel Laguna Molindrio.

Meer lezen: Tips voor een vakantie in Poreč

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

2 Comments

 1. hallo karinne
  wat een mmoie site heb je gemaakt over kroatie leuk om te lezen
  wij gaan in juli naar hotel materade wat is er in de buurt voor de kindren te doen.zouden ook graag naar watervallen willen gaan kijken is dit te doen van waar we zitten en wat zijn nog de mogelijkheden wat we kunnen doen gr en al bedankt paul

  • Beste Paul, bedankt voor je compliment over de site. We hebben behalve een artikel over accommodatie in Porec ook een artikel over wat er te zien en te doen is. Daarnaast ook een artikel met leuke activiteiten voor kinderen in Kroatie, inclusief activiteiten in Istrie. https://www.allesoverkroatie.nl/vakantie-in-porec/ & https://www.allesoverkroatie.nl/activiteiten-voor-kinderen/.
   Ik raad je aan om de route Porec – Plitvice op http://www.viamichelin.com te bekijken, dan kun je precies zien hoe lang je er over zult doen. Ik denk dat je er tussen de 4 en 5 uur over zult doen, een overnachting bij Plitvice is dus geen slecht idee. Op die manier heb je genoeg tijd in het park en kun je vermoeidheid voorkomen. Je zou het park ook op de heen of terugreis kunnen bezoeken, op die manier ben je dus niet onnodig veel geld kwijt voor een dubbele overnachting. Vriendelijke groeten, Karianne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text