Geselecteerd »

| 385 Comments | 433.407 views

Het is geen wonder dat zo’n prachtig en veelzijdig land als Kroatië ieder jaar weer de harten van vele nieuwe bezoekers steelt. Dat één relatief klein land zoveel verschillende klimaten en landschappen kan bieden is …

Lees het volledige verhaal »
Bestemmingen

Kroatië is een veelzijdig land. Meer over Istrië, Kvarner, Lika, Dalmatië en continentaal Kroatië.

Bezienswaardigheden

Ontdek Kroatië's prachtige stranden, eilanden, nationale parken en actieve vakanties.

Ervaar Kroatië

Lees meer over de Kroatische keuken, cultuur, uitgaan, festivals en tradities.

Accommodatie

Alles over campings, privé accommodatie, hotels en resorts in Kroatië.

Vakantietips

Handige tips, info en weetjes over Kroatië voor een geslaagde vakantie.

Home » Accommodatie, Privé Accommodatie, Vakantietips

Tips om geld te besparen op privé accommodatie

Ingediend door | 4.531 views

Zoals we al vaker hebben geschreven op ons blog, is privé accommodatie een hele goede optie voor een voordelige vakantie in Kroatië. Een groot deel van de Kroaten die aan de kust wonen hebben in de zomer een appartement te huur. Soms is vantevoren reserveren verstandig, maar wie op de bonnefooi wil reizen kan ook een gokje wagen en ter plekke een appartement zoeken. Vooral in de kleinere kustplaatsjes is ’s zomers vaak nog wel een plekje te vinden, hoewel het aanbod dan misschien niet aan al je wensen zal voldoen. Dat is de afweging die je moet maken.

Prive accommodatie Kroatie

Graag willen we een paar tips met je delen over hoe je zo voordelig mogelijk kunt overnachten in privé accommodatie:

  • Kies een appartement in een kleinere plaats, op deze manier bespaar je zeker geld uit. Langs de kust liggen heel veel kleine plaatsjes waar de huurprijs per nacht veel lager ligt dan in de populaire, bekende kustplaatsen. Omdat er steeds meer toeristen voor kiezen om in deze kleine plaatsjes te overnachten, vind je er meestal alles wat je nodig hebt; een mooi strand, supermarkten, restaurants, bars, etc. 
  • Wie slechts 1 of 2 nachten in een appartement verblijft zal ongetwijfeld een hogere prijs per nacht betalen dan wie een week of langer blijft. Dit is natuurlijk ook wel logisch, aangezien de verhuurder ook na een verblijf van slechts 1 nacht alles weer schoon moet maken en schone lakens op de bedden moet doen. 
  • Ga voor een slaapkamer minder, veel appartementen hebben een slaapbank in de woonkamer.

 

  • Kies een wat ouder appartement met een ouder interieur, want hoe nieuwer het appartment en de inrichting, hoe hoger de huurprijs meestal ligt.
  • Hoe dichter bij de zee, hoe duurder. Wij wonen zelf 300m van de zee, voor onze woning liggen nog een paar rijen huizen, maar we zijn in minder dan 5 minuten lopen aan de zee en ook vanaf onze balkons hebben we een mooi uitzicht over de zee. Vraag de verhuurder gerust om een paar foto’s van het uitzicht, als je interesse hebt in een appartement wat verder van de zee. (Tip: gebruik Google Earth om de afstand tot de zee te checken)

Zoals je ziet staat afdingen niet op ons lijstje met tips. In Kroatie is het niet gebruikelijk om korting te vragen op de prijs voor prive accommodatie. Voor veel mensen is de verhuur van appartementen een onmisbare bron van inkomsten. Gezinnen trekken vaak tijdelijk bij elkaar in om zo een appartement vrij te maken voor verhuur. Dit zegt veel over hun financiele situatie. Wat men verdient met verhuren wordt dus vaak over meerdere gezinnen verdeeld. Men moet ook nog belasting betalen over de inkomsten dus wat men uiteindelijk overhoudt is aanzienlijk lager dan wat de gasten betalen. Vandaar dat we afdingen niet aanraden.

Lees hier meer over privé accommodatie.

Zoek en boek privé accommodatie hier.

 

Tags: ,

Laat een reactie achter!

Omdat ik weinig vrije tijd heb en veel vragen ontvang, vraag ik jullie om eerst even dit korte advies te lezen. Bedankt voor jullie geduld en begrip!

Wees aardig. Blijf on topic. Geen spam. U kunt zich ook opgeven voor onze Comments Feed via RSS.

Je kunt deze tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om uw eigen te krijgen wereldwijd erkende-avatar, dan kunt u zich registreren op Gravatar.

Waardeer je onze site? Steun ons met een '+1' of een 'like'.