Tips om geld te besparen op privé accommodatie

/
13309 Views

Zoals we al vaker hebben geschreven op ons blog, is privé accommodatie een hele goede optie voor een voordelige vakantie in Kroatië. Een groot deel van de Kroaten die aan de kust wonen hebben in de zomer een appartement te huur. Soms is vantevoren reserveren verstandig, maar wie op de bonnefooi wil reizen kan ook een gokje wagen en ter plekke een appartement zoeken. Vooral in de kleinere kustplaatsjes is ’s zomers vaak nog wel een plekje te vinden, hoewel het aanbod dan misschien niet aan al je wensen zal voldoen. Dat is de afweging die je moet maken.

Prive accommodatie Kroatie

Graag willen we een paar tips met je delen over hoe je zo voordelig mogelijk kunt overnachten in privé accommodatie:

 • Kies een appartement in een kleinere plaats, op deze manier bespaar je zeker geld uit. Langs de kust liggen heel veel kleine plaatsjes waar de huurprijs per nacht veel lager ligt dan in de populaire, bekende kustplaatsen. Omdat er steeds meer toeristen voor kiezen om in deze kleine plaatsjes te overnachten, vind je er meestal alles wat je nodig hebt; een mooi strand, supermarkten, restaurants, bars, etc. 
 • Wie slechts 1 of 2 nachten in een appartement verblijft zal ongetwijfeld een hogere prijs per nacht betalen dan wie een week of langer blijft. Dit is natuurlijk ook wel logisch, aangezien de verhuurder ook na een verblijf van slechts 1 nacht alles weer schoon moet maken en schone lakens op de bedden moet doen. 
 • Ga voor een slaapkamer minder, veel appartementen hebben een slaapbank in de woonkamer.
 • Kies een wat ouder appartement met een ouder interieur, want hoe nieuwer het appartment en de inrichting, hoe hoger de huurprijs meestal ligt.
 • Hoe dichter bij de zee, hoe duurder. Wij wonen zelf 300m van de zee, voor onze woning liggen nog een paar rijen huizen, maar we zijn in minder dan 5 minuten lopen aan de zee en ook vanaf onze balkons hebben we een mooi uitzicht over de zee. Vraag de verhuurder gerust om een paar foto’s van het uitzicht, als je interesse hebt in een appartement wat verder van de zee. (Tip: gebruik Google Earth om de afstand tot de zee te checken)

Zoals je ziet staat afdingen niet op ons lijstje met tips. In Kroatie is het niet gebruikelijk om korting te vragen op de prijs voor prive accommodatie. Voor veel mensen is de verhuur van appartementen een onmisbare bron van inkomsten. Gezinnen trekken vaak tijdelijk bij elkaar in om zo een appartement vrij te maken voor verhuur. Dit zegt veel over hun financiele situatie. Wat men verdient met verhuren wordt dus vaak over meerdere gezinnen verdeeld. Men moet ook nog belasting betalen over de inkomsten dus wat men uiteindelijk overhoudt is aanzienlijk lager dan wat de gasten betalen. Vandaar dat we afdingen niet aanraden.

Zoek en boek privé accommodatie hier.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

2 Comments

 1. Hallo ik zoek iets voor plm. 5 nachten in Rovinj ,mag n sta caravan zijn of appartement liefst op n camping voor 2 personen.
  ook graag niet zo hele grote camping .
  zouden jullie iets kunnen betekenen?
  de periode is van plm 4 juni

  • Beste Wilma, helaas ken ik zelf niemand in Rovinj. Misschien dat er andere lezers zijn die al eens in Rovinj op vakantie zijn geweest en een goed adresje weten? Zo niet dan zou ik gewoon gaan zoeken via de gebruikelijke online kanalen. Ze vind ook links hier op onze site, kijk maar eens in het menu bovenaan de pagina. Vriendelijke groeten, Karianne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text