Accommodatie in Zagreb

In Zagreb heb je een ruime keuze aan accommodatie, waaronder jeugdherbergen, privé accommodatie en vele hotels, van twee tot vijf sterren. Het grote verschil tussen Zagreb en de steden aan de Kroatische kust, is dat accommodatie in Zagreb het hele jaar door beschikbaar is en dat de prijzen niet zoveel verschillen per seizoen.

Kerstmarkt Zagreb

In het centrum van Zagreb zul je minder accommodatie aantreffen dan buiten het centrum. In het centrum zijn een aantal goedkopere hotels, wat jeugdherbergen en een aantal luxe vier- en vijfsterren hotels.

De luxe hotels liggen vooral in het lagere deel van het centrum, waar zich de meeste kantoren, musea en parken bevinden. Er zijn drie vijf-sterren hotels; het Regent Esplanade Zagreb Hotel, het Westin Zagreb en het Hotel Sheraton Zagreb. Ze maken alle drie deel uit van internationale hotelketens en zijn voorzien van alle luxe en comfort die je van een vijf-sterren hotel mag verwachten. Het Regent Esplanade Zagreb Hotel en het Hotel Sheraton Zagreb liggen naast het treinstation (wat tegelijkertijd ook een belangrijk tramstation is) en het Westin Zagreb hotel ligt dichtbij de musea en galerieëen van het lagere deel van het centrum.

Wie wil genieten van een comfortabel vier-sterren hotel in het hartje van de stad kan bijv. terecht bij het hotel Dubrovnik of het hotel President.

Andere hotels op loopafstand van het treinstation zijn bijv. het drie-sterren Hotel Central, het Best Western Premier Hotel Astoria, het vier-sterren Palace Hotel Zagreb en het vier-sterren Arcotel Allegra Zagreb. Men kan vanuit deze hotels gemakkelijk naar het centrum wandelen en er is ook de mogelijkheid om vanaf het treinstation met de tram naar het centrum te reizen.

Jeugdherbergen vind je vooral in het hogere deel van de stad, waar zich ook het uitgaansleven van Zagreb bevindt. Hier vind je weinig hotels dus voor liefhebbers van het nachtleven is een jeugdherberg of privé accommodatie de beste optie. Zorg wel dat je ruim vantevoren ergens een plekje boekt want de vraag naar budget accommodatie is veel groter dan het aanbod.

Zagreb centrum

Behalve de jeugdherbergen die we al hebben omschreven in ons speciale artikel over de beste jeugdherbergen in Kroatië, vind je in Zagreb nog andere goede jeugdherbergen zoals bijv. het Fulir Hostel en het City Centre Budget Hostel. De prijzen van jeugdherbergen in Zagreb zijn laag en dat maakt een verblijf in een jeugdherberg een goede optie voor budgetreizigers en jongeren.

Er is ook een ruime keuze aan betaalbare hotels, zoals bijv. het Maksimir Hotel (in het Maksimir Park), Hotel Dora (5 min. lopen van het treinstation en 10 min. lopen van het centrum) en het Jaegerhorn Hotel in het hartje van Zagreb (een aanrader!). Budget hotels zijn meestal drie-sterren hotels, vaak zonder eigen restaurant, maar ze zijn meestal wel voorzien van air-conditioning en satelliet TV. Sommige van deze hotels bieden hun gasten ook internet aan.

De grootste keuze aan privé accommodatie vind je in Novi Zagreb, ten zuiden van de rivier de Sava. Dit is het nieuwe gedeelte van Zagreb, waar de meeste inwoners van Zagreb wonen (voornamelijk in flatgebouwen). Zoals we al eerder schreven, in het centrum van Zagreb vind je vrij weinig privé accommodatie. Gelukkig zijn er goede tramverbindingen tussen Novi Zagreb en het centrum van de stad.

Zagreb - Kroatie

Het goedkoopste type privé accommodatie is het huren van een slaapkamer in een woning of flat waar men de keuken, woonkamer en badkamer met andere gasten of met de eigenaren moet delen. Indien je op zoek bent naar accommodatie met je eigen badkamer en keuken of kitchenette betaal je vaak wel net zo veel als in een budget hotel in het centrum. Het VVV kantoor van Zagreb (Zagreb Tourist Board, www.zagreb-touristinfo.hr ) heeft contactgegevens van mensen die privé accommodatie verhuren en ook de contactgegevens van bureau’s die je kunnen helpen met het vinden van accommodatie.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text