Geselecteerd »

| 360 Comments | 406.433 views

Het is geen wonder dat zo’n prachtig en veelzijdig land als Kroatië ieder jaar weer de harten van vele nieuwe bezoekers steelt. Dat één relatief klein land zoveel verschillende klimaten en landschappen kan bieden is …

Lees het volledige verhaal »
Bestemmingen

Kroatië is een veelzijdig land. Meer over Istrië, Kvarner, Lika, Dalmatië en continentaal Kroatië.

Bezienswaardigheden

Ontdek Kroatië's prachtige stranden, eilanden, nationale parken en actieve vakanties.

Ervaar Kroatië

Lees meer over de Kroatische keuken, cultuur, uitgaan, festivals en tradities.

Accommodatie

Alles over campings, privé accommodatie, hotels en resorts in Kroatië.

Vakantietips

Handige tips, info en weetjes over Kroatië voor een geslaagde vakantie.

Home » Bestemmingen, Bezienswaardigheden, Istrië, Stranden

De stranden van Rovinj

Ingediend door | 11.747 views

Rovinj is een populaire badplaats die al lang bekend staat om haar mooie kustlijn en heldere zee. Als je van zandstranden houdt dan zul je misschien niet meteen verliefd worden als je foto’s van Rovinj ziet omdat de kust hier vrij rotsachtig is. Maar iedereen die Rovinj bezoekt is onder de indruk van de prachtige combinatie van het vele groen, het azuurblauwe water en de mooie baaien met rots- en kiezelstranden.

Valdaliso strand en uitzicht

Als je niet van drukke stranden houdt is Rovinj een ideale plek voor jou, omdat je hier zonder problemen een rustig plekje kunt vinden in één van de vele kleine afgelegen baaien.

Stari Grad – Monte Strand

Aan de westkant van het oude centrum van Rovinj vind je het Monte Strand. Het strand is 150m lang en opgedeeld in het Lantern en Balota gedeelte. In het Balota deel is de toegang tot de zee iets lastiger maar ideaal voor volwassenen die graag in de zee willen duiken. Het zijn rotsstranden en er is geen natuurlijke schaduw. Vanuit het oude centrum kun je het Monte Strand bereiken te voet of met de fiets.

Lone Baai Strand

Het Lone Baai Strand hoort bij het beschermde natuurpark Zlatni Rt (Gouden Hoorn). Het is het drukst bezochte strand van Rovinj en ligt op 15 min. lopen van het oude centrum. Men heeft speciaal gravel naar dit strand gebracht om het geschikt te maken voor gezinnen met (jonge) kinderen. Voor wie van wat meer privacy houdt, liggen er een aantal verscholen rotsstranden in de buurt van het Lone strand. Een paar meter van het strand begint het diepe dennebos, waar je op hete zomerdagen veel verkoeling kunt vinden in de schaduw. Het Lone strand heeft ook een aantal bars waar je drankjes kunt kopen.

Strand Hotel Eden Rovinj

De stranden van het eiland Katarina

Het Katarina eiland staat bekend als het mooiste eiland van de Rovinj archipelago. Het ligt op slechts een paar honderd meter van het oude centrum van Rovinj en kan heel snel en gemakkelijk bereikt worden via taxi-boot vanaf het vasteland. De beste stranden van het eiland liggen aan de oost-zijde, het zijn rotsstranden en een aantal kleine baaien met zand. Op dit eiland ligt het gelijknamige Hotel Katarina, ook omschreven in ons bericht over Hotels in Rovinj.

Aan de noord-west zijde van het eiland vind je drie rotsen genaamd ‘Goud, Zilver en Brons’. Het zijn hoge kliffen die vertikaal de zee in gaan en waar waaghalzen graag vanaf duiken de zee in.

Het Kuvi Strand

Het Kuvi strand ligt ongeveer 3 km ten zuiden van het centrum van Rovinj en is één van de drukst bezochte stranden van de omgeving. Het strand is onlangs gerenoveerd en er ligt nu een laag fijne gravel. Sommige delen van dit strand zijn rotsachtig. Vlakbij het strand vind je Resort Villas Rubin en de nodige bars, restaurants en andere faciliteiten.

Kuvi strand is zeer geschikt voor families met jonge kinderen die veilig kunnen spelen in het ondiepe water. Het strand is ook voorzien van toiletten, douches en kleedruimtes.

Kaap Skaraba

De Skaraba baai ligt in het Zlatni Rt natuurpark, ongeveer 3 km van het centrum van Rovinj. De bossen van het natuurpark lopen helemaal door tot aan het stranden en zorgen voor de nodige schaduw op hete zomerdagen. Er lopen fietspaden naar het strand en ook met de auto kun je dichtbij het strand komen, je moet dan parkeren vlakbij het Monvi entertainment center. De kust is hier rotsachtig met een aantal kleine baaien. Op het uiterste puntje van de kaap vind je vlakke rotsen waar je prima op kunt zonnebaden. De westkant van de kaap is niet geschikt voor zwemmen omdat er te veel rotsen liggen die de toegang tot de zee erg moeilijk maken.  Ten oosten van de Skaraba Kaap ligt de Grote Skaraba Baai met een aanlegplaats waar mensen graag in de zee duiken. De baai is bedekt met kiezelstenen.

Het Amarin Strand 

Het Amarin strand ligt 3 km ten noorden van het centrum en is één van de mooiste stranden in de omgeving. Het strand is gedeeltelijk rotsachtig en gedeeltelijk gravelstrand. Net boven het strand vind je Resort Amarin en er zijn veel voorzieningen zoals douches, kleedruimtes en sportvoorzieningen. Op het strand kun je strandstoelen en parasols huren. Het strand heeft een goede toegang tot de zee en is daarom erg geschikt voor gezinnen met kleine kinderen en voor ouderen.

Strand Resort Amarin Rovinj

Het Valalta Strand

Het Valalta strand ligt ten noorden van het centrum van Rovinj en is echt een paradijs voor liefhebbers van naturisme. Het strand heeft kiezels en zand en het ligt binnen de Valalta naturistencamping. Het strand is voorzien van douches, waterglijbanen, een buitenbad met zout water en verschillende andere voorzieningen.

Villas Rubin Strand

Het Villas Rubin Strand ligt 3 km van het centrum van Rovinj en ligt binnen het Villas Rubin resort. Het strand is 1500m lang en op de grens met camping Polari is een gedeelte met gravel dat erg geschikt is voor jonge kinderen. Er zijn allerlei voorzieningen te vinden zoals een speeltuin, buitenbad, windsurfcentrum, duikcentrum, duikschool, sportvelden, restaurants en bars.

Strand Villas Rubin Rovinj

Lees hier alles over Hotels in Rovinj en over Campings in Rovinj

Tags:

Laat een reactie achter!

Omdat ik weinig vrije tijd heb en veel vragen ontvang, vraag ik jullie om eerst even dit korte advies te lezen. Bedankt voor jullie geduld en begrip!

Wees aardig. Blijf on topic. Geen spam. U kunt zich ook opgeven voor onze Comments Feed via RSS.

Je kunt deze tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om uw eigen te krijgen wereldwijd erkende-avatar, dan kunt u zich registreren op Gravatar.

Waardeer je onze site? Steun ons met een '+1' of een 'like'.