De stranden van Rovinj

/
11604 Views

Rovinj is een populaire badplaats die al lang bekend staat om haar mooie kustlijn en heldere zee. Als je van zandstranden houdt dan zul je misschien niet meteen verliefd worden als je foto’s van Rovinj ziet omdat de kust hier vrij rotsachtig is. Maar iedereen die Rovinj bezoekt is onder de indruk van de prachtige combinatie van het vele groen, het azuurblauwe water en de mooie baaien met rots- en kiezelstranden.

Valdaliso strand en uitzicht

Als je niet van drukke stranden houdt is Rovinj een ideale plek voor jou, omdat je hier zonder problemen een rustig plekje kunt vinden in één van de vele kleine afgelegen baaien.

Stari Grad – Monte Strand

Aan de westkant van het oude centrum van Rovinj vind je het Monte Strand. Het strand is 150m lang en opgedeeld in het Lantern en Balota gedeelte. In het Balota deel is de toegang tot de zee iets lastiger maar ideaal voor volwassenen die graag in de zee willen duiken. Het zijn rotsstranden en er is geen natuurlijke schaduw. Vanuit het oude centrum kun je het Monte Strand bereiken te voet of met de fiets.

Lone Baai Strand

Het Lone Baai Strand hoort bij het beschermde natuurpark Zlatni Rt (Gouden Hoorn). Het is het drukst bezochte strand van Rovinj en ligt op 15 min. lopen van het oude centrum. Men heeft speciaal gravel naar dit strand gebracht om het geschikt te maken voor gezinnen met (jonge) kinderen. Voor wie van wat meer privacy houdt, liggen er een aantal verscholen rotsstranden in de buurt van het Lone strand. Een paar meter van het strand begint het diepe dennebos, waar je op hete zomerdagen veel verkoeling kunt vinden in de schaduw. Het Lone strand heeft ook een aantal bars waar je drankjes kunt kopen.

Strand Hotel Eden Rovinj

De stranden van het eiland Katarina

Het Katarina eiland staat bekend als het mooiste eiland van de Rovinj archipelago. Het ligt op slechts een paar honderd meter van het oude centrum van Rovinj en kan heel snel en gemakkelijk bereikt worden via taxi-boot vanaf het vasteland. De beste stranden van het eiland liggen aan de oost-zijde, het zijn rotsstranden en een aantal kleine baaien met zand. Op dit eiland ligt het gelijknamige Hotel Katarina, ook omschreven in ons bericht over Hotels in Rovinj.

Aan de noord-west zijde van het eiland vind je drie rotsen genaamd ‘Goud, Zilver en Brons’. Het zijn hoge kliffen die vertikaal de zee in gaan en waar waaghalzen graag vanaf duiken de zee in.

Het Kuvi Strand

Het Kuvi strand ligt ongeveer 3 km ten zuiden van het centrum van Rovinj en is één van de drukst bezochte stranden van de omgeving. Het strand is onlangs gerenoveerd en er ligt nu een laag fijne gravel. Sommige delen van dit strand zijn rotsachtig. Vlakbij het strand vind je Resort Villas Rubin en de nodige bars, restaurants en andere faciliteiten.

Kuvi strand is zeer geschikt voor families met jonge kinderen die veilig kunnen spelen in het ondiepe water. Het strand is ook voorzien van toiletten, douches en kleedruimtes.

Kaap Skaraba

De Skaraba baai ligt in het Zlatni Rt natuurpark, ongeveer 3 km van het centrum van Rovinj. De bossen van het natuurpark lopen helemaal door tot aan het stranden en zorgen voor de nodige schaduw op hete zomerdagen. Er lopen fietspaden naar het strand en ook met de auto kun je dichtbij het strand komen, je moet dan parkeren vlakbij het Monvi entertainment center. De kust is hier rotsachtig met een aantal kleine baaien. Op het uiterste puntje van de kaap vind je vlakke rotsen waar je prima op kunt zonnebaden. De westkant van de kaap is niet geschikt voor zwemmen omdat er te veel rotsen liggen die de toegang tot de zee erg moeilijk maken.  Ten oosten van de Skaraba Kaap ligt de Grote Skaraba Baai met een aanlegplaats waar mensen graag in de zee duiken. De baai is bedekt met kiezelstenen.

Het Amarin Strand 

Het Amarin strand ligt 3 km ten noorden van het centrum en is één van de mooiste stranden in de omgeving. Het strand is gedeeltelijk rotsachtig en gedeeltelijk gravelstrand. Net boven het strand vind je Resort Amarin en er zijn veel voorzieningen zoals douches, kleedruimtes en sportvoorzieningen. Op het strand kun je strandstoelen en parasols huren. Het strand heeft een goede toegang tot de zee en is daarom erg geschikt voor gezinnen met kleine kinderen en voor ouderen.

Strand Resort Amarin Rovinj

Het Valalta Strand

Het Valalta strand ligt ten noorden van het centrum van Rovinj en is echt een paradijs voor liefhebbers van naturisme. Het strand heeft kiezels en zand en het ligt binnen de Valalta naturistencamping. Het strand is voorzien van douches, waterglijbanen, een buitenbad met zout water en verschillende andere voorzieningen.

Villas Rubin Strand

Het Villas Rubin Strand ligt 3 km van het centrum van Rovinj en ligt binnen het Villas Rubin resort. Het strand is 1500m lang en op de grens met camping Polari is een gedeelte met gravel dat erg geschikt is voor jonge kinderen. Er zijn allerlei voorzieningen te vinden zoals een speeltuin, buitenbad, windsurfcentrum, duikcentrum, duikschool, sportvelden, restaurants en bars.

Strand Villas Rubin Rovinj

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

2 Comments

 1. Hallo Karianne!

  Wat een fijne website! Wij willen komende zomer voor het eerst naar Kroatie, en deze website heeft ons enorm geholpen. We hebben nu een optie op Aparthotel Ana Welness in Rovinj. We gaan samen met 2 kinderen van 12 en 9 jaar en ook mijn schoonmoeder gaat mee, dus 5 personen. We houden niet van hele grote vakantiecomplexen, vinden een stadje in de buurt gezellig en willen graag het een en ander gaan bekijken (strand willen de kinderen graag, maar echte strandmensen zijn we niet.).
  Zou Rovinj kunnen voldoen aan onze wensen? En bent u bekend met Ana Welness (is dit voor de kinderen geschikt?).

  Ik hoor het graag!

  Groeten Yvette!

  • Beste Yvette, bedankt voor je compliment over de site! Ik ben niet bekend met dit hotel, heb je al eens reviews bekeken online om te zien of ze goed scoren bij gezinnen? Ik weet ook niet of dit hotel deel uit maakt van een groot vakantieresort, maar dat zou je wel gemakkelijk online kunnen vinden denk ik. Rondom Rovinj liggen wel wat resorts maar ook genoeg individuele hotels, en zowieso liggen de resorts wat verder van het plaatsje af, zodat je in Rovinj echt van je vakantie kunt genieten zonder het gevoel te hebben in een resort te zitten. Je vindt er echt een typische oude sfeer van een historisch plaatsje, maar ook alle voorzieningen die toeristen zoeken aangezien het een populaire toeristische plaats is. Vriendelijke groeten, Karianne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text