Foto’s

42694 Views

Om je alvast in vakantiestemming te brengen hebben we een galerij met sfeerfoto’s gemaakt.

Klik op een foto om de galerij te openen.

(Tip: gebruik de pijltjestoetsen op je toetsenbord om door de foto’s te bladeren)

13 Comments

 1. Dag Karianne,

  Eerst en vooral een super toffe en interessante site! Bedankt 🙂

  Wij zijn een Belgisch koppeltje die deze zomer van 17 augustus tot 31 augustus voor de eerste keer naar Kroatië trekken.
  Wij vertrekken met de auto vanuit België en hebben het grootste deel van onze reis al uitgestippeld.

  We slapen op 3 verschillende plaatsen: namelijk ICICI nabij Rijeka, ZADAR en PODSTRANA nabij Split.
  Zelf hebben we volgende dingen ingepland: Westkust Kroatië vanuit ICICI richting Rovinj en Pôrec via de kustlijn, Rijeka centrum, Zadar oud-centrum, eiland PAG, Split centrum, HVAR of BRAC met boot vanuit Split, KRKA-meren, Plitvice meren en Zagreb.

  1. Wij zouden in Kroatië zelf alles via de kustlijnen willen doen, we zijn op baan met een cabrio, dus dit lijkt ons zalig. Is dit overal mogelijk of is dit te doen ?
  2. We hebben ook nog een aantal gaten in onze planning en wegens we het land te weinig kennen weten we niet direct wat we zeker nog moeten doen ? Heeft u nog een paar aanraders voor ons ? Wij houden van snorkelen, smalle wegen, leuke uitzichten, een beetje historiek en een klein feestje.
  3. Onze auto is meer dan 30 jaar oud (een oldtimer dus), zijn er speciale vignetten nodig of steden waar je niet binnen mag (wegens te “vervuilend”) ?
  4. Indien u nog andere tips heeft, alles is welkom 🙂

  Hartelijk dank.

  Mvg,
  Alyssa & Jonas

 2. Hallo, wij willen graag de blauwe grot gaan bekijken. (4 volwassenen en 2 kindjes van 1,5 en 3) Hebben een huisje in Stankovci. We hebben wat gekeken op trip advisor maar daar is het overal over de 100 euro/persoon.

  • Beste Sanne, je kunt ook zelf naar Komiza op eiland Vis reizen en van daaruit met het toeristenbootje gaan, dan betaal je ong. 100 kuna pp (kinderen minder of zelfs gratis). Maar het is een lange reis vanuit Stankovic. Ik zou dan overwegen om een overnachting in Split te boeken. Vriendelijke groeten, Karianne.

 3. Beste Karianne

  Sinds wij je site hebben gevonden krijgen we steeds meer zin om weer naar Kroatië te gaan. Geweldige site met informatie ook al komen wij al jaren in dit schitterende land steeds komen we weer wat leuks tegen. Ga zo door.
  Wij zijn nu op de foto pagina terecht gekomen maar wat is het jammer dat er geen locaties bijstaan.
  Wij zouden in ieder geval graag weten waar foto 70 genomen is met die brug op de achtergrond.
  Misschien is dit aan te rijden vanuit Vodice.
  Graag zouden we dit van jou vernemen als jij de locatie kent.

  Met vriendelijke groet,
  Henk S

  • Beste Henk, sorry dat er geen lokaties vermeld zijn bij deze foto’s. Ik wilde met deze foto’s impressies tonen, als een soort sfeerpagina, vandaag het gebrek aan details bij de foto’s. Foto 70 is het fort van Klis, vlakbij Split. Dit is zeker de moeite waard om te bezoeken vanuit Vodice en goed te bereiken. Ik ben zelf nog van plan om er een artikel over te schrijven maar tot dit zo ver is kun je meer info halen uit een artikel van een collega van me, in het Engels: http://www.split-croatia.info/index.php/excursions-split/visiting-the-klis-fortress
   Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Fijne site!
   Mijn vriend is van Kroatische afkomst, we gaan dus veel naar ‘huis’… we vinden de site ‘natuur (in zoverre zo’n woord al bestaat) – en waarheidsgetrouw’ leuk ook om typische Kroatische kookideetjes op te doen!
   Dit jaar gaan we ook ‘gewoon’ weer naar huis, maar het blijft een land met duizenden mooie hoekjes en verborgen stranden, een rijke culturele erfenis en een zeer goed gesmaakte keuken …
   Doe een stop in Slovenië als je met de auto naar Kroatië rijdt, een verborgen parel in Europa. Kroatië was dat ooit ook, maar na de oorlog is het toerisme de laatste 10 jaar aan een serieuze herop mars bezig. Vermijd het hoogseizoen en reis in mei of laat september, fijne reis!

   • Beste Marcia, bedankt voor je compliment! Leuk dat je een Kroatische vriend hebt en daardoor lekker vaak naar ‘huis’ kunt. Zoals je misschien al hebt gelezen, ben ik ook met een Kroaat getrouwd. 🙂 Bedankt voor de tips voor andere lezers! Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Beste Karianne,

   Wij zouden begin juli naar Kroatië willen gaan met de wagen vanuit Belgie.
   Wij zouden willen gaan waar we met twee tieners kunnen naar het strand gaan, iets bezichtigen en miss ook een activiteit uitoefenen.
   Mag een appartement,huis of camping zijn .

   Alvast bedankt

   Wendy & Marco

 4. Goedendag

  Mijn naam is mike de vries en ik ben een site aan het bouwen over istrie.
  Kan ik de foto’s op uw site van morten smalby gebruiken?

  Met vr. groeten
  Mike

  • Beste Mike, ik kan je helaas geen toestemming geven om deze foto’s te gebruiken. Morten steekt veel tijd en energie in het reizen door Kroatie om foto’s te maken voor zijn eigen bedrijf in het toerisme, waarmee hij de kost moet verdienen. Ik gebruik zijn foto’s met zijn toestemming maar ik kan verder niemand toestemming geven om ze te gebruiken. Bedankt voor je begrip. Vriendelijke groeten, Karianne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text