Vliegveld Pula

27862 Views

Het vliegveld van Pula ligt 7km van het centrum van Pula. Het is het grootste internationale vliegveld van Istrië.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van en naar Pula?

Behalve Croatia Airlines vliegen ook Austrian Airlines, Transavia Airlines, Germanwings, Ryanair, Thomsonfly, Scandinavian Airlines en andere luchtvaartmaatschappijen naar Pula.

Vliegveld Pula

Afstanden binnen de omgeving

De populaire plaats Rovinj ligt op 40km afstand van Pula. Porec ligt op 53km van Pula en Medulin op 13km afstand van het vliegveld van Pula.

Taxiprijzen

De meeste taxibedrijven hebben een starttarief van 35 kuna plus 8 kuna per kilometer. Voor meer info over taxi services kun je de info desk van het vliegveld bellen: tel. +385 52 530 105

Vliegveld busservice

Er rijdt een shuttlebus tussen het vliegveld en het centrum van Pula. Dagelijks rijden er tussen 08.30 en 20.45 uur bussen, maar niet erg regelmatig. Klik hier voor de dienstregeling. Meer over de vliegveldbus van Pula.

Bedrijven die vliegveldtransfers aanbieden

Er zijn meerdere bedrijven die vliegveldtransfers aanbieden. Je moet vantevoren boeken en het hangt af van het aantal passagiers of je met een auto, bus of busje opgehaald wordt. De prijs voor een rit van het vliegveld naar het centrum van Pula ligt rond de 100 kuna voor 1 tot 4 personen en rond de 150 kuna voor 5 tot 8 personen.

Link naar vertrektijden en aankomstijden vliegveld Pula

https://www.airport-pula.hr/index.php?menu_id=23

Vliegveld codes

 • Identification code: PUY
 • SITA code: PUY APXH
 • AFTN code: LDDUYDYX
 • ICAO CODE : LDPL

Parkeren

Parkeren tot 15 minuten is gratis, daarna betaalt men 5 kuna per uur. Voor 8 tot 24 uur parkeren is het goedkoper: in totaal 35 kuna.

Parkeren per dag kost 35 kuna per dag voor 1 tot 3 dagen, 31 kuna per dag voor 3 tot 7 dagen, 28 kuna per dag voor 7 tot 14 dagen en 25 kuna per dag voor 14 dagen of langer.

Autoverhuurbedrijven op het vliegveld

Adres and contact gegevens

Tel. + 385 52 530 105
Fax. + 385 52 550 914
informacije@airport-pula.hr
https://www.airport-pula.hr/index.php
Valtursko polje 210, Ližnjan
p.p. 89,  52100 PULA

2 Comments

 1. Beste Karianne,
  Wij zijn met 5 jongens die vakantie gaan naar kroatie. Wij hebben het vliegtuig dat aankomt op het vliegveld van Pula. Ons huisje waar we verblijven is echter in Porec. Ons vliegtuig komt aan om 20u op een maandag en ik vroeg me af hoe we het beste kunnen reizen van het vliegveld van Pula naar Porec. Is het busvervoer s’avonds nog goed beschikbaar of zou het het makkelijkste zijn om een of twee taxi’s te pakken (zo ja is dit goed betaalbaar en moet dit op voorhand geboekt worden)?
  Alvast enorm bedankt voor je hulp
  Groet Edwin

  • Beste Edwin, hier vind je info over de busservice van vliegveld Pula: https://getbybus.com/nl/blog/vliegveldbus-pula/
   Op de website van GetByBus kun je ook de dienstregeling van reguliere bussen bekijken.
   Je zou ook een prive transfer kunnen boeken (dit is een vooraf geboekte taxi voor een afgesproken prijs). Je kunt online gemakkelijk transferbedrijven (en prijzen) vergelijken door bijv. te zoeken op “airport transfer pula”.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text