Vliegveld Dubrovnik

37883 Views

Het vliegveld van Dubrovnik ligt ongeveer 20km van het centrum van Dubrovnik. Het is een relatief klein vliegveld met iets meer dan een miljoen passagiers per jaar. Het overgrote deel zijn internationale passagiers die Dubrovnik als hun vakantiebestemming hebben. In de wintermaanden gebruiken ongeveer 20.000 passagiers per maand het vliegveld, dat is 10 keer lager dan het aantal passagiers in de drukste zomermaanden.
Vliegveld Dubrovnik
Op het vliegveld vind je een kiosk, café, geldwisselkantoor, bank, meerdere geldautomaten en een Duty Free shop voor internationale reizigers.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van en naar Dubrovnik?

Tijdens de wintermaanden gebruiken alleen Croatia Airlines and British Airways dit vliegveld. Tijdens de zomermaanden zijn dit er veel meer: Dubrovnik Airline, Trade Air, Aer Lingus, Air One, Austrian Airlines, Estonian Air, Iberia, Jetairfly, Luxair, Lufthansa Cityline, Clickair, Flybe, Flyglobespan, Germanwings, Norwegian Air Shuttle en vele anderen.

Afstanden binnen de omgeving:

 De afstand van Vliegveld Dubrovnik naar het centrum van Dubrovnik is 20km, dit duurt ongeveer 25 minuten met de auto.

Van het vliegveld in Dubrovnik naar Cavtat is 5km en duurt 8 minuten.

Taxiprijzen:

Taxi’s hebben een starttarief van 25 kuna plus 8 kuna per kilometer. Baggage kost 2 kuna per stuk. Vanaf het vliegveld naar het centrum van Dubrovnik kost ongeveer 180 kuna. Als de taxi op je moet wachten kost het 80 kuna per uur.

Vliegveld busservices – hoe het werkt, prijzen, etc:

Het vervoer van passagiers wordt verzorgd door Altas en is afgestemd op vluchten van Croatia Airlines en British Airways. Bussen vertrekken van het vliegveld kort na aankomst van iedere geplande vlucht. Vanuit het centrum van Dubrovnik vertrekken er bussen iedere twee uur voor internationale vluchten en anderhalf uur voor binnenlandse vluchten. Een enkele reis kost 35 kuna per persoon.

Meer over de vliegveldbus van Dubrovnik.

Openbaar vervoer per bus, van en naar het vliegveld:

Bus nummer 11 gaat van Dubrovnik naar het vliegveld. Deze bus vertrekt om 10 uur ‘s ochtends, tien voor  half 3 ‘s middags en 10 over 8 ‘s avonds.  Bus nummber 27 gaat ook naar het vliegveld en vertrekt om kwart over 10 ‘s ochtends, kwart over 2 ‘s middags en kwart over 8 ‘s avonds. Een enkele reis kost 14 kuna.

Bedrijven die vliegveldtransfers aanbieden:

Er zijn meerdere bedrijven die vliegveldtransfers aanbieden. Je moet vantevoren boeken en het hangt af van het aantal passagiers of je met een auto, bus of busje opgehaald wordt.

De prijs van het vliegveld naar het centrum van Dubrovnik kost 33 euro voor 1 tot 3 personen. Voor 4 tot 8 personen betaal je 39 euro. De prijs hangt af van de reisafstand en de dag waarop de transfer plaatsvindt. Voor grote groepen kun je ook met ons contact opnemen voor het regelen van een vliegveldtransfer.

Vliegveld Dubrovnik codes:

 •  Identification code: DBV
 • SITA code: DBVAPXH
 • AFTN code: LDDUYDYX
 • ICAO classification: 4E

Parkeren:

Er zijn 200 parkeervakken bij het vliegveld. Voor parkeren betaal je het volgende:

 • 0 tot 15 minuten – gratis
 • 15 min tot 1 uur – 5 kuna
 • 1 tot 2 uur – 10 kuna
 • 2 tot 4 uur – 15 kuna
 • 4 tot 12 uur – 20 kuna
 • 12 tot 24 uur – 40 kuna
 • Ieder volgend uur – 2 kuna.

Een verloren parkeerbonnetje kost je 300 kuna.

Parkeren voor meedere dagen kost 40 kuna voor de eeste dag en 48 kuna voor iedere volgende dag.

Autoverhuurbedrijven op het vliegveld:

Adres and contact gegevens:

8 Comments

 1. Hallo Karianne,
  Nog een vraag van mij , mijn reis naar Kroatie gaat nu echt bijna beginnen! De 14e augustus land ik in Dubrovnik , even na 19u30. Ik wilde net mijn transfer naar het centrum van Dubrovnik met de vliegveldbus/shuttlebus regelen maar ik kan niks vinden op de Get By Bus site. Kan ik het er op gokken dat ik daar ter plekke een bus kan pakken? Of moet ik ergens reserveren? Ik kom overigens met Transavia, die zag ik nog niet genoemd staan? Ik neem aan dat daar ook wel een shuttle op aansluit?
  Nogmaals dank voor deze geweldige site , ik heb er echt heel veel bruikbare info vanaf gehaald!
  Groetjes, Margot

 2. Hoi hoi!

  Is het een veilig en overzichtelijk land om samen met mijn dochter van bijna 8 jaar naar bv Dubrovonik te gaan? Ik ben afgelopen jaar met haar naar Bergerac geweest en dit was heel overzichtelijk. Ik zelf ben afgelopen maand naar China geweest om te backpacken, dit was super maar werd in forums gezegd dat dit goed te doen was met kleine kinderen. Gelukkig was ik alleen, ik heb vaak gedacht toen ik daar was, gelukkig is mijn dochter niet mee! Tuurlijk is dit alleml heel erg subjectief en je overleefd het allemaal wel haha want alles is oplosbaar maar Kroatie is een land waar ik zelf nog nooit ben geweest, en als moeder die alleen op reis gaat met haar kind, ben ik 100x voorzichtiger dan als ik alleen ga reizen.
  Groetjes Diana

 3. Hallo karianne

  We komen op 15 juni aan op dubrovnik..en zouden graag met de bus richting het centrum willen gaan. Is lijn 11 nog steeds de enige mogelijkheid? Ik dacht ook gezien te hebben dat lijn 17 van atlas naar het centrum gaat.

  Mvg nina

  • Beste Nina, je hebt meerdere mogelijkheden, naast de vliegveldbus is er buslijn 11 en buslijn 27. Ik zou gewoon de shuttlebus van het vliegveld nemen, die brengt je naar de poort van Pile voor slechts 40 kuna. Dit is iets duurder dan de lokale bus maar zowieso helemaal niet duur. Bovendien is het de gemakkelijkste optie, omdat de bus na aankomst van iedere vlucht naar het centrum rijdt (ook als je vlucht vertraagd is zal de bus op de passagiers wachten). Lees er hier meer over: https://www.buscroatia.com/dubrovnik-airport-dubrovnik-2/ Vriendelijke groeten, Karianne.

 4. Dag Karianne,

  ondertussen vliegt ook Brussels Airlines naar zowel Zagreb als Dubrovnik. Ik zag dat je deze vliegmaatschappij nog niet had vermeld in je bericht hierboven en dat over de luchthaven van Zagreb.

  Bedankt voor de vele bruikbare tips! Die gaan deze zomer zeker van pas komen.

  Groetjes,
  Joni

  • Bedankt voor de update Joni! Helaas heb ik te weinig vrije tijd om alle artikelen aan te vullen met up to date info. Daarom hoop ik dat lezers de comments lezen, omdat ze daar ook veel nuttige info van andere lezers kunnen vinden. Vriendelijke groeten, Karianne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text