Vervoer

7167 Views

Kies a.u.b. een subcategorie uit de menubalk onder ‘VERVOER’ om meer te lezen over autoverhuur, snelwegen, busroutes of vliegvelden. 

Voor info over veerroutes klik hier.

Kaart Kroatie

 

12 Comments

 1. hallo

  We gaan in augustus 2 weken naar zadar in een appartement.
  We hebben zijn op zoek naar leuke overnachtingen in oftewel oostenrijk of slovenie. Voor 2 nachten. want we hebben ruim de tijd.
  We zijn met 4 personen, 2 volwassenen en 2 pubers.
  Hopelijk hebben jullie leuke tips.

  Groetjes Fam Coenen

  • Beste fam. Coenen, wij rijden altijd in 1x door en weten dus geen overnachtingsadres. Misschien andere lezers? Vriendelijke groeten, Karianne.

 2. beste Sylvia,
  wij hebben vorig jaar in augustus Kroatië bezocht met de rugzak en tent. Vertrokken in Zadar. We hebben alle eilanden voor de kust van Zadar en Sibenik bezocht. Alles met openbaar vervoer (bus en boot). Het grote voordeel is dat je op weinig toeristische eilanden komt omdat er geen auto’s (campers) zijn toegelaten. Op de eilanden zijn niet veel campings dus dan hebben we bij de bewoners gelogeerd. Niets gereserveerd, gewoon op de boot de mensen aangesproken om te horen of ze niet toevallig een kamer verhuurden. Dat ging vanzelf. Het was super! Veel succes.
  Hilde

  • Beste,
   Ik ben ook van plan om met enkele vrienden van zuid naar noord Kroatië te reizen. Ons idee was om in enkele steden langs de kust een hostel te huren. Is dit mogelijk om dat op het moment zelf te regelen of is het beter om dit op voorhand te plannen? Ook vragen we ons af of de verbindingen tussen de steden makkelijk zijn? Is dit eerder een langzame verbinding waarbij je regelmatig op en af moet stappen of is het ook vrij makkelijk om in 1 rechte lijn een weg van stad naar stad te doorkruisen?

   mvg Mathijs

   • Beste Mathijs, wat betreft het wel of niet vantevoren boeken: In welke periode ga je? Heb je ons artikel hierover al gelezen? https://www.allesoverkroatie.nl/accommodatie-in-het-hoogseizoen/
    Wat bedoel je precies met op en afstappen?
    De Kroatische kustroute loopt door de meeste kustplaatsen heen, je zult dus regelmatig je snelheid moeten aanpassen, moeten wachten bij verkeerslichten, zebrapaden, etc.
    Ben je van plan om met de bus te reizen, bekijk dan de busroutes op https://getbybus.com/nl/. Zo zie je meteen of je wel of niet over hoeft te stappen en bij welke haltes de bus onderweg zal stoppen.
    Vriendelijke groeten, Karianne.

 3. Goedemiddag,
  Heerlijke website dit!
  Mijn vriend en ik gaan 4 tm 24 juni reizen door Kroatie. We komen aan in Split en willen graag de eilanden Brac, Hvar, Dugi otok, plitvice, sibenik, zadar, paklenia NP en BIOKOVO bezoeken in deze 3 weken.
  We willen eigenlijk met openbaar vervoer gaan omdat dit goedkoper is. Is dit aan te raden als we al deze plaatsen willen bezoeken?
  Ik vraag me af of je op de eilanden ook een auto nodig heb om rond te reizen, omdat je anders misschien niets van het eiland kan zien.
  Hoop dat u wat informatie kan geven hierover.

  vriendelijke groet,
  Sylvia

 4. Beste Karianne,
  heel veel dank voor al die info. Van 10 tot 26 augustus reizen we door Kroatië met de rugzak (tenten mee). We landen in Zadar, hebben daar alvast 2 nachten geboekt. Vanaf dan en daar willen we met de boot langs de eilanden reizen. Ik vind nergens maar dan ook echt nergens info over deze manier van reizen. Niet dat ik me echt veel zorgen maak, we deden het al vaker en meestal stonden er aan de ferries/bushaltes etc mensen die een kamer hadden of een tent in de tuin konden zetten. We hopen dus dat dit ook gaat in Kroatië. We willen ook buiten het grote massatoerisme blijven. Welke eilanden kan je dan aanraden?
  En dan nog één vraagje: kan je een klein bootje huren voor een paar dagen? Eender waar op één van de eilanden.
  Alvast veel dank voor je antwoord!
  Hilde

  • Beste Hilde,

   Eilandhoppen in Kroatie doet men meestal met de eigen boot of met een georganiseerde cruise. Het probleem van eilandhoppen met veerboten is dat de meeste veerroutes vanuit een kustplaats naar het groepje eilanden dat daar voor de kust ligt lopen. Vaak zijn die eilanden ook wel onderling met elkaar verbonden maar er zijn geen verbindingen tussen bijv. de eilanden voor de kust van Zadar en de eilanden voor de kust van Split. Je zult dus of een cruise moeten boeken, of een grotere boot huren (waarmee je sneller langere afstanden kunt afleggen) of je zult tussen de grotere kustplaatsen via het vasteland moeten reizen.
   Je vind nogsteeds mensen met bordjes op belangrijke plaatsen, zoals aan de rand van kustplaatsen of bij grotere havens e.d. maar dit wordt wel steeds minder aangezien meer en meer mensen via internet verhuren. Wel zie je overal bordjes in de tuin/aan het huis waar men verhuurt.
   Tenten opzetten bij mensen in de tuin zal lastig zijn omdat de meeste tuinen langs de kust geen mooie vlakke stukken grond (met gras bijv.) hebben maar rotsachtige grond. Om die reden zul je niet niet vaak zien dat particulieren mensen in hun tuin laten overnachten in een tent. Er zijn wel heel veel minicampings overal langs de kust (vooral in Dalmatie). Met een klein tentje heb je nog wel kans om er in het hoogseizoen ergens een plekje te vinden, maar over het algemeen worden de staanplaasten op minicampings vaak al een paar seizoenen vooruit volgeboekt door vaste gasten.
   Je kunt bijna overal wel kleine bootjes huren langs de kust maar de aanbieders hebben niet altijd een website dus zul je het misschien ter plekke moeten doen in plaats van vantevoren te boeken. Wil je zoeken wat er in een bepaalde plaats wordt aangeboden, zoek dan op : “rent a boat [plaatsnaam]”
   Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Bedankt voor je antwoord Karianne! We hebben een route uitgestippeld langs de eilanden voor Zadar zodat we niet telkens terug moeten over Zadar. Er is wel heel weinig info te vinden over eilanden zoals Molat, Zverinac, Ist. We zien wel! Hilde

    • Graag gedaan Hilde! Zoek eens in het Engels, dan zul je zien dat er veel meer info te vinden is. Alvast veel plezier gewenst! Groeten, Karianne.

 5. Hallo

  Weet iemand hoe ik achter de treintijden etc kan komen.
  De website betreffende treinen is in het Kroatisch dus niet te lezen.
  We willen van sibenik naar zadar met de trein.

  GR

  Geert

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text