Home » Veerroutes Split

Veerroutes Split

Laatst bijgewerkt op: 06.05.2016

Hier vind je info over alle veerroutes en catamarans die vertrekken vanuit Split en de omgeving van Split, in deze tabellen vind je bijna alle routes naar de Dalmatische eilanden.

De aanduidingen HS= hoogseizoen en LS= laagseizoen in de tabellen.

Meestal is het hoogseizoen nog weer onderverdeeld in twee periodes met verschillende dienstregelingen (1 voor juni en september en 1 voor juli en augustus). In de meeste gevallen behoren alle andere maanden tot het laagseizoen.

 

Auto veerboten in de Split regio:

 

Aanbieder

Route

Dienstregeling

Prijzen

Jadrolinija

Ancona – Split – Stari grad (Hvar)

HS-Tabel

Prijzen

Blueline

Ancona – (Hvar) / (Vis) – Split

HS-Tabel

Prijzen

Jadrolinija

Split – Supetar (Brač)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Split – Stari Grad (Hvar)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

SplitRogač (Šolta)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Split – Vela Luka (Korčula) – Ubli (Lastovo)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Snav

Split – Ancona (snelle auto catamaran, stopt in Juli + Aug ook in Stari Grad, Hvar).

HS-Tabel

 (geen info beschikbaar)

Jadrolinija

Makarska – Sumartin (Brač)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Drvenik – Sućaraj (Hvar)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Ploče – Trpanj (Pelješac)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Orebić – Dominče (Korčula)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

SplitVis

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

 

Catamaran (autovrij) regio Split:

 

Aanbieder

Route

Dienstregeling

Prijzen

Jadrolinija

Split – Hvar -Vela Luka (Korčula) – Ubli (Lastovo)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS & LS Prijzen

Kapetan Luka

SplitHvar – Vis

HS & LS -Tabel

 

HS & LS Prijzen

 Jadrolinija

Split – Bol (Brač) – Jelsa (Hvar)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS & LS Prijzen

Jadrolinija

Split– Milna (Brač) – Hvar

HS-Tabel

HS & LS Prijzen

Jadrolinija

Split – Trogir – Drvenik (Mali / Veli)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Split – Hvar – Prigradica – Korčula

HS -Tabel

HS & LS Prijzen

Jadrolinija

Split – Hvar – Korčula

HS -Tabel 

LS- Tabel

HS Prijzen 

Neem bij vragen a.u.b. direct contact op met Jadrolinija (passdept_h@jadrolinija.hr), Kapetan Luka (luka@krilo.hr) of Snav (booking@snav.it)

Aanvullende veerboot informatie vind je hier: Jadrolinija veerdiensten en tickets

Update 05.06.2017: Jadrolinija heeft een nieuwe veerroute: Dubrovnik – Korcula – Hvar – Bol – Split 

67 Comments »

 • Patricia schreef:

  Beste Karianne,

  Wij willen van de zomer met de caravan weer naar kroatie. Omdat het een heel eind rijden is bedachten wij ons dat we misschien met een veerboot van Rijeka naar split te varen.
  Is dit überhaupt mogelijk? Wij kunnen deze route namelijk niet vinden op internet maar in de kaarten app van iPhone staat deze veerboot route wel.

  Groetjes Patricia

 • claar schreef:

  Beste Karianne, wat fijn deze informatie!! Wij gaan vanuit Split met de auto (dus veerboot) een aantal dagen op Hvar zitten. We willen van Hvar door naar het eiland Brac (Bol). Is dit rechtstreeks mogelijk en kan dit met de auto?
  We gaan daarna door met de auto naar Dubrovnik om vervolgens de laatste week op Miljet te relaxen. Kan je op dit eiland ook met je eigen auto komen? Het is lastig om op het internet te vinden waar je met de auto kan komen en waar niet. Dus fijn als je ons hierbij kunt helpen! Groetjes Claar

 • Cees schreef:

  Beste Karianne,

  Compliment voor je geweldige site! Toch nog een vraag. Ik wil de veerboot nemen met de auto naar Bol (Brac). Kan ik dat het beste doen vanuit Split of vanuit (zoals google maps aangeeft) vanuit Makarska. Wij komen van Posedarje. wat is het verschil?

  Bedankt vast.

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Cees, bedankt voor je compliment over de site! Vanuit Split kun je alleen rechtstreeks naar Bol met de catamaran (zonder auto). Je kunt wel met de auto van Split naar Supetar. Vanuit Makarska kun je naar Sumartin met de auto (maar mag uiteraard ook zonder auto). Zowel naar Bol als Supetar vanuit Split is voor jullie denk ik sneller dan vanuit Makarska naar Sumartin. Vriendelijke groeten, Karianne.

 • J vissers schreef:

  Hallo karianne, wij zouden heel graag wat info willen voor een leuke citytrip 4 dagen in Kroatië. Ik ga met nog een vriendin en we houden van veel cultuur/bezienswaardigheden, stappen wel voor ouder publiek leeftijd van ons is 30+ en wat shopgelegenheid en/of een strand. We zijn veeleisend helaas ;). Nu zagen we hvar, Maar twijfelen of daar genoeg bezienswaardigheden zijn en zagreb maar daar zijn we over aan het twijfelen of het nachtleven alleen jonger publiek trekt? Pula lijkt ons ook nog interessant maar zien we weinig terug of er uitgaansgelegenheden zijn? Sorry voor de hoeveelheid tekst en vragen. Ik hoop dat je ons wilt en kan helpen om een keuze te kunnen maken. Alvast bedankt voor je eventuele tijd en moeite. Mvg Jenny

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Jenny, als je echt alleen grotere plaatsen of steden wilt bezoeken, dan kun je het beste kiezen voor Zagreb, Rijeka, Zadar en Split. Dat zijn de grootste steden die toeristisch gezien echt mooi zijn om te bezoeken. Daarnaast zijn er veel grote kustplaatsen (geen steden) waar je je ook best een paar dagen prima kunt vermaken, zoals bijv Pula, Rovinj, Sibenik, Trogir, Hvar en Dubrovnik. In ieder van de bovengenoemde steden en plaatsen is in ieder geval genoeg te zien en te doen in 1 dag, ook in Hvar en Pula. Ook kun je in deze plaatsen prima uitgaan en vind je een breed publiek, van alle leeftijden. Vriendelijke groeten, Karianne.

 • Evert Kok schreef:

  Hoi, ik ben bezig met mijn zomervakantieplanning voor 2017 en van plan om van Split naar Brac te gaan met mijn auto. mijn vraag nu is moet je van te voren de ferry boeken en vastleggen en indien ja, is hier een boeking site voor?
  bvd Evert Kok

 • Aad schreef:

  Hallo Annemieke , wij zijn gisteren aangekomen in Split en hebben daar een auto gehuurd.

  Wij zijn van plan om met de auto met de veerpont naar het eiland Brac te
  gaan. Nu kregen we iets te horen dat we dan € 30,00 aanvullende verzekering
  hiervoor moeten afsluiten als we met de huurauto de pont nemen …!? Heb je hier vaker over gehoord?

  We zijn ook van plan om naar Dubrovnik te gaan. Hiervoor moeten we de grens
  passeren met Bosnië. We kregen iets te horen dat we dan € 62,50 aanvullend
  moeten betalen voor een “green card” die wel in de auto aanwezig was, maar
  nu eruit is gehaald. Lopen we nu een risico als we de grens passeren?

  Met vriendelijke vakantie groeten vanuit Kastel Luksic,

  Aad.

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Aad, Ik heb nog nooit iets gehoord over een dergelijke aanvullende verzekering. Normaal vraagt men niet eens of je van plan bent om met een huurauto naar een eiland te gaan en die kans is natuurlijk heel groot als je naar Kroatie op vakantie gaat. Ook is er hier nog nooit een ongeluk gebeurd met een veerboot (op 1 incident in noodweer na, toen had die boot eigenlijk niet mogen varen). Ik denk dat je misschien eens met andere verhuurbedrijven contact op moet nemen. Wij hebben hele goede ervaringen met Nova, die zitten op het vliegveld in Split. Ook zit in de green card alles wat je nodig hebt om de grens met Bosnie over te kunnen. Maar het gebeurt wel eens dat men meer geld uit mensen wil kloppen, dit is ons ook een keer overkomen met Sixt. Daar huren we nooit meer een auto! Vriendelijke groeten, Karianne.

 • Jorik schreef:

  Beste,

  Wij willen in augustus vanuit Split een daguitstap naar Hvar (stad) maken. Als ik het goed heb is het via Kapetan Luka de makkelijkste manier om daar te geraken? De meeste ferry’s gaan naar Stari Grad, maar wij zouden het liefst naar Hvar stad gaan.

  Alvast bedankt!

 • Dimitri schreef:

  Hey,

  Superinteressante site, echt een godsgeschenk om onze roadtrip in Kroatie voor te bereiden.

  Nu zit ik nog met een wellicht heel dwaze vraag omtrent de prijzen.

  Wij willen een ferry nemen van Split naar Supetar.
  Ik zie in de tabel dat een auto 160 kuna kost, is dat dan inclusief de kost voor de aanwezige personen in onze auto ? Of moet ik per persoon nog 33 kuna gaan bijtellen ?

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Dimitri, bedankt voor je compliment over de site! De prijzen voor auto’s zijn excl. passagiers, dus je moet behalve voor de auto ook betalen voor iedere passagier. Groeten, Karianne.

   • Nancy schreef:

    Hoi, je geeft aan dat het verstandig is om online de ferry te reserveren. Nu kan ik niet goed inschatten hoeveel tijd wij nodig hebben om van de airport naar de ferry split / supertar te komen. Wij landen als het goed is om 15.00 en nemen dan de bus naar Split. Hoe laat moet ik dan reserveren voor de ferry? En als je vertraging hebt, of je red het niet, mag je dan op een latere boot of moet je dan een nieuw kaartje kopen? Alvast bedankt groetjes, Nancy

    • Karianne Karianne schreef:

     Beste Nancy, je mag ook best de eerstvolgende veerboot nemen (met hetzelfde ticket) als je de geplande veerboot niet haalt. Dit is geen probleem. Maak je je toch nog zorgen, neem dan gerust contact op met Jadrolinija (het beste via telefoon) zodat ze je het beste advies voor jouw situatie kunnen geven. Groetjes, Karianne.

 • Sjoerd Mekenkamp schreef:

  Beste Karianne,

  Fijn dat de informatie zo overzichtelijk op jullie website staat. Super! Kun je me misschien helpen met een logistieke puzzle? Wij hebben namelijk voor een familiereunie een huisje gehuurd op Hvar van zaterdag 24 september t/m zaterdag 1 oktober. We landen in Split en hebben daarvandaan 3 auto’s gehuurd. Rond 15:30/16:00 zijn we wel weg vanaf het vliegveld.

  Ik heb nog geen ferry kunnen vinden die op de aankomstdag (24-9) in de avond, of op de vertrekdag (1-10) in de ochtend met auto’s vaart tussen split en Hvar.

  Wel heb ik een bootverbinding gevonden van Jadronilija, waar auto’s op kunnen vanaf Drvenik. De ferry’s van Blue Line en SNAV varen voor zover ik kon ontdekken wel op Hvar, maar niet vanaf Split daarnaartoe. Of zie ik iets over het hoofd?

  Ben benieuwd of jij toevallig meer weet over hoe we met een auto van Split naar Hvar kunnen reizen op de genoemde data. Kun je hier mee helpen?

  Hartelijke groet,
  Sjoerd

 • Julie schreef:

  Beste Karianne,

  Ik heb nu half augustus 5 nachten Split geboekt, mijn idee was om elke dag een ander eilandje te doen (Hvar, Brac, Vis).. En de wagen steeds op Split te laten staan (wij reizen met de wagen).
  Is dit te doen?
  Zijn er op Split veel parkeermogelijkheden?
  Het lijkt me het makkelijkste om de auto daar te laten en telkens een ferry (zonder auto) te nemen, niet?

  Ik twijfel of ik er goed aan gedaan heb om 5 overnachtingen op Split geboekt te hebben, en dan van daaruit de eilanden te verkennen.
  Aangezien de ferry’s ’s avonds altijd vrij vroeg terug varen?

  Heb je nog tips voor me?

  Bedankt hoor, super website!!

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Julie, parkeren in Split kan wel eens een uitdaging zijn, lees daarvoor ook eens ons artikel over shoppen in Split, daar vind je een tip in de comments: https://www.allesoverkroatie.nl/shoppen-in-split/
   Hier vind je ook nuttige info: http://www.croatia-split.com/blog/getting-there-and-around/all-you-ever-wanted-to-know-about-parking-in-split-but-were-afraid-to-ask.html
   Bij de veerboothaven zijn parkeerplaatsen maar deze worden niet bewaakt. Er wordt veel gebruik van gemaakt door mensen die de veerboot nemen.
   Ik weet niet alle veerbootdiensten uit mijn hoofd natuurlijk (hoe laat er ’s avonds boten terug gaan van de eilanden naar Split) maar het zou best kunnen dan je niet ’s avonds vrij laat nog terug kunt naar Split. Het belangrijkste doel van de veerboten is om de plaatselijke bevolking die op de eilanden wonen ’s ochtends vroeg naar het vasteland (Split) te brengen (voor werk, school etc) en ’s avonds weer terug naar huis te brengen. (Toeristen gaan in de tegenovergestelde richting).
   Maar het is wel verstandig om zonder de auto naar de eilanden te gaan want het is erg duur om de auto mee te nemen en bovendien heb je dan een veel kleinere keuze aan boten. Ga je te voet dan kun je kiezen uit auto-veerboten en autovrije veerboten.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 • Folkert schreef:

  Hi,

  Zijn de prijzen 1 kant op of voor een retour? weet je dat?

  groet,

 • Charlotte schreef:

  Hoi! Ik wil deze zomer graag naar Milna, maar zit een beetje vast in verband met de transfer van de luchthaven naar Milna. Varen deze veerboten slechts 1 maal per dag ofzo? Zo lijkt het toch van op de schema’s. Wat is je vlucht later aankomt? Hoe moet je dan ter plaatste geraken. Mijn vlucht zou bijvoorbeeld om 13u50 aankomen en de veerboot vertrekt volgens het schema al om 10u30.

 • Sabine schreef:

  Beste Karianne,
  Wat een prettige website, bij het doorlezen zijn veel van mijn vragen inmiddels al beantwoord!
  Toch nog graag een advies van jou. Deze zomer gaan wij een rondreis met openbaar vervoer langs de Kroatische kust maken. Een onderdeel is dat we van (1) Makarska naar (2) Sucuraj willen. En vervolgens vanuit Sucuraj via (3) Korcula Stad naar (4) Dubrovnik. Kan jij ons adviseren met welk openbaar vervoer (ferry/bus) we ons dan het makkelijkst/snelst kunnen laten vervoeren?

  Dank vast voor je reactie!

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Sabine, bedankt voor je compliment over de site. Om te bepalen wat de snelste manier zou zijn om te reizen (bus/veerboot) zou je eerst precies moeten weten wanneer je welke vorm van vervoer zou willen gebruiken. Vervolgens moet je alle dienstregelingen bekijken om te zien wat wel of niet op elkaar aansluit e.d. Hiervoor zul je de websites van Jadrolinija (veerboot) en http://www.getbybus.com (bus) moeten gebruiken. Er is dus helaas geen eenvoudig antwoord op deze vraag. Veel succes met het uitstippen van een route! Vriendelijke groeten, Karianne.

 • Nathalie schreef:

  Ik en mijn vriend willen deze zomer het eiland Vis gaan bezoeken. Echter als ik op de site van de vervoerdersmaatschappij kijk staat er bij het online boeken dat je geen garantie hebt met betrekking tot tijden..

  Ik begrijp het zelf nog niet helemaal.

  Heb jij hier ervaring mee?

 • Hill schreef:

  Hoi!
  Ik heb een vraagje.
  Wij komen 25 juli aan in Split en we wilden een dagje naar Hvar.
  Weet u misschien wat de kosten zijn en hoe het zit met een groep van 20 mensen?
  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Hill Lok

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Hill, de prijzen per persoon en per vervoersmiddel zijn heel gemakkelijk na te lezen op de Jadrolinija website: http://www.jadrolinija.hr/en/prices/local-lines-(high-season)
   Ik raad jullie aan om vantevoren te boeken om zeker te zijn van een plek aan boord, vooral gezien de grootte van jullie groep. Volgens mij kun je voor maximaal 5 personen tegelijk tickets boeken. In plaats van 4 keer een reservering voor 5 personen te maken kun je misschien beter eerst even contact opnemen met Jadrolinija, misschien kunnen ze wel persoonlijk een reservering voor de hele groep voor jullie maken, via email of telefoon. Contactgegevens vind je op de website van Jadrolinija. Vriendelijke groeten, Karianne.

 • els schreef:

  hallo,

  deze zomer vliegen wij op Dubrovnik. Van hieruit willen wij naar Ston gaan om vervolgens via Drvenik de boot naar Hvar te nemen.
  Vanuit Hvar willen wij graag Brac-Bol en het bekende strand erbij bezoeken
  Is dit de moeite waard of niet?
  Hoe kunnen wij vanuit Hvar naar Bol gaan? wij vinden enkel een catamaran die heel vroeg vertrekt.

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Els, de catamaran Jelsa-Bol is inderdaad de enige directe bootverbinding tussen Hvar en Brac. De enige andere mogelijkheid is om vanuit Split te gaan. Je zou ter plekke op Hvar kunnen zoeken naar een schipper die je zelf naar Brac wil varen. Je kunt dit gewoon vragen aan de plaatselijke bevolking, of bij de Tourist Office in Hvar. Het eiland Brac is zeker wel de moeite van een bezoek waard en dan vooral ook het Zlatni Rat strand! Vriendelijke groeten, Karianne.

  • els schreef:

   Bedankt voor je reactie! Als we dan toch 1 van de twee eilanden kiezen, welke zou je ons dan aanraden van de twee? Welk is meest de moeite om 1 of twee dagen te verblijven?
   Een tweede vraagje is. Wij doorkruisen Kroatië van dubrovnik tot istrie. Vaak kunnen we kiezen tussen de kustweg nemen of snellere wegen landinwaarts. Welke kuststroken zou je ons aanraden om zeker te rijden? En welke stukken zijn dan minder mooi of niet de moeite?

 • Michael schreef:

  Beste Annemieke,

  Net als de andere mensen hier, complimenten voor de site.
  Ff een vraagje over de ferry van split naar korcula, ik heb tickets geboekt voor de 29/8 (met auto) maar er staat inderdaad bij dat ze geen plaats garanderen. We willen de ferry van 17.30 nemen, kun jij eventueel aangeven hoe laat je dan bij het ferry-dok moet zijn? Een uur van te voren? Of verder? En kun je daar eventueel de auto in de rij zetten en een wandeling doen?
  Bedankt.

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Michael, bedankt voor je compliment over de site! Omdat ik hier woon heb ik het geluk dat ik geen dingen hoef te ondernemen (zoals een ferry nemen) in de druktste maanden van het jaar, ik kan dergelijke dingen doen als het minder druk is 🙂
   Daarom weet ik zo niet hoe lang vantevoren je er het beste kunt zijn. Ik denk dat een uur van te voren wel verstandig is, of misschien nog wat langer. Ik denk dat je in Split de mogelijkheid hebt om de auto in de rij voor de boot te parkeren en dan vervolgens naar het ticketkantoortje te gaan om de tickets te kopen. Of je echt lang weg kunt lopen bij de auto weet ik helaas niet. Misschien is het verstandiger om dichtbij de auto te blijven voor het geval de auto toch aan de kant zou moeten. Vriendelijke groeten, Karianne.

 • esther schreef:

  Hoi,

  Kan iemand mij helpen? wij komen op 2 september aan in Split,
  Zijn dan ongeveer om 11 in Split haven.
  Hoe komen we dan zo snel mogelijk in Korcula town?
  Ik kom er op de site niet echt uit… iemand tips?

  Groetjes Esther

 • Tom Rozemeijer schreef:

  Hallo,

  Ik wil in september naar kroatie (Split)
  Hoe is het weer daar in september?

  Ik wil vanuit Split naar Brac en vanuit daar door naar Korcula om vervolgens door te gaan naar Vis. Is dit mogelijk met de veerdiensten of moet ik steeds terug naar Split? Dit is mij nog niet helemaal duidelijk.

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen. En leuke tips zijn welkom.

  Tom

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Tom, in Split is het in september over het algemeen nog erg mooi nazomer weer, tussen de 20 en 30 graden (vaak nog boven de 25 graden).
   Op de volgende plattegrond van de Jadrolinija website kun je de veerroutes vanuit Split zien: http://www.jadrolinija.hr/docs/default-source/e—bro%C5%A1ure/split-k.pdf?sfvrsn=2
   Zoals je kunt zien is er een afzonderlijke route naar Vis. Dit is dus niet te combineren met andere eilanden.
   Je kunt vanuit Split naar Brac varen en dan vanaf Brac naar Hvar (van Milna naar Hvar, of van Bol naar Jelsa) om vervolgens vanaf Hvar naar Korcula te varen. Maar dit kan niet in 1x met dezelfde boot.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 • Anke schreef:

  Hoi! Wij gaan volgende week richting Kroatie, en willen een paar nachten naar Hvar vanaf Split. We hebben de eerder genoemde website (http://www.jadrolinija.hr) bezocht om een retour op een catamaran te boeken. Het boeken werkt echter niet op de een of andere manier, tijdens het betalen krijgen wij een error. We hebben de website gemaild en wachten nog op antwoord. Weet je toevallig een andere website waar we een ticket voor een catamaran kunnen boeken? Of denk je dat het boeken van te voren niet nodig is voor twee voetgangers (do 16 juli heen en zo 19 juli terug)?

  Alvast bedankt!

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Anke, wat jammer om te horen dat het online reserveren van tickets niet wil lukken. Ik denk niet dat je de tickets van Jadrolinija ook nog ergens anders kunt boeken, vooral omdat Jadrolinija nog maar net zelf deze service biedt. Ik denk niet dat ze dit al hebben uitgebreid naar affiliates waarbij je ook online kunt boeken. Ik denk dat het vantevoren boeken wel nodig zal zijn en raad je daarom aan om ze te bellen, op die manier denk ik dat je het veel sneller opgelost kunt krijgen! tel: +385 51 666 111
   Veel succes gewenst! Vriendelijke groeten, Karianne.

 • Remco schreef:

  Hallo,

  Ik ga binnenkort een week naar Split en daarna ook een paar dagen naar Hvar. Onze uitcheck dag is op een maandag op Hvar, kunt u mij inzicht geven op de vertrektijden de boten vanaf Hvar naar Split?

  Vriendelijk bedankt!

 • William schreef:

  Dag Karianne,

  Van de zomer ga ik met drie vrienden van Kroatië naar istanbul fietsen. VAnaf Split wilden we de ferry naar Hvar pakken. Is het mogelijk om fietsen op de ferry mee te nemen en hoeveel kost dit ongeveer? Alvast bedankt groeten William

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste William, voor zover ik weet mogen er geen fietsen mee op de catamarans (de veerboten alleen voor voetgangers) maar wel op de boten waarop auto’s ook mee kunnen. Je betaalt 2 euro of meer per fiets, dat hangt af van de route. Vriendelijke groeten, Karianne.

 • Pim schreef:

  Hallo,

  Ik ga op vakantie naar Kroatië naar verschillende mooie plaatsen.
  Nu wil ik gebruik maken van de veerroute tussen Split en Hvar (met auto op de boot).
  Is het mogelijk om dit vooraf te reserveren zodat deze niet vol is als wij daar aankomen?
  Wie weet kan iemand mij helpen…

  Thanks,
  Pim

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Pim, online reserveren is helaas alleen mogelijk voor catamarans (alleen voor voetgangers) op dit moment. Misschien kunnen autoveerboten in de nabije toekomst ook wel vantevoren reserveren, ik hoop het tenminste. Ik denk niet dat ze je vantevoren in de haven een ticket laten kopen voor een datum in de toekomst, omdat ze dan natuurlijk niet kunnen inschatten wie op welke datum zijn ticket zal gaan gebruiken en dan kan het gebeuren dat er meer mensen met een ticket op komen dagen dan dat er plaatsen op een boot zijn. Helemaal zeker weet ik dit niet omdat ik deze info niet op de website van Jadrolinija heb kunnen vinden. Je zou ze dus even kunnen mailen om dit te vragen: passdept_e@jadrolinija.hr
   Ik zou het zeer op prijs stellen als je me de uitkomst zou laten weten want ik heb deze vraag al vaker gehad en zou de info op m’n site kunnen zetten.
   Groeten, Karianne.

 • Tanneke schreef:

  Beste Karianne,

  Wat een heerlijke website om door te lezen. Onwijs veel handige en vooral leuke informatie!

  Mijn vriend en ik willen in juli twee weken naar Kroatie, maar willen graag meerdere eilandjes hoppen. Nu leek het ons een leuk idee om zelf een bootje te huren voor een paar dagen. Ik kan geen artikel over bootverhuur vinden en kom zelf op de meest dure websitebezoek terecht.

  Heeft u wellicht tips voor het huren van, betaalbare, motorbootjes?

  Ik hoor graag van u.

  Hartelijke groeten

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Tanneke, bedankt voor je compliment! Ik begrijp je probleem. Zoek je op ‘rent a boat’ dan krijg je veel yacht charter websites in de zoekresultaten. Kleine bootjes kun je in bijna iedere plaats huren, maar vaak hebben de verhuurders geen website of zijn hun websites gewoon moeilijk te vinden tenzij je een specifieke naam van een verhuurder weet. Mijn tip is dus: ter plekke een paar verhuurders vergelijken. Indien je een Kroaat leert kennen (de verhuurder van je accommodatie bijv.) vraag die persoon dan om tips voor betrouwbare verhuurders, of ga naar het VVV kantoor voor tips en contactgegevens. Vriendelijke groeten, Karianne.

 • Mireille schreef:

  Klopt het nou dat niet alleen de carferry van Drvenik naar Korcula niet meer vaart, maar ook de carferry van Split naar Korcula in 2015 geschrapt is??
  Ik kan nergens een timetable hiervoor vinden, alleen voor voetgangers ferry’s ..

 • Hannie schreef:

  Hallo Karianne,

  In de eerste plaats mijn complimenten voor alle informatie over Kroatië en de overzichtelijk indeling van de site. Super!

  We vliegen in juni naar Split en gaan vervolgens met een huurauto een rondreis maken van zo’n twee weken. Ook Hvar en Brac gaan we bezoeken, we hebben daar al overnachtingen geboekt.
  De site van Jadrolinija geeft veel info over prijzen en dienstregelingen. Ik vraag me echter af hoe lang van tevoren je een ticket voor de overtocht moet kopen. Heb jij daar enig idee van, het gaat om de 3e week van juni? En weet je toevallig hoeveel tijd je vóór de afvaart aanwezig moet zijn?
  Alvast dank.

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Hannie, bedankt voor je compliment over de site! Tijdens de zomermaanden (juni/juli/aug/sept) zijn tickets voor de veerroutes van Split naar Hvar en Brac snel uitverkocht. Je kunt dus het beste meteen boeken zodra je zeker weet wanneer je wilt reizen. Let wel op: online boeken is alleen mogelijk voor catamarans en dus alleen voor voetgangers en niet voor reizigers die met de auto naar de eilanden willen. Wil je de auto meenemen dan moet je op de dag zelf een ticket kopen in de haven waar je vertrekt. Ik raad je aan om dit meteen ’s ochtends te doen omdat er maar een beperkt aantal plaatsen voor auto’s zijn op de veerboten. Je kunt tot een paar minuten voor vertrek op de boot stappen dus je hoeft niet een bepaalde tijd vantevoren al aanwezig te zijn. Ga je met de auto dan kun je beter niet op het laatste moment arriveren, aangezien de kans op een plekje voor de auto dan erg klein is, en het parkeren op de boot kost wat tijd dus ook om die reden moet je er redelijk op tijd zijn. Maar er zijn geen regels voor hoe lang je er vantevoren moet zijn. Groeten, Karianne.

   • Hannie schreef:

    Dank je Karianne voor je snelle antwoord op mijn vragen over de autobaan naar Dubrovnik en over de ferries.

    Ik weet niet goed waar ik onderstaande vragen onder moet brengen, dus stel ze maar hier.

    We gaan vanuit Split naar Trogir voor 2 nachten en rijden dan naar Zadar over de kustweg. Onderweg willen we natuurlijk graag Sibenik bezoeken. We rijden met een huurauto en de bagage ligt achterin (als het goed is in de kofferbak, dus onzichtbaar). Toch vinden we dat niet zo’n prettig idee.
    Weet je of er bij het busstation bagagelockers zijn? In dat geval zouden we daar de bagage in kunnen doen voor de duur van ons bezoek aan de stad. Of is er een andere optie?

    Na Zadar rijden we over de snelweg naar Dubrovnik en vervolgens via de kustweg weer richting Split. We overwegen om via het schiereiland Peljesac naar Orebic te rijden voor een bezoek aan Korcula-stad. De oversteek kan met de autoferry naar Domince of de catamaran naar Korcula-stad (als mijn info van internet tenminste correct is).
    Als we met de catamaran gaan, blijft de auto in Orebic op het parkeerterrein achter. Ook dan hebben we bagage in de kofferbak want we zijn op doorreis. Heb je enig idee of er bijv bij het kantoor van de rederij een mogelijkheid is bagage tegen betaling in bewaring te geven?

    Na het bezoek aan Korcula-stad rijden we nl naar Trpanj voor de oversteek naar Ploce waar we overnachten.

    Hoe is het trouwens in het algemeen met de criminaliteit in Kroatië?

    Ik hoop dat je mijn vragen kunt beantwoorden. Alvast dank.
    groeten, Hannie

 • Annemieke schreef:

  Hoi! Komende zomer hebben we vakantieplannen voor Kroatië. Zijn deze tarieven voor een retourtje, of gaat het om een enkele reis?
  Is het aan te raden om op een eiland een auto te huren? Of juist niet?

  • Karianne Karianne schreef:

   Beste Annemieke, de prijzen voor de voorboot worden altijd voor een enkele reis weergegeven. De grotere eilanden bieden bijna allemaal de mogelijkheid om bij aankomst in de haven een auto te huren. Voor sommige eilanden is het handig om een auto te hebben en voor andere eilanden is het niet echt nodig. Het hangt af van de afstanden en wat je allemaal wilt gaan doen op een eiland, en of er de optie is om met het openbaar vervoer het eiland te verkennen of niet. Laat me maar weten elke eilanden je in gedachten hebt. Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Annemieke schreef:

    Hoi! Het was even zoeken waar ik ook weer m’n vraag gesteld had. Bedankt voor ’t antwoord! We overwegen te vliegen op Split. We willen graag Hvar bezoeken vanuit Split (met auto?), daarna met de personenveerboot naar Vis, vervolgens terug naar Hvar en Split.

    Vanuit Makarska willen we Brac bezoeken. We zakken nog verder naar het zuiden en willen daar nog Korcula en Mljet bezoeken. En natuurlijk Dubrovnik en Kotor.

    Een enkeltje voor 50euro is wel erg veel ja…

    • Karianne Karianne schreef:

     Beste Annemieke, je het is op zich wel vrij duur om de veerboot te nemen, dat ben ik met je eens. Let wel goed op de dienstregeling, om te zien of verschillende routes op elkaar aansluiten en of een bepaalde combinatie van eilanden binnen een dag te doen is. Op de website van Jadrolinija wordt aangegeven welke boten voor auto’s zijn (carferry) en welke slechts voor voetgangers (dit zijn zowieso alle catamarans, plus sommige ‘normale’ veerboten). Vriendelijke groeten, Karianne.

     • Annemieke schreef:

      Bedankt! We willen niet meerdere eilanden per dag bezoeken, dat lijkt me wat te ambitieus en zo doen we het land geen recht denk ik. Waarschijnlijk overnachten we 2 a 3 nachten op Hvar, en ook op Mljet zo’n 3 nachten. Verder gaan we het nog allemaal plannen en bedenken.

      Klopt het dat er op Mljet geen Openbaar Vervoer is? En hoe is dat op Hvar en Vis?

      Trouwens; ik vind deze site zó fantastisch! Alle informatie maakt dat we enorme zin in de vakantie hebben 🙂

Laat een reactie achter!

Omdat ik weinig vrije tijd heb en veel vragen ontvang, vraag ik jullie om eerst even dit korte advies te lezen. Bedankt voor jullie geduld en begrip!

Wees aardig. Blijf on topic. Geen spam. U kunt zich ook opgeven voor onze Comments Feed via RSS.

Je kunt deze tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om uw eigen te krijgen wereldwijd erkende-avatar, dan kunt u zich registreren op Gravatar.

Waardeer je onze site? Steun ons met een '+1' of een 'like'.