Veerroutes Split

154206 Views

Laatst bijgewerkt op: 06.05.2016

Hier vind je info over alle veerroutes en catamarans die vertrekken vanuit Split en de omgeving van Split, in deze tabellen vind je bijna alle routes naar de Dalmatische eilanden.

De aanduidingen HS= hoogseizoen en LS= laagseizoen in de tabellen.

Meestal is het hoogseizoen nog weer onderverdeeld in twee periodes met verschillende dienstregelingen (1 voor juni en september en 1 voor juli en augustus). In de meeste gevallen behoren alle andere maanden tot het laagseizoen.

 

Auto veerboten in de Split regio:

 

Aanbieder

Route

Dienstregeling

Prijzen

Jadrolinija

Ancona – Split – Stari grad (Hvar)

HS-Tabel

Prijzen

Blueline

Ancona – (Hvar) / (Vis) – Split

Niet meer beschikbaar

Niet meer beschikbaar

Jadrolinija

Split – Supetar (Brač)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Split – Stari Grad (Hvar)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

SplitRogač (Šolta)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Split – Vela Luka (Korčula) – Ubli (Lastovo)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Snav

Split – Ancona (snelle auto catamaran, stopt in Juli + Aug ook in Stari Grad, Hvar).

HS-Tabel

 (geen info beschikbaar)

Jadrolinija

Makarska – Sumartin (Brač)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Drvenik – Sućaraj (Hvar)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Ploče – Trpanj (Pelješac)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Orebić – Dominče (Korčula)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

SplitVis

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

 

Catamaran (autovrij) regio Split:

 

Aanbieder

Route

Dienstregeling

Prijzen

Jadrolinija

Split – Hvar -Vela Luka (Korčula) – Ubli (Lastovo)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS & LS Prijzen

Kapetan Luka

SplitHvar – Vis

HS & LS -Tabel

 

HS & LS Prijzen

 Jadrolinija

Split – Bol (Brač) – Jelsa (Hvar)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS & LS Prijzen

Jadrolinija

Split– Milna (Brač) – Hvar

HS-Tabel

HS & LS Prijzen

Jadrolinija

Split – Trogir – Drvenik (Mali / Veli)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Split – Hvar – Prigradica – Korčula

HS -Tabel

HS & LS Prijzen

Jadrolinija

Split – Hvar – Korčula

HS -Tabel 

LS- Tabel

HS Prijzen 

Neem bij vragen a.u.b. direct contact op met Jadrolinija (passdept_h@jadrolinija.hr), Kapetan Luka (luka@krilo.hr) of Snav (booking@snav.it)

Aanvullende veerboot informatie vind je hier: Jadrolinija veerdiensten en tickets

Update 05.06.2017: Jadrolinija heeft een nieuwe veerroute: Dubrovnik – Korcula – Hvar – Bol – Split 

154 Comments

 1. Hoi Karianne,

  We willen de ferry pakken vanaf Splitt naar het eiland Brac met de auto voor 2 dagen. Het kopen van een ticket doen we aan boord zodra we met de auto op ferry staan? We willen graag op de laatste dag de ferry pakken vanaf Brac naar Makarska. Dat is ook mogelijk, toch? Begreep dat er wel minder ferry’s gaan.

  Groet,
  Ralph

 2. Dag Karianne,

  Wij willen volgend jaar juni vanuit Split met een huurauto met de ferry naar Brac waar we een paar nachten blijven. Daarna willen we de huurauto achterlaten op Brac en voor een paar dagen met de catamaran naar Hvar gaan. Is er een mogelijkheid om de auto veilig te parkeren bij de haven Bol?
  Alvast dank voor je antwoord.

  • Beste Anne, Bol is maar een klein plaatsje. Ik heb even op Google Maps gekeken en zo te zien zijn er slechts een 20-tal parkeerplaatsen bij de kade voor de veerboot. Het gaat om betaald parkeren en de naam van de parkeerplaats is “Veli Most”. Dit heb ik even gegoogled maar ik heb geen contactgegevens kunnen vinden van een beheerder. Misschien kun je het beste even contact opnemen met de Tourist Board van Bol voor advies. Vriendelijke groeten, Karianne.

    • Beste Astrid, ik weet niet of het officieel is toegestaan om in je camper of caravan te slapen, maar het wordt denk ik wel gedaan. Waar je rekening mee moet houden is dat je tijdens de reis niet op een neer mag lopen tussen de openbare ruimtes en de parkeerruimtes. Dus als je in de camper besluit te blijven, zul je daar hoogstwaarschijnlijk dus de hele reis moeten blijven (en omgekeerd geldt hetzelfde). Vriendelijke groeten, Karianne.

 3. Hallo,

  Wij hebben 3 september de veerpont van Split naar Supetar gereserveerd, maar wij komen er niet helemaal uit waar we precies op moeten navigeren.
  Is het bij de haven een beetje duidelijk aangegeven waar we heen moeten rijden?

  Groetjes Lin

 4. Beste Karianne,

  Wij willen op 25 augustus de veerboot pakken van Sumartin naar Makarska.
  Op de website staat aangeven dat (in de ochtend) we om 06:00 uur en om 09:30 de boot kunnen reserveren. De eerst volgende is om 13:00 uur.
  We zouden graag de boot van half 10 willen nemen, maar willen niet het risico lopen om vervolgens niet mee kunnen. (Waardoor we tot 13:00 uur moeten wachten).
  Is het zo dat als we de boot van half 10 reserveren en op tijd aanwezig zijn dat we de garantie hebben dat we ook daadwerkelijk mee kunnen? In tegenstelling tot bijvoorbeeld de oversteek van Split naar Supetar (wie het eerst komt mag mee)

  We horen graag van je

  Menno en Loes

 5. Beste Karianne,

  Wij zijn momenteel op en top aan het genieten van en in Kroatië (mede dankzij jouw tips)! Nu zouden we ook graag een dagje naar het eiland VIS willen gaan (vanaf split), om hier met een scooter te gaan toeren. Toch kol ik kom er niet helemaal uit met jouw informatie. Met de (auto)veerboot zou kunnen, maar dan duurt het bijna 2,5 uur. Er gaat toch ook een katamaran (weet niet of ik het goed schrijf) die er veel minder lang over doet? Ik kan hierover geen site met schema/booking vinden… kun jij me verder helpen?
  Ik hoor graag van je!

 6. Hoi,
  Wij komen op 28 augustus aan op de luchthaven in Split en wij hebben een hotel in Jelsa geboekt. Wat is de beste manier om daar te komen? Is er een rechtstreekse katamaran naar Jelsa?

 7. Hai Karianne,

  Aankomend zomer willen wij graag enkele eilanden rond split bezoeken.
  Nou was ons idee om eerst met de boot naar Hvar af te reizen en daarna door te gaan naar vis.
  Nou hebben we een auto bij ons. Ik zie wel verschillende tochten van split naar Hvar of van split naar Vis, Maar kan je ook direct van Hvar naar Vis met de auto?

  Groetjes Tessa

   • Hai Karianne,

    Bedankt voor je snelle antwoord! Duidelijk.
    We zitten er nu over te denken om de auto in split te laten en zonder naar het eiland te gaan. Heb je toevallig tips waar we de auto het beste kunnen parkeren? Het hoeft niet persee in split te zijn. Mag ook een andere plek zijn vanwaar we met de boot naar Hvar zouden kunnen.

    Met vriendelijke groet,
    Tessa

    • Beste Tessa, ik zou gewoon parkeren bij de haven, op de “Željeznička stanica” (treinstation) parkeerplaats. Dit is een van de beste opties qua locatie, maar ook qua prijs en veiligheid.
     Vriendelijke groeten, Karianne.

 8. Hoi Karianne,

  Erg handig deze site! Dank voor het geven van deze informatie.

  Wij willen een roadtrip maken en gaan eilandhoppen aan de eilanden van Kroatie, die willen we doen met een twee scooters. Kun je aangeven of je een scooter ook mee mag nemen op de veerboten? En zijn de kosten hiervan ergens terug te vinden?

  Er is verder weinig informatie te vinden over verhuurbedrijven die scooters voor een week verhuren in Kroatië. Kun je dit aanraden en heb je tips waar te kijken voor scooterverhuur?

  Dank alvast!

  Groet
  Danielle

  • Beste Danielle, bedankt voor je compliment over de site. Een scooter mag mee op de veerboten die voor autoverkeer bedoeld zijn. Lees dit artikel maar eens, om te zien hoe je op de Jadrolinija website de prijzen kunt checken: https://www.allesoverkroatie.nl/jadrolinija-veerdiensten-tickets/
   Ik denk dat een scooter huren voor een week bij de meeste verhuurbedrijven wel mogelijk is. Lang niet alle verhuurbedrijven hebben een website, dus het is de moeite waard om eenmaal ter plekke de lokale verhuurders persoonlijk te bezoeken om meer info te verzamelen over de mogelijkheden en de prijzen. Om verhuurders online te vinden zoek je het beste op “rent a scooter [plaatsnaam]”. Vriendelijke groeten, Karianne.

 9. Hoi

  kan je ook in Trogir een veerboot nemen als passagier naar Split? Zijn daar ergens uren van?

  Bedankt , Katrien

 10. Hallo,

  Ik ben een beetje aan het kijken naar de autoveerboten en snelle autovrije catamaran. Nu zie ik in het lijstje van Jadrolinija de prijzen wel, maar moe je dan per auto en het aantal personen betalen, of zit bij de prijs van de auto de personen erbij inbegrepen? Bv met de auto betalen we 318 KN, kan niet vinden of dit inclusief is. Een persoon is 47 KN. Kan jij dit mij vertellen?

  Gr Aranka

 11. Hi
  Ik ga volgende maand op fietsvakantie naar de omgeving van Split en Dubrovnic.
  kun je met een fiets ook mee met de Catamaran of alleen met de Auto veerdienst
  bye
  Hamed

  • Beste Hamed, op alle autoveerboten mogen fietsen mee, maar op de catamarans niet. Is het niet druk, dan maken ze soms nog wel eens een uitzondering, maar in september is het nog vrij druk dus is de kans daarop niet zo groot. Vriendelijke groeten, Karianne.

 12. Hoi Karianne,

  super site ! hier heb ik echt veel aan !

  Even een vraagje misschien heb jij hier een antwoord op.

  Graag wil ik 16-9 gebruik maken van de veerboot met auto , van split naar brac.
  Als ik het ticket wil gaan boeken , kom ik er maar niet wijs uit.
  Of ik nu een ticket heb geboekt met auto of zonder auto .

  Alvast bedankt

  Groetjes Rick

  • Beste Rick, als je wilt boeken voor een auto-veerboot krijg je na het selecteren van de route, datum en tijd automatisch de optie om het aantal passagiers en het voertuig te selecteren. Vul je hier geen voertuig in dan betaal je alleen voor de passagiers, vul je een voertuig in dan wordt hier automatisch de prijs voor bij het totaalbedrag opgeteld. Krijg je niet de optie om een voertuig toe te voegen dan zul je dus hoogstwaarschijnlijk een catamaran hebben geselecteerd ipv een auto-veerboot. Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Hoi Rick.
   In juli/aug ben ik van Split naar Supetar met Adronalijnja gevaren. Je rijdt via eenrichtingsverkeer door Split naar de haven. Zorg dat je bij de bocht naar de haven links komt te staan anders orden je bij de verkeerde ferry en moet je flink manouvreren in de rij om naar de andere rij te komen. Uiteindelijk kom je op een plein met 8 rijen. Dat is het wachtvak. Naast het vak staat een zomerhuisje, daar kun je met kuna’s je ticket kopen. Je kunt niet met euro betalen, maar wel pinnen of creditcard, dus gaat feitelijk wel van je bank. Je kunt naast het loket bij een wisselloket wel wisselen. Op de boot kun je koffie, broodjes etc kopen met kuna of je bankpas. Dat is niet heel duur. De reis duurt 50 min. De boot is stipt op tijd. Je moet uit de auto. Op het dek of in de lounge kun je prima verblijven. Op de terugweg precies hetzelfde. Het is minder druk in Supetar, daar is maar 1 ferry ( terwijl het in split druk is.)

   Op zaterdag moest ik in Split 4 ferry’s wachten, in de file in de stad. Koop daarop geen ticket vooraf met vaste tijd daarop. Bij het loket kopen gaat prima.

   Heb je wat aan mijn ervaring, veel plezier
   Groet Eduardo

 13. Hallo Karianne

  Wij maken in augustus een rondreis in Kroatië met het gezin. Wij verblijven ook enkele dagen op Hvar (in Vrboska) en verblijven daarvoor in de buurt van Dubrovnik. Welke ferry raad jij ons aan om te nemen naar Hvar?
  – ofwel oversteek maken in Drevnik naar Sucuraj
  – ofwel doorrijden tot Split en daar de ferry nemen naar Stari Grad

  Enig idee waar we het minst lang zullen moeten aanschuiven om de ferry te nemen? We nemen de ferry op een donderdag, dus wel buiten het weekend

  • Beste David, in Split is het altijd drukker dus ik ga er vanuit dat het in Drvenik sneller zal gaan. En de afstand is korter, dus ik denk dat Drvenik de beste optie is voor jullie. Vriendelijke groeten, Karianne.

 14. Beste Karianne,

  Wat een mooie en goed gedocumenteerde site! Ik heb enorm veel aan je tips om onze vakantie voor te bereiden. En de foto’s doen ons al wegdromen. Een grote dank je wel!

  We zouden met de Jadrolinija ferry van Split naar Supetar gaan en vandaar met de bus of een taxi naar Bol. Waar is de ferry haven van Jadrolinija in Split: is dat in Split Town of in Split Airport? (ik keek ook op splitexpress.com en bij de (duurdere) Adriatic Fast Ferry kan je op sommige uren zowel in Split Airport als in Split Town vertrekken -> https://splitexpress.com/en/travel-with-us).

  Alvast bedankt voor je reactie,
  Katrien

  • Beste Katrien, bedankt voor je compliment over de site! De veerboothaven in Split ligt in het centrum, vanuit deze haven vertrekken de Jadrolinija veerboten. Splitexpress maakt gebruik van een aanlegplaats vlakbij het vliegveld (500m lopen), vanaf die aanlegplaats vertrekken geen Jadrolinija veerboten naar de eilanden, daarvoor moet je naar het centrum van Split. Je kunt vanaf het vliegveld ook de bus nemen naar Split (bussen stoppen vlak naast de veerboothaven) of kiezen voor een prive transfer. Online kun je alle aanbieders van prive transfers vinden en de prijzen vergelijken. Vriendelijke groeten, Karianne.

 15. Beste Karianne,
  Volgende week woensdag gaan wij naar het eiland Brac en nemen de boot vanaf Split. We plannen om de boot van 16:45 uur te nemen (met auto). Een ticket hebben we al gekocht.
  Ik vroeg mij af hoe druk het in deze periode is (en om 16:45 uur) en of het verstandig is om ruim van te voren al in de rij te gaan staan met de auto. Een boot later hebben we liever niet aangezien we voor 19:00 uur de sleutel van het vakantieadres moeten ophalen.

  Met groet,
  Frank

  • Beste Frank, ik denk dat het in juni al vrij druk is en dat het aan te raden is om ruim op tijd je auto in de rij te zetten. Je kunt dan gewoon de auto laten staan en zelf wat gaan wandelen bijvoorbeeld, om de tijd te doden. Maar of je nu bijv. het beste 1 uur vantevoren of 2 uur vantevoren er moet zijn, kan ik niet echt zeggen. Je zou even contact op kunnen nemen met Jadrolinija voor advies. Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Beste Karianne,

   Super site met veel informatie!
   Ik heb nog wel een vraag:
   Als je van Split naar Ancona gaat betaal je voor plek op het dek. Zit daar ook slaapplek bij. Want de ferrie die ik wil vertrekt om 20:00 en arriveert om 07:00. Of moet ik hiervoor een cabin bij reserveren?

   • Beste Sven, een cabin moet je inderdaad bij reserveren. Je kunt kiezen voor of een hele cabin voor jezelf (en je gezelschap) of alleen een bed in een cabin (die je dan deelt met anderen). In de openbare ruimtes mag je gewoon slapen maar het is niet echt comfortabel. Mensen nemen vaak een slaapmatje of een strandmatje mee om op te liggen. Hou er rekening mee dat de verlichting ’s nachts niet uit gaat, dus een oogmasker is ook geen slecht idee. Vriendelijke groeten, Karianne.

 16. Beste Karianne,
  Begin juli ben ik met een paar vriendinnen op Brac voor een paar nachten. We komen aan in Split (luchthaven) en willen dan met de veerboot naar Brac. Is het verstandig vooraf tickets voor de veerboot te regelen? Of kan dat terplekke?

 17. Beste Karianne

  complimenten met uw site veel duidelijke info te vinden

  er is 1 ding waar ik geen wijs uit wordt
  gaan van het jaar voor de tweede keer op de motor naar Kroatië doen daar een rondreis
  nu wil ik van starigrad met de autoveerboot na korcula
  nu kwam ik deze info tegen op internet

  Dienstregelingen voor de veerboot van Stari Grad (Hvar) naar Korcula
  Tijdschema voor juni tot september
  Ferry route 101 gerund door Jadrolinija
  Auto’s zijn toegestaan ​​aan boord van de veerboot Liburnija
  dagen Veerboot vertrek Veerboot aankomst
  Dinsdag en zaterdag 09:45 13:30
  Opmerking: DEZE LIJN WORDT OPGESCHORT. (Dit is een nachtveerboot die de volgende dag op zijn bestemming aankomt)

  ik kan verder niks vinden
  vraag 1 vaart die dienst nu wel of niet ??
  vraag 2 als die vaart beteket het dan dat ik pas de volgende dag om 13,30 aan kom ?

  vriendelijke groet Henk

 18. Hi,

  Ten eerste mijn complimenten voor je website. Tot dusver heb ik al veel informatie kunnen vinden voor onze rondreis aankomende zomer! Een vraag waarop ik graag wat advies wil is de volgende:

  Wij (twintigers, stel) hebben onze eigen auto mee en willen de rondreis graag afsluiten in Hvar-stad voor 6 dagen.

  – Raad je Hvar-stad aan om onze ‘relax’ dagen door te brengen of zou je een andere stad/eiland aanbevelen?
  – Raad je aan met de auto vanaf Split naar Hvar-stad af te reizen? Of kunnen we beter de auto in Split laten staan? Gezien extra kosten Ferry en smalle wegen op Hvar/Hvar-stad

  Dank je wel!

  • Beste Jerry, bedankt voor je compliment over de site! Hvar is prima voor relaxen, je vindt er veel rust, natuur en stranden. In Hvar stad kun je je ’s avonds prima vermaken, het uitgaansleven is er perfect. Wel is Hvar stad een dure stad, dus zou ik de verschillende mogelijkheden en kosten van tevoren goed berekenen. In principe kun je vrij goed uit de voeten met de bus op Hvar, maar als je graag de kust wilt verkennen, op zoek naar mooie stranden, dan is een auto of scooter wel handig. Je zou dus ook kunnen overwegen om ter plekke een scooter te huren. Online kun je gemakkelijk huurprijzen vinden en deze vergelijken met de kosten van het meenemen van de auto op de veerboot. Hou er ook rekening mee dat, als je de auto in Split laat, parkeren ook veel extra kosten opleveren. Er zijn een aantal overdekte parkeergarages maar die moet je wel een half jaar vantevoren boeken als je er meerdere dagen de auto wilt parkeren in het hoogseizoen. Je kunt parkeren in de haven, op de parkeerplaats van het naastgelegen treinstation. Hier betaal je ong €20/€25 per 24 uur om de auto veilig te parkeren. Parkeerplaatsen aan de rand van het centrum zijn veel goedkoper maar minder veilig. Vriendelijke groeten, Karianne.

 19. Hoi , ik ga in mei samen met m’n dochter naar Hvar, wij komen ongeveer 15 u aan in Split en de laatste

  veerboot gaat om 16 uur….ik zou graag de prijs pp willen weten van een taxiboot van Split naar Hvar…..

  En is het noodzakelijk om dat van te voren te boeken?

  Vriendelijke groet, Marjan.

  • Beste Marjan, ik weet haast wel zeker dat er ook veerboten ’s avonds naar Hvar gaan. Heb je wel gezien dat er meerdere veerboten vanuit Split naar Hvar gaan? Zowel autoveerboten als catamarans, naar verschillende havens op het eiland. Ook al is er geen veerboot rechtstreeks naar de plaats op Hvar die jullie als eindbestemming hebben, eenmaal op het eiland kun je gemakkelijk met de taxi of bus naar je bestemming toe reizen. Dit is veel goedkoper dan het nemen van een taxiboot, dat kost je namelijk honderden euro’s (gemakkelijk te vinden online als je zoekt op ’taxi boat split hvar’). Vriendelijke groeten, Karianne.

 20. Goedemiddag, wat een fijne site!
  ik ben al volop onze reis voor volgende zomer aan het plannen 🙂
  we zouden op 24 augustus de ferry moeten nemen naar Hvar (we logeren in Jelsa) en op 29 augustus de ferry terug. We moeten om 10u als allerlaatste kunnen doorrijden in Split met de wagen.
  Nu vind ik nergens makkelijk de uren terug voor de ferry’s met auto. kunnen op alle ferry’s de auto’s mee? we moeten wel 100% zeker zijn dat we de 29e ’s ochtends zeker onze ferry halen, anders missen we onze vlucht om 16u in Zagreb.
  ik weet dus niet zo goed wat we moeten doen (met of zonder auto naar Hvar).
  Alle advies is welkom 🙂
  bedankt en groetjes

  Elien

  • Beste Elien, in dit artikel lees je hoe je kunt zien welk type veerboot voor voetgangers en/of auto’s is: https://www.allesoverkroatie.nl/jadrolinija-veerdiensten-tickets/
   Ook vind je er alle andere info die je nodig mocht hebben om je reis met de veerboot te plannen. De dienstregeling voor 2019 is nog niet bekend. Wanneer je deze kunt verwachten weet ik helaas niet. Het zou kunnen dat men volgende maand de gehele planning voor 2019 online zet, maar het zou ook kunnen dat de zomerplanning pas in het voorjaar bekend gemaakt wordt. Vriendelijke groeten, Karianne.

 21. Beste Karianne,

  Top deze site! Ik twee vragen en ik kan het antwoord nergens vinden. Ik hoop dat jij kunt helpen.

  1: We willen in september de boot van Zadar naar Ancona nemen. De oversteek is al vrij prijzig, dus zien het niet zitten om extra te betalen voor overnachting in een hut. Is het toegestaan om in de auto te overnachten?
  2: De boot vaart 2 keer per week. We willen pas een paar dagen van tevoren beslissen welke dag we de oversteek maken. Kun jij inschatten hoe groot de kans is dat de boot vol is, als we een dag van tevoren online boeken?

  Super bedankt alvast!

  • Beste T de Bruin, bedankt voor je compliment. Ik denk niet dat het is toegestaan om in de auto te blijven. Volgens mij moeten alle passagiers het autodek verlaten na het parkeren. Indien je geen hut wilt boeken, kun je een ‘deck’ ticket kopen, waarmee je toegang hebt tot alle gemeenschappelijke ruimtes aan boord. Je kunt dan (proberen te) slapen in een stoel maar ook op de grond (als je een strandmatje of iets dergelijks bij je hebt). Dit doen wel meer mensen. Zie je dit niet zitten, dan kun je ook een ticket voor een ‘reclining seat’ boeken, dan heb je toegang tot een speciale ruimte met stoelen met een verstelbare rugleuning. Zo veel ver gaat de rugleuning niet naar achteren maar het biedt wat meer comfort dan de gewone stoelen in de gemeenschappelijke ruimtes. Wat ik heb begrepen is dat de lichten niet uit gaan, dus misschien is een slaapmasker geen slecht idee. Ook in september is het nog druk dus ik zou je aanraden om wat langer vantevoren te boeken dan slechts een dag vantevoren. Vriendelijke groeten, Karianne.

 22. Ha Karianne,

  Ik heb een vraag waar jij hopelijk antwoord op weet ! Wij gaan met de auto naar Kroatië en zouden graag vanaf Split naar Vis of Hvar gaan. Nu zie ik dat het meenemen van de auto best wel prijzig is. Is het mogelijk om de auto daar achter te laten en is dat enigszins veilig?
  Ik hoop dat je hier antwoord op kan gegeven en ik hoor het graag!

  • Beste Romy, het parkeren van je auto is Split is veilig. Er zijn heel veel mensen die de auto bij de haven parkeren en als voetpassagier de veerboot of catamaran nemen naar de eilanden. We horen nooit iets over inbraak/schade/diefstal van geparkeerde auto’s. Het zal heus wel eens een keertje voorkomen, maar dat is natuurlijk overal zo. Vriendelijke groeten, Karianne.

 23. Dag Karianne,

  Complimenten voor de super uitgebreide informatie op jouw site!
  Ondanks alle informatie heb ik toch nog een vraag. Wellicht staat het antwoord ergens op de site, maar ik heb het dan niet kunnen vinden.
  De bedoeling is dat ik met de auto en caravan vanuit Split naar Stari Grad ga. Ik kan echter geen adres vinden dat ik in mijn navigatie kan invoeren om bij de juiste veerboot van Jadrolina te komen. Of staat dit al ruim van te voren aangegeven, zodat je niet met auto en caravan aan het dwalen komt?

  • Beste Adri, je kunt of je GPS instellen voor de veerbotenhaven in het algemeen of de borden naar de veerboothaven volgen. Eenmaal aangekomen wordt duidelijk aangegeven waar je heen moet voor welke boot, je hoeft dus niet te gaan dwalen. Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Beste Lucca, de regel voor de veerboot is dat honden aan de lijn moeten blijven, niet in de binnenruimtes mogen (dus op het dek moeten blijven) en een muilkorf moeten dragen. Deze laatste regel zijn ze niet zo streng in, vooral als de hond rustig is en zich goed gedraagd. Voor zover ik weet mogen honden niet mee op de catamarans maar hier is wat onduidelijkheid over, omdat er blijkbaar een aantal catamarans zijn met speciale ‘boxes’ voor honden, die je vantevoren moet reserveren en waarvoor je ook moet betalen. Op welke routes ze deze boxes hebben is niet helemaal duidelijk. Je kunt dus het beste even contact opnemen met Jadrolinija. Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Beste Isabel, ik denk dat je enige optie is om naar een andere haven op Hvar te varen. Je kunt laat in de middag, en ’s avonds, nog naar Stari Grad varen. Een taxi of een (vantevoren geboekte) transfer van Stari Grad naar Hvar zou zo’n 250 kuna kosten. Zorg dat je de prijs vantevoren afspreekt. (Misschien dat je later op de avond iets meer betaalt trouwens). Vriendelijke groeten, Karianne.

 24. Hoi Karianne,

  Wij staan op het punt naar Brac af te reizen (vlg week).
  We komen eerst aan op het vliegveld van Split om 19.50 uur. We willen dan het liefste door naar Supetar. De ferry vaart echter al om 21 uur en dan pas om 23.59 uur zag ik.
  Denk je dat we nog op tijd kunnen zijn bij de haven voor de ferry van 21 uur?
  Zijn er nog alternatieven?
  Heb je een advies voor ons?
  Alvast bedankt

  • Beste Petra, de rit (bus of taxi) van het vliegveld naar de veerboothaven duurt in het gunstigste geval 30 minuten, maar kan bij veel verkeer ook oplopen naar 45 min. Aangezien je na landen ook nog door de paspoortcontrole moet e.d., vraag ik me echt af of je dat wel gaat redden. Ik denk dat je het beste contact op kunt nemen met een van de prive transfer bedrijven in Split. Deze mensen hebben een heel goed beeld van de verkeerssituatie en hebben vast al vaker klanten gehad met hetzelfde reisschema. Zij kunnen je aangeven of het haalbaar is of niet. Denken ze dat het haalbaar is, boek dan bij hun een transfer en neem niet de bus, want dan doe je er nog langer over. Mis je de veerboot dan zul je je zeker wel vermaken die drie uurtjes in het prachtige Split, geen twijfel mogelijk (en die 3 uurtjes zullen snel gaan). Er zijn meerdere plekken waar je je bagage kunt opslaan trouwens. Vriendelijke groeten, Karianne.

 25. Hallo

  Wij willen in september naar Dalmatie en dan vanaf makarsa naar het eiland Brac.
  weet jij hoe dit zit met veerboten, hoelang het varen is. en wat het kost. we willen wel graag de auto mee.

  • Hoi,

   wIj zijn afgelopen 2 weken in Kroatie geweest. Wij hebben geprobeerd om van Makarska naar Brac te gaan met de auto met de ferry. We hadden een reservering gemaakt voor de boot van 11:00 uur, waren er ruim een half uur van te voren, maar dat was nog steeds kansloos. We konden waarschijnlijk wel met de boot van 14:30 mee. Het blijkt dus dat er onbeperkt reserveringen gemaakt worden, ondanks dat er maar 25 autos op onze boot konden. Misschien naief van ons, maar we dachten dat een reservering zou betekenen dat we mee zouden kunnen als we op tijd zouden zijn. Gelukkig toch nog een deel van ons geld terug gekregen en niet meer naar Brac gegaan. Let er dus op dat je je niet blind staart op je reserveringstijd. Je komt die dag wel mee, maar je weet niet hoe laat. Als je een paar uur van te voren bent, dan kom je denk ik wel mee.

   • Beste Maaike, dat het niet gegarandeerd is dat je mee kunt op de reserveerde tijd kun je hier ook lezen: https://www.allesoverkroatie.nl/jadrolinija-veerdiensten-tickets/
    Een half uur voor vertrek van de boot aanwezig zijn, in het hoogseizoen, voor een van de meest populaire ferry routes, is helaas veel te laat.
    Je moet echt vroeg komen en je auto in de rij zetten om zeker te zijn van een plekje.
    Als je vantevoren contact opneemt met Jadrolinija kunnen ze je ook adviseren hoe lang vantevoren je aanwezig moet zijn voor een bepaalde route in een bepaald seizoen.
    Vriendelijke groeten, Karianne.

 26. Beste Karianne,

  Wij willen graag op 31 juli naar het mooie Zlatni Rat met de boot vanaf Makarska. 10 augustus willen wij dan weer terug keren met de auto.
  Heb jij tips voor ons of wij dit van te voren moeten reserveren op de boot o.i.d.? Weet jij wat dit ongeveer kost? Wij zijn met z’n 2en. Alvast vriendelijk dank voor het meedenken.

  Hartelijke groet,
  Sandra Ehrenhard

 27. hallo Karianne,
  wij vliegen morgen naar Split en moeten dan naar Hvar aangezien we daar een BNB hebben gehuurd, tickets boeken online wil nog niet echt lukken ..
  Kan dat wel ?
  ik heb de ferry (jadrolinija)
  al een mail gestuurd maar misschien heb jij een beter idee?

  groet

  Ascon de Nijs

  • Beste Ascon, boeken is absouut niet nodig in het voorseizoen en al helemaal niet als je als voetpassagier reist. Best kans dat het daarom ook niet wil lukken op de site van Jadrolija. Vriendelijke groeten, Karianne.

 28. Hey hoi! Wij willen graag in augustus met 7 personen naar het mooie Eiland Brac. Heb je tips voor ons kwa vliegen/ goedkoopste en snelste vervoer ? Tevens voor het verblijf ? Wij dachten aan een particuliere villa ergens. Alvast bedankt !

 29. Beste Karianne,

  Wij willen van de zomer met de caravan weer naar kroatie. Omdat het een heel eind rijden is bedachten wij ons dat we misschien met een veerboot van Rijeka naar split te varen.
  Is dit überhaupt mogelijk? Wij kunnen deze route namelijk niet vinden op internet maar in de kaarten app van iPhone staat deze veerboot route wel.

  Groetjes Patricia

 30. Beste Karianne, wat fijn deze informatie!! Wij gaan vanuit Split met de auto (dus veerboot) een aantal dagen op Hvar zitten. We willen van Hvar door naar het eiland Brac (Bol). Is dit rechtstreeks mogelijk en kan dit met de auto?
  We gaan daarna door met de auto naar Dubrovnik om vervolgens de laatste week op Miljet te relaxen. Kan je op dit eiland ook met je eigen auto komen? Het is lastig om op het internet te vinden waar je met de auto kan komen en waar niet. Dus fijn als je ons hierbij kunt helpen! Groetjes Claar

 31. Beste Karianne,

  Compliment voor je geweldige site! Toch nog een vraag. Ik wil de veerboot nemen met de auto naar Bol (Brac). Kan ik dat het beste doen vanuit Split of vanuit (zoals google maps aangeeft) vanuit Makarska. Wij komen van Posedarje. wat is het verschil?

  Bedankt vast.

  • Beste Cees, bedankt voor je compliment over de site! Vanuit Split kun je alleen rechtstreeks naar Bol met de catamaran (zonder auto). Je kunt wel met de auto van Split naar Supetar. Vanuit Makarska kun je naar Sumartin met de auto (maar mag uiteraard ook zonder auto). Zowel naar Bol als Supetar vanuit Split is voor jullie denk ik sneller dan vanuit Makarska naar Sumartin. Vriendelijke groeten, Karianne.

 32. Hallo karianne, wij zouden heel graag wat info willen voor een leuke citytrip 4 dagen in Kroatië. Ik ga met nog een vriendin en we houden van veel cultuur/bezienswaardigheden, stappen wel voor ouder publiek leeftijd van ons is 30+ en wat shopgelegenheid en/of een strand. We zijn veeleisend helaas ;). Nu zagen we hvar, Maar twijfelen of daar genoeg bezienswaardigheden zijn en zagreb maar daar zijn we over aan het twijfelen of het nachtleven alleen jonger publiek trekt? Pula lijkt ons ook nog interessant maar zien we weinig terug of er uitgaansgelegenheden zijn? Sorry voor de hoeveelheid tekst en vragen. Ik hoop dat je ons wilt en kan helpen om een keuze te kunnen maken. Alvast bedankt voor je eventuele tijd en moeite. Mvg Jenny

  • Beste Jenny, als je echt alleen grotere plaatsen of steden wilt bezoeken, dan kun je het beste kiezen voor Zagreb, Rijeka, Zadar en Split. Dat zijn de grootste steden die toeristisch gezien echt mooi zijn om te bezoeken. Daarnaast zijn er veel grote kustplaatsen (geen steden) waar je je ook best een paar dagen prima kunt vermaken, zoals bijv Pula, Rovinj, Sibenik, Trogir, Hvar en Dubrovnik. In ieder van de bovengenoemde steden en plaatsen is in ieder geval genoeg te zien en te doen in 1 dag, ook in Hvar en Pula. Ook kun je in deze plaatsen prima uitgaan en vind je een breed publiek, van alle leeftijden. Vriendelijke groeten, Karianne.

 33. Hoi, ik ben bezig met mijn zomervakantieplanning voor 2017 en van plan om van Split naar Brac te gaan met mijn auto. mijn vraag nu is moet je van te voren de ferry boeken en vastleggen en indien ja, is hier een boeking site voor?
  bvd Evert Kok

 34. Hallo Annemieke , wij zijn gisteren aangekomen in Split en hebben daar een auto gehuurd.

  Wij zijn van plan om met de auto met de veerpont naar het eiland Brac te
  gaan. Nu kregen we iets te horen dat we dan € 30,00 aanvullende verzekering
  hiervoor moeten afsluiten als we met de huurauto de pont nemen …!? Heb je hier vaker over gehoord?

  We zijn ook van plan om naar Dubrovnik te gaan. Hiervoor moeten we de grens
  passeren met Bosnië. We kregen iets te horen dat we dan € 62,50 aanvullend
  moeten betalen voor een “green card” die wel in de auto aanwezig was, maar
  nu eruit is gehaald. Lopen we nu een risico als we de grens passeren?

  Met vriendelijke vakantie groeten vanuit Kastel Luksic,

  Aad.

  • Beste Aad, Ik heb nog nooit iets gehoord over een dergelijke aanvullende verzekering. Normaal vraagt men niet eens of je van plan bent om met een huurauto naar een eiland te gaan en die kans is natuurlijk heel groot als je naar Kroatie op vakantie gaat. Ook is er hier nog nooit een ongeluk gebeurd met een veerboot (op 1 incident in noodweer na, toen had die boot eigenlijk niet mogen varen). Ik denk dat je misschien eens met andere verhuurbedrijven contact op moet nemen. Wij hebben hele goede ervaringen met Nova, die zitten op het vliegveld in Split. Ook zit in de green card alles wat je nodig hebt om de grens met Bosnie over te kunnen. Maar het gebeurt wel eens dat men meer geld uit mensen wil kloppen, dit is ons ook een keer overkomen met Sixt. Daar huren we nooit meer een auto! Vriendelijke groeten, Karianne.

 35. Beste,

  Wij willen in augustus vanuit Split een daguitstap naar Hvar (stad) maken. Als ik het goed heb is het via Kapetan Luka de makkelijkste manier om daar te geraken? De meeste ferry’s gaan naar Stari Grad, maar wij zouden het liefst naar Hvar stad gaan.

  Alvast bedankt!

 36. Hey,

  Superinteressante site, echt een godsgeschenk om onze roadtrip in Kroatie voor te bereiden.

  Nu zit ik nog met een wellicht heel dwaze vraag omtrent de prijzen.

  Wij willen een ferry nemen van Split naar Supetar.
  Ik zie in de tabel dat een auto 160 kuna kost, is dat dan inclusief de kost voor de aanwezige personen in onze auto ? Of moet ik per persoon nog 33 kuna gaan bijtellen ?

  • Beste Dimitri, bedankt voor je compliment over de site! De prijzen voor auto’s zijn excl. passagiers, dus je moet behalve voor de auto ook betalen voor iedere passagier. Groeten, Karianne.

   • Hoi, je geeft aan dat het verstandig is om online de ferry te reserveren. Nu kan ik niet goed inschatten hoeveel tijd wij nodig hebben om van de airport naar de ferry split / supertar te komen. Wij landen als het goed is om 15.00 en nemen dan de bus naar Split. Hoe laat moet ik dan reserveren voor de ferry? En als je vertraging hebt, of je red het niet, mag je dan op een latere boot of moet je dan een nieuw kaartje kopen? Alvast bedankt groetjes, Nancy

    • Beste Nancy, je mag ook best de eerstvolgende veerboot nemen (met hetzelfde ticket) als je de geplande veerboot niet haalt. Dit is geen probleem. Maak je je toch nog zorgen, neem dan gerust contact op met Jadrolinija (het beste via telefoon) zodat ze je het beste advies voor jouw situatie kunnen geven. Groetjes, Karianne.

 37. Beste Karianne,

  Fijn dat de informatie zo overzichtelijk op jullie website staat. Super! Kun je me misschien helpen met een logistieke puzzle? Wij hebben namelijk voor een familiereunie een huisje gehuurd op Hvar van zaterdag 24 september t/m zaterdag 1 oktober. We landen in Split en hebben daarvandaan 3 auto’s gehuurd. Rond 15:30/16:00 zijn we wel weg vanaf het vliegveld.

  Ik heb nog geen ferry kunnen vinden die op de aankomstdag (24-9) in de avond, of op de vertrekdag (1-10) in de ochtend met auto’s vaart tussen split en Hvar.

  Wel heb ik een bootverbinding gevonden van Jadronilija, waar auto’s op kunnen vanaf Drvenik. De ferry’s van Blue Line en SNAV varen voor zover ik kon ontdekken wel op Hvar, maar niet vanaf Split daarnaartoe. Of zie ik iets over het hoofd?

  Ben benieuwd of jij toevallig meer weet over hoe we met een auto van Split naar Hvar kunnen reizen op de genoemde data. Kun je hier mee helpen?

  Hartelijke groet,
  Sjoerd

 38. Beste Karianne,

  Ik heb nu half augustus 5 nachten Split geboekt, mijn idee was om elke dag een ander eilandje te doen (Hvar, Brac, Vis).. En de wagen steeds op Split te laten staan (wij reizen met de wagen).
  Is dit te doen?
  Zijn er op Split veel parkeermogelijkheden?
  Het lijkt me het makkelijkste om de auto daar te laten en telkens een ferry (zonder auto) te nemen, niet?

  Ik twijfel of ik er goed aan gedaan heb om 5 overnachtingen op Split geboekt te hebben, en dan van daaruit de eilanden te verkennen.
  Aangezien de ferry’s ’s avonds altijd vrij vroeg terug varen?

  Heb je nog tips voor me?

  Bedankt hoor, super website!!

  • Beste Julie, parkeren in Split kan wel eens een uitdaging zijn, lees daarvoor ook eens ons artikel over shoppen in Split, daar vind je een tip in de comments: https://www.allesoverkroatie.nl/shoppen-in-split/
   Hier vind je ook nuttige info: https://www.croatia-split.com/blog/getting-there-and-around/all-you-ever-wanted-to-know-about-parking-in-split-but-were-afraid-to-ask.html
   Bij de veerboothaven zijn parkeerplaatsen maar deze worden niet bewaakt. Er wordt veel gebruik van gemaakt door mensen die de veerboot nemen.
   Ik weet niet alle veerbootdiensten uit mijn hoofd natuurlijk (hoe laat er ’s avonds boten terug gaan van de eilanden naar Split) maar het zou best kunnen dan je niet ’s avonds vrij laat nog terug kunt naar Split. Het belangrijkste doel van de veerboten is om de plaatselijke bevolking die op de eilanden wonen ’s ochtends vroeg naar het vasteland (Split) te brengen (voor werk, school etc) en ’s avonds weer terug naar huis te brengen. (Toeristen gaan in de tegenovergestelde richting).
   Maar het is wel verstandig om zonder de auto naar de eilanden te gaan want het is erg duur om de auto mee te nemen en bovendien heb je dan een veel kleinere keuze aan boten. Ga je te voet dan kun je kiezen uit auto-veerboten en autovrije veerboten.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 39. Hoi! Ik wil deze zomer graag naar Milna, maar zit een beetje vast in verband met de transfer van de luchthaven naar Milna. Varen deze veerboten slechts 1 maal per dag ofzo? Zo lijkt het toch van op de schema’s. Wat is je vlucht later aankomt? Hoe moet je dan ter plaatste geraken. Mijn vlucht zou bijvoorbeeld om 13u50 aankomen en de veerboot vertrekt volgens het schema al om 10u30.

 40. Beste Karianne,
  Wat een prettige website, bij het doorlezen zijn veel van mijn vragen inmiddels al beantwoord!
  Toch nog graag een advies van jou. Deze zomer gaan wij een rondreis met openbaar vervoer langs de Kroatische kust maken. Een onderdeel is dat we van (1) Makarska naar (2) Sucuraj willen. En vervolgens vanuit Sucuraj via (3) Korcula Stad naar (4) Dubrovnik. Kan jij ons adviseren met welk openbaar vervoer (ferry/bus) we ons dan het makkelijkst/snelst kunnen laten vervoeren?

  Dank vast voor je reactie!

  • Beste Sabine, bedankt voor je compliment over de site. Om te bepalen wat de snelste manier zou zijn om te reizen (bus/veerboot) zou je eerst precies moeten weten wanneer je welke vorm van vervoer zou willen gebruiken. Vervolgens moet je alle dienstregelingen bekijken om te zien wat wel of niet op elkaar aansluit e.d. Hiervoor zul je de websites van Jadrolinija (veerboot) en http://www.getbybus.com (bus) moeten gebruiken. Er is dus helaas geen eenvoudig antwoord op deze vraag. Veel succes met het uitstippen van een route! Vriendelijke groeten, Karianne.

 41. Ik en mijn vriend willen deze zomer het eiland Vis gaan bezoeken. Echter als ik op de site van de vervoerdersmaatschappij kijk staat er bij het online boeken dat je geen garantie hebt met betrekking tot tijden..

  Ik begrijp het zelf nog niet helemaal.

  Heb jij hier ervaring mee?

  • Beste Nathalie, wat komt er precies te staan tijdens het boeken? Ik zou die melding denk ik pas kunnen zien als ik iets zou boeken. Laat maar even weten. Groetjes, Karianne.

 42. Hoi!
  Ik heb een vraagje.
  Wij komen 25 juli aan in Split en we wilden een dagje naar Hvar.
  Weet u misschien wat de kosten zijn en hoe het zit met een groep van 20 mensen?
  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Hill Lok

  • Beste Hill, de prijzen per persoon en per vervoersmiddel zijn heel gemakkelijk na te lezen op de Jadrolinija website: https://www.jadrolinija.hr/en/prices/local-lines-(high-season)
   Ik raad jullie aan om vantevoren te boeken om zeker te zijn van een plek aan boord, vooral gezien de grootte van jullie groep. Volgens mij kun je voor maximaal 5 personen tegelijk tickets boeken. In plaats van 4 keer een reservering voor 5 personen te maken kun je misschien beter eerst even contact opnemen met Jadrolinija, misschien kunnen ze wel persoonlijk een reservering voor de hele groep voor jullie maken, via email of telefoon. Contactgegevens vind je op de website van Jadrolinija. Vriendelijke groeten, Karianne.

 43. hallo,

  deze zomer vliegen wij op Dubrovnik. Van hieruit willen wij naar Ston gaan om vervolgens via Drvenik de boot naar Hvar te nemen.
  Vanuit Hvar willen wij graag Brac-Bol en het bekende strand erbij bezoeken
  Is dit de moeite waard of niet?
  Hoe kunnen wij vanuit Hvar naar Bol gaan? wij vinden enkel een catamaran die heel vroeg vertrekt.

  • Beste Els, de catamaran Jelsa-Bol is inderdaad de enige directe bootverbinding tussen Hvar en Brac. De enige andere mogelijkheid is om vanuit Split te gaan. Je zou ter plekke op Hvar kunnen zoeken naar een schipper die je zelf naar Brac wil varen. Je kunt dit gewoon vragen aan de plaatselijke bevolking, of bij de Tourist Office in Hvar. Het eiland Brac is zeker wel de moeite van een bezoek waard en dan vooral ook het Zlatni Rat strand! Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Bedankt voor je reactie! Als we dan toch 1 van de twee eilanden kiezen, welke zou je ons dan aanraden van de twee? Welk is meest de moeite om 1 of twee dagen te verblijven?
   Een tweede vraagje is. Wij doorkruisen Kroatië van dubrovnik tot istrie. Vaak kunnen we kiezen tussen de kustweg nemen of snellere wegen landinwaarts. Welke kuststroken zou je ons aanraden om zeker te rijden? En welke stukken zijn dan minder mooi of niet de moeite?

 44. Beste Annemieke,

  Net als de andere mensen hier, complimenten voor de site.
  Ff een vraagje over de ferry van split naar korcula, ik heb tickets geboekt voor de 29/8 (met auto) maar er staat inderdaad bij dat ze geen plaats garanderen. We willen de ferry van 17.30 nemen, kun jij eventueel aangeven hoe laat je dan bij het ferry-dok moet zijn? Een uur van te voren? Of verder? En kun je daar eventueel de auto in de rij zetten en een wandeling doen?
  Bedankt.

  • Beste Michael, bedankt voor je compliment over de site! Omdat ik hier woon heb ik het geluk dat ik geen dingen hoef te ondernemen (zoals een ferry nemen) in de druktste maanden van het jaar, ik kan dergelijke dingen doen als het minder druk is 🙂
   Daarom weet ik zo niet hoe lang vantevoren je er het beste kunt zijn. Ik denk dat een uur van te voren wel verstandig is, of misschien nog wat langer. Ik denk dat je in Split de mogelijkheid hebt om de auto in de rij voor de boot te parkeren en dan vervolgens naar het ticketkantoortje te gaan om de tickets te kopen. Of je echt lang weg kunt lopen bij de auto weet ik helaas niet. Misschien is het verstandiger om dichtbij de auto te blijven voor het geval de auto toch aan de kant zou moeten. Vriendelijke groeten, Karianne.

 45. Hoi,

  Kan iemand mij helpen? wij komen op 2 september aan in Split,
  Zijn dan ongeveer om 11 in Split haven.
  Hoe komen we dan zo snel mogelijk in Korcula town?
  Ik kom er op de site niet echt uit… iemand tips?

  Groetjes Esther

 46. Hallo,

  Ik wil in september naar kroatie (Split)
  Hoe is het weer daar in september?

  Ik wil vanuit Split naar Brac en vanuit daar door naar Korcula om vervolgens door te gaan naar Vis. Is dit mogelijk met de veerdiensten of moet ik steeds terug naar Split? Dit is mij nog niet helemaal duidelijk.

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen. En leuke tips zijn welkom.

  Tom

  • Beste Tom, in Split is het in september over het algemeen nog erg mooi nazomer weer, tussen de 20 en 30 graden (vaak nog boven de 25 graden).
   Op de volgende plattegrond van de Jadrolinija website kun je de veerroutes vanuit Split zien: https://www.jadrolinija.hr/docs/default-source/e—bro%C5%A1ure/split-k.pdf?sfvrsn=2
   Zoals je kunt zien is er een afzonderlijke route naar Vis. Dit is dus niet te combineren met andere eilanden.
   Je kunt vanuit Split naar Brac varen en dan vanaf Brac naar Hvar (van Milna naar Hvar, of van Bol naar Jelsa) om vervolgens vanaf Hvar naar Korcula te varen. Maar dit kan niet in 1x met dezelfde boot.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 47. Hoi! Wij gaan volgende week richting Kroatie, en willen een paar nachten naar Hvar vanaf Split. We hebben de eerder genoemde website (https://www.jadrolinija.hr) bezocht om een retour op een catamaran te boeken. Het boeken werkt echter niet op de een of andere manier, tijdens het betalen krijgen wij een error. We hebben de website gemaild en wachten nog op antwoord. Weet je toevallig een andere website waar we een ticket voor een catamaran kunnen boeken? Of denk je dat het boeken van te voren niet nodig is voor twee voetgangers (do 16 juli heen en zo 19 juli terug)?

  Alvast bedankt!

  • Beste Anke, wat jammer om te horen dat het online reserveren van tickets niet wil lukken. Ik denk niet dat je de tickets van Jadrolinija ook nog ergens anders kunt boeken, vooral omdat Jadrolinija nog maar net zelf deze service biedt. Ik denk niet dat ze dit al hebben uitgebreid naar affiliates waarbij je ook online kunt boeken. Ik denk dat het vantevoren boeken wel nodig zal zijn en raad je daarom aan om ze te bellen, op die manier denk ik dat je het veel sneller opgelost kunt krijgen! tel: +385 51 666 111
   Veel succes gewenst! Vriendelijke groeten, Karianne.

 48. Hallo,

  Ik ga binnenkort een week naar Split en daarna ook een paar dagen naar Hvar. Onze uitcheck dag is op een maandag op Hvar, kunt u mij inzicht geven op de vertrektijden de boten vanaf Hvar naar Split?

  Vriendelijk bedankt!

 49. Dag Karianne,

  Van de zomer ga ik met drie vrienden van Kroatië naar istanbul fietsen. VAnaf Split wilden we de ferry naar Hvar pakken. Is het mogelijk om fietsen op de ferry mee te nemen en hoeveel kost dit ongeveer? Alvast bedankt groeten William

  • Beste William, voor zover ik weet mogen er geen fietsen mee op de catamarans (de veerboten alleen voor voetgangers) maar wel op de boten waarop auto’s ook mee kunnen. Je betaalt 2 euro of meer per fiets, dat hangt af van de route. Vriendelijke groeten, Karianne.

 50. Hallo,

  Ik ga op vakantie naar Kroatië naar verschillende mooie plaatsen.
  Nu wil ik gebruik maken van de veerroute tussen Split en Hvar (met auto op de boot).
  Is het mogelijk om dit vooraf te reserveren zodat deze niet vol is als wij daar aankomen?
  Wie weet kan iemand mij helpen…

  Thanks,
  Pim

  • Beste Pim, online reserveren is helaas alleen mogelijk voor catamarans (alleen voor voetgangers) op dit moment. Misschien kunnen autoveerboten in de nabije toekomst ook wel vantevoren reserveren, ik hoop het tenminste. Ik denk niet dat ze je vantevoren in de haven een ticket laten kopen voor een datum in de toekomst, omdat ze dan natuurlijk niet kunnen inschatten wie op welke datum zijn ticket zal gaan gebruiken en dan kan het gebeuren dat er meer mensen met een ticket op komen dagen dan dat er plaatsen op een boot zijn. Helemaal zeker weet ik dit niet omdat ik deze info niet op de website van Jadrolinija heb kunnen vinden. Je zou ze dus even kunnen mailen om dit te vragen: passdept_e@jadrolinija.hr
   Ik zou het zeer op prijs stellen als je me de uitkomst zou laten weten want ik heb deze vraag al vaker gehad en zou de info op m’n site kunnen zetten.
   Groeten, Karianne.

 51. Beste Karianne,

  Wat een heerlijke website om door te lezen. Onwijs veel handige en vooral leuke informatie!

  Mijn vriend en ik willen in juli twee weken naar Kroatie, maar willen graag meerdere eilandjes hoppen. Nu leek het ons een leuk idee om zelf een bootje te huren voor een paar dagen. Ik kan geen artikel over bootverhuur vinden en kom zelf op de meest dure websitebezoek terecht.

  Heeft u wellicht tips voor het huren van, betaalbare, motorbootjes?

  Ik hoor graag van u.

  Hartelijke groeten

  • Beste Tanneke, bedankt voor je compliment! Ik begrijp je probleem. Zoek je op ‘rent a boat’ dan krijg je veel yacht charter websites in de zoekresultaten. Kleine bootjes kun je in bijna iedere plaats huren, maar vaak hebben de verhuurders geen website of zijn hun websites gewoon moeilijk te vinden tenzij je een specifieke naam van een verhuurder weet. Mijn tip is dus: ter plekke een paar verhuurders vergelijken. Indien je een Kroaat leert kennen (de verhuurder van je accommodatie bijv.) vraag die persoon dan om tips voor betrouwbare verhuurders, of ga naar het VVV kantoor voor tips en contactgegevens. Vriendelijke groeten, Karianne.

 52. Klopt het nou dat niet alleen de carferry van Drvenik naar Korcula niet meer vaart, maar ook de carferry van Split naar Korcula in 2015 geschrapt is??
  Ik kan nergens een timetable hiervoor vinden, alleen voor voetgangers ferry’s ..

 53. Hallo Karianne,

  In de eerste plaats mijn complimenten voor alle informatie over Kroatië en de overzichtelijk indeling van de site. Super!

  We vliegen in juni naar Split en gaan vervolgens met een huurauto een rondreis maken van zo’n twee weken. Ook Hvar en Brac gaan we bezoeken, we hebben daar al overnachtingen geboekt.
  De site van Jadrolinija geeft veel info over prijzen en dienstregelingen. Ik vraag me echter af hoe lang van tevoren je een ticket voor de overtocht moet kopen. Heb jij daar enig idee van, het gaat om de 3e week van juni? En weet je toevallig hoeveel tijd je vóór de afvaart aanwezig moet zijn?
  Alvast dank.

  • Beste Hannie, bedankt voor je compliment over de site! Tijdens de zomermaanden (juni/juli/aug/sept) zijn tickets voor de veerroutes van Split naar Hvar en Brac snel uitverkocht. Je kunt dus het beste meteen boeken zodra je zeker weet wanneer je wilt reizen. Let wel op: online boeken is alleen mogelijk voor catamarans en dus alleen voor voetgangers en niet voor reizigers die met de auto naar de eilanden willen. Wil je de auto meenemen dan moet je op de dag zelf een ticket kopen in de haven waar je vertrekt. Ik raad je aan om dit meteen ’s ochtends te doen omdat er maar een beperkt aantal plaatsen voor auto’s zijn op de veerboten. Je kunt tot een paar minuten voor vertrek op de boot stappen dus je hoeft niet een bepaalde tijd vantevoren al aanwezig te zijn. Ga je met de auto dan kun je beter niet op het laatste moment arriveren, aangezien de kans op een plekje voor de auto dan erg klein is, en het parkeren op de boot kost wat tijd dus ook om die reden moet je er redelijk op tijd zijn. Maar er zijn geen regels voor hoe lang je er vantevoren moet zijn. Groeten, Karianne.

   • Dank je Karianne voor je snelle antwoord op mijn vragen over de autobaan naar Dubrovnik en over de ferries.

    Ik weet niet goed waar ik onderstaande vragen onder moet brengen, dus stel ze maar hier.

    We gaan vanuit Split naar Trogir voor 2 nachten en rijden dan naar Zadar over de kustweg. Onderweg willen we natuurlijk graag Sibenik bezoeken. We rijden met een huurauto en de bagage ligt achterin (als het goed is in de kofferbak, dus onzichtbaar). Toch vinden we dat niet zo’n prettig idee.
    Weet je of er bij het busstation bagagelockers zijn? In dat geval zouden we daar de bagage in kunnen doen voor de duur van ons bezoek aan de stad. Of is er een andere optie?

    Na Zadar rijden we over de snelweg naar Dubrovnik en vervolgens via de kustweg weer richting Split. We overwegen om via het schiereiland Peljesac naar Orebic te rijden voor een bezoek aan Korcula-stad. De oversteek kan met de autoferry naar Domince of de catamaran naar Korcula-stad (als mijn info van internet tenminste correct is).
    Als we met de catamaran gaan, blijft de auto in Orebic op het parkeerterrein achter. Ook dan hebben we bagage in de kofferbak want we zijn op doorreis. Heb je enig idee of er bijv bij het kantoor van de rederij een mogelijkheid is bagage tegen betaling in bewaring te geven?

    Na het bezoek aan Korcula-stad rijden we nl naar Trpanj voor de oversteek naar Ploce waar we overnachten.

    Hoe is het trouwens in het algemeen met de criminaliteit in Kroatië?

    Ik hoop dat je mijn vragen kunt beantwoorden. Alvast dank.
    groeten, Hannie

 54. Hoi! Komende zomer hebben we vakantieplannen voor Kroatië. Zijn deze tarieven voor een retourtje, of gaat het om een enkele reis?
  Is het aan te raden om op een eiland een auto te huren? Of juist niet?

  • Beste Annemieke, de prijzen voor de voorboot worden altijd voor een enkele reis weergegeven. De grotere eilanden bieden bijna allemaal de mogelijkheid om bij aankomst in de haven een auto te huren. Voor sommige eilanden is het handig om een auto te hebben en voor andere eilanden is het niet echt nodig. Het hangt af van de afstanden en wat je allemaal wilt gaan doen op een eiland, en of er de optie is om met het openbaar vervoer het eiland te verkennen of niet. Laat me maar weten elke eilanden je in gedachten hebt. Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Hoi! Het was even zoeken waar ik ook weer m’n vraag gesteld had. Bedankt voor ’t antwoord! We overwegen te vliegen op Split. We willen graag Hvar bezoeken vanuit Split (met auto?), daarna met de personenveerboot naar Vis, vervolgens terug naar Hvar en Split.

    Vanuit Makarska willen we Brac bezoeken. We zakken nog verder naar het zuiden en willen daar nog Korcula en Mljet bezoeken. En natuurlijk Dubrovnik en Kotor.

    Een enkeltje voor 50euro is wel erg veel ja…

    • Beste Annemieke, je het is op zich wel vrij duur om de veerboot te nemen, dat ben ik met je eens. Let wel goed op de dienstregeling, om te zien of verschillende routes op elkaar aansluiten en of een bepaalde combinatie van eilanden binnen een dag te doen is. Op de website van Jadrolinija wordt aangegeven welke boten voor auto’s zijn (carferry) en welke slechts voor voetgangers (dit zijn zowieso alle catamarans, plus sommige ‘normale’ veerboten). Vriendelijke groeten, Karianne.

     • Bedankt! We willen niet meerdere eilanden per dag bezoeken, dat lijkt me wat te ambitieus en zo doen we het land geen recht denk ik. Waarschijnlijk overnachten we 2 a 3 nachten op Hvar, en ook op Mljet zo’n 3 nachten. Verder gaan we het nog allemaal plannen en bedenken.

      Klopt het dat er op Mljet geen Openbaar Vervoer is? En hoe is dat op Hvar en Vis?

      Trouwens; ik vind deze site zó fantastisch! Alle informatie maakt dat we enorme zin in de vakantie hebben 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text