Veerroutes Sibenik en Zadar

37616 Views

Laatst bijgewerkt op: 06.05.2016

Hier vind je info over alle veerroutes en catamarans die vertrekken vanuit de Šibenik/Zadar regio, inclusief veerroutes van en naar de eilanden in de omgeving. De aanduidingen HS= hoogseizoen en LS= laagseizoen in de tabellen.

Meestal is het hoogseizoen nog weer onderverdeeld in twee periodes met verschillende dienstregelingen (1 voor juni en september en 1 voor juli en augustus). In de meeste gevallen behoren alle andere maanden tot het laagseizoen.

 

Auto veerboten in de Šibenik regio:

 

Aanbieder

Route

Dienstregeling

Prijzen

Jadrolinija

Šibenik – Zlarin – Kaprije – Žirje

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Auto veerboten in de Zadar regio:

 

Aanbieder

Route

Dienstregeling

Prijzen

Jadrolinija

Zadar – Ancona

HS-Tabel

HS & LS Prijzen

Jadrolinija

Zadar – Brbinj (Dugi otok)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Zadar – Ist (Kosirača) – Olib – Silba -Premuda – Mali Lošinj

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Zadar – Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Molat – (Ist)*

(*Ist alleen in HS)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Zadar – Bršanj (Iž) – Rava – Mala Rava

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Zadar – Preko (Ugljan)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Biograd – Tkon (Pašman)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Rapska-Plovidba

Rab (Rab) – Lun (Pag)

HS & LS Tabel

 HS & LS Prijzen

Catamaran (autovrij) routes in de Zadar regio:

 

Aanbieder

Route

Dienstregeling

Prijzen

G&V Line

Zadar – Sali (Dugi otok) – Zaglav (Dugi otok)

HS & LS Tabel

HS & LS Prijzen

Jadrolinija

Zadar – Molat – Brgulje – Zapuntel – Ist

HS-Tabel

LS-Tabel

HS & LS Prijzen

Jadrolinija

Zadar – Mali Iž – Veli Iž – Mala Rava – Rava

HS -Tabel 

LS-Tabel

HS & LS Prijzen

Jadrolinija

Zadar – Rivanj – Sestrunj – Božava – Zverinac – Brbinj

HS-Tabel

LS-Tabel

HS & LS Prijzen

Neem bij vragen a.u.b. direct contact op met Jadrolinija (passdept_h@jadrolinija.hr), Rapska Plovidba (rapska-plovidba@ri.t-com.hr) of G&V Line (gv-line@gv-line.hr).

Aanvullende veerboot informatie vind je hier: Jadrolinija veerdiensten en tickets

 

25 Comments

 1. Hallo Karianne.
  we willen graag met onze caravan naar het eiland Pasman. Kunnen we daar terecht met onze caravan, zoja op welke camping dan?
  Groeten van Diny Mollink

 2. Beste Karianne, wij verblijven binnenkort in Preko. We willen graag een dagje met de ferry naar Zadar. Komt de boot direct in het centrum aan, zodat we te voet kunnen gaan? Of komt deze bij de grote haven aan, zodat we met de auto moeten?

  Alvast hartelijk dank voor je antwoord.

  Grt Cynthia

 3. Hele mooie site! Onze complimenten!
  Wij gaan in september met de auto richting Italië en willen uiteindelijk met de veerboot naar Kroatië. We hebben gezien dat er veel opties zijn qua vaarroutes. Op dit moment komen we uit op Ancona – Zadar.
  We zijn erg benieuwd of iemand hiermee ervaring heeft? Of misschien heeft iemand tips voor een betere vaarroute? We hebben nog geen idee wanneer we de overtocht precies gaan maken, is het op de dag zelf nog te regelen?
  Groetjes!

  • Beste Amanda, bedankt voor je compliment over de site! Ik denk dat de keuze van vaarroute helemaal af hangt van waar je in Kroatie naartoe wilt 🙂
   Zoals je op de website van Jadrolinija kunt zien, is het helaas niet mogelijk om op de dag van de reis nog een online ticket te boeken, het kan wel voor de volgende dag (of een andere datum in de toekomst) https://www1.jadrolinija.hr/bookingweb/?culture=en-GB
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 4. Hallo Karianne,

  Nog 1 week en we vertrekken naar Sibenik.
  Ik heb al veel bruikbare tips van je website gehaald maar had nog een vraag.
  Kan je in Sibenik gemakkelijk zelf een klein bootje huren of moet je daar echt een vaarbewijs voor hebben? We hebben nl. niet echt vaarervaring. Of ken je soms mensen die een bootje verhuren of privé-tochten organiseren? Zijn er soms georganiseerde bootexcursies vanuit Sibenik die je kan aanbevelen?

  We denken er ook aan om naar Hvar te gaan met de catamaran en dan daar een bootje te huren om de omliggende eilanden te bezoeken. Heb jij hier ervaring mee?
  Gaan we dan best van Sibenik naar Split met de auto of met de bus om daar de veerboot te nemen?

  We zijn niet echt fan van grote drukke stranden maar eerder van rustige baaien. Weet je waar we die in de buurt van Sibenik kunnen vinden. (we komen met de auto dus hoeft niet direct vlakbij te zijn).

  Alvast bedankt voor je reactie en veel succes nog met je website, die ik overigens de meest bruikbare over Kroatië vind.

  Mvg
  Ingrid

  • Beste Ingrid, bedankt voor je compliment over de site! Eigenlijk heb je voor alle bootjes met een motor een vaarbewijs nodig, alleen voor roeibootjes niet. Dit is omdat je deel uitmaakt van het verkeer op zee en het voor iedereen veilig moet zijn en blijven. Het is erg druk op zee dichtbij de kust, met grote en kleine boten en het is dus wel belangrijk dat je weet wat je doet en jezelf of anderen niet in gevaar brengt. Je kunt op veel plekken een bootje huren, zoals bijv in camping Solaris, bij het grote strand van Brodarica (Het Rezaliste strand). Wil je graag een schipper die voor je vaart dan zou je contact op kunnen nemen met de neef van mijn man, die in Tribunj woont (vlakbij Sibenik), je kunt hem en zijn boot inhuren (of alleen een boot huren). (Hij spreekt Engels) Kijk hier voor meer info: https://www.darkec.com/boats/index.htm
   Ik ken eigenlijk niemand die bootjes verhuurt vanuit Hvar, maar ook in dit geval zou ik je aanraden om een boot met schipper te huren als je geen vaarbewijs hebt.
   De busverbindingen naar Split zijn erg goed, en je hebt dan het voordeel dat je geen parkeerplaats hoeft te zoeken en te betalen. Ook kom je mooi centraal in Split aan, vlak naast de veerboothaven. Op zich is met de bus gaan dus geen slecht idee.
   Kijk eens op onze andere website ‘Kroatie Vakantieland’ voor tips over zwemmen in en rond Sibenik, daar heb ik een artikel op staan over de stranden van Sibenk: https://www.allesoverkroatie.nl/de-stranden-van-sibenik/
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 5. Hallo,

  Vorig jaar gingen wij voor de eerste maal naar kroatie. Toen kwam ik voor het eerst terecht op jullie website. Chapeau hoor! Ik heb veel gehad aan jullie tips!

  Binnen 2 weken vertrekken we opnieuw naar dezelfde plaats (eiland vir). Graag hadden we dit jaar dugi otok bezocht. Vooral dan Saharun beach willen we zeker eens bezoeken! Is het mogelijk om hier een daguitstap van te maken? Of zou dit praktisch gezien niet lukken?

  Groetjes,
  Justine

  • Beste Justine, bedankt voor je compliment over de site! Om naar Saharun strand te gaan neem je de veerboot vanuit Zadar naar Brbinj, een plaatsje vlakbij het strand. Van daaruit neem je de enige bus die over het eiland gaat, die bus stopt bij het Saharun strand. Maar je kunt ook je eigen auto meenemen op de boot. Ik denk dat de boot 3x per dag gaat en er 1 uur en 20 minuten over doet. Je kunt ook een catamaran naar Bozava nemen (catamaran is alleen voor voetgangers) maar deze gaat volgens mij maar 1x per dag (dit kun je checken op de website van Jadrolinija). Deze boot is denk ik zo’n 10 minuten sneller dan de boot naar Brbinj. Ik heb gehoord dat er een speciaal toeristentreintje is van Bozava naar het strand, die iedere 2 uur vertrekt. Maar dit zul je dus even op moeten zoeken, om te zien of dit klopt en wat de dienstregeling is. Alvast een fijne vakantie gewenst! Groeten, Karianne.

 6. Hallo,

  Wat een mooie website! wij gaan komende zomer een rondreis maken door kroatie. Nu zijn we de route uit aan het stippelen en willen we graag de pont met de auto van Zadar naar Mali Losinj pakken. Moet je dit vooraf boeken? en zo ja waar kun je dat dan doen want we kunnen het niet vinden. Tevens is de vraag als je de auto betaald op de pond moet je dan ook nog per volwassenen betalen?

  Wij hopen dat jullie ons kunnen helpen.
  Met vriendelijke groet,
  Marco

 7. Hallo Karianne,
  Verleden jaar september zijn we in Sibenik op vakantie geweest, we hadden toen een stacaravan gehuurd, we vinden Kroatië een prachtig land met vriendelijke mensen en daarom gaan we dit jaar weer.
  Over een paar weken vertrekken we, nu met de caravan naar Zadar, vandaar uit willen we gaan rondtoeren. Ik heb heel veel gehad aan je site, met veel plezier lees ik je tips en adviezen. Verleden jaar hebben we de tocht door het binnenland gereden en zijn we naar Krapanj geweest. Ook nu heb ik van alles genoteerd, wat we zeker willen gaan bekijken.
  Vanuit Zadar willen we overvaren naar Dugi Otok en naar Ugljan, mijn vraag is: is de haven (Carferry) makkelijk te vinden en kun je op de dag zelf een kaartje kopen of moet je reserveren?
  Groet, Irma

  • Beste Irma, wat leuk om te lezen dat jullie al veel aan onze site hebben gehad! De veerboothaven in Zadar is heel makkelijk te vinden. De haven ligt op het oude schiereiland (centrum) en het wordt duidelijk aangegeven. Jadrolinija biedt momenteel alleen de mogelijkheid om kaartjes voor internationale routes vantevoren te boeken. Voor alle routes binnen Kroatie moeten reizigers zelf een kaartje kopen bij aankomst in de haven. In de haven vind je het kantoor van Jadrolinija waar je de kaartjes kunt kopen. Het kantoor is dagelijks geopend van 06.00 tot 23.00 uur. Alvast een fijne vakantie gewenst! Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Bedankt voor alle info op de website! Wij willen met de veerboot van Trogir naar Mali Losinj. Gaat de veerboot dan vanaf Zadar of kunnen we beter een andere nemen?

    Ik lees dat je de boottickets kunt kopen bij kantoor in haven. Kan je bijvoorbeeld ook een aantal dagen van tevoren de tickets kopen voor een bepaalde dag? Of alleen op de dag zelf?

    Ik hoor graag van je.

    Gr. Irene van Dijk

    • Beste Irene, bedankt voor je compliment over de site! Trogir ligt dichtbij Split, een stad van waaruit er veel veerboten vertrekken naar de eilanden voor de kust van Split. Om naar Mali Losinj te gaan zul je vanuit een nabijgelegen kustplaats moeten vertrekken, in het geval van Mali Losinj is dat inderdaad Zadar: https://www.jadrolinija.hr/docs/default-source/red-plovidbe/2015/401-sezona-2015-en4EE30A1685C4A6B8617E93C6.pdf?sfvrsn=2
     Ik weet niet zeker of je een aantal dagen vantevoren een ticket kunt kopen bij de haven zelf, of dat dat alleen op de dag zelf kan. Ik heb als eens vaker naar deze info gezocht maar het helaas niet kunnen vinden. Je zou die vraag kunnen stellen aan Jadrolinija (contactgegevens vind je op hun website). Alleen voor catamarans kun je vantevoren online reserveren maar de veerboot naar Mali Losinj is helaas geen catamaran.
     Vriendelijke groeten, Karianne.

     • Let op, de veerhaven van Zadar is verplaatst en bevindt zich nu net zuidelijk van Zadar, volg de borden “Gazenica”.
      Naar Zadar met de auto mee moet je reserveren, wij wisten dit niet en werden op een wachtlijst gezet en konden alsnog mee, maar er moet dan uiteraard wel plaats zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text