Veerroutes Rijeka en Istrië

65462 Views

Laatst bijgewerkt op: 06.05.2016

Hier vind je info over alle veerroutes en catamarans die vertrekken vanuit Rijeka en Istrië, inclusief veerroutes van Istrië naar Venetië. De aanduidingen HS= hoogseizoen en LS= laagseizoen in de tabellen.

Meestal is het hoogseizoen nog weer onderverdeeld in twee periodes met verschillende dienstregelingen (1 voor juni en september en 1 voor juli en augustus). In de meeste gevallen behoren alle andere maanden tot het laagseizoen.

 

Auto Veerboten omgeving Rijeka en Istrie:

 

Aanbieder

Route

Dienstregeling

Prijzen

Jadrolinija

Valbiska (Krk) – Merag (Cres)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Brestova – Porozina (Cres)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Lopar (Rab) – Valbiska (Krk)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Prizna – Žigljen (Pag)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Catamaran (autovrij) routes Rijeka en Istrie:

 

Aanbieder

Route

Dienstregeling

Prijzen

Kapetan Luka

Rijeka – Cres – Martinšćica (Cres) – Unije – Susak – Ilovik – M.Lošinj

HS & LS -Tabel

HS & LS Prijzen

Jadrolinija

Rijeka – Rab – Novalja (Pag)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS & LS Prijzen

Jadrolinija

M.Lošinj – Srakane Vele – Unije – Ilovik – Susak – M.Lošinj

HS-Tabel

LS-Tabel

(info niet beschikbaar)

Venezialines

Venetie – Pula

HS-Tabel

Reserveren

Venezialines

Venetie – Rovinj

HS-Tabel

Reserveren

Venezialines

Venetie – Porec

HS-Tabel

Reserveren

Venezialines

Venetie – Rabac

HS-Tabel

Reserveren

Venezialines

Venetie – Losinj

HS-Tabel

Reserveren

Venezialines

Venetie – Piran

HS-Tabel

Reserveren

Neem bij vragen a.u.b. direct contact op met Jadrolinija (passdept_h@jadrolinija.hr), Kapetan Luka (luka@krilo.hr) of Venezia Lines (sales@venezialines.com)

Aanvullende veerboot informatie vind je hier: Jadrolinija veerdiensten en tickets

Update 05.06.2017: Jadrolinija heeft een nieuwe veerroute: Pula – Unije – Susak – Mali Lošinj – Ilovik – Silba – Zadar

63 Comments

 1. Lees ik goed dat de prijs van een veerboot Rijeka – Cres slechts 18KN pp kost (als je zonder voertuig op de boot gaat)?
  is er ook een mogelijkheid om een veerboot Cres naar Italië te nemen? Hebt u prijzen en dienstregeling?

  alvast dank
  peter

  • Beste Peter, de prijzen kun je het beste op de Jadrolinija website bekijken, zodat je zeker weet dat ze actueel zijn. Klik op het menu ‘prices’ en dan op ‘local lines’ (hier moet je hoogseizoen of laagseizoen kiezen). Vervolgens kies je de veerroute en krijg je de prijslijst te zien. Voor meer info over hoe je de Jadrolinija website moet gebruiken kun je dit artikel lezen: https://www.allesoverkroatie.nl/jadrolinija-veerdiensten-tickets/
   Jadrolinija veerboten naar Italie vertrekken vanuit Dubrovnik, Split en Zadar. Daarnaast kun je met de catamaran van Venezialines vanuit enkele kustplaatsen in Istrie naar Venetie varen. Tenslotte kun je met Gomo Viaggi vanaf enkele eilanden in de Kvarner baai naar Italie varen, ik geloof vanaf Mali Losinj, Rab en Pag. Kijk maar eens op hun website als je meer wilt weten.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 2. hallo

  Ik ga op 25 aug op vakantie naar Korcula
  Hoe kom ik van airport Dubrovnik naar de catamaran Kapetan Luka ( dubrovnik naar Korcula )met een taxi voor 5 pers . Wat is het vertrekpunt van deze catamaran? Heeft een aanbeveling van een taxitransport ?

  • Beste Petra, de catamaran vertrekt vanuit de Gruz haven in Dubrovnik en iedere taxi chauffeur en transfer chauffeur is hiermee bekend, je hoeft je dus geen zorgen te maken. Je kunt ook gebruik maken van de speciale vliegveldbus, dit is een stuk goedkoper (ik denk ong 5 euro vergeleken met meer dan 30 euro voor een taxi) en deze rijdt tussen het vliegveld, het centrum en de haven. Vriendelijke groeten, Karianne.

 3. Beste,

  Wij kunnen geen tickets via de website ( Jadrolinija ) boeken bij betalen krijgen wij een wit scherm en gebeurt er helemaal niets meer. Hoe kunnen wij er nu zeker van zijn dat wel gebruik kunnen maken van de veerboot op de 16de. Kun je terplaatse ook tickets kopen?
  Ik hoor graag van je

  • Beste Remi, natuurlijk kun je ter plaatse ook tickets kopen. Heb je al contact opgenomen met Jadrolinija om te checken wat er met de website aan de hand is? Je kunt het beste even bellen, dan heb je sneller een antwoord dan wanneer je een mail stuurt. Vriendelijke groeten, Karianne.

 4. Hallo
  Wij verblijven in mei in Opatja maar willen 1 dag op en neer naar venetie welke vertrekhaven is voor ons het dichtste bij
  Want we willen graag per boot
  Gr Corina

  • Beste Corina, de veerboot van Venezialines naar Venetie vertrekt vanuit Porec, Rovinj, Pula en Umag. Ik zou dus gewoon even deze vier plaatsen (een voor een) als bestemming invoeren in een routeplanner zoals Viamichelin en Opatija invoeren als vertrekpunt. Op die manier kun je het beste zien welke plaats het meest gunstig is voor jullie. Als ik het moet schatten, denk ik Porec of Rovinj. Vriendelijke groeten, Karianne.

    • Beste Ellen, je zult de veerroute Porozina – Brestova moeten nemen als je naar Istrie reist. Deze veerboot is ook voor auto’s. Zie de Jadrolinija website. Vriendelijke groeten, Karianne.

 5. Hallo,

  Wij willen met 2 kinderen (4 en 8) naar Pula. Vanuit daar naar Krk en andere eilandjes. We gaan met vliegtuig en hebben daar dus geen auto. Iemand ervaring met het openbaar vervoer? Kan je op de veerboot ook zonder auto?
  We zouden eerst naar split gaan maar naar pula scheelt het meer dan 400euro qua vliegtickets en we hebben beide nog niet gezien dus het is sowieso nieuw voor ons.
  Heeft er iemand nog tips rondom Pula?

  alvast bedankt!

 6. Hallo,

  deze zomer doen we een rondrit in Kroatië & Italië. In Kroatië hebben we eerst een huis gehuurd voor een weekje en gaan daarna via een oversteek in Kroatië (Porec, Pula of Rovinj) naar Venetië en rijden van daar verder naar Bologna.

  Nu vroeg ik mij af hoe dit in z’n werk gaat? Ik heb namelijk op internet al gezocht naar routes en prijzen maar vind niet direct iets.

  Kan u mij misschien meer vertellen over wanneer ik de tickets (2 passagiers + auto) kan boeken en wat de prijzen hiervan zijn? Ons vertrek in Pula is voorzien op 01/07/2017

  Alvast bedankt voor uw hulp en tijd!

 7. Hey wij gezin met kinderen gaan over 14 dagen naar insel pag en willen graag ook andere eilanden bezoeken waar en welke eilanden kunnen wij per boot bereiken? Alvast bedankt voor jou reactie

 8. Beste Jacqueline,

  Wij gaan volgende maand naar Pula en willen vanaf daar graag verschillende eilanden bezoeken. Ik zie echter alleen een verbinding met Venetië. Klopt dit? En zo ja, hoe kunnen we alsnog de eilanden bezoeken?

  Met vriendelijke groet,

  Sebastiaan

  • Beste Sebastiaan, Jacueline is een andere bezoeker van de website en ik denk niet dat je zo snel van andere lezers een reactie kunt verwachten dus vandaar dat ik zelf reageer. Het klopt inderdaad dat de bekende badplaatsen in Istrie (Pula, Porec, Rovinj…) geen veerdiensten aanbieden, behalve de veerroute naar Venetie. Om vanuit een van deze plaatsen naar een eiland in de Baai van Kvarner te varen zul je dus een plekje op een mini cruise of een excursieboot moeten boeken. Zoek online bijvoorbeeld op “mini cruise Pula” of “Boat excursions Pula” om te zien wat voor mogelijkheden je hebt. Je kunt ook ter plaatse het aanbod bekijken, bij de plaatselijke tourist board of gewoon in de haven. Vanuit Fazana (plaatsje vlakbij Pula) kun je deelnemen aan de excursie naar de Brijuni eilanden, je wordt er dan met de boot heengebracht. Vriendelijke groeten, Karianne.

 9. Hallo Karianne,

  Klopt het dat er s’nachts geen veerboot vaart van pag naar het vaste land? Dit ivm met de terugreis!

 10. Goedemiddag,

  Kunnen wij in mei met auto en caravan varen van Biograd of Zadar naar het eiland Krk?
  Dank voor je moeite, vrgr.

  Marianne.

  • Beste Marianne, Krk heeft alleen een ferry verbinding met de naastgelegen eilanden Cres en Rab. Er is geen ferry verbinding met het vasteland omdat Krk een brugverbinding heeft met het vasteland. Vriendelijke groeten, Karianne.

 11. In juli willen wij graag een fietstocht over de eilanden Cres, Lovinj, Rab, Pag en Molat maken met onze vier kinderen van 5, 7, 9 en 11 jaar oud. Is er een rechtstreekse bootverbinding tussen deze eilanden waar je ook je fiets mee aan boord kan nemen?

  • Beste Hannah, voor zover ik weet mogen fietsen alleen mee aan boord op veerboten die ook auto’s vervoeren en niet op catamarans (dit zijn de veerboten die alleen voetgangers vervoeren).
   Op de volgende kaart van Jadrolinija zie je alle verbindeningen die ze bieden tussen de eilanden en wat voor soort veerboot het is. De blauwe lijnen zijn voor veerboten die ook auto’s en fietsen toestaan. De gele stippellijn is een catamaran route (dus geen fietsen toegestaan). Op de route met de roze stippellijn weet ik niet zeker of fietsen mee mogen, dat zou je even met Jadrolinija zelf moeten checken. Je betaalt trouwens wel een klein bedrag per fiets bovenop de prijs per persoon. Ik denk zo’n 2 euro per fiets. Vriendelijke groeten, Karianne.

 12. hallo we willen naar novalja met de caravan is het beter om Door te rijden naar zadar en daar de brug te nemen of de veerboot heb gehoord dat de weg van senj naar de boot erg stijl is

 13. Wij willen van Zadar naar het eiland Cres. Is er dan een rechtstreekse mogelijkheden met of zonder auto? Wat zijn de tarieven?

  • Beste Caro, je kunt de veerboot van Zadar naar Mali Losinj nemen. Op deze boot mogen auto’s mee. Je kunt dan het eiland Losinj ‘oversteken’ naar Cres, die twee eilanden zijn met een brug aan elkaar verbonden bij de plaats Osor. Dienstregelingen en tarieven staan op de site van Jadrolinija onder “sailing schedule” en “prices”. Vriendelijke groeten, Karianne.

  • hallo .
   wij zouden graag met de auto de kuststreek van Slovenië en Kroatië willen verkennen . ik kan me vanuit een ver verleden herinneren dat er een mogelijkheid is om vanuit Dubrovnik naar Rijeka per boot retour te gaan. weet u met welke maatschappij dat mogelijk zou zijn ?
   groet, Matti

   • Beste Matti, helaas is deze veerroute opgeheven. Heel veel mensen zouden de route graag weer terugzien maar volgens Jadrolinija is het niet rendabel en bovendien hebben ze er geen geschikte boot meer voor.
    Vriendelijke groeten, Karianne.

 14. Wij gaan deze zomer naar mali losinj.
  Na een paar dagen daar vertoeven willen wij graag door reizen naar venezie.
  Wij weten dat er geen veerboot voor auto’s en caravan gaat vanaf mali naar venzie.
  Alleen een boot voor voetgangers.
  Is het wel mogelijk om vanaf een andere plaats (evt Istrie(porec) b.v met de auto en caravan met de boot over te gaan?

  Alvast bedankt!
  Vriendelijke groet,
  Esther.

  • Helaas niet Esther, dezelfde voetgangersboot heeft meerdere opstapplaatsen in Istrie maar er is niet nog een boot voor auto’s. Vriendelijke groeten, Karianne.

 15. Wij willen deze zomer (juli) naar Novalja met veerdienst PRIZNA – ŽIGLJEN.
  Kunnen we daar gewoon tickets kopen of moeten we deze hier al reservere ?

  • Beste Nico, dit is een auto-veerboot en daarvoor kunnen geen kaartjes gereserveerd worden. Alleen voor catamarans (autovrije veerboten) kunnen vantevoren kaartjes gereserveerd worden. Je zult dus bij aankomst in de haven,, voor vertrek, een kaartje moeten kopen. Vriendelijke groeten, Karianne.

 16. Hallo Karianne!
  Ik heb met plezier je site bekeken en vele interessante artikelen gelezen. Mijn vraag was of venezia lines de enige aanbieder is voor een dagtocht naar Venetië of dat er in Kroatië zelf ook nog aanbiedingen zijn. Maw is het zinvol vooraf gebruik te maken van de online deal of te wachten in bv. Pula zelf te kijken voor toeristische aanbiedingen. Daarnaast vroeg ik mij af of het ook mogelijk is op de campings in istrie korter dan een week te verblijven? Wij denken na om een aantal dagen in istrie te blijven en vervolgens richting zadar te gaan. Alvast vriendelijk bedankt!

  • Beste Eline, je hebt nog een tweetal mogelijkheden om de veerboot naar Venetie te nemen, namelijk met https://www.adriatic-lines.com/ en https://www.commodore-cruises.hr/en/ship-lines/ . Helaas weer ik over deze aanbieders niet zo veel, je zal dus even goed hun site moeten bekijken. Wel raad ik je aan om vantevoren te boeken, want de veerboten zijn erg populair en zitten snel vol. Ik denk dat het wel mogelijk is om voor minder dan een week een staanplaats op een camping te boeken maar hiervoor zal je de camping websites even stuk voor stuk moeten bekijken. Misschien betaal je wel iets meer als je korter blijft. Vriendelijke groeten, Karianne.

 17. Hallo Karianne,
  wij willen per fiets een rondje maken, bijvoorbeeld: rijeka- krk-rab-cres-rijeka, is er een bootverbinding waar je met fietsen op mag tussen rab-rijeka of cres-rijeka? Of kun je alleen maar op en neer tussen de eilanden?

 18. We willen in mei/juni een trip met de camper door SLovenie en Kroatie maken. De route in Kroatie willen we doen als soort eilandhopper. Van Jablanca naar Rab, Rab-Krk, Krk-Cres afhankelijk van tijd naar zuidelijkste punt en dan Cres-Brestova. En richting Nederland

  Ik was blij iets te vinden over de veerboten maar de links naar de prijzen werkt niet. Waar kan ik die vinden? Moet ik bepaalde stukken reserveren in juni? Mis ik door deze route de mooiste eilanden?

  • Beste Nel, ik heb de links met info over veerroutes en prijzen vernieuwd, maar mocht je bepaalde info missen dan kun je ook gewoon terecht op de websites van de firma’s die de veerroutes aanbieden (Jadrolinija bijv.), waar alle info over routes, tijden, prijzen etc in het Engels te vinden is. Ik neem aan dat je alleen de eilanden in de omgeving van Istrie/Kvarner wilt bezoeken? Indien je tijd hebt kun je ook nog Pag bezoeken, een heel bijzonder en geliefd eiland https://www.allesoverkroatie.nl/het-eiland-pag/. Maar dit moet natuurlijk wel in je tijdschema passen. Wat betreft reserveren kan ik je helaas niet vertellen of dit nodig is of niet. Maar ik denk dat Jadrolinija je daar wel goede adviezen over kan geven. Vriendelijke groeten, Karianne.

 19. Ik kom met het vliegtuig aan in Pula en zou van daaruit de ferry willen nemen naar het eiland Krk. Vanuit welke haven kan ik dan vertrekken? Liefst de dichtst bijzijnde.

 20. Ik wil graag weten of er een overtocht van Rijeka naar Cres en wat de kosten zijn en welke tijden.
  Weet iemand waar ik dit terug kan vinden?

 21. Hallo,

  De link naar de prijzen werkt helaas niet.
  Ik wil graag een indicatie van de prijs (auto en 4 personen) voor de veerboot
  Prizna – Žigljen (Pag)

  • Beste Michael, bedankt dat je me hier op attent hebt gemaakt. Ik heb de niet werkende links vervangen door nieuwe links met prijsinformatie van Jadrolinija. Vriendelijke groeten, Karianne.

 22. we hebben het idee om [2014]van Venetie naar Kroatie [Istrie]de veerboot te nemen,met auto,
  is dit niet mogelijk of kijken we verkeerd.
  met vr gr Ron

   • Wij gaan in mei naar Rovinj maar landen in Venetië, willen vandaar de volgende dag de boot nemen naar Rovinj, ons terugreis 10 dagen later gebeurd op de zelfde wijze. Is het mogelijk om informatie te krijgen over de veerboten? Wij zijn voetgangers met bagage. Vriendelijke groeten.

    • Beste Jacqueline, op de website van Venezialines kun je de routes en dienstregelingen bekijken en ook online reserveren. Hier de link voor de Engelse taal: https://www.venezialines.com/schedules. De veerboten zijn alleen voor voetgangers (geen auto’s) maar verder heb ik eigenlijk geen info kunnen vinden over de veerboten zelf, behalve dat er een bar aan boord is waar je snacks en dranken kunt kopen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Vriendelijke groeten, Karianne.

    • Ik ben hoofdleiding van een jeugdbeweging en wij gaan deze zomer met de +16-groep op buitenlands kamp in Istrië, ook wij zouden met het vliegtuig landen in Venetië. Zou u mij kunnen vertellen wat u uiteindelijk gedaan heeft? Want ik ben op zoek naar een toffe manier om van Venetië naar Pula te geraken maar met onze bagage is dit zeer lastig.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text