Veerroutes Dubrovnik

29874 Views

Laatst bijgewerkt op: 06.05.2016

Hier vind je info over alle veerroutes en catamarans die vertrekken vanuit Dubrovnik en de omgeving van Dubrovnik, zoals routes tussen Peljesac en Mljet. De aanduidingen HS= hoogseizoen en LS= laagseizoen in de tabellen.

Meestal is het hoogseizoen nog weer onderverdeeld in twee periodes met verschillende dienstregelingen (1 voor juni en september en 1 voor juli en augustus). In de meeste gevallen behoren alle andere maanden tot het laagseizoen.

Auto veerboten in de Dubrovnik regio:

Aanbieder

Route

Dienstregeling

Prijzen

Jadrolinija

Dubrovnik – Bari (Italië)

HS-Tabel

Prijzen-Int

Jadrolinija

Dubrovnik – Koločep – Lopud – Suđurađ (Šipan) – Luka Šipanska

HS-Tabel

LS-Tabel

(info niet beschikbaar)

LS Prijzen

Jadrolinija

Dubrovnik – Lopud – Suđurađ (Šipan)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

Jadrolinija

Prapratno (Pelješac) – Sobra (Mljet)

HS-Tabel

LS-Tabel

HS Prijzen

LS Prijzen

 

Catamaran (autovrij) routes regio Dubrovnik:

Aanbieder

Route

Dienstregeling

Prijzen

TP Line

Dubrovnik – Luka Šipanska – Sobra (Mljet) – Polače (Mljet) – Korčula – Ubli (Lastovo)

HS & LS-Tabel

HSPrijzen

LS-Prijzen

Neem bij vragen a.u.b. direct contact op met Jadrolinija (passdept_h@jadrolinija.hr) of TP Line (tp-line@tp-line.hr).

Aanvullende veerboot informatie vind je hier: Jadrolinija veerdiensten en tickets

Update 05.06.2017: Jadrolinija heeft een nieuwe veerroute: Dubrovnik – Korcula – Hvar – Bol – Split 

27 Comments

 1. Hoi,

  Ik wil in het hoogseizoen (juli/augustus) gaan backpacken in Kroatië. Ik wil het liefst veel met het openbaar vervoer doen. Is het verstandig om de veerboten en bussen van tevoren te boeken of daar ter plaatse? En de hostels? Zijn deze snel volgeboekt in het hoogseizoen?

  Daarnaast heb gehoord dat mijet een mooi eiland is. Ik kan daar helaas geen hostels vinden. Iemand aanraders van accomodaties om te overnachten? Gaan er ook dagtours vanuit Dubrovnik naar dit eiland? Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt voor het meedenken!

  Groetjes, Michelle

  • Beste Michelle, in het hoogseizoen is het verstandig om alles van tevoren te boeken. Het is best mogelijk dat er geen hostels op Mljet zijn, aangezien het een klein eilandje is. In dat geval kun je kiezen voor prive accommodatie. Vaak kun je in plaats van een appartement ook alleen een kamer of studio huren, dit is voor 1 persoon een stuk goedkoper. Op Tripadvisor kun je de verschillende excursies vanuit Dubrovnik naar Mljet met elkaar vergelijken. De prijzen verschillen nogal en ik denk dat dit voornamelijk ligt aan het pakket (is er wel of geen gids die mee gaat het park in, is er een lunch inbegrepen of niet, enz). Hou er rekening mee dat de meeste excursies wel een uur of 10 duren in totaal. Vriendelijke groeten, Karianne.

   • Hoi Karianne,

    Bedankt voor je antwoord en deze fijne site! De hostels ga ik van tevoren boeken. Is het ook nodig om de veerboten en bussen voor vertrek te boeken in het hoogseizoen?

    Groetjes, Michelle

 2. Goedemiddag,

  wat een fijne site heb je! Ik heb een vraag: Wij willen in juni 2018 (volgende week) met de car ferry van Korcula Island naar Dubrovnik, ofwel direct, ofwel via Orebic en dan het schiereiland over rijden. Weet jij of dit mogelijk is?

  Alvast hartelijk dank!

 3. Beste,
  Graag hadden wij volgende zomer met de camper de overtocht van venetie naar bubrovnik met de boot gedaan.
  Is dit mogelijk?

 4. Beste,

  Weet u misschien of het mogelijk is om een excursie van Bol (Brac) naar Dubrovnik te maken of van Bol naar de Pllitvice meren? Zijn er excursiebedrijven waar je zelf ervaring mee hebt die je mij kan aanraden?

  Alvast bedankt.

  Groetjes.

  • Beste Stijn, je zult eerst naar Split moeten reizen en van daaruit deelnemen aan een excursie naar Dubrovnik of Plitvice. Kijk eens op Tripadvisor voor de excursies vanuit Split die het hoogst scoren, er zitten er meerdere bij naar Dubrovnik en Plitvice. Vind je er niets tussen, zoek dan op “Split excursion to Dubrovnik/Plitvice” via Google. Vriendelijke groeten, Karianne.

 5. Dag Karianne,

  Ik vlieg donderdag aanstaande naar Dubrovnik met zoon en dochter en ga 31 july naar Korcula (heb daar accomodatie geboekt). Ik kan alleen helaas geen duidelijkheid vinden over de veerdiensten van Dubrovnik naar Korcula. Kunt u mij wegwijs maken? OOk wil ik op Korcula, bij aankomst een auto huren en ben dat nu via internet naar een autoverhuur op het eiland aan het zoeken, maar ook dat kan ik niet vinden. Ik hoop dat u mij kunt helpen.
  Met dank,
  Groet, Gemma

 6. Hallo hier een vraag
  Ik ga 14 dagen opvakantie naar montenegro.maar eerst 5 dagen naar cavtat in Kroatië.
  Mijn vraag is : gaan er ook Ferry of water taxi,s van cavtat Kroatië naar budva montenegro.
  Hopelijk kunt u mij verder helpen.
  Bij voorbaat dank.
  Hoogachtend jan lagewaard

  • Beste Jan, helaas biedt Kroatie alleen internationale veerboten naar Italie en niet naar Montenegro. Voor watertaxi’s is de afstand veel te groot. Vriendelijke groeten, Karianne.

 7. Beste Karianne,

  wat zijn de mogelijkheden om per bootje te gaan van Cavtat naar Dubrovnik?

  Heb je nog andere mooie tips voor in de buurt van Dubrovnik of tips van eilanden die een must zijn en per boot hoe te bezichtigen.

  Ik zie uit naar uw reactie.

  • Beste Roel, er zijn verschillende aanbieders van boottochtjes tussen Cavtat en Dubrovnik. Ze verschillen van route en van prijs (even goed vantevoren checken dus!). Voor de kortste/snelste route kies je het beste een watertaxi, een kleine boot voor een tiental passagiers. De rit duurt ong 40 minuten en ik denk dat de taxi’s ong ieder uur varen. Ook hier wel eerst even vragen wat de route is, om er zeker van te zijn dat ze direct van Cavtat naar Dubrovnik varen, zonder omweg of tussenstops.
   Voor meer info en tips over Dubrovnik en omgeving kun je ons artikel over Dubrovnik lezen.
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 8. Hi,

  Is er een boot (of catamaran) waar je lekker buiten kan zitten tussen Hvar eiland en Dubrovnik? Zo ja, welke organisatie en hoe lang doet deze boot erover?

  Dank en groet,

  Marianne

 9. Haay,

  Ik hoop dat je mij verder zou kunnen helpen, ik verblijf volgende maand een aantal dagen in dubrovnic en zou graag met een boot van dubrovnic naar split of trogir varen. Waar mijn volgende vakantie bestemming zich bevind.
  kun jij mij vertellen of het überhaupt mogelijk is en welke diensten/bedrijven dit aanbieden? Hartelijk bedankt alvast! groetjes

  • Beste Carmen, helaas zijn er geen veerboten (meer) die paralel met de kust varen, van bijv. Dubrovnik naar Split. Er varen alleen veerboten van de grotere kustplaatsen naar de eilanden die daar voor de kust liggen. Je zou online kunnen kijken of er mini cruises worden aangeboden, dat is denk ik je beste optie als je wilt varen. Lukt dit niet dan is reizen met de bus de beste vorm van openbaar vervoer voor een reis van Dubrovnik naar Split. http://www.getbybus.com
   Vriendelijke groeten, Karianne.

 10. Beste Chantal, ik heb even voor je gekeken maar heb helaas geen bus kunnen vinden die je na 3 uur zou kunnen nemen. De lange traject bussen van Dubrovnik richting Split, die ook in Ploce stoppen (waar de veerboot naar Trpanj gaat) , rijden allemaal in de ochtend. sMiddags zijn er geen bussen, en savonds vertrekt er slechts eentje om 21.00 uur vanuit Dubrovnik maar die is pas om 23.00 uur in Ploce en dan moet je nog 2 veerboten nemen. Daar heb je dus niet veel aan. Hetzelfde probleem kom je tegen met een bus van Dubrovnik naar bijv. Zaton Doli (indien je van daaruit een bus naar Orebic zou kunnen nemen). Maar ook al zou je in Zaton Doli kunnen komen dan kan ik van daaruit ook geen bus naar Orebic vinden. Er gaat er slechts eentje per dag om 15.42 en die kun je natuurlijk niet redden.
  De veerboot Orebic-Domince gaat wel elke dag hoor: https://www.jadrolinija.hr/docs/default-source/red-plovidbe/2015/634-2015-zima-en.pdf?sfvrsn=2
  En de veerboot Ploce-Trpanj ook: https://www.jadrolinija.hr/docs/default-source/red-plovidbe/2015/633-2015-zima-en.pdf?sfvrsn=2
  Je zou dus moeten kijken of je een taxi kunt nemen naar Orebic of Ploce. Veel succes gewenst! Vriendelijke groeten, Karianne.

  • Goedemorgen marianne,

   Heel erg bedankt voor je snelle reactie! Wat een gedoe zeg om bij ons hotel te komen haha, ik ben ook al 2 dagen ziek thuis dus een lekker begin van de vakantie maar heel erg bedankt dat je de tijd heb genomen het een en ander uit te zoeken. Ik ga vandaag even verder puzzelen met de gegevens die je gestuurd heb en hopelijk zo dichtbij orebic komen als kan en dan een taxi nemen:)

 11. Heyy! hier even een hele dringende vraag. Wij gaan donderdag op vakantie naar orebic en vliegen op dubrovnik. Nu zijn wij er gister achter gekomen dat wij de huur auto niet mee krijgen omdat wij geen creditcard op onze naam hebben staan. Hier hebben we vrede mee en ik ben nu aan het kijken hoe wij donderdag in orebic komen. het vliegtuig land rond kwart voor 3 en wat ik begreep gaat er maar 1 bus per dag daar naar korcula/orebic en die vertrekt rond 3 uur. Ik ben aan het kijken voor een ferry maar in het laagseizoen gaat die niet op donderdag! een taxi kost 150 euro voor een enkeltje, wat wij erg veel geld vinden( een week huurauto was nog minder dan de helft daarvan!) Ik zie hierboven een site van GeV line die ik zelf nog niet tegengekomen was maar op het moment dat ik de site in het engels wil bekijken, krijg ik alleen maar error! Help, hebben jullie misschien een idee hoe wij donderdag in orebic komen?!

  alvast vriendelijk dank!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text