Campings in Istrië

14553 Views

Istrië is de meest populaire campingregio van Kroatië, dankzij de goede ligging (gemiddeld 1400km rijden vanuit midden Nederland) en het grote aanbod aan familiecampings met veel voorzieningen.

De gemiddelde zeetemperatuur is er in de zomer zo’n 23 graden en de luchttemperatuur 25 graden. Met veel zon, weinig regen en warme avonden is het een ideale regio voor vakantiegangers die van een warm klimaat houden, maar zonder tropische temperaturen.

De grote campings in Istrië bieden van alles voor alle leeftijden; zwembaden, animatie, sport, speeltuinen, entertainment, restaurants, winkels, stacaravans, glamping en nog veel meer.

Heb je liever een kleinere camping, dan zul je merken dat het aantal voorzieningen ook veel kleiner is. Kleinere campings bieden meestal geen zwembad en dat is voor Nederlanders vaak wel even wennen. Maar bij campings aan zee zul je merken dat je ook prima zonder zwembad kan. De Adriatische Zee is namelijk niet te vergelijken met de Noordzee. De Adriatische Zee is in de zomer zelden te koud om in te zwemmen. Ook heb je er nauwelijks last van golven, dus ook jonge kinderen en onervaren zwemmers kunnen veilig zwemmen.

Camping Lanterna

Wat belangrijk is om te weten, is dat campings in Kroatië vaak in de natuur liggen en omgeven zijn door bossen of landbouwgebied (wijngaarden, olijfgaarden, etc). Je zult niet zo snel een camping vinden die vlakbij het centrum van een kustplaats ligt. Je zult dus minstens een paar kilometer moeten fietsen of rijden naar het dichtstbijzijnde plaatsje. Sommige campings zijn via een boulevard of wandelpad langs de zee verbonden met een kustplaats, dit zijn de beste campings voor wie liever niet altijd de auto pakt. Ga je graag fietsen, neem dan mountainbikes mee (of huur ze ter plekke), omdat je daarmee het beste de hellingen en het offroad terrein kunt trotseren.

It is main inner container footer text