Camping San Marino op het eiland Rab

/
9057 Views

Camping San Marino ligt op 1km afstand van het plaatsje Lopar, vlakbij het bekende Paradijs Strand (Rajska Plaža), een 2km lang zandstrand dat heel langzaam diep wordt. Dit populaire strand wordt ’s zomers druk bezocht en biedt veel faciliteiten voor jong en oud.

Het strand bij de camping is ook een zandstrand dat langzaam diep wordt en daardoor zeer geschikt is voor kleine kinderen. De lengte van dit strand is 1500m. Zandstranden zijn zeldzaam in Kroatië en het grote aantal zandstranden in de omgeving van Lopar maakt deze lokatie daardoor erg uniek. Lopar wordt niet voor niets een ‘zandparadijs’ genoemd.

San Marino zandstrand

Behalve druk bezochte zandstranden zijn er ook een heleboel kleine, rustige stranden in de omgeving te vinden, gelegen in kleine baaien en omgeven door bossen die voor natuurlijke schaduw zorgen. Sommige van deze stranden worden ook gebruikt als naturistenstranden.

Op 12km afstand ligt het plaatsje Rab met haar rijke culturele en historische geschiedenis, een klein museumstadje dat zeker een bezoek waard is. Het eiland Rab wordt door velen gezien als het mooiste eiland van de Kvarner regio. Het is een eiland met veel mogelijkheden, voor strand-, cultuur-, natuur- en sportliefhebbers.

Camping San Marino Rab

Voorzieningen op camping San Marino:

Er zijn 8 toiletgebouwen met speciale ruimtes voor gehandicapten en kinderen. De camping beschikt over wasmachines en drogers en faciliteiten voor chemische toiletten. Ook is er een wasruimte voor huisdieren en zijn huisdieren toegestaan op een speciaal deel van het strand, waar ze ook de zee in mogen. 

Verder is er een restaurant, ijsbar, supermarkt en kan men op de camping vers brood, groente, fruit, vlees en vis kopen. Er zijn koelkast-boxen te huur, er is een geldwisselkantoor, krantenkiosk, barbecue zone, speeltuin, internet ruimte en er is wireless internet over de gehele camping.

Camping San Marino Lopar

Vlak naast de camping ligt een sportcentrum met tennisbanen, minigolf, tafeltennis, kegelbaan en sportvelden voor mini voetbal, basketbal en strandvolleybal. Je kunt bij de camping fietsen huren en er zijn veel mogelijkheden voor watersport, zoals duiken, jetski verhuur, parasailing en meer. Je kunt er ook motorboten huren en de camping beschikt over alle nodige faciliteiten voor boten, zoals een haven, helling en hijskraan.

Staanplaatsen op camping San Marino:

De camping heeft een oppervlakte van 10ha en er zijn bijna 1000 staanplaatsen met een grootte van 80 tot 100m². Er zijn 150 staanplaatsen met een eigen stroomaansluiting en wateraanvoer en 50 staanplaatsen met stroom, wateraanvoer en waterafvoer.

Veel van de staanplaatsen hebben een ondergrond van mul zand, net zoals op het strand. Het grootste deel van de camping ligt in de schaduw van dennebomen.

Verhuur van stacaravans:

Op de camping kan men een stacaravan (mobile home) huren. De stacaravans zijn geschikt voor 4+2 personen en hebben airconditioning, een keuken, woonkamer met slaapbank, 2 slaapkamers, 2 badkamers met douche en toilet, een overdekt terras met tuinmeubilair en een eigen parkeerplaats.

Stacaravans camping San Marino Rab

Contactgegevens voor camping San Marino:

Autokamp San Marino
Lopar 488, 51281 Rab
Tel: + 385 (0) 51 66 77 88 / +385 (0)51 775 133
Fax: +385 (0)51 775 290
Email: ac-sanmarino@imperial.hr

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

2 Comments

    • Beste Jacqueline, zoals je aan de foto’s op de website van de camping kunt zien, staan er veel caravans op de staanplaatsen. Het antwoord is dus ‘ja’. 🙂
      Vriendelijke groeten, Karianne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

It is main inner container footer text