Geselecteerd »

| 360 Comments | 406.884 views

Het is geen wonder dat zo’n prachtig en veelzijdig land als Kroatië ieder jaar weer de harten van vele nieuwe bezoekers steelt. Dat één relatief klein land zoveel verschillende klimaten en landschappen kan bieden is …

Lees het volledige verhaal »
Bestemmingen

Kroatië is een veelzijdig land. Meer over Istrië, Kvarner, Lika, Dalmatië en continentaal Kroatië.

Bezienswaardigheden

Ontdek Kroatië's prachtige stranden, eilanden, nationale parken en actieve vakanties.

Ervaar Kroatië

Lees meer over de Kroatische keuken, cultuur, uitgaan, festivals en tradities.

Accommodatie

Alles over campings, privé accommodatie, hotels en resorts in Kroatië.

Vakantietips

Handige tips, info en weetjes over Kroatië voor een geslaagde vakantie.

Home » Bezienswaardigheden

De Adriatic Boat Show in Šibenik

Ingediend door | 13.411 views

Ieder jaar (meestal in mei) vind de internationale Adriatic Boat Show plaats in Šibenik. De haven van Mandalina is een ideale lokatie voor deze mooie show. Deze nieuwe haven ligt op een mooie lokatie met uitzicht over het oude centrum van Šibenik.

Prachtige boten op de Adriatic Boat Show in SibenikHet schiereiland waaraan de haven ligt was vroeger een militaire basis maar steeds meer investeerders zien de mogelijkheden die deze plek te bieden heeft. Naast een mooie nieuwe haven liggen de plannen ook al klaar om een luxe hotel, villa’s, restaurants en winkels te bouwen.

Adriatic Boat ShowDe Adriatic Boat Show vindt plaats in het nieuwste gedeelte van de haven, dat speciaal is ontworpen voor megajachten.  De meeste jachten, zeilboten en motorboten die op de show te bewonderen zijn, worden te koop of te huur aangeboden. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in zeilen of in het kopen of huren van een jacht of boot is dit dus een ideale gelegenheid om de boten van dichtbij te bekijken.

Ook worden er dinghies aangeboden, nautische artikelen, buitenboord- en binnenboordmotoren, sport- en watersportbenodigdheden, duikmaterialen, hengelsportmaterialen en tweedehands boten en bootjes. Ook zijn er vertegenwoordigers aanwezig van banken, verzekeringsmaatschappijen en leasebedrijven voor persoonlijk advies en informatie.

Sibenik

Meestal worden er lokale delicatessen geserveerd zodat bezoekers echt letterlijk de smaak van Dalmatië kunnen proeven. Iedere avond van de show wordt afgesloten met een live concert en op sommige dagen worden er nog extra culturele evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld een optreden van traditionele klapa zangers uit Šibenik.

Wandelen over de Adriatic Boatshow in SibenikOok is er de mogelijkheid om mee te doen aan georganiseerde cruises (halve of hele dag) naar dichtbijgelegen eilanden.

Op het terrein van de haven is voldoende parkeergelegenheid (gratis) en toegang tot de show kost 30 kuna per persoon (kinderen gratis). Meer lezen over zeilen in Kroatië? Lees dan hier verder.

Tags:

Laat een reactie achter!

Omdat ik weinig vrije tijd heb en veel vragen ontvang, vraag ik jullie om eerst even dit korte advies te lezen. Bedankt voor jullie geduld en begrip!

Wees aardig. Blijf on topic. Geen spam. U kunt zich ook opgeven voor onze Comments Feed via RSS.

Je kunt deze tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om uw eigen te krijgen wereldwijd erkende-avatar, dan kunt u zich registreren op Gravatar.

Waardeer je onze site? Steun ons met een '+1' of een 'like'.