Home » Vliegveld Dubrovnik

Vliegveld Dubrovnik

Het vliegveld van Dubrovnik ligt ongeveer 20km van het centrum van Dubrovnik. Het is een relatief klein vliegveld met iets meer dan een miljoen passagiers per jaar. Het overgrote deel zijn internationale passagiers die Dubrovnik als hun vakantiebestemming hebben. In de wintermaanden gebruiken ongeveer 20.000 passagiers per maand het vliegveld, dat is 10 keer lager dan het aantal passagiers in de drukste zomermaanden.
Vliegveld Dubrovnik
Op het vliegveld vind je een kiosk, café, geldwisselkantoor, bank, meerdere geldautomaten en een Duty Free shop voor internationale reizigers.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van en naar Dubrovnik?

Tijdens de wintermaanden gebruiken alleen Croatia Airlines and British Airways dit vliegveld. Tijdens de zomermaanden zijn dit er veel meer: Dubrovnik Airline, Trade Air, Aer Lingus, Air One, Austrian Airlines, Estonian Air, Iberia, Jetairfly, Luxair, Lufthansa Cityline, Clickair, Flybe, Flyglobespan, Germanwings, Norwegian Air Shuttle en vele anderen.

Afstanden binnen de omgeving:

 De afstand van Vliegveld Dubrovnik naar het centrum van Dubrovnik is 20km, dit duurt ongeveer 25 minuten met de auto.

Van het vliegveld in Dubrovnik naar Cavtat is 5km en duurt 8 minuten.

Taxiprijzen:

Taxi’s hebben een starttarief van 25 kuna plus 8 kuna per kilometer. Baggage kost 2 kuna per stuk. Vanaf het vliegveld naar het centrum van Dubrovnik kost ongeveer 180 kuna. Als de taxi op je moet wachten kost het 80 kuna per uur.

Vliegveld busservices – hoe het werkt, prijzen, etc:

Het vervoer van passagiers wordt verzorgd door Altas en is afgestemd op vluchten van Croatia Airlines en British Airways. Bussen vertrekken van het vliegveld kort na aankomst van iedere geplande vlucht. Vanuit het centrum van Dubrovnik vertrekken er bussen iedere twee uur voor internationale vluchten en anderhalf uur voor binnenlandse vluchten. Een enkele reis kost 35 kuna per persoon.

Openbaar vervoer per bus, van en naar het vliegveld:

Bus nummer 11 gaat van Dubrovnik naar het vliegveld. Deze bus vertrekt om 10 uur ‘s ochtends, tien voor  half 3 ‘s middags en 10 over 8 ‘s avonds.  Bus nummber 27 gaat ook naar het vliegveld en vertrekt om kwart over 10 ‘s ochtends, kwart over 2 ‘s middags en kwart over 8 ‘s avonds. Een enkele reis kost 14 kuna.

Bedrijven die vliegveldtransfers aanbieden:

Er zijn meerdere bedrijven die vliegveldtransfers aanbieden. Je moet vantevoren boeken en het hangt af van het aantal passagiers of je met een auto, bus of busje opgehaald wordt.

De prijs van het vliegveld naar het centrum van Dubrovnik kost 33 euro voor 1 tot 3 personen. Voor 4 tot 8 personen betaal je 39 euro. De prijs hangt af van de reisafstand en de dag waarop de transfer plaatsvindt. Voor grote groepen kun je ook met ons contact opnemen voor het regelen van een vliegveldtransfer.

Vliegveld Dubrovnik codes:

 •  Identification code: DBV
 • SITA code: DBVAPXH
 • AFTN code: LDDUYDYX
 • ICAO classification: 4E

Parkeren:

Er zijn 200 parkeervakken bij het vliegveld. Voor parkeren betaal je het volgende:

 • 0 tot 15 minuten – gratis
 • 15 min tot 1 uur – 5 kuna
 • 1 tot 2 uur – 10 kuna
 • 2 tot 4 uur – 15 kuna
 • 4 tot 12 uur – 20 kuna
 • 12 tot 24 uur – 40 kuna
 • Ieder volgend uur – 2 kuna.

Een verloren parkeerbonnetje kost je 300 kuna.

Parkeren voor meedere dagen kost 40 kuna voor de eeste dag en 48 kuna voor iedere volgende dag.

Autoverhuurbedrijven op het vliegveld:

Adres and contact gegevens:

2 Comments »

 • Joni schreef:

  Dag Karianne,

  ondertussen vliegt ook Brussels Airlines naar zowel Zagreb als Dubrovnik. Ik zag dat je deze vliegmaatschappij nog niet had vermeld in je bericht hierboven en dat over de luchthaven van Zagreb.

  Bedankt voor de vele bruikbare tips! Die gaan deze zomer zeker van pas komen.

  Groetjes,
  Joni

  • Karianne Karianne schreef:

   Bedankt voor de update Joni! Helaas heb ik te weinig vrije tijd om alle artikelen aan te vullen met up to date info. Daarom hoop ik dat lezers de comments lezen, omdat ze daar ook veel nuttige info van andere lezers kunnen vinden. Vriendelijke groeten, Karianne.

Laat een reactie achter!

Omdat ik weinig vrije tijd heb en veel vragen ontvang, vraag ik jullie om eerst even dit korte advies te lezen. Bedankt voor jullie geduld en begrip!

Wees aardig. Blijf on topic. Geen spam. U kunt zich ook opgeven voor onze Comments Feed via RSS.

Je kunt deze tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om uw eigen te krijgen wereldwijd erkende-avatar, dan kunt u zich registreren op Gravatar.

Waardeer je onze site? Steun ons met een '+1' of een 'like'.