Home » Wat kost een vakantie in Kroatie?

Wat kost een vakantie in Kroatie?

We krijgen regelmatig vragen over prijzen hier in Kroatië, vooral sinds de economische crisis. Om die reden hebben we een kleine gids opgesteld met de prijzen voor veelvoorkomende zaken en produkten.

Prijzen variëren erg in heel Kroatië.  De hoogste prijzen kun je verwachten in populaire toeristengebieden en steden zoals Istrië, Dubrovnik en op de Kroatische eilanden. Goedkopere prijzen vind je in het binnenland en in kleinere plaatsen en steden aan de kust.

Als je zelf goede tips hebt om kosten te besparen tijdens je vakantie in Kroatië, voeg ze dan alsjeblieft toe aan dit bericht (onderaan de pagina), zodat we er allemaal van kunnen profiteren.

Hotels

Hotelprijzen in Kroatië lijken te veel te hebben geleden onder de economische crisis – ze zijn nogsteeds vrij hoog. De prijzen hieronder zijn per persoon per nacht in een tweepersoonskamer.

Categorie

Van (buiten hoogseizoen)

Tot (hoogseizoen)

* – **

15/30 Euro

30/60 Euro

***

25/50 Euro

60/100 Euro

****

40/80 Euro

80/150 Euro

*****

80/120 Euro

100/250 Euro

Privé accommodatie

We hebben met veel eigenaren van privé accommodatie gesproken over het lage aantal reserveringen. Ik heb hen geadviseerd om hun prijzen te verlagen of te investeren in goede marketing maar de meesten hebben hier weinig interesse in. Toch begint met nu langzaam de prijzen te verlagen dus als je goed zoekt kun je best wat goede deals vinden.

Onderstaande prijzen zijn per persoon per nacht in een accommodatie voor 2 tot 4 personen.

Categorie

Van (buiten hoogseizoen)

Tot (hoogseizoen)

* – **

8/12 Euro

12/16 Euro

***

12/16 Euro

16/25 Euro

****

20/30 Euro

25/40 Euro

*****

30/40 Euro

40/? Euro

Net als hotels wordt privé accommodatie in Kroatië beoordeeld met sterren.

Uit eten

Net als overal ter wereld zijn er twee dingen die de prijzen in restaurants en cafés bepalen: lokatie en lokatie. Dus als je iets wilt eten of drinken op een mooie lokatie dan moet je bereid zijn om er goed voor te betalen. Als je graag lekker wilt eten, ongeacht de lokatie dan kun je in Kroatië voor hele redelijke prijzen uit eten. Een familie met twee volwassenen en twee kinderen betalen ongeveer 35 tot 40 euro voor een avondmaaltijd inclusief frisdrank en wijn (in een gemiddeld restaurant).

Produkt

gemiddeld

top lokatie

Pizza

4-6 Euro

+20-40%

Pasta

4-6 Euro

+20-40%

Salade

2-3 Euro

+20-40%

Nagerecht

2-3 Euro

+20-40%

1/2L bier

vanaf 2 Euro

+20-60%

1/2L wijn

4-6 Euro

+20-60%

Koffie

vanaf 1 Euro

tot 3 Euro

Iets gaan drinken

Als je ‘s avonds uit gaat en iets wilt drinken in een bar of disco is het handig om te weten dat sterke dranken zoals wodka en rum bijvoorbeeld overal te verkrijgen zijn. Je kunt kiezen voor wereldwijde merken zoals Smirnoff en Bacardi maar er zijn ook hele lekkere plaatselijke dranken te krijgen. Plaatselijk is ‘domaci’ (spreek uit: domatsjie) dus je kunt bijvoorbeeld om ‘domaci rum’ vragen. Deze plaatselijke dranken kosten maar de helft van de prijs van de bekende merken.

Drank

gemiddeld

top lokatie

1/2L plaatselijk bier vanaf 2 Euro +20-60%
Long drink (plaatselijk) vanaf 2 Euro +30-60%
Long drink vanaf 3 Euro +30-60%
Cola vanaf 2 Euro +20-40%

Boodschappen

Kroatië heeft een grote keuze aan supermarkten en de prijzen zijn redelijk gelijk aan de prijzen in de rest van Europa. Let er wel op dat geïmporteerde produkten (merken die je kent van thuis) veel duurder zijn in Kroatië. Daarintegen zijn plaatselijke produkten vaak goedkoper. Onze voorkeur gaat uit naar Lidl vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding. Lees hier alles over boodschappen doen in Kroatië .

Andere produkten en diensten

Geïmporteerde produkten van wereldwijde merken kosten ongeveer hetzelfde als in Nederland maar let op: zie je bekende merken voor een zeer lage prijs dan is de kans groot dat het namaak is.

Een bezoek aan de tandarts of andere medische behandelingen zijn vaak wat goedkoper dan in andere Europese landen en de kwaliteit en service zijn over het algemeen goed.

3 Comments »

Laat een reactie achter!

hieronder Voeg je commentaar, of trackback van je eigen site. U kunt ook Comments Feed via RSS.

Wees aardig. Hou het schoon te maken. Blijf bij het onderwerp. Geen spam.

Je kunt deze tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> 

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om uw eigen te krijgen wereldwijd erkende-avatar, dan kunt u zich registreren op Gravatar.

Waardeer je onze site? Steun ons met een '+1' of een 'like'.