Geselecteerd »

| 322 Comments | 318.052 views

Het is geen wonder dat zo’n prachtig en veelzijdig land als Kroatië ieder jaar weer de harten van vele nieuwe bezoekers steelt. Dat één relatief klein land zoveel verschillende klimaten en landschappen kan bieden is …

Lees het volledige verhaal »
Bestemmingen

Kroatië is een veelzijdig land. Meer over Istrië, Kvarner, Lika, Dalmatië en continentaal Kroatië.

Bezienswaardigheden

Ontdek Kroatië's prachtige stranden, eilanden, nationale parken en actieve vakanties.

Ervaar Kroatië

Lees meer over de Kroatische keuken, cultuur, uitgaan, festivals en tradities.

Accommodatie

Alles over campings, privé accommodatie, hotels en resorts in Kroatië.

Vakantietips

Handige tips, info en weetjes over Kroatië voor een geslaagde vakantie.

Home » Bestemmingen, Dalmatië

De charme van Sibenik (fotoserie)

Ingediend door One Comment | 3.643 views

Sibenik mag dan wel niet zo bekend (of zo groot) zijn als Dubrovnik, Split of Zadar, maar dit kleine stadje bezit wel de typische charme die je verwacht van een Dalmatische stad.

Sommige beelden van Sibenik ken je misschien al wel, zoals de beroemde kathedraal of de drie indrukwekkende forten die boven de stad uitsteken, maar er valt nog veel meer te ontdekken.

De vele steegjes in het oude centrum brengen je op onbekende plekken, zoals het ‘Samostan Sv. Lovre’ met haar prachtige middeleeuwse tuin (klooster van St. Lovre, zie laatste foto) of de ‘kapelica i špilja Gospe Lurdske’ (kapel en grot van Onze Lieve Vrouwe van Lourdes, zie de foto’s van de grot met het mariabeeld en de kapel met de brandende kaarsjes).

Sibenik Kroatie

Zelfs als je niet van de drukste straten van het autovrije centum afwijkt, kom je veel moois tegen. Zo vind je aan Ulica Kralja Tomislava, in hartje centrum, twee eeuwenoude stenen drinkbakjes voor honden.

Ook destijds had men al veel liefde voor honden en op een van de drinkbakjes is dit ook letterlijk geschreven: AMOR D. CANI (zie 4e foto). Op hete zomerdagen zorgen de bewoners ervoor dat de bakjes altijd gevuld zijn met water.

 

Sibenik heeft maar liefst 24 kerken en 6 kloosters. Dit is een zeer groot aantal voor zo’n kleine stad. Op foto nr. 47 zie je de bijzondere 24-uurs klok van de kerk van St. Barbara. De meest bekende kerk van Sibenik is natuurlijk de kathedraal van St. Jacobus, met haar vele prachtige versieringen, waarvan je er ook een aantal in de foto’s hieronder tegen komt.

Meer weten over Sibenik en omgeving?

Tags:

One Comment »

 • Pascale schreef:

  Hoi Karianne

  Bedankt voor alle info.
  Ik las op enkele sites dat er een grote markt is in Sibenik. Is dat een markt met allerlei goederen? En gaat die door op een vaste dag en op bepaalde uren?

  Dank je.
  Pascale

Laat een reactie achter!

Omdat ik weinig vrije tijd heb en veel vragen ontvang, vraag ik jullie om eerst even dit korte advies te lezen. Bedankt voor jullie geduld en begrip!

Wees aardig. Blijf on topic. Geen spam. U kunt zich ook opgeven voor onze Comments Feed via RSS.

Je kunt deze tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om uw eigen te krijgen wereldwijd erkende-avatar, dan kunt u zich registreren op Gravatar.

Waardeer je onze site? Steun ons met een '+1' of een 'like'.